Americancele gatesc :))

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Ramona eu ii fac cam ca Lexi cu multa verdeata dar cu mici exceptii ... adica nu pun usturoi si nu prajesc deloc. Pun carnea tocata apoi arunc peste morcov dat pe razatoare, ceapa taiata cubulete din belsug, ardei ras/boia dulce, un buchetel de patrunjel verde taiat, condimente, orez, 2 linguri pasta de tomate, si o lingura de zahar (da, da si eu am fost circumspecta la asta dar rezultatul e spectaculos) si apoi framit totul si adaug ceva ulei (ca de obicei pun carne de vita macra ... fara pic de grasime) sa nu iasa grenade si tot framiti pina iese o consistenta placuta .
Restul sunt detalii vorba gospodinelor




Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Haideti sa scriem aici retete preferate.
Eu incep cu pork butt , ca asta am facut ieri:
Ingrediente: sare, piper, pudra de usturoi si de ceapa, sare de telina (si orice va mai trece prin cap )
pork butt - 3 lbs.
o ceapa mare, usturoi dupa pofta inimii, sase morcovi, zece cartofi noi, o cana de ciuperci
Astea-s cantitatile folosite de mine, va puteti juca cu ele.

Dati carnea de porc cu toate mirodeniile si o prajiti intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Cam 4 minute pe fiecare parte.
Dati drumul la cuptor (eu am pus la 300F), transferati carnea intr-un roasting pan (eu folosesc vase din cast iron). Puneti usturoiul si ceapa taiate feliute, in asa fel incit sa inveliti carnea cu ele. Umpleti vasul 2/3 cu apa sau cu broth. Puneti capacul si dati la cuptor, vreo 2-3 ore. Apoi adaugati legumele si mai lasati vreo 45 de minute.
Eu am mai adaugat patrunjel si rozmarin, ca astea le am deocamdata in gradina.
Mofturosii mei au mincat cu placere.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu eram o mare gatitoare, dar am rarit-o la greu si f. greu. Acu' venii sa va zic ca am descoperit IN SFARSIT un orez extraordinar de bun, costa 3 dolari doua cesti :)), fierbi o ceasca de orez in 6 cesti de apa, apoi il strecori, iese extraordinar, bobu' sta separat si are un gust pe care l-am mai intalnit o singura data la un restaurant al unui armean. Pt. orezul ala ma duceam acolo. Langa asta pun piept de pui si trantesc o salata.

Mai stiu sa fac paste cu shrimpi (sau pui) si sos alfredo, reteta de la Olive Garden. Te lingi pe botic da' e cam batzaiala cu sosul ala.
In rest nu mai stiu sa fac nimic :)) As vrea sa invat sa fac paella del Mar. Yummyyyy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ramona, umplutele astea-s de origine araba. Am vazut cind am fost in tari calde, mincau la greu. La noi mai rarut cu ardeii, ca le ramine coaja aia groasa si amara si copiii nu vor sa pape deloc, adica nici carnea care a fiert in ardei, asa ca am dat-o pe dovlecei si rosii.

Lia, nici eu nu prea cu gatitul, ce scriu aici sint povesti nemuritoare. De abia mai am timp sa dorm, cind sa mai si gatesc? Asa ca inteleg perfect. Dar totusi, daca faci sos Alfredo e ceva, ca stiu ca ala e cam greu de facut parca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Simina, eu pun gogosari rosii, galbeni sau portocalii. Cei verzi dau gust amar. Cu ceilalti sintem multumiti.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ramona tu zici de ardei gras sau de gogosari? eu aici gogosari/ardei capia nu am vazut niciodata.
Eu cu cei verzi nu fac nimic nici copti nici umpluti ptr ca s amarui.

Ieri am papat ardei umpluti cu mamaliga si smantanica...bunut, bunut!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu stiu... Bell peppers. Am gasit anul trecut din cei care folosea bunica, dar am dat vreo $12 pe citiva ardei, apoi ai mei i-au dat la o parte si au mincat doar umplutura. Asa ca folosesc bell peppers, aici sint mai la indemina.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Da, aia-s ardei grasi. Si noi tot colorati luam (la trecut), nu verzi, dar tot amarui-s. Nici eu nu ma omor dupa ei. Si au o coaja taree... Acum mai luam citiva rosii sa avem doar pentru salate.

Ardei capia si gogosari mai pune lumea in gradina, cit ar fi ea de mica. Si cica chiar cresc, si cica-s chiar buni. Pentru cine se incumeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eh, ardei umpluti, ciorbe si tocanite stiu si eu sa fac. Sunt buni ardeii umpluti.
Eu nu prea ma indemn la retetele care dureaza multe ore prin cuptor, nu pot sa stau "de fundu'" lor. De aia zic si de sosul alfredo ca e nasol ca tb mestecat in el fro ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Lia, intelesesem ca e vorba de timp (same here), tocmai de aia ma si miram ca faci sosul Alfredo. Stiam eu ca e greu, dar chiar o ora sa-l freci?? Ai multa rabdare...

Mergi la inceput