Americancele gatesc :))

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu ieri am facut ardei rossi umpluti si cateva sarmale in foi de vita ca-mi ramasese umplutura si nu mai aveam ardei, pe care le-am fiert la low in slow cooker. si-am mai facut ceva chinezesc din carne de vita feliute, bean noodles si sos de fasole cu usturoi. a iesit f bun.
eu m-am hotarat ce fac de Paste, dat fiind ca nu mai gasesc picior de miel, voi face placinta asta:

Reteta de Pasti
Placinta cu Carne de Miel

Varianta ilustrata
Timp de preparare: pregatire: 1 ora; la cuptor: 40 minute.
Ingrediente: 400-500 g carne de miel tocata, 2-3 legaturi de ceapa verde,1 legatura de marar verde, 2 linguri de iaurt, 1 pahar de vin alb, 500 g faina, 4 oua, apa, sare, piper.
Preparare:
1. Mai intai curatati ceapa verde si o taiati bucati mici, apoi tocati carnea carneasi ambele le puneti in tigaie in ulei si apa in parti egale si le lasati sa se inabuse.
2. Adaugati vinul, piperul, sarea si mararul tocat si lasati pe foc pana cand se inmoaie ceapa si se face carnea.
3. Intre timp pregatiti foile de placinta astfel: amestecati ouale cu faina si putina sare, adaugand cate putina apa pana cand obtineti un aluat pe care il intindeti cu sucitorul ca sa formati o foaie subtire de placinta.
4. lIntindeti prima foaie de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra puneti tocatura de carne si ceapa, iar peste aceasta cealalta foaie de placinta, pe care o ungeti cu unt. Peste toate acestea, turnati zeama in care ati inabusit carnea si ceapa, iar deasupra putin iaurt si dati tava la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
5. Aceasta reteta de placinta cu carne de miel se serveste ca aperitiv la meniul de Paste.
Pofta Mare!


si in loc de pasca, reteta asta:

Reteta de
Placinta cu Branza si Stafide

Varianta ilustrata
Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta (sau 2 foi de aluat), 500 g de branza dulce, 250 g telemea rasa, 3 oua, 3 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 lingurita de esenta de rom sau vanilie, coaja rasa de la o portocala, 100 g stafide. Daca doriti sa faceti un aluat fraged pentru placinta, il obtineti din 2 parti ulei, o parte apa si faina cat cuprinde.
Preparare:
1. Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul, esenta, coaja de portocala, si stafidele, dupa care adaugati albusurile batute spuma la sfarsit, astfel incat compozitia sa fie mai pufoasa.
2.Pregatiti tava de cuptor astfel: o ungeti cu ulei si fie o tapetati cu faina, fie puneti o foaie de hartie ca sa nu se lipeasca placinta.
3.Puneti prima foaie de placinta, peste ea compozitia de branza si stafide, iar la sfarsit cealalta foaie de placinta, pe care o intepati din loc in loc, sa se patrunda mai bine. Dati placinta la cuptor aproximativ 40-45 de minute, la foc mediu.
4. Cand este aproape gata, presarati putin zahar pudra si o mai dati la cuptor pana se rumeneste.
5.Taiati placinta bucati potrivite si o serviti la desert.
Pofta Mare!
www.pofta-mare.ro



philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Yummy! Cred ca incerc placinta. Ce fel de foi folosesti, cele de la Pepperidge Farm?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

da, cred ca asa am sa fac desi ma batea gandul sa fac si foile in casa probabil voi fi in criza de timp si-o sa le cumpar. presupun ca te referi la cea cu branza.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Scuze, da...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Am si eu reteta de banana bread, fara nut, dar parca nu suna asa de... dulce ca de cozonac. Eu stiu?

Trebuie sa facem si noi placinta cu brinza dulce si stafide. In Ro faceam placinte tot timpul: cu brinza si stafide, cu dovleac si uneori si cu mere. Da, mi-ati facut pofta, o sa facem sigur! Cum sint foile de placinte pe aici? Groase sau gen foietaj? Si cam pe unde s-ar gasi?

Multumesc.














Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

simina, sunt si de-alea subtiri dar si de-alea de aluat frantuzesc care se separa in timpul coacerii. le gasesti la raionul de congelate, la magazinul meu sunt cam pe-unde-s placintele congelate si inghetata.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Multzam mult de raspuns. O sa caut definitely, ca-mi facurati o poftaaaa.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Io fac tarta de zmeura de Pasti ca si asa sunt mare fan si incerc cozonac!!!!
Chiar...nu vreti sa punem pozele de cozonacii de "america" home-made??? (fara concurs)

Noi de Florii am facut snapper (si inca 2 specii de peste, dar inca nu m-am familiarizat cu denumrile) la gratar cu ciuperci (tot pe gratar) porumb si ceva pui...pe plaja






“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ah...era sa uit:
Cu ce vopsiti ouale???





“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Sinziana, buna intrebare. Anii trecuti am gasit vopsele pentru ca erau sarbatorile de Pasti apropiate, dar anul asta cred ca vom avea probleme cu gasitul vopselelor. Asta e...





Mergi la inceput