Nasterea la Medlife (9)
Raspunsuri - Pagina 16
Jackie spune:
quote:
Originally posted by pierrine
Jackie, pe tine cat te-a costat nasterea? Cu detalii, daca se poate. Ca am citit de mamai papatot si ea nu a scris nimic de vaccin, or pe site acesta e taxat separat.
Pierrine
Pe factura erau 6100 ron, din care 4100 operatia + 1500 cazare (am vrut eu camera single) + vaccinurile de bebe care apar pe site + vreo 200 trecuti drept diverse. N-am mai intrebat la ce se refera - posibil sa fie monitorizarea din momentul internarii pina la operatie. Eu am ajuns noaptea la spital, cu apa rupta si a durat citeva ore pina am intrat in operatie. Am mai auzit si alte fete care s-au lovit de capitolul <diverse>, cam aceeasi suma...Probabil ca ar trebui intrebat, dar in febra plecatului acasa cred ca majoritatea nu mai pierd vremea...
Jackie spune:
quote:
Originally posted by pierrine
Salutare!
Sunt tot eu, cu fixatia mea cu cezariana. Mi-ati spus sa va mai intreb orice imi trece prin minte legat de subiect, asa ca profit. Problema e urmatoarea: dr. Mendez a zis ca prefera sa stabileasca data pt cezariana mai devreme decat DPN cam cu o sapt., fara sa imi explice de ce( oricum, motivele nu tineau de imposibilitatae lui de prezentare, ca sa zic asa). Eu m-am incapatanat sa tin de o anumita zi - 20.06 - care e doar cu o zi inainte de DPN. La voi cum a fost? S-a stabilit data tot asa, cu mai mult timp inainte? sau ati facut cezariana neprogramata, pt. motive survenite in ultimul minut?
Va rog mult sa-mi raspundeti, ca acum ma bantuie alta spaima, mai ales dupa ce a nascut Criscris( ea a nascut normal, cred, dar cu 2 sapt. inainte de termen) si tare mi-e sa nu ma apuce si pe mine spontan, mai devreme decat e cazul.
Sper ca am reusit sa fiu cat de cat coerenta si sa ma fac inteleasa. Va astept cu sfaturi, multumesc!
Pierrine
Sa-ti raspund tot eu. Mie mi-a stabilit cezariana cu o saptamina inainte de DPN, insa in noaptea dinaintea zilei stabilite mi s-a rupt apa. De fapt, la ultima echo chiar imi spusese ca bebe e mai mare cu o saptamina si asa a si vrut sa iasa afara. Din ce am inteles medicii au opinii diferite, unii prefera operatia <la rece>, altii asteapta declansarea nasterii. Eu ma lipseam bucuroasa de toata complicatia cu declansarea travaliului, dar bebe a vrut altfel.
zambetmic spune:
multumesc frumos pentru raspunsuri, am reusit sa le citesc, dar abia acum am avut timp sa raspund
sper sa fie totul in regula si sa pot naste in grafic, sa nu am alte emotii
inca nu m-am gandit serios la modul de a naste ... pe de o parte mi-as dori natural ca sa ma refac mai repede, insa problemele mele medicale (astm, inima cu figuri si scolioza) cred ca ar indica mai repede o cezariana
20+ cu fitita Adnana (daca nu ii creste puta hihihi)
zeririlouiza spune:
pierinne, si la mine s-a stabilit pe 9 ianuarie, eu avand DPN pe 20 ianuarie, dar ca sa evitam surprizele neplacute a stabilit mai devreme ca eu am hernie de disc si declansarea travaliului ar fi avut alte repercusiuni la mine, si cu miopia si vaginul foarte lung si stramt deci mai multe motive, asa ca fa cum zice doctoru ca stie el mai bine
Louiza mamica de Yasmin - Elena 09/01/2008
poze Yasmin Elena
uite cat am crescut
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara
pierrine spune:
Mersi, Louiza, am inteles. O sa mai vorbesc cu dr. luni, la consultatie si facem cum crede el ca e mai bine.
quote:
Originally posted by zeririlouiza
pierinne, si la mine s-a stabilit pe 9 ianuarie, eu avand DPN pe 20 ianuarie, dar ca sa evitam surprizele neplacute a stabilit mai devreme ca eu am hernie de disc si declansarea travaliului ar fi avut alte repercusiuni la mine, si cu miopia si vaginul foarte lung si stramt deci mai multe motive, asa ca fa cum zice doctoru ca stie el mai bine
Louiza mamica de Yasmin - Elena 09/01/2008
poze Yasmin Elena
uite cat am crescut
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara
Elena_P spune:
Eu tot cu problema mea (de data asta rezolvata), cu gimnastica. Nu e tocmai in tema, dar va povestesc, ca poate e cineva interesat.
Am fost ieri la astia:
http://www.gimnastica-gravide.ro/index.php?page=gimnastica_prenatala
A fost super!
In sala eram vreo opt-noua persoane. Am facut tot felul de exercitii, evident exclus abdomene, dar in rest am lucrat la pectorali, fundulet, coapse, gambe, muschii spatelui, flexibilitate. Chiar am transpirat. Am facut niste exercitii si pe mingi din alea pt gravide. Instructora mi-a zis ca acest program de exercitii se poate face chiar si pana in ultima luna, si in sala chiar era o fata in luna a noua care n-a avut probleme sa le faca pe toate.
Vreau sa zic ca eu dupa patru luni fara sport ma simteam ca o baba pe langa fetele din sala care aveau burti mai mari decat mine dar faceau toate exercitiile alea cu o usurinta de fluturasi, dar sper sa recuperez si eu.
Efecte pe care le-am observat pana acuma: am dormit toata noaptea fara sa ma trezesc, si n-am avut nici un carcel (eu, care de cand sunt insarcinata ma lupt cu insomniile si cu carceii), si se pare ca m-au mai lasat si durerile de spate care au aparut cam de saptamana trecuta.
Asa ca daca cineva se hotaraste sa vina poate ne vedem acolo. Trebuie acordul medicului (nu in scris, ci doar sa va zica ca e ok sa faceti gimnastica prenatala). O sedinta e 25 RON, abonament de 10 sedinte 200 RON. Program: marti 20-00, joi 20-00, sambata 11-00.
Am vazut ca au si cursuri Lamaze. M-as aventura si la din astea. E cineva aici care a fost la cursuri din acestea? Daca da, v-au ajutat la nastere?
zambetmic spune:
eu inainte de sarcina faceam Pilates acasa, exercitiile de 10 min, plus tae-bo cele de 8, combinate sa dea jumatate de ora
mai mult de jumatate de ora e prea mult pt mine
acum mi-am cumparat cartea pilates pt gravide, si tre sa-mi iau cat de curand (cand reusesc sa ajung) mingiuca de gravida, am vazut intr-un mag de la Carrefour Baneasa
apoi dupa ce am si mingia ma apuc iar, pana acum n-am facut in sarcina, si deja m-am cam anchilozat
arata frumos unde spui tu, dar spre ex pt mine e departe, as pierde 2 ore pe zi pe drum pana acolo
20+ cu fitita Adnana (daca nu ii creste puta hihihi)
Elena_P spune:
zambetmic, toata admiratia mea pt tine, sincer. Eu sunt o puturoasa si jumatate, pana nu da cineva cu biciul in mine, nu ma misc. Am incercat de cateva ori programe din alea de facut acasa, dar dupa cinci minute gaseam altceva de facut si mergea dvd-ul cu "un-doi, un-doi, mainile mai sus, inspiram, expiram" si eu in ritm de un-doi tot cu fursecuri si prajiturele. Mergea de Draga-Doamne un-doiul lor cu prajiturile mele...
Da' minge din aia ma gandesc sa-mi iau si eu, sa o iau cu mine la nastere, daca nasc normal, ca cica mai usor si mai repede merge travaliul pe mingea aia.
iubu77 spune:
Buna gravidutelor
Am uitat sa intreb pe Mirela cat este in concediu daca avem probleme sau ceva la cine apelam?? Eu trebuie sa iau si rez la bitest in jur de 3 iunie..si daca doamne fereste sunt probleme ce facem?
Ati intrebat voi doctorita si daca da ce a zis?
Merci