Efectul Medusa

Efectul Medusa | Autor: moniboni

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata cu al doilea copil. Burta mare, evidenta...

Dupa aproape 17 luni de "gravizenie", am ajuns la o concluzie: in secunda in care ma urc in metrou sau tramvai, oamenii care stau jos sunt cuprinsi brusc de teama de a nu fi impietriti de privirea mea rece, ca de gheata. Toti pun ochii in pamant sau se fac ca dorm.

M-am prins si de ce: le e teama sa nu-i impietresc...

Si voi, gravidutzelor sau foste gravidutze, patiti la fel?

mamica de rockerash

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Mie mi se intampla mai rau, sa n-aiba nici o reactie, sa priveasca prin mine, ca si cum nici n-as fi acolo

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Cred ca de fapt le e teama ca deja au impietrit si daca incearca sa se ridice (pentru a-ti ceda locul) li se vor sparge picioarele in bucati. Si mai e un aspect: poate ca toti cugeta (cu ochii in pamant), daca ti-ar face bine sau rau sa stai pe scaun. Poate stai prost cu colul si atunci n-ai voie sa stai jos, ca apasa bebe pe col.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

de ce nu le ceri sa-ti ofere locul?
io asa as face.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii,

multumim,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

quote:
Originally posted by mephala30

io asa as face.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii,

multumim,

a inceract o amica de-a mea sa roage pe cineva sa-i dea ei locul (burta mare de 28 sapt) si i-a raspuns ironic "Da' ce l-ai facut cu mine?"

Cristina, sigur in curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Ha, ha, ha!!! Stai sa iti spun eu: lucrez undeva pe Soseaua Berceni. Pe acolo circula o rata (in adevaratul sens al cuvantului) si un maxi taxi. De obicei ne iau colegii care au masini de la metrou de la Aparatorii Patriei. Dar intr-o zi uite ca nu era niciun coleg disponibil si am luat nenorocitul de maxi taxi. Si cum ma clatinam eu si de greata si de greutate, tinandu-ma de o colega, aceasta ii spune unei tanti mai in varsta ca sunt gravida. Si ce credeti ca raspunde tembela aia? "Lasa sa se obisnuiasca cu greul, sa stea in picioare ca si io mergeam atarnata pe scara pe vremea lui Ceausescu cand eram gravida si trebuia sa merg la servici!" Femeia aia poate fi numita femeie? Dupa parerea voastra? Poate fi numita om?
Iar in metrou, ma mir ca nu ma injurau si sa ma trimita in alt vagon. Noroc cu ziarele Compact, se faceau ca citesc si nu ma vad. Oameni de 2 lei, asta e... Bine ca am intrat in concediu, asta e!

Pupici la fete si curaj.
Sper ca n-am fost prea vehementa :)

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

quote:
Originally posted by mcrissa

quote:
Originally posted by mephala30

io asa as face.

a inceract o amica de-a mea sa roage pe cineva sa-i dea ei locul (burta mare de 28 sapt) si i-a raspuns ironic "Da' ce l-ai facut cu mine?"

, nu si-a ales bine omul.

multumim,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Si eu sunt foarte indignata pe persoanele care nu cedeaza locul gravidelor in mijloacele de transport in comun,pur si simplu se fac ca nu observa ca o femeie este insarcinata!

Tecky 29 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Vai inima mea! Ce-ti e si cu nesimtirea asta...
Nu prea am apelat in viata mea la bunavointa altora ... si poate ca m-ash fi asteptat ca la un moment dat daca am nevoie sa gasesc sprijin, atentie si de ce nu ? intelegere.
In mijloacele de transport in comun te gandesti ca or fi oameni de tot felul, care mai de care mai diferiti si cu moduri diferite de gandire.Dar cand te duci la biserica te astepti sa vezi oameni credinciosi , cu frica lui D-zeu , oameni trecuti prin viata si cu un pic de bun simt.
GRESIT! ( bine acum nu vreau sa generalizez,dar... )
Dat fiind faptul ca in curand va iesi iepurasul meu mic am zis sa ma merg la biserica , sa ma spovedesc si eventual sa ma impartasesc. Bun, am cautat o zi sa fiu si eu si sotul meu liberi sa mergem dimineata la biserica . Ne-am dus la o biserica din apropiere si nici n-am reusit sa intram pt ca era super ultra aglomerat. Tot asa in alte 2 biserici dar ce m-a socat intradevar a fost reactia femeilor. Te-ai astepta de la o femeie sa te inteleaga, cu atat mai mult cu cat o femeie in varsta a trecut si ea la randul ei prin cel putin o sarcina sau are o nora, fata care poate trece prin astfel de momente.
NUUU, cu toate ca marea majoritate a persoanelor de la biserica erau femei nu am vazut pic de intelegere, ba mai mult, coate in burta si reactii la genul "dar da-te mai incolo, nu vezi ca stai in calea fericirii MELE?"
Saracul meu sot se asezase la un moment dat in fata mea pavaza dar nici chip sa vezi un gram de intelegere, ma impingeau , ma inghionteau si apoi se uitau si urat la mine daca nu aveam o viteza suficienta sa ma asez in genunchi ,eventual sa le cer scuze ca exist.
Se presupune ca te duci la biserica sa te curati de pacate , sa fii un om mai bun ... dar dupa cateva experiente de genul asta , imi e si jena sa spun , dar biserica a ajuns ca o jungla, unde toti se bat sa ajunga primii in fatza , unde nimeni nu are pic de intelegere.
Spre mirarea mea singurii care mi-au aratat un pic de simpatie au fost chiar preotii. Amandoi se agitau , unde sa stau , ca acusi acusi vin si ma spovedesc sa pot pleca , se purtau atat de frumos ca nu-mi venea sa cred pe langa salbaticiunile de femei care se agitau in fatza mea.
Gata nu mai povestesc , ca ar fi mai multe picanterii dar ma lungesc prea mult si nu vreau sa plicitisesc. De fapt cred ca am of-ul asta si imi e ciuda ca lumea nu e un pic mai ... buna?
Sper doar sa fi avut eu parte de experiente din astea si de fapt lumea sa fie mai intelegatoare.
Ei , e saptamana mare, sa fim intelegatori , lumea nu e chiar asa de rea.

Adriana 36+ , Andra

http://bd.lilypie.com/cAoqm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

De cand mi s-a marit burta (acum am 39 de saptamani si cateva zile) binisor, am constatat ca locul imi este oferit numai de catre femei foarte in varsta sau pline de bagaje. Inainte sa mi se vada burta din avion nici nu se punea problema sa-si miste cineva pretiosul fund de pe scaun. Dar ce ma seaca de-a dreptul este urmatoarea scena: ma sui in autobuz si ma postez langa locurile rezervate care sunt, evident, pline ochi cu doamne fardate, pline de bijuterii si cat se poate de zdravene. Se fac, tot evident, ca nu observa o burta de 8-9 luni; autobuzul trece pe langa o biserica; ce fac cucoanele? Isi fac la cruci de te ia ameteala, unele cu viteza fulgerului, altele cu evlavie si cucernicie in slow motion, dupa care isi vad linistite de treaba lor. Au fost momente cand imi dadeau lacrimile de furie. Acum...astept sa nasc si sa-mi invat copilul sa cedeze locul in autobuz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milashku spune:

eu care credeam cu numai prin MD asa nesimtiti, da se dovedesteca lume a e pli de ei- si intr-adevar iti ofera locul numai doamnele in etate - ceilalti privesc in jos ori pe geam

Mergi la inceput