Sezatoarea canadiana (89)
Raspunsuri - Pagina 16
nelia spune:
Lisandru a facut astazi 5 luni si s-a intors pentru prima oara pe burtica! Am facut citeva poze, dar se misca incontinuu, nu prea am putut sa-l prind clar decit in www.dropshots.com/aurice#date/2008-04-26/15:00:51" target="_blank">una.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
oanagabriela spune:
Hristos a inviat!
Nu am mai avut asa un Paste frumos (ca meteo) de cind sintem in Canada Ne-am incumetat si am fost la Inviere cu Antonia (chiar daca ploua tare cind am plecat). Pina la urma ploaia a stat si am putut sta afara cu luminarile aprinse si sa cintam. Lui Antonia i-a placut f.mult. Fiindca a dormit bine dupa-masa, am putut chiar sa ciocnim un ou cind ne-am intors acasa si am mincat si un pic de friptura de miel. Ieri am tot stat pe-afara, a fost asa frumos si cald .
"Noroc" ca de azi se raceste, ploua, poate vor fii si citiva fulgi, ca nu cumva sa uitam ca traim pe banchiza canadiana
Lorelai spune:
Hristos a inviat![/red]
Noi nu am ajuns la inviere pt ca aici a plouat toata seara. Ieri in schimba fost superb, am fost in parc dimineata dupa ce am ciocnit oua. Fetele au avut super fun, au ciocnit jumatate din ouale din cos. Simbata am vopsit impreuna oua si am framintat pasca cu Livia. pun poze cind gasim timp sa le descarcam. Ieri am fost in vizita la nasii fetelor care au un baietel de virsta lor. Pt prima data copiii s-au jucat impreuna, s-au alergat fara sa ne bage in seama. Au ajuns acasa rupte de oboseala, nu au mai vrut nici poveste, sau culcat. Inainte de culcare le-am intrebat daca le-a placut in vizita si ce au facut acolo. Maya mi-a raspuns: "te-ai iubit". Asta a tinut minte ea. Adevarul e ca le-a alergat baietelul pe amindoua si le "iubea" cind pe una cind pe alta.
In ce priveste intilnirea, nu vreau sa va faceti programul dupa mine. Daca majoritatea poate pe 9 Mai, de ziua mamei, chiar ca e frumos sa va vedeti. Noi ajungem simbata pe 31 Mai in Montreal sa o imbarcam pe mama care pleaca in Romania. Avionul ei e la 4PM, deci sintem disponibili dupa. Noi zburam a doua zi dimineata spre Vancouver si vom sta la un hotel in aeroport pt ca plecam foarte devreme. Asadar planul e sa ne plimbam prin Montreal (sau sa ne vedem cu cine poate) simbata dupa-amiaza/seara.
try spune:
Adevarat a inviat!
Nelia, tudora e o ducleata de fetita, ce poze frumoase, iar Lisandru seamana cu tine tare mult.
Io sambata m-am apucat sa greblez toata tarlaua, si aia de-afara si backyard-ul si am constat ca avem viermi (grubs) de-aia nesuferiti. Asa ca am gasit explicatia pt nenorocirea mea de gazon de anul trecut - ca sa n uzic in ce stare deplorabila e acum. Cel putin backyardul e distrus.
Si de-atata coada de grebla am facut niste bataturi de toata frumusetea care acum mi-au facut si puroi sub ele. Ma doare podul palmei drepte crunt. Noroc ca la servici dau doar din buricele degetelor.
Am sadit si samanta de iarba pe-acolo pe unde s-a nenorocit si-acum asteptam in vreo 2-3 sapt sa vedem ce se alege de iarba naostra. Colac peste pupaza a revenit si frigul (iarba nu germineaza sub 16 grade celsius). Am de gand sa fertilizez ca lumea anul asta (mai bine-mi scot copiii in parc toata vara, nu se mai paote sa face mnimci fara ingrasaminte). Trebuie sa dam si cu solutie pt grubsii aia nenorociti, dar asta cica in iulie-august, nu acum. Cine a mai patit de-astea? Ce metode ati folosit? Sper sa ma isalvez ceva din iarba asta ca m-apuca depresia cand o vad cat e de urata.
Iar duminica ne-am Pastit la nasi, asa ca acasa... minime pregatiri.
Bravo voua ca va intalniti din nou fetelor.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
Ktrinel spune:
Adevarat a-nviat!
...si eu pe la sezatoare :))
stiu ca am lipsit la apel, mai ales ca asteptati impresii din concediul meu in mexic...dar nu vroiam sa va stric placerea de a vedea/citi povestile Denisei si a le lui Try...ca noi...am facut-o de oaie...adica bolnavi, spitale, toate cele...daca nu erau astea, ar fi fost super, nu am avut nimic de reprosat statiunii si conditiilor.
deci julia a plecat cu diaree de aici, nu am stiut ce are , am pus-o pe seama gradinitei...ea era sub antibiotic de vreo sapt pt infectia la plamani...dar diareea nu s-a mai oprit, starea ei se inrautatea vizibil, asa ca ajunsi joi seara, sambata la pranz eram la spital. traiasca asigurarea de la job, ca altfel ne potcoveam cu vreo 2000cad pe noapte , am stat 2 nopti...facut investigatii, analizele, super conditii, super doctori...am iesit cu bine luni la pranz...marti il doboara pe barbat diareea, lesina, chemat ambulanta, iar la spital ...stat 6 ore pt neneorocitul de rotavirus cu care s-a ales...6 ore, factura 1000cad...barbat neasigurat...traiasca cartile de credit ...etc...ramas 2 zile de concediu...copil nabadaios, barbat la umbra.na . ata. ete.
noroc cu pozele de la denisa si try, ca am realizat si eu unde am fost.
ale noastre sunt aici
Ktrinel spune:
revenind la oile noastre,...quebecoase si nu numai :))..masini de spalat cu fierbere sunt cateva modele, dar eu nu am putut lua din cauza ca eram stramtorata la spatiu in care trebuia pusa...asa ca m-am ales cu kenmore frontal, of corz, de care sunt super multumita...atentie si ce detergenti folositi...sa nu dati vina numai pe masini ...programul care fierbe se numeste ceva de genul aseptization, sanitization , etc...vanzatorii habar nu aveau daca le spuneam de fierbere...am descoperit singura in instructiuni cum ca pe programul respectiv fierbea apa.
apropo , voua nu vi se pare ca preastimata noastra patrie adoptiva a ramas, in general, subliniez, agatata/incremenita undeva in anii 80-90 ?...stiu, mai vad timid cate o pata ici colo,...dar asta e impresia mea ..sau nu se spune, dar nivelul de trai e cam la vale si il baga sub covor, defiland mai departe cu statisticile din anii X cand Canada era pe loc fruntas...
cand am venit acum 5 ani parca mai gaseam pantofi sub suta de dolari care sa imi placa, sa imi vina, sa fiu cat de cat in trend...acum nu vad nimic sub...iar la crocsi cica trebuie sa facem EMBARGOU …sa fim solidari cu cei care si-au pierdut locurile de munca .
lorelaim spune:
"Adevarat a inviat!"
Repede-repejor dau si eu pe-aici in fuga :-) Prunca mea doarme de la 5pm... ca toata ziua mi-a mucit si stranutat intr-o veselie :-( Nu am dus-o la gradi in sperantza ca "trece" acest inceput de... raceala... probabil combinata cu ceva alergie (?)... stiu si eu...
Fetelor dragi - stitzi cumva vreun produs - naturist daca se poate - care se poate administra copiilor de 3-4 ani - impotriva rinitelor alergice? Si daca nu cer prea mult - sa aiba si efect rapid? Am baleat eu I-net-ul (f repede - ca fiind copila acasa m-a "calarit" la greu deci ioc timp "liber") dar sincer nu am dat peste nimic... De medicam/sirop de tip Claritin si Sinupret stiu... Dar Claritin nu am si Sinupret nu-si face efectul...
Noi am sarbatorit Sfintele Pasti Catolice acum cateva sapt - deci acum am avut un weekend "obisnuit" :-) Adica am fost la Skansen si am vazut animalutzele.
Oana - stiu ca tzie itzi este draga Eu - si in special Italia (daca nu ma insel :-)) dar eu numai cand citesc art de genul: "Italia in campanie: Imigrantii romani trebuie sa dispara" de pe ziare.com ma ingrozesc numai la gandul ca in iunie e fff posibil sa trebuiasca sa mergem pt 4 sapt la Genova. Sincer ma simt deja "cu musca pe caciula" ca voi fii "roman" printre italieni :-( Ufff... Aici, in Suedia, deja au inceput sa fie mai "duri": http://www.thelocal.se/11386/20080427/ si sincer ceva masuri cred ca vor incepe sa se ia in intrega Eu - ca nu se mai poate asa... Nu mai exista respect pt nimic - totul e devastat, distrus, calcat in picioare... Nu exista consideratzie pt tzarile care intind o mana si incearca sa ajute... Si eu sunt emigrant si sincer chiar daca Suedia NU va fii niciodata ACASA tot nu simt "nevoia" de-a-mi exprima frustrarile distrugand ceea ce s-a facut cu bani luatzi de la cei ce muncesc (ca sunt niste taxe de te indoaie)... In Suedia e ffff potrivit sloganul "Cine-i harnic si munceste - ori e prost, ori nu gandeste!" Aici omul care munceste musai tre' jupuit - iar cel care - din diferite motive - NU munceste este ajutat... "saracul" ca doare are nevoie >:-(
Ii doresc vacantza placuta Antoniei (si voua alaturi langa ea :-))
Doloress - da - stiu ca ai f mare dreptate - viatza in US e grea - dar numai cei care nu o stiu viseaza ca daca ajung acolo descopera un bulgare de aur si traiesc imbelsugat si fericitzi pan' la adinci batranetzi! Sarcina usoara in continuare!
Ina - imi pare tare bine ca Pufosica Rachel e sanatoasa :-) si Pufosel e cumintzel :-) Spor la renovat in continuare si ai grija de tine! Itzi doresc o sarcina usoara si fara probl in continuare :-)
Roxana (Pitilache) - iaca am iesit din "barlog" si am fot cate ceva. Surprinzator de saraca e flora primavara aceasta :-( Probabil pt ca la noi e inca racoare... ne invartim intre 10 si 18 grade (rara avis :-)) Cred ca Isa e super-dulce alergand prin gradina :-)
Lorelai (D'Ottawa :-)) - imi pare bine ca te simtzi deja mai "in forma" - da vitaminele si-au facut si la mine efectul :-) Peste o sapt voi primi si eu ceai de sunatoare :-) si voi vedea si eu ce gust amar are :-) (mi-a zis si mama ca-i rau-rau-rau la gust >:-() O sa-tzi tzi "companie" virtuala la "descantat" ceaiul :-) Daca ai timp si nu-tzi este greu - da - te rog f frumos scrie-mi pe e-mail la lorelaim@gmail.com si dezvaluie-mi "misterele" (inca neelucidate de mine) copierii DVD-urilor :-) multzam fain!
Try - mai bine de asteptai si tu cu greblatul pana la 1 Mai sa sarbatoresti Ziua Muncii prin munca :-) (just kidding - of course) la noi 1 si 2 mai sunt libere asa ca vom avea un weekend f lung de 4 zile :-) Pt ranile de pe maini - daca ai - da cu tinctura de propolis si apoi cu crema/ulei de catina - cicatrizeaza fff bine.
Oooops! Am fugit s-a trezit prunca si ma striga! Pe mai tarziu sau... poate pe maine!
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ktrinel spune:
try draga mea, eu deja caut sa contractez firma care sa imi schimbe gazonul...pt ca nu se mai poate...e oribil...si nu mai avem nici un spor cu balariile...orice as face,..in plus e ff denivelat..cine a facut deja asta, imi poate povesti un pic din experienta...cam cat v-a costat, la ce trebuie sa fiu atenta, etc...eu vreau sa rad tot si sa pun alt pamant si roluri de iarba.
Lorelai spune:
try, ktrinel, si noi avem probleme cu iarba aproape in fiecare an. vara o pirjoleste soarele si iarna o omoara sarea. ok, iarba a fost pusa brand new (role de gazon) acum 4 ani si arata superb. acum doi ani am cumparat un camion de pamint si am pus peste iarba, chipurile sa se inradacineze bine. chimicale nu am pus, din principiu. arata jalnic in fiecare primavara, parca isi mai revine peste vara dupa udat masiv si arata binisor toamna. ca atunci cind era "noua" nu a mai aratat niciodata. anul trecut cind am scos ceva iarba sa pun flori am gasit grubs in pamint. eu am vazut ca vin red robins si ciugulesc ceva dar nu mi-am imaginat ca iarba de 2-3 ani sa faca deja grubs. tot anul trecut am vazut si animalele/gizele care depun oua care se transforma in viermii aia pe care ii numim grubs. arata ca niste albinute pasnice, erau mii in copacul din fata casei.
din cite stiu eu schimbatul gazonului nu inseamna ca scapi definitiv de ei. puteti incerca chimicale sa ii omoare, acum e timpul si apoi semana iarba proaspata si pamint deasupra. e mai ieftin decit gazon nou. noi deocamdata am chemat pe nenea sa stropeasca cu ceva sa scapam de papadii, cica e produs organic, dar eu nu cred. asa ca stropesc numai afara, nu si in curte unde se joaca copiii. oricum incepind de anul viitor nu ne mai da voie Dalton sa stropim cu nimic asa ca vor fi grubs foarte fericiti si bine hraniti.
in curte creste din greu trifoiul care a invadat tot. iarba abia daca se mai vede dar nu imi pasa. e moale la calcat, florile miros frumos si in curind va deceda pt ca fetele scot nisipul din groapa de nisip si il ditribuie frumos pe iarba.
try, incearca crema de galbenele pe bataturi.
lorelaim, te emailez de acasa cu consultantul tehnic (sotul) linga mine sa nu scriu ceva prostii.
ktrinel, ce ghinion pe voi. va scoateti pirleala data viitoare. o ontrebare, cind ai cumparat tu masina kenmore? eu am una din 2003 cu incarcare frontala care era atunci top of the line si nu fierbe. spala cu apa HOT dar nu cred ca o fierbe.