LMA Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (81)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Vaccinuri

- azi am facut Priorix. Mi-a spus dr. ca reactiile la acest vaccin pot sa apara dupa 5 zile.
- in septembrie vom face AbHIB
- in octombrie vom face Varilix

Referitor la vaccinul anti pneumococ si meningococ- pana la doi ani se poate face Prevenar - costa peste 3 mil -(care se face impreuna cu Infanrix adica 2,4,6,12 luni) iar de la doi ani se face Pneumo23 iar rapel se face dupa 5 ani. Pneumococ si meningococ se pot face impreuna.
Eu ii voi face zanei in octombrie pt.ca septembrie facem rapel la Havrix.
M-am gandit ca poate va intereseaza ca informatie ref. la vaccinurile optionale.

Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Salutare

Am fost la dr cu Dragos. I-a scos atele, operatia zice el ca arata bine - mie mi s-a parut ca parca e pielicica aia un pic crapata. Dar sper ca stie el ce spune. In rest... a urlat Dragos, bineinteles. A, si a facut pipi. Pe mana medicului. Macar atata razbunare sa aiba si el pentru cat a avut de tras :)

Ne-a mai zis medicul ca are un testicol ... oare cum a zis... ideea e ca intra si iese din abdomen, nu ramane tot timpul jos unde ar fi locul lui. Si trebuie sa mergem anual la control, ca nu cumva sa ramana blocat in abdomen, ca atunci trebuie operat.

In legatura cu decalotarea... eu stiam ca Dragos e aproape complet decalotat, si ceea ce a mai ramas a rezolvat doctorul in timpul operatiei. Daca tot a fost nevoie de anestezie, macar asa nu a simtit nimic. Ceea ce m-a surprins in mod neplacut a fost ca nu mi s-a spus asta decat azi. Si va dati seama ca in zilele astea nu l-am mai chinuit pe Dragos inutil si cu decalotarea, desi in mod frecvent facem asta la baita, sa spalam 'obiectul'. Eu am observat ca, imediat dupa operatie, Dragos avea uneori niste reactii foarte ciudate - adica tresarea brusc, ii tremurau piciorusele ca un spasm, plangea foarte tare si se tinea cu manutele de putzica. Asta se intampla cand facea pipi. Am intrebat daca are vreo legatura cu operatia, mi s-a zis nu, si atunic am presupus ca probabil isi incordeaza muschii cand face pipi si il doare. De fapt acum inteleg ca era din cauza decalotarii. Ar fi fost bine sa mi se spuna si mie, ca sa stiu la ce sa ma astept. Acum nu mai conteaza, nu il mai doare pe Dragos, si e complet decalotat, bun de insurat.

Am intrebat medicul despre procedura de decalotare, cum m-a rugat Zadi. Ceea ce urmeaza este strict parerea chirurgului, spun asta pentru ca stiu ca subiectul este foarte controversat.
Deci dr zice ca baietii care nu au fost decalotati treptat pana la varsta de 1 an trebuie decalotati cam la varsta asta, indiferent daca au sau nu probleme cand urineaza. Motivul tine de igiena, se acumuleaza acolo secretii si poate face infectii. Procedura in sine nu este standard, difera in functie de gradul de fimoza al bebelusului. LA unii se poate face manual, fara anestezie, la altii e necesara operatia daca pielicica aia e prea adunata in varf, ca sa eviti durerea.
Eu pot sa va spun de Dragos cum am procedat. Incepand de la nastere l-am decalotat incet-incet, seara, in baie, ca sa-l spal. Nu l-a durut niciodata. Asta pot sa spun sigur. Desi uneori ii curgea sange, chiar la inceput, cand era mititel de tot. Dar nu avea absoult nici o reactie care sa arata ca il doare. Asta a zis si neonatologul: la bebelusii mici nu e nici o problema, nu ii doare. Si inainte de operatie, Dragos mai avea o pielicica mica-mica, pe care a rezolvat-o chirurgul. Fara sa stiu.

Cam atat. Sper sa decurga lucrurile bine pentru toti bondareii, fara durere si fara traume (pentru mamici, ca bebeii sunt prea mici sa constientizeze).

Martutza Va doresc numai bine, intelepciune si putere.

Va pup!

"People who say they sleep like a baby generally don't have one."
Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
Cum mi-am petrecut inceputul lumii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Decalotare

- in mod obisnuit se face folosind o penseta
- daca insa e prea stransa pielea se poate taia un pic din pielea ce acopera glandul (metoda folosita de evrei)- la arabi pielea de deasupra se taie de tot iar glandul ramane descoperit
- anestezia dureaza trei ore si pot aparea reactii gen varsaturi si ameteala. in functie de reactiile la anestezie se sta in spital de la trei ore la....dupa ce e bine bebe
Imi e groaznic de frica, dar trebuie sa o facem. La noi decalotarea nu a fost posibila manual oricat m-am straduit eu si dr. inca de cand era mic.

In rest Ian e super simpatic. Azi i-a spus dr. ca il iau de mot pt. ca scoate cearceaful de pe salteaua patutului. Ingrid l-a invatat sa faca asta, adica ea ii ia paturica ca sa se faca regina iar el scoate cearceaful ca sa i-l dea ei. Eu i-am spus ca il iau de mot daca mai face asa. Si azi i-a arata dr. ca il iau de mot si pe limba lui i-a aratat cearceaful si i-a explicat cum sta treaba. A fost farte uimita dr. de el. Nici eu nu ma asteptam sa ma parasca.

Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B_Zara spune:

quote:
Originally posted by magdalena76
Fetelor, am si eu o intrebare. As vrea sa mergem de 1 mai la mare, sa ne luam si noi o mica vacanta, poate asa nu ne-om mai certa.Problema este ce-i dau sa manance copilului? ca nu-i place mancarea la borcan si nici nu stiu daca o sa gasesc carne fiarta si legume fierte sa-i fac eu terci cum ii faceam acasa. Aveti vre-o idee?Magda si Vladut (31.03.2007)
Noi am facut asa:- laptele praf cu apa incalzita la fierbator- gustari: cerela,e iaurt, fructe- prinz: la restaurant, piure de cartof cu pui la gratar (Ilinca maninca neblenduit, firimituri mici)a fost ok.Mami de Ilinca 15.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Ralualexandrei ai cea mai frumosa familie pe care am vazut-o...ai niste copiii minunati,sa va dea dumnezeu sanatate si fericire!eu is de-a dreptul incantata de voi....cand ma uit la voi ma apuca plansul,eu cu toate ca mai ink 3 surori si un frate nu am fost niciodata o familie fericita!

Poze Razvanelu

varsta nazdravanlui Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Mady draga mea,fericirea ne-o construim singuri ,eu stiu asta mai bine ca oricine,viata mea nu a fost roz ,cel putin nu pana cand m-am maturizat ,insa acum ma simt rasplatita pt toate necazurile indurate.Iti multumesc pt aprecieri,ma simt magulita ,intradevar sunt extrem de mandra de familia mea si de departe e cea mai importanta si mai frumoasa realizare a mea.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua stup!

Mai vin si io la apel ca sa nu ne uitati...
Am fost la control: bebelina e bine sanatoasa (Slava Domnului), are 9.650 kg si 74 cm, am facut si vaccinul Priorix si peste o luna ne-a chemat sa facem rapelul pentru Infanrix
Am uimit-o pe dr. ca nu plingem deloc la control si nici la vaccin ...ca doua tipete si trei lacrimi cica nu se pun...dar mai ales prin faptul ca a facut o suta de ture prin tot cabinetul

Ultima descoperire ...urcatul si coboritul scarilor...sa nu vada o scarain jur ca imediat vrea si ea sus...

Am uitat...avem aproape 4 dinti

Am reusit sa pun citeva poze de la turta ...
http://good-times.webshots.com/photo/2619084640068039225iyuaFg

Va pupicim
Roxygeo si Teodora Maria 13.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Am citit mesajul Ddanei despre cum s-a legat Dragos de tatal lui in zilele (care s-au dus si nu ne mai gandim la ele) petrecute la spital si mi-am amintit un citat tare drag mie din Micul Print de Antoine de Saint-Exupery:

Timpul pe care l-ai petrecut cu trandafirul tau īl face atīt de important.

Si am gasit aici un fragment, pe care mi-a facut placere sa-l recitesc aici.

Sunt numai eu cu copiii acasa, Calin e la fotbal, am pus muzica si am dansat cu ei....si m-am gandit la asta si trebuie sa o impart cu voi. Dupa cum vedeti...sunteti importante pentru mine ca petrec mult timp cu voi!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

andra nu ai de ce sa imi multumesti,doar va admiram si imi aduceam aminte ca asa vroiam si familia mea sa fie,dar dumnezeu mi-a dat sansa sa pot acum sa imi fac o familie asa cum mi-am dorit mereu...razvi e la mama k azi m-am apucat de curatenie si e asa liniste in casa,e atat de apasatoare,mi-e asa dor de el,doamne numai e bebelul meu mic,acum e mareee,mergeee singur se bucura de toate,stie ce vrea,dak vrea sa pape,sa doarma,dak vrea sa se joace...doamne iti multumesc!are rost sa va zic cat de mult imi iubesc copilul????

Poze Razvanelu

varsta nazdravanlui Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Buna dimineata spre pranz!

Ce vreme nesuferita...si ce e linistea asta? Faceti curatenie? Eu stau ptr ca doarme domnisorul si nu am voie sa fac zgomot...si mai suntem si singuri deci curatenia mea aliluiaaaaaaa!

M-am invrednicit in schimb sa pun cateva poze in albumul de 1 an!

Va doresc o zi minunata!

Luca, dragostea mea

Luca 1 an

Mergi la inceput