Includere minor in pasaport parinte -valabilitate?
Raspunsuri - Pagina 3
eva03 spune:
Pasaportul meu expira la in 2016, iar pe fotografia copilului, alaturi de datele de identificare este trecuta si data expirarii, care, in cazul meu, este 2009.
Din cate stiu eu, modificarea formei pasapoartelor este de data relativ recenta. Probabil tot atunci s-a modificat si forma etichetei pentru copii. Astfel se explica de ce la unii copii nu apare si o data de expirare a fotografiei.
crisu79 spune:
da, si la mine in casuta cu datele copilului scrie ca expira in 2010 (asta vara l-am facut), desi pasaportul meu expira in 2017.
In mod sigur au introdus data de expirare la copii mai recent, avand in vedere ca la fetele care au facut pasaportul copiilor mai demult nu apare prevederea asta.
Crisu si Alex22.07.07
LiliaToma spune:
quote:
Originally posted by andacos
Si cred totusi-am citit parca pe undeva,ca schimbarea pasaportului la 3 ani este valabila pentru copii pina intr-o anumita virsta!
Da, pana la 14 ani
CORNELIAP33 spune:
quote:
Originally posted by LiliaTomaquote:
Si cred totusi-am citit parca pe undeva,ca schimbarea pasaportului la 3 ani este valabila pentru copii pina intr-o anumita virsta!
Da, pana la 14 ani
Lilia si Amelia(26.09.2004)
[
Unde ati citit? Puteti sa-mi dati un link, o reglementare ceva...
Eu tind sa cred ca pana cand au fost emise pasapoartele noi , valabile pe 10 ani, poza copilului inclus pe pasapoartele vechi(valabile doar 5 ani) nu aveau vaslabilitate proprie, motiv pentru care dealtfel nici nu este mentionata o asfel de valabilitate. Ce mi-e 3 ani ce mi-e 5 ani..
Valabilitatea de trei ani pentru poza copilului inclusa a aparut odata cu noile pasapoarte, fiind mentionata explicit pe acea eticheta.
Acum, asta e o interpretare a mea, care mi se pare relativ logica si intemeiata, dar as vrea si una oficiala, probabil mai putin logica si intemeiata.
Am citit raspunsul primit de viviana de la Chestorul X si mi se pare un raspuns schiop si penibil care n-ar trebui sa iasa sub nici o forma dintr-o institutie publica.
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
addinel spune:
quote:
Originally posted by dana d
Nu m-as fi gandit la asta, noi tocmai am luat bilete la mare in Bulgaria pt 1 mai si am fetele la mine in pasaport din 2005. Cea mica avea atunci 2 ani si fizionomia i s-a schimbat destul de mult dar e clar ca e aceeasi persoana. Nu cred ca mai am timp sa actualizez pozele, mai sunt doar 2 saptamani, iar biletele le-am platit deja. Ce fac?
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
eu am pus-o pe pitica pe pasaportul meu saptamana trecuta. mi s-a atras atentia ca desi pas meu expira peste 10 ani, numai 3 ani pot calatori cu pitica. dealtfel pe foaia aia pe care o lipesc ptr minor este specificat ca are 3 ani valabilitate.
sa stii ca in nicolae iorga, cu taxa de urgenta de 100 ron e gata in 2 ore includerea.
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
oana_s spune:
quote:
Oana m-am mai uitat inca odata ca am zis ca poate chiar nu am vazut eu!Pe foaia de pasaport pe are este poza copilului nu este trecut termenul de valabilitate!
Dana
Eu am in pasaport sticker cu poza fiica-mii si pe ala e trecuta data valabilitatii si e de 3 ani.
E adevarat ca pe vremea aia fii-mea avea 2 ani...poate are legatura cu varsta...nu stiu.
Oana si Mara 11.08.2004
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by oana_s
este valabil 3 ani, scrie pe eticheta unde e poza copilului.
presupun ca nu se schimba pasaportul, ci se lipeste o noua eticheta cu alta poza a copilului, pasaportul adultului ramane valabil ( pana la data expirarii trecuta pe pagina cu poza adultului).
Oana si Mara 11.08.2004
Cornelia,
Oana are dreptate, cel putin asa este acum; eu mi-am scos pasaport luna trecuta si am inclus ambii copii pe el, iar pe "etichetele" cu fotografiile lor este mentionat termenul de valabilitate - 3 ani (adica, in clar, valabil pina la data de ...)
asa cum spune si Oana, mai mult ca sigur ca, dupa aceasta data, ma duc din nou ca sa-mi mai lipeasca o "eticheta" cu poza copilului (pasaportul meu fiind valabil 10 ani)
edit: acum am vazut ca, de fapt, am scris cam tot ce ti-au mai zis si celelelate fete
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by LiliaToma
Olim, pentru Amelia ne-au cerut:
- buletinele ambilor parinti in copie si in original
- certificatul ei de nastere, in copie si in original
- si taxa platita la CEC, pe numele ei
Ni s-a cerut sa fie prezenti ambii parinti sau sa avem o declaratie facuta la notar din partea celuilalt parinte ca e de acord sa i se faca pasaport
si noi am fost impreuna (eu cu sotul), eu am inclus copiii pe pasaport, iar el a dat o declaratie la ghiseu cum ca e de acord ca minorii X si Y sa fie inclusi pe pasaportul mamei.
cind ridici pasaportul trebuie sa mergi din nou cu certificatele de nastere ale copiilor in original.
eu am fost in Iorga.
dana d spune:
M-am uitat si eu pe pasaport, nu inteleg de ce e valabil doar 5 ani, dar tot pasaportul nu numai pozele copiilor.
Pe pagina cu poze nu scrie nimic decat datele nasterii copiilor si data cand a fost facut pasaportul: 27 aug. 2005, asa ca oricum vara asta suntem acoperiti.
Noi ne-am facut pasapoartele la Sectorul 4 undeva pe b-dul Dimitrie Cantemir.
Fetele mele
dana d spune:
Am si eu o intrebare: pt copilul care are buletin, se mai poate pune poza lui in pasaportul mamei sau neaparat trebuie pasaport propriu?
Fetele mele