Viata in Germania (51)
Raspunsuri - Pagina 12
sunshine_ale spune:
mishutza mersi mult de raspunsuri, esti o draguta, de fapt toate sunteti. povestea noastra e destul de complicata si nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa rezolvam cu toate. (sper sa nu va plictisesc prea tare, dar ma apuc sa va povestesc)
deci el e student, ia cam 400 de euro pe luna kindergeld si ceva bursa. sta cu mama lui deocamdata si pe mine nu prea ma incanta ideea de a sta cu ea, dar cu 400 de euro nu prea avem ce face. anul asta am terminat facultatea, dar licenta mi`o dau doar in februarie, sper sa mi se recunoasca aici diploma. buuuun problema este ca lui paul (iubitul meu) nu i s-a recunoscut in ro schimbarea de nume (bunica lui era nemtoaica si au trecut pe numele ei dupa ce si-au rezolvat actele in de) iar eu ma intreb noi cum trebuie sa facem. daca ma casatoresc in ro am un nume, daca ma casatoresc acolo am altul. si nu stiu daca un stat sau celalalt imi va recunoaste casatoria. voi ce stiti?
ca sa ma apuc de echivalarea diplomei trebuie musai sa fiu casatorita? noi am vrea sa ne casatorim, dar ne-am pierdut prin legi, acum ne tot certam cum sa facem sa fie bine.
nu stiu cat de coerenta am fost (ca nu prea stiu nici eu cum e) dar poate ati mai fost vreuna in situatia asta si imi spuneti cum sa facem.
cu au-pair mai incerc, poate gasesc ceva
aaa inca ceva cursurile vhs sunt bune de ceva? k eu musai tre sa invat si imi merge f greu, am facut si aici in ro dar nu se leaga de mine si pace.
mishutza spune:
SUNSHINE,astea cu schimbarea de nume sunt niste chestii tare putin importante,te-ai casatorit cu el,e normal sa iti schimbi numele,imlicit si toate actele,dar ai grija sa nu patesti ca mine,de va casatoriti in romania pune-ti apostila pe certificatul de casatorie,din timp.Chiar nu e nici o problema,daca va casatoriti aici ar fii si mai ok,dar atunci ai tu nevoie de o gramada de acte,dar toate se rezolva,e doar o chestiune de timp.Iar 400 de euro kindergeld(???????)si ceva bursa,hmm,bursa ar trebuii sa mai fie inca vreo cateva sute,nush,parerea mea e ca ar putea fii destul pt un inceput,asta e parerea mea.Si noi ne-am gandit ca o sa fie ingrozitor de greu la inceput,dar departe unul de altul nu mai merge,de se muta el la mine,eram cam la 600 km distanta,si de dat 200 de euro saptamanal e e trenu nu mergea,insemna sa renunte la doctorat si master,ceea ce el in nebunia lui ar fi facut,asa ca am renuntat eu.Am zis ca o sa fie greu,dar merita sacrificiul,si cel putin o sa fim amandoi.Si asa a fost.Te sperie 400 de euro si ceva bursa?Ei bine iubi meu are doar ceva bursa de doctorand,care e doar 600 de euro,vreo 200 e chiria,mai avem telefonul de platit,si ne-am riscat.Dar la 2 saptamani dupa ce m-am mutat am gasit un job cu jumatate de norma,si apoi inca ceva,si inca ceva,nu e nimik ok,nimik din ceea ce am visat sa fac,dar sunt constienta ca nu le putem face pe toate odata.Asteptam sa termine el scoala,si apoi sa vedem ce fac eu.Eu am terminat romana-engleza in roamania,deci prea mult nu o sa ma ajute.Dar acum el mereu rade si zice,femeie,eu sunt domn inginer,masterand,stau la munca de la 9 la 5 dupa masa,tu daca muncesti jumatate din cat muncesc eu si castigi dublu.....cum?Asta pt ca mi-am dat seama ca nu sunt in situatia de a face mofturi,intr.o tara straina,unde nu vorbeasc coresct limba,intr-un oras unde rata somajului e enorma,si tinand cont cat castiga el.Intai el,apoi eu,asta a fost targul,si asa vom face,Si chiar nu mai conteaza nimic pt noi,ne avem unul pe altul,restul vor veni in timp.Asa ca curaj,sunt destui bani pt un inceput,depinde de ce astepti tu de la viata de aici.pt mine germania acum inseamna multa munca,pt care nu am fost pregatita sa o fac,din printesa mica de eram acasa,si sunt si acum,da e tara unde mi-am gasit fericirea si imi da posibilitatea sa imi implinesc visele,cu rabdare
http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]
sunshine_ale spune:
ma regasesc f mult in ce ai scris tu, si la noi e devenit insuportabila situatia, sper sa reusim sa facem ceva. oricum felicitari ati trecut peste orice ca sa fiti impreuna, si in viitor o sa va mearga mult mai bine, numai sa termine si sotul tau scoala. cu banii ce ii primeste al meu lunar nu m`am explicat cum trebuie kindergeld+bursa=400 de euro (200 fiecare) dar bursa nu o primeste constant, si in ultimul timp nu i-au mai dat-o de vreo 6 luni. deci iti dai seama ca nu avem cum sa ne intretinem cu 200 de euro. prima oara am zis sa asteptam pana termina si el scoala si se angajeaza, daaaar m-am saturat sa-l vad o data la 2, 3 luni.
si zici ca nu e nici o probl cu nunta? k daca o fac in ro o sa ma cheme mihaiescu si in germania ar trebui sa ma cheme muller(dau un exemplu). recunosc nemtii?
sunshine_ale spune:
sunt tare zapacita, raspund doar la jumatate de mesaj, si dupa aia vad restul
eu sincer nu astept prea mare lucru,mi-e si foarte frica, dar vreau sa fim impreuna si sunt dispusa sa trec peste orice. sunt constienta ca e foarte greu, mai ales ca mie nici nu imi place germania (nu va suparati fetelor) nici tara, nici limba dar ce sa fac daca acolo mi-am gasit si eu fericirea .
mishutza tu acum lucrezi? sau studiezi?
angiuta de ce nu ti-au folosit cursurile??? eu pe alea ma bazez ca nu mai stiu ce sa fac. paul tot o da pe germana cica sa invat si eu dar ma uit la el ca vitica de-abia pot lega o propozitie, dar daca mi se adreseaza cineva pe germana ma speriu mai ceva ca inainte de decapitare. si am fost deja de multe ori in germania si tot degeaba.
si un curs intensiv car ar dura?cate ore pe zi?
cred ca v-am ametit cu tot va pup si duminica placuta
Amonar spune:
Mishutza, ai scris frumos...nu ma pot abtine sa nu reactionez... Imi place mentalitatea ta si e clar ca va iubiti cu adevarat. Asta e cel mai important.
Va doresc in continuare noroc si fericire!
mishutza spune:
Multumesc mult Amonar,da,chiar ne iubim,ne respectam si ne admiram,eu pe el ca e destept,el pe mine ca is practica si eficienta,bine asta nu inseaman ca nu am momente de nebunie cand incep ca vreau sa ne mutam,vreau aia,vreau aia,dar ma trezeste el,spunandu-mi ca avem doar 6 luni de casnicie ,si am facut destule pana acuma.Da na,stii tu cum sunt femeile,mereu nemultumite,ideea e sa nu ne pierdem in detalii si sa urmarim partile esentiale,ceea ce sper ca va face si sunshine
O duminica placuta fetelor
http://community.webshots.com/user/mishutzamishutza[url]
sunshine_ale spune:
fetelor mie nu imi apar mesajele am pus deja 2!!!sper sa apara.
sincer mishutza m-a incurajat f mult povestea ta si chiar daca mai apar probleme uneori, unde dragostea e mare totul se rezolva. esti o scumpa
va pup si duminica placuta
sabella spune:
Sunshine-ale, in Germania exista Integrationskursen pentru care nu trebuie sa platesti nimic daca venitul tau este sub 1200 €.Cursul este intensiv, dureaza 6 luni, 5 ore zilnic/ 4 zile pe saptamana.Conditia este sa ai mutatia in Germania.Cel putin asa este in NRW. Pentru mai multe informatii da clic aici www.integrationskurs.de
Iti doresc mult succes!
sunshine_ale spune:
mersi sabella si mutatia pe germania cum se face? merg la rathaus? costa ceva? eu sunt total pe dinafara
angiuta spune:
Sunshine sfatul meu este sa va casatoriti in Germania daca aveti de gand sa va stabiliti aici. Scapati de multe batai de cap asa, mergeti si va interesati de ce acte aveti nevoie. Despre cursurile Vhs eu pot sa-ti spun ca sunt multumita, dar depinde de scoala, de profesor. Eu am avut norocul si m-am nimerit bine...ce e bine este ca poti sa asisti inainte la o ora si daca-ti place te poti inscrie, daca nu, nu. Eu platesc 110 euro pentru 100 de ore (4 ore zi/4 ori pe sapt.). Cursurile sunt gratis daca ai un formular de la JobCenter dar daca n-ai acte, n-ai sanse. Oricum suma mie mi se pare acceptabila.
Mesajele iti apar cu intarziere pt. ca primele 10 mesaje sunt moderate, dupa ce scrii 10 o sa-ti apara in timp real.
Angiuta mamica lui Vladut(8 iunie 2007)