Includere minor in pasaport parinte -valabilitate?
Raspunsuri - Pagina 4
andacos spune:
Deci daca pe pasaportul meu nu scrie nimic,inseamna ca pagina cu poza copilului este valabila tot 5 ani ca si pasaportul meu!
La nul oricum trebuie sa-l schimb asa ca ...sa mai astepte si ei un an,daca nu au specificat nimic!
Lili parca totusi legea se refera la copii mult mai mici!Iar i cazul bebeilor parca si mai putzin de trei ani!Oricum nu stiu exact!
Dana
CORNELIAP33 spune:
quote:
Originally posted by dana d
M-am uitat si eu pe pasaport, nu inteleg de ce e valabil doar 5 ani, dar tot pasaportul nu numai pozele copiilor.
Pe pagina cu poze nu scrie nimic decat datele nasterii copiilor si data cand a fost facut pasaportul: 27 aug. 2005, asa ca oricum vara asta suntem acoperiti.
Noi ne-am facut pasapoartele la Sectorul 4 undeva pe b-dul Dimitrie Cantemir.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Si pasaportul meu este tot din 2005. Tot atunci am inclus si copilul. La acel moment nu se trecea valabilitatea pe eticheta cu poza copilului de unde se deduce clar ca merge pe valabilitatea pasaportului pe care este lipita. Se pare ca undeva in 2006 au aparut noile pasapoarte, probabil s-a schimbat ceva si in legislatie... dar toate astea nu se pot aplica retroactiv.
Eu zic ca pentru pasapoartele vechi cu valabilitate de 5 ani nu este nevoie sa reinoim poza copilului dupa 3 ani.Oricum mai sap. Ma duc si la serviciul de pasapoarte, caci deh n-am nevoie de probleme in vama tocmai cand vreau sa plec!
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
andacos spune:
Cornelia,astept sa vad ce-tzi vor spune la serviciul pasapoarte!Desi tare cred a itzi va spune ca trebuie schimbat,ca doar de`niste taxe in plus nu mai conteaza!
dana d spune:
quote:
Originally posted by CORNELIAP33quote:
Originally posted by dana d
M-am uitat si eu pe pasaport, nu inteleg de ce e valabil doar 5 ani, dar tot pasaportul nu numai pozele copiilor.
Pe pagina cu poze nu scrie nimic decat datele nasterii copiilor si data cand a fost facut pasaportul: 27 aug. 2005, asa ca oricum vara asta suntem acoperiti.
Noi ne-am facut pasapoartele la Sectorul 4 undeva pe b-dul Dimitrie Cantemir.
Fetele mele
Si pasaportul meu este tot din 2005. Tot atunci am inclus si copilul. La acel moment nu se trecea valabilitatea pe eticheta cu poza copilului de unde se deduce clar ca merge pe valabilitatea pasaportului pe care este lipita. Se pare ca undeva in 2006 au aparut noile pasapoarte, probabil s-a schimbat ceva si in legislatie... dar toate astea nu se pot aplica retroactiv.
Eu zic ca pentru pasapoartele vechi cu valabilitate de 5 ani nu este nevoie sa reinoim poza copilului dupa 3 ani.Oricum mai sap. Ma duc si la serviciul de pasapoarte, caci deh n-am nevoie de probleme in vama tocmai cand vreau sa plec!
Fotografii
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Da, mare atentie cu regulile astea de parasire a tarii, eu am patit-o si de atunci suflu si in iaurt. Cand am plecat in Canada ne-au intors de la vama la aeroport ca nu aveam acordul tatalui legalizat sa plec cu fata din tzara. Desi tatal era cu noi si a incercat sa-si de acordul acolo pe loc, nu s-a putut si am pierdut biletele, am gasit altele abia peste 3 saptamani. Nu vreau sa-mi amintesc prin ce am trecut in ziua aia.
Fetele mele
CORNELIAP33 spune:
Am scris la Directia Generala de Pasapoarte urmatorul e-mail:
Avem copilul inclus in pasapoartele noastre inca din 2005.
Va rog sa-mi comunicati daca exista o perioada de valabilitate pentru fotografia inclusa in pasaportul parintilor sau se subroga valabilitatii pasaportului pe care este inclusa?
Cu stima,
am primit urmatorul raspuns.
La mesajul dv. transmis pe adresa de e-mail a D.G.P. va comunicam ca prevederile legale īn materie de pasapoarte care erau īn aplicare īn anul 2005, precum si modul practic de tiparire a datelor pentru minorul inclus īn pasaportul parintilor, nu aveau o specificatie aparte referitoare la valabilitatea includerii, aceasta fiind supusa termenului de valabilitate al pasaportului. Prin urmare, mentiunea de includere va fi valabila pe toata durata valabilitatii pasaportului, cu conditia sa nu depaseasca data la care minorul īmplineste vārsta de 14 ani.
Cu stima,
DIRECTOR GENERAL
Comisar sef de politie
SIME AUREL VASILE
Astfel ca m-am linistit, interpretarea mea este corecta, si anume ca prevederile art.19 din Legea 248/2005 nu se aplica retroactiv(legea in speta a intrat in vigoare in ianuarie 2006).
Fotografii
A_Iulia spune:
Fetita mea are pasaport individual nou eliberat in 2004 si este valabil pana in 2009 (5 ani valabilitate).
Avea pe atunci, cand i l-am facut, doar 6 luni si circula acum cu poza de atunci fara probleme (am iesit din tara de 2 ori anul asta si nu mi-a spus nimeni de la politia de frontiera absolut nimic).
Nici nu vad ce ar spune. Este un document valabil.
Adina + Olivia Q1.04
dana d spune:
Multumim Cornelia pt lamurire, di raspunsul asta am aflat si eu o informatie importanta pe care doar o banuiam dar nu mi-o confirmase inca nimeni: ca copilul peste 14 ani nu mai poate fi inclus in pasaportul parintilor si deci nu mai poate calatori cu poza din pasaportul parintelui chiar daca era inclus dinainte. Deci la toamna trebuie sa-i fac fetei mele pasaport dupa ce-i fac buletin.
Fetele mele
cici spune:
imi cer scuze ca intru si eu cu intrebari dar sunt tot aproape de subiect asa ca as avea nevoie de cateva raspunsuri.
Pentru eliberarea pasaportului individual a unei fetite de 11 ani, al carui tata nu e in tara care ar fi pasii,avand in vedere ca fata vrea sa-si viziteze tatal ?
Adica- am inteles ca trebuie buletinul tatalui original? -se paote si numai copie? restul stiu- ii trebuie procura notariala precum ca e de acord sa - si faca pasaport.
Apoi fetita poate calatori neinsotita pe autocar sau trebuie sa fie obligatoriu langa o persoana careia i se incredinteaza minora?
Eu i-am zis verisoarei mele(despre ea este vorba) ca e mi bine sa vina sotul ei( fostul ) dupa fetita) deoarece ar fi vorba de prea multe procuri si bani pe la notariate decat dc vine el personal,dar poate nu e asa complicat cum vad eu lucrurile.Ce ziceti?
Punctul cel mai sensibil este ca paintii fetitei sunt in divort(pe rol) si mama are o umbra de indoiala adica se teme ca tatal sa nu o opreasca pe fetita la el .
Cum ar trebui procedat (dpdv legal) ca acest lucru sa nu fie posibil,avand in vedere ca in sufletul ei nici n-ar vrea sa para paranoica ,sau sa strice relatia tata copil?
andacos spune:
Pai fetitza nici nu poate parasi tzara fara acordul celuilalt parinte!
Am intzeles ca procesul de divortz este pe rol,deci nici pasaport nu se poate face fara acordul ambilor parintzi!Daca se rezolva sa zicem cu pasaportul,nu poate pleca cu tatal fara acordul mamei,si nici cu mama fara acordul tatalui!
Numai in cazul in care hotarirea de divortz este definitiva si irevocabila atunci cel caruia i-a fost incredintzat copilul numai are nevoie de acordul celuilalt pentru a circula in spatziul european(spun europen pentru ca nu stiu cum este atunci cind doresti sa calatoresti pe alte continente)!Alta este situatzia cind se incearca stabilirea definitiva pe teritoriul altei tzari!
Dana