Viata in Germania (51)
Raspunsuri - Pagina 2
helbi spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Originally posted by helbi
Stiti cumva pina la ce virsta se poate face cel de meningita? Ca eu am intrebat pe la 6 ani ai Biancai si mi s-a spus ca trebuia facut cind era mica (pina in 2 ani, parca).
quote:
mie mi-a spus fix invers, ca de pe la 2 ani incolo se face.
cristina
Ti-a spus si pina la ce virsta? Oricum, curind merg cu Bianca sa-i fac un set complet de analize si voi intreba din nou.
osolita spune:
quote:
Originally posted by Cori-Cori
Intrebare pentru (mai mult sau mai putin) cunoscatoare: cam cat poate dura obtinerea unei vize US? Eu am deja permis de sedere in Germania pe termen nelimitat, prin urmare n-ar trebui sa intampin probleme. Singura problema ar fi durata... Sefa vrea sa ma trimita la o conferinta in State, conferinta care incepe pe 12 mai. Asa ca-mi raman 3 saptamani pentru rezolvarea formalitatilor. Are vreuna dintre voi experienta cu asa ceva?
Multumesc pentru raspunsuri si un sfarsit de saptamana cat mai placut!
Corina
Corina, noi am aplicat pentru viza de turist la ambasada din Berlin si am primit viza in aceeasi zi, asa ca nu cred ca ar trebui sa ai probleme, mai ales ca e in interes de serviciu.
vikinga spune:
Moin moin:)Si eu cu o intrebare la voi. Mamica dulce zicea ca se muta intr-un apartament nou si cred ca nu are inca netul bagat, noi scriem la un subiect de slabit si toate fetele intreaba de ea, daca totul e ok. Aveti nr ei de mobil careva? Stiu ca l-a dat at cind a fost in spital cu Marc, sunt sigura ca se va bucura de un telefon si ma gindeam sa o sun. Imi dati si mie nr pe privat care-l aveti?Danke sehr:)Un weekend cu mult soare!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Cori-Cori spune:
quote:
Originally posted by osolita
Corina, noi am aplicat pentru viza de turist la ambasada din Berlin si am primit viza in aceeasi zi, asa ca nu cred ca ar trebui sa ai probleme, mai ales ca e in interes de serviciu.
Multumesc mult, Osolita!
Sper sa mearga repede, mai ales ca joi vrem sa plecam spre Romania, unde petrecem Pastele...
Din cautarile mele pe internet (incepute in dupa-amiaza asta), pricepusem ca trebui' sa sun la o "hotline" si sa aranjez un interviu la ambasada lor (care-ar trebui sa fie la Frankfurt sau la München, de Berlin nu se pune problema la mine, ca-i prea departe). Si ma apucase teama ca nu am timp. Da' daca tu zici ca merge si intr-o zi, atunci m-am mai linistit. Sefa mea e ceva de speriat :-). Abia azi s-a gandit sa ma anunte... Ca sa am ce ma stresa saptamana viitoare, cu toate ca-s in concediu de luni (si macar daca ar fi prima data cand se intampla asa ceva...).
Multumesc inca o data si o seara placuta!
Corina
tinatache spune:
andreia, nu a zis pana cand, zicea ceva ca ar fi bine pana incepe scoala dar nu stiu daca "e bine" sau "maxim" pana incepe scoala. Mai intreaa si tu si apoi vedem ce facem.
Voi ce faceti? v-ati mai linistit cu... treburile?
-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
osolita spune:
quote:
Originally posted by Cori-Cori
Din cautarile mele pe internet (incepute in dupa-amiaza asta), pricepusem ca trebui' sa sun la o "hotline" si sa aranjez un interviu la ambasada lor (care-ar trebui sa fie la Frankfurt sau la München, de Berlin nu se pune problema la mine, ca-i prea departe). Si ma apucase teama ca nu am timp. Da' daca tu zici ca merge si intr-o zi, atunci m-am mai linistit. Sefa mea e ceva de speriat :-). Abia azi s-a gandit sa ma anunte... Ca sa am ce ma stresa saptamana viitoare, cu toate ca-s in concediu de luni (si macar daca ar fi prima data cand se intampla asa ceva...).
Multumesc inca o data si o seara placuta!
Corina
Corina, uitasem de hotline, suna luni dimineata pentru ca nu stii peste cat timp iti face programarea, noi am facut-o cu o luna inainte si am putut sa aleg singura ziua interviului, din cate stiu de la o cunostinta iti face programarea in cateva zile, maxim o saptamana insa ce spun eu aici e valabil pentru Berlin.
Irinusha spune:
Salutare!
www.meningitis.de/meningitis/index.html" target="_blank"> Aici totul despre Meningita.
Frage an die Münchnerinnen:
Daca vrea cineva din Ro. sa-si faca analize / sa auda si alta parere despre o boala (pancreatita) si tratamentul ei, unde ati trimite-o? Ma refer la spitale/clinici/dr. buni. Multumesc mult! Ah, sa nu uit: banii nu-s problema.
Numai bine si un week-end fain! Stiti cand vine si la noi primavara, ca eu una m-am saturat!
Mamica de Cristian (alias Sensible Boy) & Amélie (alias Demolition Girl)
Alina spune:
quote:
Originally posted by Irinusha
Salutare!
www.meningitis.de/meningitis/index.html" target="_blank"> Aici totul despre Meningita.
Frage an die Münchnerinnen:
Daca vrea cineva din Ro. sa-si faca analize / sa auda si alta parere despre o boala (pancreatita) si tratamentul ei, unde ati trimite-o? Ma refer la spitale/clinici/dr. buni. Multumesc mult! Ah, sa nu uit: banii nu-s problema.
Numai bine si un week-end fain! Stiti cand vine si la noi primavara, ca eu una m-am saturat!
Irinusha,cred ca ar fi bine sa mearga la clinica univ,sunt internisti f buni si au aparatura ff buna.In vreo citeva zile poate iti dau si niste nume,intreb saptamina asta.
Cica miine se fac 21 de grade ,vreau s-o vad si pe asta...
Fetele,eu m-am uitat pe brosura pe care mi-au lasat-o cei de la Schulamt in carnetul galben si cica vaccinul contra meningitei s-ar face pina in 2 ani si apoi incepind cu 6 ani.Eu nu m-am hotarit,vorba Cristinei,m-am cam saturat de vaccine...intii mai intreb si ma mai informez in stinga-dreapta si va spun ce decizie o sa iau.
Weekend fain!
Alina
Irinusha spune:
Alina, multumesc mult!
Astept cuminte si numele promise!
Inca o data un site f. bun: www.meningitis.de
si un citat de acolo:
"Mit den in Deutschland zugelassenen Meningokokken C-Impfstoffen können bereits Babys im Alter von 2 Monaten geimpft werden. Säuglinge ab einem Alter von 2 Monaten bis zu 12 Monaten erhalten zwei Impfungen in einem Abstand von mindestens 2 Monaten, eine zusätzliche Auffrischimpfung zu einem späteren Zeitpunkt wird empfohlen. Kinder nach dem vollendeten 12. Lebensmonat, Jugendliche und Erwachsene erhalten eine einmalige Injektion. Die Notwendigkeit für eine Auffrischimpfung in dieser Altersgruppe, wurde bisher nicht erwiesen."
Eu i-am facut vaccinul baiatului pe la 2 ani parca ... iar fata o sa-l primeasca la 18 luni. Cris n-a avut nici o reactie, nici macar febra.
Numai bine! Si o duminica insorita!
helbi spune:
quote:
Originally posted by tinatache
andreia, nu a zis pana cand, zicea ceva ca ar fi bine pana incepe scoala dar nu stiu daca "e bine" sau "maxim" pana incepe scoala. Mai intreaa si tu si apoi vedem ce facem.
Voi ce faceti? v-ati mai linistit cu... treburile?
cristina
Merci de intrebare. Suntem bine, ceea ce va dorim si voua!