Viata in Germania (51)
Raspunsuri - Pagina 21
Claudi@ spune:
Multumesc, Alina, am sa scriu pe forum problema. Chiar cautasem si eu pe internet dar nu am gasit.
sters
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
Christel spune:
Fetele am o rugaminte la voi, cine ma ajuta si pe mine cu traducerea in germana a celor 2 retete de prajituri?
Danke.
Prajitura Brownies cappuccino
Pentru stratul de prajitura:
120g ciocolata amaruie rupta in bucatele
85g unt taiat in bucatele
1 lingurita ness dizolvat in ½ lingura apa fierbinte
125g zahar
1 fiola de esenta de vanilie
4 oua
200g faina (amestecata cu o lingurita praf de copt)
un varf de cutit de sare
125g miez de nuca maruntita
Pentru crema:
150g crema de branza Almette (o cutie)
40g unt
125g zahar pudra
½ fiola de esenta de vanilie
1 lingurita de scortisoara
Prepararea prajiturii:
Se topeste la foc mic ciocolata impreuna cu nesul dizolvat in apa si untul si se lasa pana se raceste
Separat se bat bine cele 4 oua cu sarea, zaharul si vanilia si se adauga compozitia de ciocolata de mai sus(racita), se adauga miezul de nuca si faina amestecata cu praful de copt.
Se infierbanta cuptorul la 180grade, se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt o tava de 30cm x 25cm si se intinde compozitia cu lingura si se coace cam 25-30 min. Se scoate din cuptor si se raceste complet.
Prepararea cremei:
Se bate cu mixerul crema de branza cu untul, se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si scortisoara. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii.
Se unge(se spriteaza in diferite forme) un strat de glazura de ciocolata(fie gata preparata din comert sau facuta in casa din putina ciocolata cu unt topita la foc mic si turnata calda peste prajitura).
Se pune la rece pentru 1-2 ore, dupa care se taie in bucati mici.Se pastreaza de preferat la frigider.
Prajitura Punch
300g biscuiti(petit beure) zdrobiti(rupti in bucati potrivit de mici)
100g nuci maruntite
30g coaja lamaie sau portocala zaharisite(confiate)
30g stafide
100g gem (caise)
100g ciocolata (cu lapte sau amaruie)
50g unt
esenta de rom
o ceasca de cafea (gata preparata)
Se pun la foc mic cafeaua, ciocolata impreuna cu gemul, pana se topesc, apoi se ia de pe foc si se adauga untul, esenta de rom, stafidele portocala zaharisita si nucile.
Aceasta compozitie se adauga in bicuitii zdrobiti si se amesteca bine cu lingura pana devine o compozitie consistenta si destul de tare.
Se presara pe o bucata de folie alimentara fulgi de nuca de cocos iar peste compozitia de mai sus(se intinde in forma unui salam) se infasoara bine in folie si se da la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste bine.
Apoi se desface din folie si se taie in feliute mici(iar acestea se pot taia in bucati mai mici).
Christel spune:
Era o fata aici pe forum care este medic stomatolog aici in Germania, dar nu mai stiu cum o cheama, ma ajutati voi?
Am nevoie de niste informatii specializate.
Multumesc.
DidiAlex spune:
quote:
citat din mesajul lui Christel
Era o fata aici pe forum care este medic stomatolog aici in Germania, dar nu mai stiu cum o cheama, ma ajutati voi?
Am nevoie de niste informatii specializate.
Multumesc.
Yasmine (pe care nu am mai vazut-o pe forum, dar poate citeste)
tinatache spune:
Poftiti la cap 52:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124083
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut