Sfat urgent

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GiaDavid spune:

quote:
Originally posted by dodo

Daca nu te-a intrebat concret despre ultimul loc de munca si despre copil, nu ai nici o obligatie sa-i aduci la cunostinta. Tu trebuie sa raspunzi strict la intrebarile intervievatorului, concluziile sint strict ale lui si daca trage concluzii gresite, atunci nu e bun sa faca treaba asta. Dealtfel nici nu trebuie sa intrebe despre copil, asta ar fi discriminare fata de cei care nu au copii. Firma nu te angajeaza(sau nu ar trebui s-o faca) pe baza blazonului ci pe baza a ceea ce stii sa faci. Daca se trezeste cu vreun comentariu, ii spui si tu f. natural ca nu te-a intrebat, deci probabil ca nu l-a interesat acest aspect(al locului de munca si al copilului). Fii tare pe pozitie ca nu ai gresit cu nimic!

Corect! Dodo, asta e pt tine!

Las-o cum a cazut si poate in timp, daca vine vb, vei spune ca ai un copil, dar f natural, ca si cand tu le-ai fi spus daca ei ar fi intrebat, sa nu se cunoasca nici macar o urma de "vina"!
Iar daca iti reproseaza acum, le spui fara nici o retinere ca nu te-au intrebat! Sa fii stapana pe tine!
SI bafta ca totul e de partea ta!

Gia (mami de David Lee Turbo din 27.noiembrie.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Ca sa beneficiezi de concediu crestere copil pana la 2 sau 3 ani trebuie sa depui o cerere la angajator prin care soliciti aceasta incepand din ziua urmatoare cand se incheie concediul postnatal. Apoi procedura e urmatoarea din punctul de vedere al angajatorului: acesta in baza cererii pe care o inregistreaza in registrul de intrari iesiri al societatii face o decizie de suspendare a contractului individual de munca si cu aceste doua documente(cererea ta si decizia de suspendare) merge la inspectoratul de munca unde se vor evidentia in cartea de munca.

Mie mi-au spus ca apare ceva de genul: contract de munca suspendat conform art...lege... (cea cu concediul de crestere). Acum daca d-na care tine cartile de munca e foarte ocupata sau incompetenta, in cartea de munca nu va fi mentionat nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

quote:
Originally posted by OanaP
Acum daca d-na care tine cartile de munca e foarte ocupata sau incompetenta, in cartea de munca nu va fi mentionat nimic.

Dar nu ne putem baza pe asta, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Oana, ai dreptate, pana la urma e o problema ce tine strict de limitele fiecaruia si de imaginea personala.

Eu la primul copil m-am intors pentru ca nu aveam de ales, financiar vorbind trebuia sa ma duc la job, la al doilea m-am intors pentru ca asa am vrut eu (deja ma obisnuisem ).

La primul copil am avut trei bone, mai ales numarul 2 m-a albit, as strange-o de gat si acum, copilul meu a mers la gradi de la varsta de 1 an si 1 luna, la o grupa de pampersi la o particulara, nu-ti spun de cate ori s-a imbolnavit si cate scamatorii a trebuit sa fac pentru a reusi sa impac si capra si varza... si lupul!! (copilul, sotul si jobul adica).

La al doilea slava cerului!! o am pe mama, fara ea nu m-as descurca atat de bine.

Menajera am avut mereu (o cam alerg, dar o si platesc, mai face ea figuri cateodata, dar pe ansamblu merge).

Sunt printre putinele fericite care se pot urca linistite in avion sa plece stiind ca acasa ramane tati care se descurca super bine cu toate.

Si totusi...cu toata organizarea, cu toata logistica pe care o am, daca nu as avea posibilitatea de a-mi organiza eu singura munca la job, daca nu as putea sa am program flexibil si agenda facuta din timp...nu m-as descurca. Mereu apare ceva neprevazut (cade ala micu', face febra, mai un vaccin, mai o consultatie, hai ca trebuie cumparaturi, hai ca ...diverse si nenumarate) si daca nu as avea certitudinea ca depinde exclusiv de mine sa ma organizez nu as avea confortul psihic si puterea de concentrare care-mi trebuie.

Zici de alea 6 ore... pai ce crezi ca se aplica undeva ca la carte? No way... mie programul ala de 6 ore imi era sistematic facut praf si pulbere dar ... macar declarativ exista si cat timp eram cu toata treaba facuta plecam si veneam cand dorea muschiul meu.

Ce sa spun? si acum teoretic m-as incadra la cele 6 ore...dar fac treaba la inca un om, vineri seara ma uitam ca prostul la laptop si nu-mi venea sa cred ca ma descurc cu de doua ori norma...mama deja a zis ca mai bine se muta la noi si...am venit acasa iar cei mici m-au luat de odihnita (joaca-te, mancare, tra la la)... esti pregatita de treaba asta?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

iti faci prea multe probleme.
Lucrurile astea se discuta deschis: da, am copil mic, nu asta nu imi influenteaza overtime-ul - sau mi-l influenteaza.
Daca ai zis ca NU, ai grija sa fie NU.

In rest, aranjamentele tale te privesc... e problema ta citi copii ai si cum ti-i cresti, cu bona, cu bunici, cu cheia de git.
Angajatorul e interesat doar de disponibilitatea ta la job.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_e spune:

oarecum off-topic:

quote:
Imi aduc aminte ca aveam o colega care tot timpul vorbea de "puiutul ei", ca ii facuse baie, ca ii daduse de mancare, ca o mangaiase... Ma gandeam, ce wonder woman! Pleaca cu saptamana de acasa la client si totusi are timp de copil! Si intr-o buna zi zice, hai sa va arat o poza. Imagineaza-ti ce fata am facut cand am vazut o pisica vargata!

rid cu lacrimi de se mira lumea in jur. nu de alta, cam asa vorbesc si eu de "ai mei"... tot felini, nu zic citi ca ma luati de nebuna

Mergi la inceput