Includere minor in pasaport parinte -valabilitate?
Raspunsuri - Pagina 2
Ortansa spune:
pasap. meu e valabil pana in 2016.cred ca e mai convenabil sa le fac pasaport separat.ambasadele mai pot elibera pasapoarte?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
I've gt DC under my skin
olim spune:
fetelor, vin si eu cu o intrebare.Stiti ce acte imi trebuie pentru un pasaport individual?Pasaportul meu expira in septembrie si in iunie ma duc acasa cu Alex, si as vrea sa ii fac pasaport, dar nu stiu daca am nevoie de eva inafara de certificatul de nastere.Sotul ramane in Spania, mergem doar noi doi.Stiti cumva daca trebuie ceva declaratie a sotului.
Multumesc mult pentru orice raspuns
cornelia, sper sa nu te superi ca am fost off-topic
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
alexa38 spune:
Si totusi mi se pare logic, fotografia copilului mai ales mic, repede devine necorespunzatoare cu realitatea, probabil pasaportul mamei ramane valabit 10 ani sau cat scrie pe el dar copiii nu mai pot iesi cu ea din tara...asta dupa mintea mea, legea nu stiu care e.
crisu79 spune:
si eu cred la fel Alexa.ce=ar fi sa-mi schimb pasaportul la fiecare 3 ani??o nebunie!
Olim sigur trebuie si o declaratie din partea tatalui.dar cel mai bine verifici chiar la ei http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/
Chiar daca tatal nu vine in tara la vara, poate sa dea o declaratie la consulat si se ia in considerare.
Crisu si Alex22.07.07
olim spune:
crisu multumesc mult de informatii
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
oana_s spune:
este valabil 3 ani, scrie pe eticheta unde e poza copilului.
presupun ca nu se schimba pasaportul, ci se lipeste o noua eticheta cu alta poza a copilului, pasaportul adultului ramane valabil ( pana la data expirarii trecuta pe pagina cu poza adultului).
Oana si Mara 11.08.2004
LiliaToma spune:
quote:
Originally posted by dana d
Nu m-as fi gandit la asta, noi tocmai am luat bilete la mare in Bulgaria pt 1 mai si am fetele la mine in pasaport din 2005. Cea mica avea atunci 2 ani si fizionomia i s-a schimbat destul de mult dar e clar ca e aceeasi persoana. Nu cred ca mai am timp sa actualizez pozele, mai sunt doar 2 saptamani, iar biletele le-am platit deja. Ce fac?
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
pai ii faci pasaport, dureaza 7 zile in regim normal, costa in jur de 96,2 lei , noi tocmai i-am facut Ameliei
sau la urgenta, in 2 ore, costa cu 100 lei in plus: alea de la urgenta se fac numai in Iorga
LiliaToma spune:
Olim, pentru Amelia ne-au cerut:
- buletinele ambilor parinti in copie si in original
- certificatul ei de nastere, in copie si in original
- si taxa platita la CEC, pe numele ei
Ni s-a cerut sa fie prezenti ambii parinti sau sa avem o declaratie facuta la notar din partea celuilalt parinte ca e de acord sa i se faca pasaport
Am fost luni pe 1 aprilie si marti pe 8 aprilie le-am luat
Succes
CORNELIAP33 spune:
Fetelor, multumesc mult, desi nu sunt mai sigura ca inainte de o varianta sau alta.
Pe eticheta cu poza copilului eu nu am gasit mentionata valabilitatea...
Nici pe site-ul Directiei de pasapoarte nu am gasit aceasta prevedere.
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
andacos spune:
Oana m-am mai uitat inca odata ca am zis ca poate chiar nu am vazut eu!Pe foaia de pasaport pe are este poza copilului nu este trecut termenul de valabilitate!
Logic pentru mine(mai ales ca nimeni nu mi-a spus nimic cind am facut pasaportul)este ca are aceasi valabilitate ca si pasaportul meu!
E drept ca al meu copil e putzin mai maricel,avea 8 ani cind l-am trecut in pasaportul meu desi eu am intentzionat sa-i fac pasaport separat!La vremea aceea nu era posibil(acum 4 ani)decit cu acordul comandantului ,deci doar cazuri speciale!
Si cred totusi-am citit parca pe undeva,ca schimbarea pasaportului la 3 ani este valabila pentru copii pina intr-o anumita virsta!
Dana