Romanii din Marea Britanie (17)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Lara, fiul meu e in year 3 si din septembrie vreau sa-l mut la o scoala privata (sint foarte nemultumita de actuala scoala), pentru care a trebuit sa dea un test. A fost matematica si engleza, nivel de year 3 binenteles, la mate i-a dat sa adune, sa scada, tabla inmultirii, iar la engleza sa faca o compunere, a observat si daca foloseste bine semnele de punctuatie etc.
Copilul tau citi ani are? O sa-i dea ceva de nivelul ei, practic vor sa vada la ce nivel este sa stie in ce clasa o baga. Nu ai cum sa o pregatesti, cit stie stie.
Cit despre asteptat sa-i dea un loc, sa zici merci ca nu ti-au dat un loc la o scoala la nu stiu cite mile departare. Asa-i aici, se asteapta pentru orice, sint liste de asteptare pentru orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

quote:
Originally posted by Letitia1

Lara, fiul meu e in year 3 si din septembrie vreau sa-l mut la o scoala privata (sint foarte nemultumita de actuala scoala), pentru care a trebuit sa dea un test. A fost matematica si engleza, nivel de year 3 binenteles, la mate i-a dat sa adune, sa scada, tabla inmultirii, iar la engleza sa faca o compunere, a observat si daca foloseste bine semnele de punctuatie etc.
Copilul tau citi ani are? O sa-i dea ceva de nivelul ei, practic vor sa vada la ce nivel este sa stie in ce clasa o baga. Nu ai cum sa o pregatesti, cit stie stie.
Cit despre asteptat sa-i dea un loc, sa zici merci ca nu ti-au dat un loc la o scoala la nu stiu cite mile departare. Asa-i aici, se asteapta pentru orice, sint liste de asteptare pentru orice.

Letitia, fiica mea are 5 ani si jumatate, va fi in reception si chiar nu aveam idee de ce trebuie sa o vedem pe headteacher si nu pe teacher, de asta imi faceam eu griji, ce m-o fi intreband pe mine dar am aflat intre timp ca asa se face aici si ca e un fel de evaluare a copilului, intrebari de rutina si eventual un tur al scolii :)
Imi pare rau ca trebuie sa-ti muti copilul la alta scoala.. Se pare ca ce faceam noi la vremea noastra se numea scoala, nu ce se face aici. Am inteles ca e foarte relaxat programul, e mai mult o joaca, nu prea primesc teme, etc. Eu inca nu stiu sigur cum e, abia astept sa vad!
Multzam de raspuns

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Probabil vor sa vada cita engleza stie, daca nu stie prea multa o baga intr-un program mai special, dar nu-ti fa griji, totul o sa fie bine. Da, o sa faceti si turul scolii, s-ar putea sa poti servi si masa, sa decizi daca ii dai mincare la pachet sau mincarea scolii (eu te-as sfatui sa optezi pentru mincarea scolii). Mult succes si te asteptam cu vesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Fetelor, va rog, cine stie, sa inteleg ca in uk copii au posibilitatea sa manince la scoala?? Pina la ce virste? Este valabil numai pentru cei mici, sau si mai tirziu, la 12-14 ani? Si cam ce fel de masa este? Gen mince pie, fish and chips sau....(ca in NZ cam asta au posibiitatea sa-si cumpere de la scoala)
De asemenea, va rog, spuneti-mi si mie, care este programul scolilor, adica la ce ora incep si la ce ora termina?
Multumesc!

Gabriela

Mergi la inceput

Fetelor, va rog, cine stie, sa inteleg ca in uk copii au posibilitatea sa manince la scoala?? Pina la ce virste? Este valabil numai pentru cei mici, sau si mai tirziu, la 12-14 ani? Si cam ce fel de masa este? Gen mince pie, fish and chips sau....(ca in NZ cam asta au posibiitatea sa-si cumpere de la scoala)
De asemenea, va rog, spuneti-mi si mie, care este programul scolilor, adica la ce ora incep si la ce ora termina?
Multumesc!

Gabriela

Da, maninca prinz cald la scoala, pentru care eu platesc prin cec odata pe trimestru (imi vine acasa o hirtie cu cit trebuie sa platesc). De mincat pot minca pina cind temirmina liceul, la 18 ani (aia care-l terminca, ca multi abandoneaza la 16 ani).
Ca meniu, au scos junk food-ul aproape in totalitate, le da multe legume, cu carne de vita, cu peste, cartofi copti in coaja, lazagne, multe fructe la desert. Numai vineri e zi de junk food, cind li se serveste pizza, sausage rolls, etc. Eu sint multumita si prefer decit sa trebuiasca sa-i fac eu sandwich-uri in fiecare zi.
Programul copilului meu este de la 9 am la 3.15 pm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mada, cum te simti, cate zile mai ai?

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Multumesc Letitia 1
ESte minunat ca au mincare calda la scoala...
Alta intrebare a mea este: au uniforme? Toate scolile?
Am inteles ca nu esti foarte incintata de scoala la care merge fiul tau. Year 3 inseamna ca el are 10 ani? In ce parte a uk stai?
Intreb ca si pe noi ne bate gindul sa ne mutam, trebuie sa fim mai aproape de parintii care imbatrinesc, au din ce in ce mai multe probleme de sanatate...Nu vrem insa inapoi in Romania.
Fiica mea are 11 ani, (ii va implini in curind) si am inteles ca au ceva examen la virsta asta. Pentru ce este examenul? Ceva asemanator cu ce era(poate mai este) in Romania? In functie de rezultate ii departajeaza mai departe? Unde as putea gasi ceva manuale cu ce fac ei in UK, la virsta asta(cu anii sunt confuza inca , caci e difefrit de tot ce stiu din Romania, si din NZ)
Multumesc, spor la treburi si, sa fim fericiti, fiecare acolo unde este!

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Am fost astazi la interviu. I-a dat Ioanei sa faca un desen in timp ce m-a intrebat de unde am venit, cand, daca a mai fost copilul la scoala, gradi, etc. Am facut si un tur al scolii, am intalnit noii colegi si noua profesoara si a fost super.
Am cumparat de la ei bluza cu logoul scolii si geanta (care se pare ca o va cara goala la scoala pentru ca nu le trebuie nici carti, nici caiete, nici creioane, au totul la scoala) Uniforma se pare ca e general valabila cu fusta neagra, tricou alb polo, sau rochita de vara, pantofi negri sosete albe. Mi se pare super asa.
Cat despre mancare, mi-au spus ca se plateste cam la doua saptamani, in avans si e 1,85 pounds pe zi si intr-adevar au un meniu variat.
Mie mi-au dat niste plicuri in care pun banii sau cecul, deci nu voi primi hartie de la ei acasa.
Deci, de maine am si eu in sfarsit scolarita E foarte incantata, abia asteapta sa mearga. Sper s-o tina tot asa

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Uau, Lara, am postat aproape in acelasi timp!
Felicitari pentru scolarita! Si mult succes in continuare.
Multumesc si pentru detaliile legate de uniforma, plata, etc...
Sunteti o mina de aur pentru mine. Am gasit informatii pe site-uri autorizate dar este bine cind poti citi ce spun si cei care sunt direct implicati...
Noapte buna..la voi...
Eu ma pregatesc sa plec la serviciu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Dragele mele,
Nu am mai postat de multisor pe forum, scriu acum aici pt ca am ajuns si eu in UK...dupa multe luni de adunat hartii si stat pe la Minister la Bucuresti...etc sa-mi recunoasca oamenii astia din UK meseria.
Eu chiar nu stiu pe nimeni aici, lucrez ca medic la un spital de langa Manchaster...sper ca ma primiti si pe mine printre voi...

Mergi la inceput