Fulguleti de nov-dec-06 (168)
Raspunsuri - Pagina 18
dandusa spune:
Laura,
sant f nervoasa si f suparata dupa cele povestite de tine...,se pare ca Dani suferea tare dupa voi stiind ca ramane cu cutra asta...,ma doare sufletul cand ma gandesc in ce situatie dificila va aflati...
daca erati aici il luam pe Dani la mine fara nici o obligatie...,cum d-zeu mama si soacra ta nu pot sa stea???este o situatie disperata,chiar nici una dintre ele nu va pot ajuta pe termen scurt?
eu nu l-as mai lasa o clipa cu bona...,d-zeu stie cate s-or mai fi intamplat in zilele precedente...,nu poti sti ce-i in capul ei...
ma gandesc la voi
Danutz,
inteleg ca plecat impreuna cu fam Yagmur la Belek,superrr,bravooo voua...,nu-ti face griji ca si Belek este minunat
Roxanica,Ruxandra,
nu fugitiiii,nu fugitiiii...si-un baietel este binevenit in familia noastra...,chiar si doi...
Mamica stralucitoare
12+ + Crinuta 1 Nov 2006
mormelvio spune:
Salutare mamici din nou!
Va multumesc pentru mesajele voastre. Sunt chiar fericita ca aici sunt asteptata cu atata caldura.
Azi e sambata, si desi sunt la birou, am avut un pic de timp sa va citesc din urma, chiar daca pe sarite.
Mai intai asi vrea sa le felicit pe mamicile de fulguleti care sunt iar gravidute. Le urez sarcina usoara!!
Apoi trebuie sa felicit toti fulguletii pentru zilele de nastere pe care le-am ratat neintrand pe site. Sa fiti sanatosi, frumosi si sa va bucurati parintii pana la adanci batraneti!!
Si nu in ultimul rand vreau sa felicit toate mamicile de fulguleti care au mai pus o floare in cununa varstei lor. Pentru fiecare dintre voi, va daruiesc cu drag un buchet mare de trandafiri rosii. Il gasiti in pozele de la semnatura, in albumul Alin 1-2 ani. Va spun eu ca merita vazut, are 101 trandafiri!!!!
PS. Buchetul l-am primit ieri de la sotul meu. Fara motiv. Pur si simplu a vrut sa-mi zica ca ma iubeste mult si ma respecta pentru efortul zilnic pe care il fac lucrand atat de mult pentru bunastarea familiei noastre.
Am vrut sa va impartasesc si voua aceasta bucurie facuta de sotul meu. E pentru prima oara in viata cand primesc asa ceva....
Va pup pe toate fara exceptie.
poze
dianav spune:
Buna ziua!
Dragi mamici, stiti ceva despre gradinita joe kindergarten din zona Titan?
Eu deja incep sa caut gradinite si deocamdata sunt in etapa studiat site-urile lor, apoi o sa merg sa si vad cateva.
Laura, e revoltator ce se intampla, insa ai un copil inteligent care a gasit o cale sa iti comunice ce se intampla.
Si eu o suspectez pe bona mea de multe chestii, dar o vad pe Oana jucausa, fericita si imi dau seama ca nu exista bona perfecta. Plus ca vecinii imi comunica in nenumarate randuri ca bona are foarte frumos grija de Oana, asta deoarece avem parc in fata blocului si o vad deseori. Ce nu imi place la a mea e ca nu se ocupa constructiv de Oana, am avut cateva discutii cu ea insa am lasat-o mai moale vazand ca ghidusa mea nu e pregatita inca pentru anumite chestii deoarece nu se concentreaza mai mult de 5-10 minute la un joc.Acum incercam in paralel distingerea unei culori macar, uneori vrea alteori nu coopereaza la distingerea culorii rosu, de ex.Nu o pune pe olita, iar am lasat-o moale, mai ales ca Oana nu vrea sa stea si decat sa o forteze, mai bine amanam.
Eu m-am gandit si tot gandit. Eu insist cu o chestie, iar bona ca sa imi faca pe plac cine stie ce metode aplica de obisnuire/invatare a copilului cu un anumit lucru. Asa ca deocamdata pt. mine au ramas prioritare nevoile primare ale copilului si educatia nu pe locul doi, dar imediat dupa, asa ca in piramida lui Maslow.
Chiar, v-ati gandit vreodata ce fel de metode aplica bonele ca sa arate ca isi justifica banii? Evident ca odata ce ai adus-o in casa pleci de la premisa ca ai incredere in ea, dar poti sa stii? Eu nu am pus camera sa o supraveghez, pentru ca as ajunge paranoica.
Laura13 spune:
salutari mamici!
oare cum stiam eu ca veti saritoate atnci cand e nevoie!
dianarus mi-au dat lacrimile cand ai spus sa il iubesc mult pe dani, dandusa la mesajul tau am inceput sa plang in hohote. iar intre cele doua mesaje toate m-au ajutat.
mama mea lucreaza. no way de libere sau alte chestii. mama lui florin e la pensie, dar are grija de fetita cumnatei mele. oricum se pare ca la soacra vom apela, am vorbit cu ea deja. sapt asta nu stiu cum o ducem, apoi vine pastele, eu am o sapt concediu dupa paste (se inchide firma....asa e la noi, tot concediul e stabilit de conducere) si voi sta la onesti apoi va veni soacra mea....o sapt, doua sa vedem cat poate sta.
m-am gandit la cresa, particulara (de unde vom face rost de bani....nu stiu). dar ma tot gandesc la boli (nu pot sa imi iau concediu 2 sapt/luna.......sunt abia la inceput aici), ma gandesc ca si cresele au vacante si nu am cu cine sa il las in vacante. deci sunt mai multe. la alta bona......habar n-*am. n-am cunostinte prea multe in iasi. azi ma duc la niste prieteni f dragi, doamna e la pensie, a fost educatoare toata viata, am mai rugat-o eu o data, in toamna, dar nu a vrut atunci sa vina la mine. mai incerc azi, poate ne ajuta DD.
ma tot gandesc la bona asta....de acum. stiu ca are niste probleme destul de nasoale acasa, cu sotul si copii. pot sa inteleg ca e mai obosita, stresata, tracasata. dar de ce isi revarsa nervii pe dani? asta nu inteleg. ma gandesc si la varianta sa o pun sa asculte (oricum mai inregistrez si sapt viitoare....NU AM ALTA SOLUTIE DECAT SA IL LAS CU EA), sa vorbim cu ea si sa vedem. oricum de luni am taiat cablul in casa, sa vedem fara TV ce se intampla.
la un moment dat a zis pe caseta: "daca imi faci asa toata ziua (dani era marait), atunci de luni......." si nu a mai continuat. de luni ce? nu mai vine? il bate? imi trec niste ganduri prin cap......nici nu va dati seama.
apropo de statul afara.....am intrebat vineri mamici prin parc cum e bona cu dani. si au spus ca se poarta frumos, alearga dupa el. nu stiu ce sa zic. am ascultat caseta aseara pana la capat si dupa ce s-a trezit dani (era vesel, bine dispus) a vorbit frumos cu el, a inchis Tv-ul, l-a asezat la olita, i-a citit din carti......dar de ce nu e asa toata ziua?
ganduri, ganduri, ganduri.....sper ca nu v-am plictisit, orice sfat e bine venit.
va pup, fug sa fac papa, dani face nani.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
chinico spune:
Lucia cu scuzele de rigoare LA MULTI ANI sanatosi si plini de bucurii si din partea noastra!!!
Asizule cauta la marmacii creme de maini cu uree. pe mine m-au ajutat enorm.
laura m-am speriat de-a binelea. groaznic. saracul Dani!! bine ca stiti acum cum stau lucrurile. chestia asta cu bonele e cu cantec tare...pana nu pot piticii sa povesteasca e greu...
nici macar nu stiu ce sa-ti spun, pt. ca stiu cum reactionez eu in asemenea situatii...vorbeste cu ea intai daca vrei si crezi ca isi schimba comportamentul (probleme acasa va avea si alta data..) spune-i ca e supravegheata. spune-i ca in caz de recidiva o concediezi. spune-i ca in cazul in care iti loveste copilul o tarasti prin tribunale. spune-i ca ai relatii in lumea interlopa :)...gluma gluma da nu-i deloc de gluma.
sigur poti sa-ti iei un medical. macar doua zile. sa ai timp sa alergi dupa un loc la o cresa. nu stiu cum sunt cresele de stat, daca alea particulare sunt prea scumpe, dar oricum mi se pare o alternativa mai buna decat cea de a lasa copilul in continuare pe mana uneia in care nu mai ai incredere.
of. succes iti doresc. si pupa-l pe dani. de multe ori.
dianarus putere ....si gandeste pozitiv..cresc ei...planuieste razbunari..vin de la discoteca, ii lasi sa atipeasca si pe urma ii trezesti si ii trimiti la piata...:))
we placut. ca io ma duc la munca :(((.
iulia-stefy spune:
quote:
Originally posted by asiza
Off-topic: de vreo 5 luni mi-e crapata rau de tot pielea de pe maini, pur si simplu deja au ajuns sa ma doara rau de tot...am incercat creme de multe feluri de aici si din Ro, am incercat Vaselina pura, am incercat crema de galbenele...nu trece...initial am zis ca e de la frig, dar nu...nu stiu poate e de la apa de aici, habar n-am...stiti voi ceva solutii pentru asta? Ca tare v-as ramane recunoscatoare!
asiza, la mine n-au trecut crapaturile decat cu Fluocinolon unguent. Cel mai bine cred ca ar fi sa consulti un dermatolog, daca zici ca ai incercat multe si nu trece. Multa sanatate.
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
iulia-stefy spune:
quote:
Originally posted by Laura13
stau si plang si plang si plang.
de 2 sapt si ceva dani plange rau, dar rau, cand plecam de acasa. se agata de picioarele noastre si plange tare rau. asa ca am luat un stick de la andrea care e si reportofon. camera video nu am gasit. copilul meu sta 1/2 de zi la televizor, la reclame, 3h doarme si restul de timp se joaca singur. in perioada in care se joaca singur singurele lucruri care se aud din gura bonei sunt: nu e voie, ti-am zis ca nu e voie, de ce nu asculti de nu e voie, esti un rasfatat, esti nervos, esti prea nervos, ai numai nervi, imi vine sa ma dau cu capul de toti peretii, ai prea multe jucarii si de aceea te plictisesti, ai suzeta in mana, bag-o in gura si linisteste-te (asta dupa ce s-a lovit de scaun), azi esti sub orice critica, de o saptamana nu ma mai inteleg cu tine (mie imi spune ca totul e ok, se inteleg f bine). innebunesc. la gandul ca mi-am putut lasa copilul cu una ca asta atata timp si la gandul ca luni trebuie sa il las din nou. pentru ca nu am ce face. nu pot sa imi iau concediu pt ca nu am, pt florin e imposibil sa plece de la munca, mama nu vine, soacra la fel.....sunt terminata. am ascultat abia 2h din 7 inregistrate si plang si plang.
ce facem noi cu dani? probabil ca il vom da la cresa......habar n-am. oare mai gasim locuri? bona? alta? ca asta? imi vine sa imi iau campii.
Laura, nu te mai invinovati atat. N-ai stiut ce face ea cu copilul. Acum eu zic sa te linistesti si sa cauti cea mai buna varianta pentru el.Eu am fost zilele trecute si am inscris-o pe Stefy la cresa din acelasi motiv, nu stiu pe nimeni de incredere. De pe 5 mai va merge la cresa. Incearca, s-ar putea sa mai gasesti. Stiu ca la cresa 19 in Nicolina, vis-a-vis de gara Nicolina mai erau locuri. Sper sa-ti foloseasca.
Eu am vazut asta vara in parc o bona, care era lapte si miere in fata parintilor si in lipsa brusca un micut de 3-4 luni si pina la urma am spus parintilor. Cand au pus camera video si-au pus maineile in cap. Si erau siguri ca au lasat copilul cu cineva de incredere. La varsta asta ei nu pot spune ce li se intampla in lipsa noastra. Stiu ca si la cresa o sa o mai i-a, ca nu-i deloc cuminte, dar acolo sunt mai multi copii si sper sa fie bine. Acum sa vedem cum va fi cu imunitatea la boli, ca de asta chiar mi-e frica. Sper sa fie bine. Noi n-avem pe nimeni in Iasi si chiar n-am cu cine s-o las si de acum trebuie sa ma duc la serviciu.
Laura, sincer mi-e mila si de tine si de micutul tau. Sper sa fie bine de aici incolo.
poze din Copou
Poze Stefy
iulia-stefy spune:
asiza, eu am mai incercat si un amestec de unt cu miere in parti egale. Le amesteci pe baie de aburi. La mine a facut minuni.
Multa sanatate la fulguletii bolnaviori printre care se mai numara si Stefy inca. Azi mergem la control, mai pe seara. Sper sa fie bine. Mai tuseste, dar nu se mai rupe asa din gat si mucisori mai putini. Asa m-am saturat s-o indes cu medicamente....
Azi am scos-o afara si nu mai puteam s-o aduc in casa. Se mai joaca cu o fetita ceva mai mare decat ea si e greu sa le desparti.
poze din Copou
Poze Stefy
Dia1609 spune:
laura, absolut ingrozitor... saracul dani, incerca sa va spuna ceva cand plangea asa de tare la plecarea voastra .... nu stiu ce sa zic... adica pot sa-ti spun ce as face eu: nu l-as mai lasa deloc cu bona, dar deloc... nici cu camera video si anuntata... ca oricand il poate baga in alta camera sa-i traga vreo doua :(.... si nu vreau sa mai torn gaz peste foc, dar gandeste-te ca asta a fost o zi. poate in alta zi o fi fost mai rau. eu chiar ma gadeasm ieri, cand oana a avut o zi cumplita, ca niciodata pana acum, numai crize de isterie si plansete, numai dat cu mancarea de pereti, etc, ca daca era o bona si nu eu, in mod sigur nu scapa fara bataie ... ca si mie mi-a pus nervii la incercare la greu... si in unele momente cu greu am reusit sa raman calma si sa vorbesc frumos cu ea, sa-i spun ca mamai o iubeste mult, etc... o bona sigur nu ar fi facut eforturi in sensul asta...... si am zis ca sigur o sa o dau la cresa la 2 ani, nu o sa o las cu o bona.... ca uite, nustii niciodata, zici ca e ok, si de fapt nu e... si nu ai de unde sa stii.....
incearca sa-ti iei 2-3 zile de medical, florin inca 2-3 zile, pana rezolvati situatia cumva.... gandeste-te ca era posibilitateta sa te fi lasat bona cu fundu-n balta, sa te anunte ca de luni nu mai vine, ce faceai? gaseai o solutie cumva. incearca sa gasesti si acuma... te rog eu nu-l mai lasa pe dani cu ea!
ma bucur ca ti-ai luat inima in dinti si ai pus reportofonul... instinctul tau ti-a spus ceva... ma ia plansul cand ma gandesc... of, bietul dani....
am o prietena care are copilul cu bona de la 9 luni, acum are 1 an si 2 luni... fetita nu vb nimica, decat mama, nu stie sa arate nimica, nu prea intelege cand vb cu ea, etc... prietena mea e ingrijorata pe buna dreptate, copilul a regresat enorm de cand e cu bona... se intreaba si ea ce se intampla... la ora 19 cand vin ei de la job copilul e obosit si nu mai invata nimica de la ei... ei spun ca probabil bona se uita la tv toata ziua si nici nu vb cu copilul... dar acum ma gandesc ca regresul asta mai poate dezvalui ceva.. o sa o sfatuiesc sa faca ca voi, sa puna neaparat o camera video sau un reportofon sa vada ce se intampla...
acum mi-a venit in cap: sora ta nu poate sta cu dani cateva zile? ca si ea are bb mic si ma gandesc ca sta acasa... pliz nu-l mai lasa pe dani cu ea...