AUSTRIA - o tara de vis
Hello iubitorilor acestei tari extraordinare! Stiu ca exista un subiect cu "Fetele din Austria", dar m-am gandit la acest subiect ca la unul de prezentare a frumusetilor acestei tari, a locurilor care trebuie musai vizitate.
VIENA este orasul meu de suflet. Am fost de 2 ori cate-o saptamana si as putea sa revin inca de 100 de ori si nu m-as satura.
La vara insa as vrea sa fac un mini-tur: pe la munte, de vizitat Salzburgul, Linzul, Grazul, de stat la Kaprun sau Zel am See.
Sfaturi utile despre aceste localitati are cineva? Ce e de vizitat, unde sa stam, pe unde s-o luam sa vedem lucruri cat mai frumoase...
Va invit sa impartasim impresii, ca vorba aia...mai e putintel si vine vacanta!
Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
Raspunsuri
oanalu spune:
Intr-adevar viena este un oras superb, si eu asi mai merge de 100 de ori. Am fost si la Salzburg, si la Inszbruck, la Kaprun , la zell am see. Salzurg-ul merita vzut, sa-ti rezervi 2 zile ca sa nu fie totul pe fuga, iar daca nimeresti in prima parte a lunii august cand e festivalul mozart, e o feerie. Kaprun-ul iarasi e un loc superb, merita a fi vazut, sunt lacuri cu apa turquiz, e ceva de vis. Zell am see e un loc superb, daca vrei sa te odihnesti, mai mult de o zi acolo nu ai ce face. Oricum zona merita vazuta si daca ai intrebari terog sa m contactezi. oana0467@yahoo.com
Noki_Lara spune:
Oana, suuper veste mi-ai dat cu festivalul Mozart! Eu planuiesc excursia in perioada 1-10 august, deci voi fi acolo.
Mai stii la ce hoteluri/pensiuni ai stat? Scrie aici, te rog, poate sunt si alte fete care sunt interesate.
Deci zici sa aloc 2 zile Salzburgului? OK< asa o sa fac. Dar unde sa ma cazez? Chiar in centru pot gasi ceva la preturi decente?
Si tot asa...mai vreau la Kaprun, ca am citit de o gramada de obiective turistice acolo - barajul de la 2000 m inaltime, mina de sare, cascada Gollinger, pestera de gheata...
A mers cineva pe "Transfagarasanul" lor, adica Grossglockner Hochalpenstrasse? E foarte periculos? Eu merg cu copil de 3 ani dupa mine.
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
mamica noiembrie-decembri spune:
http://www.ammoos.at/ro-home.htm
Pensiunea asta din Salzburg o vazusi? (am dat de ea pe softpedia, era recomandata acolo)
lenca spune:
eu am fost acum 2 ani in austria, am stat in viena 2 nopti si 4 nopti in kaprun.in kaprun s-a zis cam ce se poate vizita la fel si zellam see, zona e superba pentru piesaje, liniste.si am fost si pe Grossglockner -un transfagarasan mult mai frumos-merita de vazut, dar sa stii ca e tare frig pe acolo, sa va luati hainute mai groase, sunt serpentine multe dar si multe popasuri de belvedere unde poti opri sa faci poze , sa se odihneasca si copilul .dar ce nu mi-a placut in excursia asta ca am iesit din rezervatie in italia unde e cam saracie-vroiam sa mancam si in alta tara , nu am gasit nici un restaurant sa mancam, si asa ne-am intors inapoi si am mancat la un restaurant din rezervatie . spre norocul nostru a fost super senin si am facut poze doar la dus, la intors cand ziceam sa oprim si pe partea celalata a strazii am nimerit o ceata ca nu se mai vedea nimik.
Noki_Lara spune:
Lenca, cam cat de lunga e "strada" asta? Ceva poze poti sa pui?
Si voi in ce perioada ati fost?
Oare e asa de frig si in august? Brrrr....
Lavi- tare faina pensiunea. Inca nu m-am apucat de gasit pensiuni. Inca lucrez la traseu si caut locuri care trebuie incluse in el, iar abia apoi dupa ce ma hotarasc UNDE anume merita cel mai mult sa poposesc o sa caut si pensiunile. Dar pe asta deja am bagat-o la favorites.
Varsta Sarah
lenca spune:
acum sunt la birou si acasa cand o sa ajung ma uit pe pliantul luat de la intrarea in rezervatie.noi am fost cam pe la mijl lui septembrie si ne-am imbracat ca pentru iarna, cu caciula si pleovare groase si ciorapi grosi. si la fel pozele le am tot pe pc de acasa , sper sa nu uit sa le pun aici
Noki_Lara spune:
Am surfuit netul...studiu comparativ din pozele de pe site-uri: Gratz, Salzburg si Linz. Care mi-a placut cel mai mult si mi s-a parut mai apropiat de sufletul meu? GRATZ-ul. Salzburgul nu mi-a placut deloc. Hmmm...nici nu stiu ce sa fac, daca sa-l mai bag sau nu in traseu...
Ziceti-mi pareri...va rooog...
Varsta Sarah
lavi02 spune:
Noki draga, vin si eu cu un sfat din iesperienta:
-daca mergi numai tu cu sotul, e misto sa faceti un fel de circuit, sa dormiti 1-2 nopti in fiecare punct (aproape de ceea ce vrei sa vizitezi) si apoi sa plecati mai departe. Daca nu depasiti 200 km/zi (sau nu cu mult) e f OK.
-daca e aproape sigur ca luati si nazbatia, ce am scris mai sus devine naspa. Pt ca se aduna o gramada de bagaje, troace si trocomentze si iti va lua 1-2h in fiecare dimineata (sau tot la 2) sa strangi si sa reorganizezi bagajele. Sarcina ta pesonala, ca nu-mi inchipui alt memru al familiei sa fie in charge cu asa ceva
Asa ca daca e probabil ca mergeti cu nazbatia, gaseste o zona restransa pe care vrei sa o vezi (de exemplu zona montana de langa Salzburg) si gaseste o cazare astfel incat tot ce vrei sa vizitezi sa se afle pe o raza de 100 km (aprox). Dormi cate o noapte la dus si la intors la Viena, pe drumurile dus si intors vizitezi Graz-ul si Linz-ul, iar in rest, stai la o pensiune cocheta undeva la munte, sa aiba si un tobogan - ceva in curte si pleci (zilnic sau nu) in day-trip-uri, cu un ghiozdan cu haine de schimb pt Sarah. In timp ce calabalacul zace linistit la pensiune. Cam asa facem noi in Slovenia, cam asa am facut anul trecut la Nisipuri si cred ca e cel mai bine cand esti cu copiii si vrei sa si vizitezi.
Noki_Lara spune:
Cam asa am cugetat si eu...sediul central pe la Kaprun -Zel am See, de unde misunat stanga-dreapta. Si de la Viena catre munte oprire in Salzburg (?????) sau Linz si catre Viena, la intoarcere, oprire in Graz.
Dar la cat de mult mi-a placut de pe net Gratzul, cred ca poposesc 2 zile acolo.
Varsta Sarah
danutz spune:
Citesc si eu cu interes, nu se stie niciodata cand ne mai apuca 'dorul' de minivacanta in Austria.
Mi-a placut Viena, casuta aia Hunterwasserhausse m-a impresionat...dar, cum sa spun, mult mai mult mi-a placut Praga, de exp. Asta ca sa pot compara 2 orase care au si cate ceva in comun, fiindca in nici un caz nu pot compara Viena cu Barcelona, sau Parisul.
In tot cazul, o sa ne intoarcem in Austria si alta data!