Americancele gatesc :))

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

http://apha.shutterfly.com/action/slideshow?caid=67b0de21b3438d7c0584&a=67b0de21b3438d7c0584&auto=0&m=1&d=1209221098706

uitati aci poze cu placina cu miel, ouale mele pastelate si conzonacul. am facut una din retetele de pe forum dar mi s-a parut extrem de gras auatul, a crescut in castron, dar cand l-am mutat in tava nu l-am mai lasat la crescut ca unul se desfacea de pea multa crema, au iesit super la gust (2), drept care am si racorit unul.
acum mi-am pus mielu la frigi la marinat dupa reteta anei maria, sa vedem daca rezistam maine timp de 7 ore sa se gateasca :)


ps sanzi, eu cu cozonaceii mei nu intru la competitie, dar sunt f gustori.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Adriana, multumesc. Bag la cap si in caietel.
Philip, rindul tau sa ne spui cum ai facut cozonaul de ti-a iesit asa bine.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eu o sa-mi iau inima in dinti si o sa incerc o reteta de cozonac la masina de piine. Facind si piinea la masina de piine, pun drojdia uscata deasupra fainei (care este ultimul ingredient adaugat in cuva), astfel incit sa nu vina in contact cu lichidele de dedesubt si asta e tot. Facem o piinicaaaa.... o minunatie! Sper ca si cozonacul sa iasa la fel. Desi mai avem acum Panetone in casa si aia mici papa foarte incintati din el. Nici nu stiu... O sa incerc totusi si cozonac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by olive

quote:
Originally posted by Bic

Mey fetelor, eu stiu ca sint pisaloaga si pun in fiecare an aceeasi intrebare, dar eu una tot nu m-am lamurit cum se pot adapta retetele de cozonac romanesti la drojdia de aici.

Va rog mult, daca cineva ma poate lumina si pe mine promit solemn ca printez raspunsul cu reteta si nu mai pun in veci aceeasi intrebare.
Deci, ceea ce ma intereseaza este sa-mi spuneti pas cu pas cum faceti cozonacul cu drojdia asta uscata sub forma de praf. M-ar ajuta daca imi spuneti si ce faina folositi si alti pasi care credeti ca sint importanti pentru successul cozonacului.



Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC








Ma intereseaza si pe mine raspunsul la intrebarea lui Bic. ;-)
Fetelor care stiti cum e cu drojdia uscata cum faceti?



am pus intr-o o jumatate de cana de lapte caldut o lingura de zahar si drojdia; intre timp am pregatit maiaua: 2 linguri de faina+ 2/3 cana de lapte fierbinte-oparit si am amestecat pina au disparut cocoloasele; cind maiaua s-a mai racit dar nu de tot(caldutza), am amestecat-o cu drojdia si lapte;
am lasat-o in bucatarie, acoperita, sa creasca, pina am pregatit aluatul de cozonaci, si ulterior le-am amestecat si pus in masina de piine la framintat. am sa le scot sa las cozonacul la dospit 2-3 ore, si umplu cu brinza+ou si stafide- fac brinzoaice.

http://www.floriinro.ro/


credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Sinzi ... hallllo unde's cozonacii?
Iaca'i pe ai mei ...
Am pus o poza si cu pasca desi nu imi place ca nu prea a crescut ... dar e ok ca e gustoasa tare.

http://good-times.webshots.com/photo/2319155810100242644BXuJWN





Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Sinzi ... hallllo unde's cozonacii?
Iaca'i pe ai mei ...
Am pus o poza si cu pasca desi nu imi place ca nu prea a crescut ... dar e ok ca e gustoasa tare.

http://good-times.webshots.com/photo/2319155810100242644BXuJWN





Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Bic, Olive, multumesc! M-am executat - va anunt ce iese :-)

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Cozonac:
1 lingurita de drojdie uscata (3 gr.)
1/4 cana de apa calduta (50 ml.)/ eu pun lapte
1/4 cana de zahar (4-5 linguri de zahar)
Un praf de sare
3 galbenuse
1/2 cana de smantana (8 linguri rase de smantana)
8 Linguri de unt (110 gr.)
3 1/2 cani de faina (500 gr.)
Vanilie
Coaja rasa de lamiie sau portocala

daca ai robot sau masina de paine se pun toate ingredientele inauntru si se framanta bine. se scoate din cuva si se pune la crescut in vas uns cu unt, la loc ferit de curent.


bic, cred ca am aparaut cam tarziu, asta e reteta p care am facut-o, e pe pagina 3, data de cami. evident dupa ce-a crescut l-am rulat si umplut cu crema (albus, nuci, cacao si rom) apoi la cuptor.

friptura de miel a iesit frageda dar gustul n-a fost chiar cum mi-as fi dorit. drept, am foloit si ceva vin rose ca nu aveam suficient alb si poate de-aia, cam dur la gust.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Andreea, se prea poate. Eu stiu ca la miel se foloseste doar vin alb. Dar ce buuun ieseee....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

A iesit pasca! Nu m-am aventurat la pasca cu aluat de cozonac, am facut-o dupa a doua reteta de la subiectul cu pasca cu ciocolata, a iesit super (norocul incepatorului ).
Mielul l-am marinat in vin rosu cu putin otet, miere, menta si usturoi (cam 24 de ore). A iesit foarte fraged - consortu' care-i chimist mi-a explicat ca vinul rosu (mai mult decat vinul alb) si otetul il fac sa fie fraged (ceva despre acizi - da' io nu ma pricep sa explic).

Lai

Mergi la inceput