Dieta-sfaturi
Acestea sunt alimnetele din care pot sa-i gatesc fetitei mele:
Amarant, Drojdie de copt, Drojdie de bere, Pere, Hrisca;, Ciuperci, Salata de andive, Capsuni, Castane comestibile, Pastrav, Fasole verde, Mazare verde, Castraveti, Hering, Polen, Gaina, Cod, Cacao, Vitel, Musetel, Morcovi, cartofi, Cirese, Kiwi, Usturoi, Salata verde, Coriandru, Crabi, Chimion, Somon, Miel, Linte, Portocala, ardei, Patrunjel, Menta, Samburi de pin, Curcan, Orez, Vita, Calcan, Piper negru, Ceai negru, Porc, Somon de mare Telina, Susan, Boabe de soia, Sparanghel, Spanac, Ton, Rosii, Vanilie, Lamaie, Tzukini (un fel de dovlecei), Ceapa.
Va rog, daca se poate, sa-mi dati niste idei...care sa cuprinda strict aceste alimente (fara lactate, gluten, ou, ulei floarea soarelui). Nici soia nu pot sa-i dau f. mult si des...
Era sa uit fetita mea are trei ani...daca aveti idee si ce i-as putea gati ca desert...
Norica si Simona
Raspunsuri
principe spune:
am sa-ti dau cateva idei ..daca vrei retetele mi le ceri si cu placere te ajut.
mancarica de linte cu cartofiori in cubulete
supa crema de dovlecel
spanac cu miel
supica de curcan si pilaf
placinta de ton
crabi cu usturoi si patrunjel
supa crema de crabi
somon la cuptor cu lamaie ulei de masline si piper pe pat de legume(fasolica verde,sparanghel,cartofi,morcovi.
dulce poti face cornulete cu marmealada si nuci..din aluat de paine.
clatite cu apa minerala faina sare si un pic de zahar.
compoturi
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Andrada spune:
Simona, poti inlocui laptele cu soia, faina obisnuita cu aia de orez?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
simonadinca spune:
Andrada, le pot inlocui! La orez nu are si nu va face alergie doar cu soia nu tb sa abuzez!
Multumesc! Ai ceva pentru mine? Ca nu mai stiu ce sa fac si ne asteapta intre 3 si 6 luni de chin!
Azi am incercat sa ma aprovizionez...Am fost in Amzei...dar am gasit doar hrisca!
Principe, multumesc! Chiar te rog sa-mi dai retetele!
Mi-a spus mie o prietena ca de la voi o sa primesc cele mai bune sfaturi...
Norica si Simona
Andrada spune:
In cam orice mincare faina obisnuita se poate inlocui cu cea fara gluten si laptele cu laptele de soia.
Incearca sa iti iei o masina de facut paste ca sa poti face macaroane din faina de orez.
Poti face de ex ciulama din faina de orez, supa de taitei din faina de orez, pilaf, inteleg ca are voie curcan. Mai poti face supa de peste, pasta de peste (ca sa-si ia de undeva colesterol, f important la virsta ei), cod la tava cu sparanghel si piureu de castane, mai poti face piure de conopida in loc de unt, unlei de masline, conopida data prin pesmet ( de biscuti de orez) stropita cu nitel ulei si ierburi si bagata la tava in cuptor.
Eu mai fac o supa care i se potriveste si fetitzei, de perisoare ( carne de curcan, orez patrunjel etc) cu spanac ( ca si cum ai combina doua ciorbe).
Chiftelele le poti trece prin susan inainte sa le prajesti, sint minunate ( adauga si niste morcovi, pastirnac la amestecul de carne),
Nu uita sa iei faina de orez, e f buna,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
simonadinca spune:
Andrada,
Multumesc!
Inca nu am gasit-o!
Am gasit insa paste de orez si deja i le pun in supa. Dim, dupa bib ii fierb paste si i le amestec cu carnita de pui fiarta, sos de rosii si masline. Daca apuc sa-i fac painea speciala ii mai dau paine cu miere sau gem.
Din pacate nu pot folosi conopida(are intol/alergie). Pot insa folosi la 4 zile broccoli.
Multumesc!
Gateste cineva hrisca? Eu am mancat o sg data cand stateam in Regie (colega de camera era o fata din Basarabia). Mi-a placut! Dar nu prea stiu prea multe despre ea ...daca este in regula pentru un copil de 3 ani.
Norica si Simona
principe spune:
la standurile de chinezarii se gaseste pasta de orez,fidea de orez,biscuiti din orez expandat,faina.
crema de crabi
1 cana de copnsome de peste
50 grame de crabi curatati
2 catei de usturoi
1 lingura de ulei de masline
cateva feliute de ceapa
crabi se calesc in ulei de masline ptru 3-4 minute ,apoi se adauga usturoiul si ceapa,se mai lasa cateva minute pana se inmoaie ceapa api se adauga consomeul de peste,se lasa sa fiarba.
se scot din supa cativa crabi care se taie in rondele ,restul se blenduiesc cu consomeul.se ingroasa crema (dupa gust) cu o lingurita de faina de orez sau faina de garau fara gluten.
crabi cu sturoi si patrunjel
se calesc crabii in ulei de masline,se adauga usturoi (dupa gust,este bun cu mult usturoi)apoi se adauga patrunjel tocat,se ianbusa bine.
somon pe pat de legume
se innabusa legumele in ulei de masline(nu se lasa sa se inmoaie)
somonul se stropeste cu lamaie se pudreaza cu sare.
intr-o folie de aluminiu se pun legumele ,peste legume se pune pestele.se inchide folia,se lasa la cuptor pana pestele se fierbe ..cam 10 minute.
pe deasupra poti face un sos pesto(uleide masline,busuioc,samburi de pin).
alte idei:
ardei umpluti cu carne ,linte si spanac
hrisca o poti folosi(macinata un pic) in piftelute(sunt f gustoase)
lasi hrisca la inmuiat 1 ora inainte sa prepari piftelutele.im mijlocul piftelutei poti pune o felie de ceapa sau de ardei.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Balbina spune:
Simona, este foarte in regula hrisca la copii de 3 ani! Este o cereala dietetica, fara gluten, cu potential alergenic practic zero, foarte apreciata de rusi si de cei care au locuit in fosta urss. (rusii in general sint tari in cereale, consuma o multime de feluri, preparate in diverse moduri). Eu i-am dat baiatului meu hrisca inca de cind era bebelus, de pe la vreo 7 luni. Aveam cutii de hrisca pt. bebelusi cumparate din Basarabia. Pentru fetita ta poti pregati hrisca in felul urmator: alegi boabele (le arunci pe cele negre si semintele straine), le speli si le fierbi in apa cu sare si putin ulei, in proportie de 200 g de hrisca la 750 ml de apa (adica 1 pahar de hrisca la 3 pahare de apa).
Mai poti pune hrisca in supe, in loc de orez. Sau poti face o umplutura pentru carne, sau o poti gati cu ciuperci, ca pe un pilaf.
Eu gatesc frecvent hrisca, ma aprovizionez din Md, pentru ca aici e cam scumpa. Daca esti din Bucuresti, pot sa te ajut cu hrisca, sa-ti mai dau si eu.
Uite 2 subiecte despre hrisca pe DC:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=109514
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=73728
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">meditind pe umarul lui tati
Poze
simonadinca spune:
Multumesc pentru sfaturi si retete!
Azi am gatit hrisca. Am pus de toate(legume permise) peste ea...Sa vad daca o sa-i placa Norei.
Ceva dulce? Fara oua, lapte vaca si gluten???
Multumesc!
Norica si Simona
Balbina spune:
Poti turna niste sirop dintr-o dulceata (sau un sirop de zahar ars) peste un bol cu orez fiert simplu, sau paste de orez. Mere coapte cu nuci (daca are voie) si dulceata. Piinici/galete de orez cu aceeasi dulceata. Batoane de susan, sint in comert, dar se pot face si in casa, am vazut o reteta pe culinar.
Daca imi mai vin idei, mai scriu.
Am editat primul tau mesaj, ca din cauza diacriticelor nu se intelegeau unele cuvinte.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">meditind pe umarul lui tati
Poze