Diagnosticarea sindromului antifosfolipidic

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

multumesc mult de tot:)

Acum m-am lamurit si inteleg de ce lipsa asta de comunicare intre doctori, fiecare pe partea lui.

Sa ne reauzim cu bine, cu vesti bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Page spune:

Leditia, daca iti ies negative nu trebuie sa le mai repeti la 12 saptamani. Trebuie sa repeti la 12 saptamani in cazul in care ies pozitive, fiindca e posibil sa se negativeze in acest interval. De exemplu pot aparea acesti anticorpi in cazul anumitor infectii, iar dupa tratamentul acestora sa dispara. Nu stiu daca am fost destul de explicita.
Poti face la Bucuresti, la Institutul Cantacuzino, pe langa anticorpi si coagulograma (fibrinogen, PT, INR, APTT), timpul de sangerare si timpul de coagulare. O parte din coagulograma, timpii de sangerare si coagulare pot fi decontate de catre casa de asigurari. Poti cere medicului de familie trimitere si apoi vezi ce e cu plata si ce nu. Eu asa am facut. Mi se pare ca APTT si inca ceva se platesc.
Restul analizelor cred ca ai putea sa le faci la Coltea, la dr. Simona Avram, care te poate ajuta si cu interpretarea rezultatelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

Page, multumesc mult pentru raspunsuri...

Maine dimineata imi recolteaza sange la Synevo pentru

anticorpi anticardiolipinici
anticoagulant lupic
antitrombina III
proteina C
proteina S
timpi de protombina quick

Rezultatul analizelor imi va sosi in 10 zile, timp cat eu sunt plecata in concediu, bun s-asa rau:D
Fiindca nu se face la Cluj nicaieri antibeta2 glicoproteina si n-am gasit pe nimeni, niciun centru de recoltare, dispus sa transporte proba la Institutul Cantacuzino, va trebui sa vin eu acolo...

sa inteleg ca la Cantacuzino ar mai trebui sa fac

coagulama, adica
fibrogen
PT, INR, APTT
timpul de sangerare
timpii de coagulare

sincer nici nu stiu cat costa astea...

Inca nu am gasit un hematolog la cluj, ce sa mai ...de 3 zile sunt in tema, care sa-mi interpreteze, probabil voi apela la dr Simona Avram, de la Coltea..apropo, as dori o adresa si un nr de tel...astea toate in cazul in care nu gasesc aici un hematolog bun...

Page, tu faci vreun tratament?
Leditia, cu sarcina e totul ok presupun:)

Multa. multa sanatate...tuturor si sa fim optimiste, daca nu intram iar pe forum.... he he...eram pe dinafara problemei, asta e realitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robe_mar spune:

Buna!
Am citit multe mesaje si sunt ingrozita. Eu am pierdut recent o sarcina oprita in evolutie la 12 saptamani. Am facut o serie de analize. Singura care ma ingrijoreaza este legata de anticorpii anti-fosfolipidici. Mi-au iesit foarte slab pozitiv si trebuia sa fie negativ. Oare am sindromul despre care am citit, SAFL??????? Pana ajung la ginecologul meu, va rog sa-mi spuneti din experienta voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dutza04 spune:

Buna fetelor!Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un sfat:
Am pierdut o sarcina (oprita din evolutie-la 2luni)acum un an si in urma chiuretajului menstruatia s-a dereglat f. mult. Am luat duphaston timp de 6 luni din ziua 16 pana in ziua 25, 2/zi. Menstruatia s-a reglat atunci la 30-32 zile. Acum 2 luni am intrerupt pastilele iar menstruatia a venit la 32 zile iar acum la 45. Mentionez ca zilele de ovulatie sunt a16, 17 zi (test de ovulatie), dar si luni fara ovulatie, contact sexual in zilele ovulatiei, dar fara sarcina.
Am facut analize hormonale in ziua 5 si iata valorile:
TSH: 2.359 mlU/l (interval 0.4-4)
T3: 1.732 mg/ml (interval 0.71-2.2)
T4: 7.150 microg/dl (4.5-12.5)
FSH: 6.223 mlU/ml (f.foliculara 1-9)
LH: 6.339 mlU/ml (f.foliculara 1-12)
Prolactina: 450.644 mlU/l (106-444)
Estradiol: 29.181 qg/ml (f.foliculara 12-160)
Sunt normale valorile pentru aceasta perioada? Ce se intampla ca nu apare nici o sarcina (ne dorim tare mult un copil)?
Multumesc din suflet ca m-ati ascultat. Astept raspuns.

Mergi la inceput

Eu stiu ca daca ai prolactina marita e o problema. Nu stiu daca valoarea pe care o ai tu poate fi considerata foarte mare. Cred ca nu ar strica sa discuti cu un endocrinolog, care sa priveasca in ansamblu problema. Ti-o recomand pe dr. Corina Neamtu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocsy2007 spune:

buna fetelor. saptamana aceasta in urma unor analize de sange mi-a iesit SAFL slab pozitiv. eu nu am pierdut nici o sarcina, doar daca nu am avut vreun avort menstrual fara sa stiu, insa nu am ramas niciodata insarcinata. sa fie asta cauza? am facut nenumarate analize si pana acum nu mi s-a spus ca as avea ceva. am inceput sa iau aspenter. oare embrionul sa nu se poata implanta din cauza ca am SAFL pozitiv? voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Fetelor am si eu o intrebare. Stie vreuna dintre voi daca sub tratament cu Clexane, post cezariana, pentru profilaxia trombozei venoase, se poate alapta?

multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisuka spune:

Buna ziua

Sunt o viitoare mamica, in 31 de sapt (sper sa si continue pana la termen) si in urma unei internari din cauza unei mici crize de varsaturi , frisoane si febra ... la analizele facute in spital mi-au iesit VDRL-ul pozitiv si TPHA-ul negativ. Drept pt care dr mea ginecoloaga m-a trimis pt analize suplimentare la Fundeni la d-na doctor Uscatescu sa cerceteze dupa sindromul antifosfolipidic. Pana sa ajung sa si iau rezultatele am cautat pe net articole si diferite referate despre ce inseamna, ce efecte, tratamente si alte asemenea ar fi in cazul acestui sindrom( si m-am cam ingrozit). Si am urmarit si acest forum unde am descoperit ca exista si alte cazuri. Insa mentionez : la mine este PRIMA si UNICA sarcina din viata mea comparativ cu cele care au scris la acest subiect, de aceea sunt cam confuza.
Azi am fost si am luat rezultatele, iar d-na Uscatescu mi-a zis cam cu jumatate de gura ca au iesit toate negative, doar una "putin ciupita, care se pupa cu VDRL-ul pozitiv".
Mi-a iesit asa :
LA 1 cu 28,35 sec - si scrie not in normal range;
fibrinogenul este 541 fata de valorile normale 200-400
Prothrombine time overridden.

M-a trimis la Cantacuzino sa cerceteze la mine in plus FTA cu IGg sau IGm la dl doctor Gabriel Ionescu si sotul VDRL-ul (desi la analizele acelea de stat nu i-a iesit nimic, si le-a facut in martie). Iar eu am facut toate analizele care se fac la un inceput de sarcina si nu imi iesise nimic suspect ... doar o posibila infectie urinara si o anemie (pe care o am de cand ma stiu).

Nedumerirea mea este : ce reprezinta aceste 2 analize( pt ca nu am gasit pe net nici un articol care sa explice ce inseamna), ce ar insemna daca ar iesi negative( care ar fi valorile in care trebuie sa se incadreze pt normalitate), ce influenta au in sarcina, avand in vedere ca am deja 31 de sapt si NU AM AVUT nici un fel de avort sau sarcina pierduta pana acum ?
Mai e posibil sa pierd sarcina acum sau sa iasa bebe cu ceva malformatii sau boli? E posibil sa se declanseze la mine lupus eritematos sistemic sau cel anticoagulant sau ... ce??

Sper sa pot sa lamuresc nitel aceste lucruri si va multumesc dinainte pt raspunsuri - daca exista

Mergi la inceput

A folosit cineva in timpul sarcinii Fraxiparine in loc de Clexane?

Mergi la inceput