Nasterea la Medlife (9)
Raspunsuri - Pagina 20
Jackie spune:
quote:
Originally posted by pierrine
Buna fetelor! Am si eu niste intrebari.
1. Dupa ce ma opereaza, in cele trei zile cat stau in spital, dr. meu mai trece sa ma vada/consulte sau doar dr care se nimereste de garda?
2. Se face lui bebe baita demonstrativa in ultima seara, nu? Adica ma cheama si pe mine sa asist?!
3. Cand plec cu bebe acasa...noi nu suntem din Bucuresti. Am inteles ca in astfel de cazuri se pregateste un biberon cu laptic pt bebe, in caz ca i se face foame pe drum. Am citit pe forum, parca, despre asta. Voi ce stiti? ca sa stiu si eu sa-mi iau biberon la mine( adica daca e nevoie sa-l am eu, probabil ca da), in fine, astept raspunsuri.
4. La terapie intensiva stau imbracata sau dezbracata? ca am vazut o poza cu mamai papatot si nu parea sa aiba nimic pe sub cearsaf?!
MAI AM 18 ZILE!!!!!!!Adica sper ca bebe sta cuminte pana la ziua stabilita de dr!
Pierrine
S-o luam pe rind:
1. Da, cel putin la mine a trecut de vreo 2-3 ori, plus un medic de garda. Si te intreaba mereu asistentele care vin la tratament daca ai probleme.
2. Da, se face o baita la acvariul de bebelusi. in caz ca nu te cheama, du-te tu.Mie mi-a zis ca nu stia ca plec a doua zi...
3. Nu stiu exact, dar daca vii cu biberon sigur iti da pt. drum
4.Ai ghicit - te lasa dezbracata, asa cum vii din sala de operatii. Haine primesti doar cind te dai jos din pat, asa ca depinde de tine sa te mobilizezi rapid.
5. Mai nimic, doar s-a uitat la operatie cum arata. Mai e i consultatie si la 6 sapt.
Mai intreaba orice...
luny spune:
quote:
Originally posted by fondanta
luny - multumesc mult de raspuns!
Poti sa-mi spui in cateva cuvinte cum a fost la tine? Ziceai ca ai nascut natural cu Mirela Popa ..Te-ai dus la spital cand ai avut dureri si ai ramas ..sau te-a trimis acasa si ai revenit mai tarziu?
Eu nu am avut pana cum deloc dureri ..si sper sa-mi dau seama cand imi va veni cu adevarat timpul:) ..adica nu vreau nici sa ma duc foarte devreme ..da' nici tarziu. Citisem ca anestezia epidurala ti-o fac daca ai minim 4 cm dilatatie si mai era si maxim ceva ..La tine cum a fost?
mie mi-adebutat travaliul cu contractii ff usoare, abia le simteam, la 5 dimineata, pe la 7 m-am apucat de cronometrat si notat, erau scurte si la 20 min, dar neregulate..apoi s-au indesit.Stiam ce am de facut, am stat acasa pana la ora 14,mi-am vazut de una de alta p-acasa,am stat si in cada cu apa calduta cand au devenit mai intense contractiile, si am plecat spre spital cand dureau ca lumea si erau mai dese, desi neregulate, ba la 7-8 min, ba la 3-4 min, desi apa nu se rupsese...era duminica, dr era deja acolo...nu m-a trimis acasa pt ca se apropia momentul, durea rau deja, iar la ora 18,28 am nascut!..epidurala se face la 4 dilatare peste tot, in orice spital, si mie la fel mi s-a facut..si am nascut intr-o ora de la prima doza, pe a doua nu am mai apucat-o
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
MikyM spune:
Buna, fetele, ma bucur ca v-am gasit din nou, va pierdusem ca pe la capitolul 8 se blocasera niste linkuri!
Felicitari la toate proaspetele mamici ce au nascut ed curand si sarcina usoara celorlalte!
Pierrine, se pare ca la momentul critic vom fi colege! eu am data fixata pe 18 iunie (miercuri) - cezariana, la dr. predoi. Asa cum spuneau si fetele, e cu 1 saptamana mai devreme decat termenul real (25 iunie), dar asa se face la cezariana, ca sa se evite riscuri inutile. plus ca si bebe meu e f mare, mie mi-e teama chiar sa nu vrea sa vina mai repede!
asa ca ar trebui sa ne intalnim prin zona!
MikyM, 36+ cu Raluca Maria
pierrine spune:
Mersi mult, Jacky pt raspunsuri.
Micky, se pare ca intr-adevar vom fi colege pe acolo. Oricum, pe 05.06 ma duc la dr si e posibil sa devanseze putin data de 20, asa ca cine stie...poate o sa fie mai devreme decat mi-am propus eu.
zeririlouiza spune:
pierrine vad ca deja ai primit raspunsurile la intrebari, referitor la baie cum a zis si jacki mai bine te duci sa le intrebi si sa le soui ca a doua zi pleci, iar eu am cumoparat biberon de la farmacia de jos, ca nu am stiut sa iau cu mine pentruca ele mi-au cerut cu gandul ca pana la ploiesti poate am nevoie de laptic si nu am ce face. Adevarul este ca bubuilina a dormit tot drumul dar e bun sa ai biberon
Louiza mamica de Yasmin - Elena 09/01/2008, adica 4 luni, 3 saptamani +
poze Yasmin Elena
uite cat am crescut
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara
pierrine spune:
Mersi, Luiza, ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi. Am luat act. Totusi, ma mai roade o curiozitate. Voi toate ati povestit cum, la terapie intensiva fiind, ati fost ajutate sa faceti cativa pasi prin salon, sa va dezmortiti, etc. Ati facut asta in pielea goala? Zau, am si eu o obsesie cu chestia asta, sunt f.pudica si macar sa stiu sa ma pregatesc sufleteste.Sper sa nu para aberante preocuparile mele!
quote:
Originally posted by zeririlouiza
pierrine vad ca deja ai primit raspunsurile la intrebari, referitor la baie cum a zis si jacki mai bine te duci sa le intrebi si sa le soui ca a doua zi pleci, iar eu am cumoparat biberon de la farmacia de jos, ca nu am stiut sa iau cu mine pentruca ele mi-au cerut cu gandul ca pana la ploiesti poate am nevoie de laptic si nu am ce face. Adevarul este ca bubuilina a dormit tot drumul dar e bun sa ai biberon
poze Yasmin Elena
uite cat am crescut
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara
pierrine spune:
Na, ca am batut campii cu pudoarea si am uitat ceva mai important: voi ati spalat hainutele lui bebe inainte de prima purtare? Ca eu le tin frumos ambalate, exact cum le-am cumparat, din cand in cand le mai scot sa ma uit la ele, dar nu m-am hotarat daca sa le spal sau nu. Ce ziceti?
zambetmic spune:
raspund si eu la ce stiu
toate mamicile pe care le stiu au spalat si calcat hainele de mogaldeata inainte de a le folosi, asa am sa fac si eu
deocamdata le tin frumos depozitate si atunci aproape de termen l evoi pregati
intrebarea mea legata de acest subiect ... exista detergent de masina special pt bebe?
fetelor ce mai aveti putin, curaj si va asteptam cu povestea aici
cat despre statul dezbracata ... cred ca daca le vei cere asistentelor, sigur iti aduc hainele din camera, doar ca iti trebuie abia cand incepi "sa misti", pana atunci e mai comod sa nu ai nimic
21+ cu baietel Vladut
iubu77 spune:
Buna fetelor
Da hainutele se spala si se calca inainte de prima purtare..eu am facut asa cam 2 luni dupa care le spalam doara separat.
Azi am fost la echo la doamna Chitescu si totul este in regula plus ca se pare vom avea o fetita. Doamna doctor a fost in toane bune si ff comunicativa.
Va pup
Sanatate la burtici
Jackie spune:
quote:
Originally posted by pierrine
Mersi, Luiza, ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi. Am luat act. Totusi, ma mai roade o curiozitate. Voi toate ati povestit cum, la terapie intensiva fiind, ati fost ajutate sa faceti cativa pasi prin salon, sa va dezmortiti, etc. Ati facut asta in pielea goala? Zau, am si eu o obsesie cu chestia asta, sunt f.pudica si macar sa stiu sa ma pregatesc sufleteste.Sper sa nu para aberante preocuparile mele!quote:
Originally posted by zeririlouiza
poze Yasmin Elena
uite cat am crescut
Pierrine
Te inteleg foarte bine. Si eu am avut cosmaruri cu terapia intensiva. Faza e ca atita timp cit esti la pat ar fi complicat si inutil sa te imbrace cu ceva. Iar cind te pregatesti sa te ridici primesti ceva de imbracat, o camasa de noapte si vestitii chilotei de unica folosinta. Eu pariez ca n-o sa-ti pese insa prea mult de asta la momentul respectiv. Nici n-ai avea de ce - indiferent cite paciente ar mai fi in salon, toate vor fi fix in situatia ta. Din experienta proprie - eu ma uitam cu mare interes la cele care dadeau proba ridicatului din pat si te rog sa ma crezi ca n-am retinut daca si cum erau imbracate. Singura mea grija era sa stiu cit au ele de la operatie si, in general, cum fac, cum se descurca. Sunt convinsa ca si tie n-o sa-ti stea capul atunci decit cum ajungi mai repede la bebe. De regula, chiar inainte de a te duce in rezerva, te duce asistenta cu caruciorul sa vezi bebele in acvariu - Concentreaza pe asta si n-o sa-ti mai pese de nimic altceva
Despre haine - si eu le-am spalat si calcat inainte sa nasc...