praline belgiene (25)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scumpi spune:

Fete am pus pozeeeeeeeeeeeeee cu "burtica"

http://bd.lilypie.com/2sNQp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

scumpishor, ptiu sa nu-ti fie de deochi! ce mai burticaaaaaaaaaaaa! ce-a mai crescut! ii dau un pupic total virtual si de la distanta pe "nasuc". ti-a priit acasa, se vede:))) abia astept sa-l vad pe bebe la ce categorie se inscrie:) pusici!

tania, sterge lacrimile, pune picaturi si sa-ti revina cheful de viata si de prostioare:) zilele astea se preconizeaza mashina. va "calc" pe toate, tu esti prima pe lista:))) la oana am incercats a ajung ieri dar am ratat ceva intr-o anume intersectie:))

morgane...daca-ti vine sa fugi si sa-ti iei campii, vino la mine! sa vezi ce frumoasa e orhideea, te las sa-l rontsai pe sacha si sa smotocesti pisicii. si mai fac si glumitse idioate:))) daca asta contribuie ca buna dispozitie! sus capshorul, ca e vara, frumos si o sa fie si mai cald:)

din capitolul "la vie en belge":
belgienii sunt o rasa anume, speciala si inadins conceputa pentru a da semnificatie verbului a se plange, la forma relfexiva. insa sensul adanc, intim si de "aaaaaaaaah" al verbului mai-sus amintit nu poate fi indicat fara complementul de cauza, direct si indirect care l-ar putea insoti, si anume "vremea".

mah, sunteti niste cartitoare:)) dupa ce ca fu frumos si cald, acu nu va convine ca fu frumos si cald, ca fu prea frumos si prea cald. eh, las' ca vedeti voi vreme dezlantsuita in cateva zile:ppppp

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Fetele, va multumesc pentru incurajarile voastre!

Nu apuc sa citesc decat pe sarite forumul, asa ca nu sunt la curent chiar cu toate noutatile pe care le povestiti voi aici la praline.

Dar de la 1 ne mutam separat cu chirie (am stat la un prieten cam o luna si uneori apucam si eu sa mai intru pe netul lui) si sper sa remediez lucrurile.

Am gasit ceva nemobilat, cumparam si frigiderul de la vechii locatari si va trebui apoi sa ne mobilam sumar dormitorul.

Melina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Salutre pralinutze!

Acum cateva luni v-am solicitat si eu ajutorul in legatura cu o locuintza la Bruxelles! Problema s-a rezolvat si acum suntem instalati binisor intr-un apartamnet cu 2 camere in Ixelles, mai exact in Places de Flagey! Am sosit in Belgia doar de 2 saptamani si vreau sa invatz franceza...de fapt asta este rugamintea mea la voi! Stiti voi cumva unde as putea sa fac niste cursuri de limba franceza??? Va rog mult nu sariti peste postul meu! Si apoi poate ma primiti si pe mine printre voi...pralinele!

mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Luca
BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Simonetten
bine ai venit! Pt franca ti-as recomanda scoala unde am si urmat cursuri cateva din noi. Uite linkul aici, e in Brussel la Porte de Namur http://www.cpab.be/

pupici la toata lumea!!!

whisk

Mergi la inceput

Oana, iti multumesc din suflet! Porte de Namur e f. bine, ca e relativ aproape de unde locuim! Am citit acolo ca a inceput deja o sesiune de aprilie! O sa sun la eu pt mai multe info! Stii cumva cat dureaza cursul, cat costa? In ce limba vorbesc ei de ex cu mine care nu stiou o boaba?
Iarta-ma ca pun atatea intrebari dar parca sunt picata de pe luna!
Multumesc inca o data!

BB2

Mergi la inceput

simonette, oana ti-a dat sursa ce amai buna. te costa 240 de euro 120 de ore de curs, daca n-ai acte. daca ai acte de rezident poti s-o scoti la 120 de euro pe motiv ca esti isncrisa la Orbem, dar inca nu e cazul. cursurile astea de aprilie dureaza pana in iunie. limba de comunicare este franceza pana in panzele albe.
daca vreis a inveti intradevar franceza, te duci acolo. in iulie si august organizeaza si cursuri intensive de o saptamana de dimineata pana seara.

iti recomand aceeasi scoala daca incepi si flamanda. si daca cumva treci p-acolo, spune-i ca selena te-a trimis, adica eu:) io le fac reclama gratuita, dar sustin pana mor ca e cea mai tare scoala de limba din bruxel si imprejurimi.

Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Dragi praline, va multumesc pt urari si imbarbatari, am inceput sa-mi revin dar cred ca o sa mai dureze, inca nu simt nici un miros si nici gust, parca sunt pe alta lume fara aceste simturi, e naspa, ce mai!
Morgane, draga de tine, stiu cum este.... eu trec uneori prin starile astea dar cum n-am cui sa ma plang, imi autosugerez singura ca totul e ok, caut sa iau partile bune ale lucrurilor si intotdeauna sunt mai multe decat cele rele. De cele mai multe ori ies in oras, intru in magazine, probez lucruri si cumpar. Cred ca am devenit un pic shopalcoolica, cumpar mereu si parca tot as vrea.... e grele.....ce mai! Daca imi sta in putinta te-as ajuta cu cea mai mare placere. Doar sa-mi zici.
Scumpi, super poze!!! Arati atat de fericita si implinita. Te-ai transformat in ultima vreme, arati deja ca o mamica, ai o aura aparte cum numai maternitatea o da femeilor. Esti frumoasa iar gradina mamei tale e un colt de rai. Ma bucur tare mult pt voi.
Miri, la tine evenimentele se succed atat de repede; scoala, teste, interviuri, masina, etc si toate cu reusite. Esti o super woman, ti-am mai spus-o eu! Acu astept sa apari in fata usii mele intr-o mashinuta. Nu cred ca voi astepta prea mult la cat te stiu eu.
Simonette, bine ai venit printre praline!
Cu un curs de franceza nu te pot sfatui pt ca eu locuiesc mai departe de Brussel si plus de-asta ma chinui de ceva ani sa incep un curs de franceza aici in Mechelen dar inca ezit. Imi trebuie un shlap undeva ca sa ma dezmeticesc.
Oana, cum mai e cu ochiul, te-ai vindecat? Sper ca esti deja mult mai bine.
Ardeiash, abia astept ca la prima intalnire sa te iau in flamanda!!!
Gata, ma duc la treaba ca-s la birou.
Va pup si va doresc numai bine.

Mergi la inceput

Miri, iti multumesc mult ptr amanunte! Acolo o sa merg! Imi pare f. rau ca am pierdut sesiunea de aprilie daca nu cumva ma mai pot inscrie acu desi cred ca am pierdut enorm! La cursurile intensive nu am cum sa merg ca am un iannis mic de alaptat... Actele sunt in plina desfasurare, probabil ca in cateva sapt sunt toate ok...asteptam sa vina de la politie sa vada ca intr-adevar locuim aici.. Ce este orbem? Uite asa am aflat si eu cum te cheama Ce mai fac baietii tai frumosi?Cum creste Sasha?
Bepii...multumesc ptr ospitalitate

BB2

Mergi la inceput

simonette, orbem e un organism unde te isncrii daca esti cautator d emunca. cica te ajuta sa-ti gasesti de munca. in pb alaptatului lui yannis, exista o solutie, pui laptic la biberon de pe acum pt sesiunile din iulie si augist. va avea catre 5 luni in iulie, deci...iar in august 6 luni si nu va mai fi alaptat exclusiv dupa aia:d la cursurile din timpul anului e obligatorie prezenta si testele. scoala e acreditata de minsiterul educatiei francofon iar diploma este recunoscuta ca atare. prin urmare ai pierdut 2 saptamani. (4 ore pe zi, de trei ori pe saptamana) e destul de mult. dar cine stie... poate poate!
sacha e un grasan serios, razacios cu parcimonie, dar si cand rade e cu gura pana la urechi. mai nou ii rade oanei in hohote:)

bepii, zice c amaine cumparam mashina... dar dureaza inmatricularea. oricum, mi-e groaza de mashina asta mare. am transpirat toata cand am vrut s aies din parcare la delhaize ieri. fleashca. m-a lasat numai sa o aduc acasa, ca a zis ca-s multi nebuni - si io una printre ei:))) dar vin! am pus deoparte bani pt gps:)))))

Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput