dependentza de tigari - pls. sfaturi
Raspunsuri - Pagina 5
Siminaf spune:
Eu am scapat de dependenta de ciocolata dupa ce mi-am reglat magneziul din organism. La analize iesea in limite normale, dar dupa ce am facut o cura intensa de 2 luni cu calciu si magneziu organic asimilabile, gata, am scapat si de ciocolata. Nici nu-mi vine sa cred ca sta ciocolata in casa iar eu nu numai ca nu poftesc, dar daca imi ofera vreunul dintre ceilalti, o si refuz, ca e... prea dulce. Iar inainte mincam ciocolata pe piine, daca pot zice asa, si iata ca pot.
Multe astfel de "dependente" (in afara de cea tabagica evident) se pot rezolva prin reglarea carentelor din organism.
Clover spune:
Nici eu nu am fumat niciodata, dar ca Miss Parker stiu ce inseamna dependenta de dulce. Oricat te convingi ca nu e bine, cand te apuca nu mai tine nimic.
Singura metoda pentru mine sa am perioade lungi non-zaharoase e constientizarea interna ca dauneaza si asocierea dulcelui cu ceva de rau(in cazul meu neasimilarea calciului in oase). Cu vointa nu prea tine pentru ca asa cum a zis Miss Parker e vorba de emotii si emotiile castiga in lupta cu vointa la orice ora.
Deci Elise incearca sa iti imaginezi foarte viu ce rau iti face tutunul care te deranjeaza teribil. Imagineaza-ti ca plamanii tai sunt negrii si ca te sufoci, scenariul cel mai oribil pentru tine. Trebuie sa suprascrii asocierea pozitiva cu o asociere negativa.
If all else fails, look cute.
Elise spune:
a, da, stiu... eu tehnica asta am apllicat-o cu succes in adolescentza cind eram grasutza... ma rog, pe la 15 ani.
Cu foarte mare succes, pot sa spun. Doar anorexica n-am ajuns. Dar si acum daca vad mincare si nu vreau sa maninc imi imaginez toate grasimile alea colcaind in farfurie si ma gindesc daca vreau sa asimilez asa ceva... sa faca acea chestie parte din mine.
Ca e o proiectie care apare uneori si cind nu vreau... asta e reversul medaliei. Cind imi e rau, sint obosita sau suparata, mincarea prezinta asociatii negative din orice unghi, oricum nu pot sa ma ating de ea.
Eu si catzeii, ca si aia postesc daca se simt rau....
Cre'ca iar ma trimite MissParker la terapie... nt, nt, iar ma ia gura pe dinainte....
ileanna spune:
quote:
Originally posted by Elise
Cre'ca iar ma trimite MissParker la terapie... nt, nt, iar ma ia gura pe dinainte....
26S cu bb Vlad
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png
Annie80 spune:
Elise, ai spus ca fumezi de plictiseala...cand fumezi tigara aceea sau imediat dupa apare ceva incitant sau neplictisitor in viata ta?
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
olympia spune:
Nu apare, dar uita, se relaxeaza, se detaseaza, evadeaza...Si dup'aia cica se simte mai bine...un pic! Este?
sheherezada spune:
Eu fumam chiar mai mult de un pachet pe zi.Am avut cateva tentative de a ma lasa de fumat.Prima data am reusit sa ma las de fumat doi ani,apoi am pierdut o sarcina si am revenit la vechiul obicei.Nu mi-am dat niciodata seama de ce m-am reapucat.Tentativele astea se soldau cu un esec dupa fiecare sarcina pierduta.
Anul trecut dupa sarbatori am simtit brusc nevoia sa ma las de fumat.Simteam ca nu mai intra fumul in mine.La sfarsitul lui ianuarie am realizat ca sunt insarcinata si de atunci nu m-am mai atins de tigari.Pe perioada sarcinii pentru ca nu voiam sa ii fac rau bebitei.Pe urma pentru ca voiam ca Maia sa respire un aer curat ,nu poluat de mirosul acela urat pe care il are respiratia unui fumator.
L-am convins chiar si pe sotul meu sa se lase de fumat.Si el fuma chiar doua pachete pe zi.Acum la noi in casa nu mai fumeaza nimeni.Nici macar musafirii.Asta este regula.Fetita noastra este cea mai importanta. S-a nascut prematur si a avut o gramada de probleme asa ca nu am vrut sa aiba alte necazuri din cauza noastra.
Ce zici de motivatia asta?
Exista momente cand parca imi e dor sa fumez o tigara dar o privesc pe Maia si imi trece.
Sheherezada&bb Maia-Iulia
Poze
Elise spune:
da, pina la urma bebe e cea mai buna motivatie - dar, asa cum am zis, eu nu simt pur si simplu nevoia sa fumez cit timp sint langa bebelisa. E posibil sa fie autosugestie, habar n-am: cert e ca nu simt nevoia sa fumez.
In rest, cu toate parfumurile mele scumpe, sint sigura ca nici fumatoare, nici nefumatoare, n-am sa pot mirosi asa frumos ca ea niciodata...
Pls. trimiteti-mi si mie cartea aceea "revelatoare".
MissParker spune:
quote:
Originally posted by Elise
Pai eu te trimisesem chiar inainte sa spui tu
Acum serios, sunt convinsa ca o terapie ar fi buna si din alt motiv, si anume pentru ca fumatul este doar un simptom, cauza e in alta parte, pe aia intotdeauna este mai greu s-o descoperi singur...
Felicia 30+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Elise spune:
da, cauza e ca eu as sta linistita intr-un hamac la soare toata ziua, si, ce ghinion nemaipomenit, da'trebe sa mai fac si altceva... Si ma apuca toate revoltele si supararile ca trebuie sa imi misc fundul din zona de confort asa ca - tzac, mai aprind o pipa!
Cam asta e cauza identificata de mine.
Trebuia sa ma nasc pisica.
Sa stau si sa torc. Si atit!
Asa n-as fi fumat precis.