Sezatoarea canadiana (89)
Raspunsuri - Pagina 7
Doloress spune:
Magdone multa sanatate! ai grija mare de tine si de bebe! Ce-o sa ai, baietel sau fetita? Bine de tine ca intri in concediu, eu mai stau inca pana pe 16 mai, daca nu cumva am sa nasc pe la servici. Nici eu nu stiam ce sunt alea contractii pana saptamana trecuta, am fost la spital si m-au monitorizat aia jumate de ora ca am diabet de sarcina si tocmai ii ziceam asistentei ca eu ma comport foarte bine, ca nu am avut niciodata contractii, la care ea imi zice ca tocmai am avut 6 in jumate de ora. Acuma le recunosc, cand mi se intareste burtica, atunci e contractie, inainte credeam ca e bebe care se misca, se intoarce sau ce-o mai face el pe acolo.
Mqqm nici mie nu imi place America, sora-mea traieste acolo, ea e super-incantata, mie nu mi-a placut, si mai ales sistemul lor de asigurari sociale mi se pare strigator la cer! Pur si simplu daca nu esti tanar si in putere esti bun de dat la cos. Asa, de mers in vizita e OK, dar nu mi-as dori sa traiesc acolo.
Oana ups! deja intreaba de sex, eu la asta nu m-am gandit, tot zic ca am timp sa ma documentez, insa parca vad cum trece vremea si ma trezesc cu intrebarea pe nepregatite!
Fetelor, am mai vazut poze, incerc sa va cunosc si sa va identific, toate aveti copii tare frumosi, sa-i mananci! Sa va traiasca!
Doloress 33+ Patrick
My baby
columbiana spune:
Am inteles eu bine, sau tocmai au fost doua sarbatorite pe sezatoare, Try si Mqqm, daca da LA MULTI ANI, si tot ce va doriti! (daca nu, sa traiti oricum, sa fiti sanatoase!:))
btw, try, misto pozele!
Cristina/qmmq, stii ce zice quebsu', ca iarba vecinului e totdeauna mai verde , asa si eu cu America.
Dana, eu am o masa cumparata de la Mobilia, si mi-au placut lucrurile lor, acum sa vedem buzunarul cit se intinde cu mutatul, redecorat, etc...numai sa nu mai cedeze nervos ceva masele pina atunci, ca se duc toate planurile mele pe copca....
Oana, precoce rau baietii de la scoala Antoniei, bafta la explicatii...gluma'i gluma, dar sper sa nu vina curind momentul si la noi; a'meu cit e de zapacit, daca ma apuc sa-i explic ce si cum cu sexul, cu un atlas de anatomie in fatza, e in stare sa vorbeasca in gura mare prostii prin scoala;
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Podeanu spune:
Nelia e adevarat ca Mobilia e scumpa dar se vede calitatea. Canapelele incep de pe la 1,200 in sus. Nici conditiile de plata nu sunt prea grovaze..6 luni fara interes, sa 12 luni dar iti adauga 10% interes. Ah, si la orice cumperi iti cere avans 20%. De aici merita sa iei cind sunt reduceri de pret si in plus au si ceva oferte bune.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
CriPOD spune:
Dragelor, va multumesc , dar a fost nu chiar acum , in plus la etatea mea aia onorabila, zau ca am inceput sa fluier, sa-mi rotesc ochii si sa ma prefac indiferenta, ca Chaplin cand se simtea cu musca pe caciula.
Dana, pe-aici Mobilia vinde Thomasville, marca super, au preturi "bune", marfa e foarte de calitate, eu n-am gasit ce am cautat la ei, cautam mai traditional, dar sunt tari. Si eu te !
Eu din experienta mea recenta, cea mai happy am fost cu Sears, e drept ca am luat doar un set de recliners de acolo (si appliances). Am 60 de zile sa ma hotarasc daca tin mobila. Daca ma razgandesc si nu o mai vreau, o ridica si o duc inapoi! Si daca o tin o tot platesc vreo 2-3 ani fara dobanda. Music for my ears!!!
try, gata m-am linistit, ca incepusem sa ma ingrijorez, adevarul e ca avem asaaaa de multi ciorapi desperecheati ca am intrat la idei! Oricum, dryerul care a ars, asta a facut, a inghitit un wire (ca daca scriu sarma, iar primesc mistouri ) de sutien.
Doloress, initial era cat pe ce sa te intreb de ce ti-au ales asa un nick, ca stii chestia aia ca, creierul poate sa scramble litere in cuvinte cunoscute si te citeam altfel. Bine ai venit si sa primesti un bb perfect cand e timpul lui.
Magdone, mai poti? Draga de tine, sper ca esti mai bine acum.
Simonna, am vazut anuntul tau, dar eu prefer "pe cont propriu" la chestiile de suflet. Oricum ideea e superba si sunt sigura ca tot ce veti face va conta nespus de mult pt cineva!
Si daca tot n-am ce face ca astept sa spal/usuc boandrele lui fiu-meu, care are avion la 5 si subit a decis ca vrea sa duca iegzact pe cele ramase murdare, dar curate, sa mai povestim america, sa ma explic...
Pe mine in "america" m-au socat 3 lucruri ca vizitator (nu m-am mai dus decat odata la NY si de cateva shopping pe langa granita, ca mi se par mai "rude" decat canadezii si am stat deoparte): 1. iti cer ID cand platesti cu credit card; 2. nu poti pune benzina pana nu platesti mai intai, sa mori de ras ca a trebuit sa facem plinul la rental car si cum sa stim cat intra sa platim in avans? Si aia ca nu si nu. Asa ca am platit o multime de benzina, am facut plinul si dup-aia ne-am dus sa ne dea refund pt benzina care n-a mai intrat. 3. doi negriciosi la fo 18 ani au furat incaltaminte dintr-un mall plin de turisti si-au lansat o urmarire la picior cu vanzatorul dupa ei ziua in amiaza mare (mi-a fost asa de frica). Nu era zona proasta, din contra, asa ceva nu am trait inca. Toti turistii erau lipiti de pereti sa faca loc. Si cand am revenit si-am vazut un subiect la generale in care o fata isi facea mea culpa ca n-a intervenit la niste hoti, am zis ca eu una, inca de cincisutedemii de ori sa mai trec pe langa asa ceva si tot ma lipesc de perete sa fuga aia...
Asta fara sa intru in detalii sociale, de rezident. Ce sa zic am fost sub impresia ca acolo: everybody is guilty until proven otherwise.
Uitandu-ma la tv acolo, am crezut ca nu aud bine cand o tanti dezbatea acolo in noding al hostului ca nah, e imposibil sa ajunga un ateu presedinte in america. Si, desigur, e imposibil sa ajunga presedinte un musulman. Si da, Kerry a pierdut alegerile pt ca era catolic... Si nici macar n-am mai ascultat, ca era tare si io nu m-am dus acolo sa ma-nerfez, nu? Asta vorbind de americani , nu vorbind de iexcursie . Ca iexcursia a fost not bad at all. E capitala kitchului, dar cuvantul kitch capata o noua dimensiune acolo, una care trebuie admirata!
Ok, am bagat aici iar cantitate pt vreo 2 saptamani, va salut voios, ma suna dryerul!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
oanagabriela spune:
Pentru cine este curios sa stie citi romani sint in Canada si cam prin ce coclauri (inclusiv Nunavut, Whitehorse si Yellowknife ):
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/800986/Cati-romani-sunt-in-Canada
Si o alta stire interesanta pentru viitoarele mamici: daca vreti sa aveti baieti , mincati cereale la micul dejun :
http://www.cyberpresse.ca/article/20080422/CPACTUEL/80422090/6685/CPACTUEL
carmen77 spune:
LOL, Oana, eu nu suport cerealele, cre ca am mancat in viata mea 2 boluri ... si am 2 baieti , deci cre ca la mine nu se aplica
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
CriPOD spune:
oanagabriela, m-a intrigat statistica si m-am dus la sursa. Adevarul ca romani "ne-corciti" sunt doar 79,650. Asa mai merge... Scriu astia neste articole in Ro de te doare bibilica... Prin comparatie, la censusul din 2001 cica eram 53,320. Daca tii cont de natalitate, ca majoritatea sunt tineri si mai fac un copil, doi, dupa ce ajung, mie nu mi se pare o crestere spectaculoasa, adica inclin sa cred chiar ca multi s-au carat si putini au mai venit. Chiar, mai emigreaza romani in Canada?
'nyway... suntem o gramada si tot nu e comunitate. Trist! Cand am venit nu mai era in cartea de telefon decat un numar cu acelasi numar de familie ca al meu (si e destul de comun). Acum sunt zeci, doar in Ontario.
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
try spune:
Cristina, nu conteaza c-a trecut si cum te simti tu la varsta ta venerabila noi tot te la-multi-anim. Sa ai parte doar de lucruri bune si de multa sanatate.
Dolores, ai doar contractii false, stai linistita ca asta nu inseamna ca nasti mai repede. Doar ti se pregateste uterul pt momentul cel mare. La alex m-au apucat contractiile false cam pe la 28-30 sapt. La inceput aveam una la cateva zile, apoi s-au indesit si-au devenit zilnice pana cand aproape de nastere aveam nu stiu cate zilnic. Si-am nascut 5 zile intarziere. Asa ca aceste contractii false nu-ti spun nimic despre cand o sa survina nasterea. Cu adrian m-au apucat contractiile false pe la 24 sapt, dar a fost o sarcina total atipica asa ca e greu de luat in seama. Las ca bebe sta bine acolo in burtica.
Ana stroe, Podeanu, magdone multumim frumos.
Oana, fi-miu e de-abia la diferentierea pe sexe. Tocmai in vacanta ce-am avut o discutie cu el cum ca baieti iau putza si fetele pasarica. Inca nu stie el bine cine intra la categoria baieti si cine la fete (mai incurca), dar o prindem din urma pe Antonia acusi.
Nelia, de ce nu pui mana pe telefon si suni la ei sa vezi ce conditii ofera? Mie intotdeauna mi se pare mai rapid sunatul la tel. decat frunzaritul pe internet.
Ptii ce de romani prin canada: 500 in ajax? Pe unde sunteti mai pititi?
Oana, Carmen, eu am mancat cereale la greu cu amandoi baietii, dar.. dupa ce-am ramas insarcianta . Ca la ce greturi si vome aveam era singurul aliment ce-l suportam dimineata. De stia mnu bagam eu numai ciocolata? Ca sa fac doua fete, nu una.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
oanagabriela spune:
mQQm, sint de acord cu tine, informatia din ziarele romanesti are citeodata aerul de science fiction . Pe mine m-a amuzat sa vad ca sint trecuti 10 romani la Nunavut . Pe vremuri ziceam "sa te duci in Patagonia" ca simbol pentru capatul pamintului...Putem sa propunem acum Nanavut Fara gluma, am cunoscut "virtual" un roman stabilit la Whitehorse, pe vremea aia lucram pentru acceasi companie (Bell) si a vazut numele meu in lista de adrese email si ne-am conversat un timp. Era la peste 2000 km de orice oras...ca Whitehorse este un fel de sat situat la Polul Nord. Si avea si 2 copii parca. Tare disperat trebuie sa fii sa traiesti in astfel de locuri extreme...
Pina una alta la Montreal este soare si CALD ! Doamne, parca reincep sa traiesc "normal", nu doar in mod "hibernare"...
Din pacate pe la noi anunta ploaie chiar in noaptea de Inviere . Sper din suflet sa se schimbe prognoza, ca aveam de gind sa o luam si pe Antonia pentru prima data la o Inviere. V-am spus ca unul din proiectele noastre de viitoare vacanata este sa mergem de Pasti in Maramures (pina nu se va distruge totul in mod ireversibil).
try spune:
Cred ca depinde si de felul in care se autodeclara fiecare persoana si mai mult decat atat cum isi declara copiii nascuti aici. Merg pe exemplul copiilor mei: daca e sa-i iei legal, ei sunt canadieni si atat, n-au o alta cetatenie sau un alt act care sa aiba legatura cu Romania sau etnia Romana, insa ei in fapt sunt mai mult romani decat canadieni: vorbesc romaneste, engleza ioc (ce sa mai zic de ala mic care vorbeste doar pasareste deocamdata), ne invartim doar in comunitatea romaneasca in materie de relatii sociale... Asa ca ei pot fi declarati cu etnie dubla sau doar cu etnie canadiana. Si probabi lca asta se intampla in fiecare grup etnic.
M-am uitat de curiozitate si la alte natii: numa' 1,4 mil de chinezi in tzara asta? Par mai multi, anyway. Sau evrei: doar 315 mii (si aici intra si cei cu raspunsuri multiple)? Black: 61,000 - Imposibil. deci conteaza cum s-au declarat restul. Ca doar n-are tara asta numai 61000 de negri - sunt mai multi islandezi decat negri conform statisticii respective.
Si tiganii din Ro s-au autodeclarat romani la recensamant, asa ca e greu de spus in fapt cat de reale sau nu sunt cifrele. Caci intre 80 si 192 de mii e diferenta mare.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III