Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (15)
Raspunsuri - Pagina 4
ginye55 spune:
Brie
Spiridusule
Eu de Rh stiu ca e problema doar in cazul in care mama il are negativ. Cu toate ca mama a are Rh- si a facut 3 copii perfect sanatosi.
In ceea ce priveste vitaminele astea, depinde si de organismul fiecareia. Eu iau calciu de la 11 ani, de cand a murit taica-miu. De atunci eu nu mai asimilez calciu deloc. Indiferent cat as lua sau cate alimente bogate in calciu as manca, il pierd pe sistem nervos. Depinde de organismul fiecareia.
ginye 10+
Ingerasul nostru
Asa a inceput totul
O minune
Primele poze
Bebe sapt9
spiridusul spune:
ginye, da-mi pm cu zona, eventual si bujetul sa dau sfoara in tzara!
am un feeling ca fiul meu mi-a inversat niste mufe , si d-aia ma misc in reluare
mav spune:
...si mie imi merge greu netul azi... e destul de enervant...
In legatura cu vitaminele, dr mea de familie mi-a zis ca daca o sa-mi dea ceva, o sa-mi dea pe la/dupa 4 luni, asa ca eu nu m-am agitat pana acum in sensul asta.
Brie, mi-am adus aminte ca m-am laudt ca-ti trimit PM si n-am apucat... scuze, trimit acum!
Mary, baga si tu poze cu noile achizitii, sa te admiram!
11+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
toriceli spune:
Brie , iubito , nu ma asteptam sa ai o pozitie atit de transanta si franca.
Cert este ca incerc sa am o hrana cit se poate de variata . Am vreo 6 carti despre sarcina si nastere si din fiecare am incercat sa sintetizez esentialul - Clinica Mayo - foarte drastici la capitolul hrana , Sarcina si nasterea fara secrete de dr. Laviniu Anghel si Marius Negru , Mama si copilul autori sotii Capraru , o carte al carei titlul imi scapa acum autor Anne Bacus , Dr. Spoch despre perioada graviditati sau cam asa ceva , de Spoch am vreo trei si despre copii - sper sa fie corect numele - si inca una tip brosura- nu le retin titlurile , e cu o gravuduta in rochie mov pe coperta . La sf. de saptamina pt. cei interesati pot comunica si titlurile. Am si scanat paginile cu alimentatia gravidei insa deocamdata nu ma pricep sa le pun pe forum. Nici unul dintre autori de mai sus nu recomanda vitamine *moca*. Doar la recomandarea medicului. Acum nu cred ca e chestiune de a avea sau nu dreptate ci doar de , asa cum am mai spus , optiune personala..
Sigur nici din cartile astea nu fac o litera de lege , dar pe cit posibil incerc sa urmaresc principiile - lactate , fructe , evitarea grasimilor - uffff cit imi place muschiul de porc cu un strat grasime si sorici , asa rumen la gratar , consumul a 2 litrii de apa pe zi etc. Aici ma ajuta probabil si faptul ca nu am fost niciodata mofturoasa la capitolul mancare si m-am adaptat usor oricaror regimuri alimentare. Din cind in cind mai fac si exceptii caci am ca fiecare capricii alimentare.
Si unde nu mai pun la socoteala ca mi se pare in acest domeniu al vitaminelor prenatale exista o veritabila industrie si un veritabil comert.
Am convingerea ca o alimentatie cit mai buna si nu neaparat draconica face ca bebe sa ia tot ce are nevoie. Cum a mai spus o colega : Parerea mea.
PS. Din cite stiu eu vitaminele nu ingrasa sau cel putin asa se spune prin toate cartile , tratatele si emisiunile TV.
Toriceli 12+
i_fotache spune:
Acum, pana plec acasa, hai sa va pup...
Spirudushulebine ai revenit...si leaga cablurile de calc, sa nu le mai schimbe puiu de spiridus . In rest...pupici si puiutzului din burtica si sa fie bine!
Brie Imi pare rau de experienta ta...din pacate astia suntem...si cu astia defilam... Noi sa fim sanatoase si sa ne ducem bebeii catre cele 40s! Oricum te pupik dulceca sa-ti mai treaca naduful supararii!
Maryb...ce faci?Primesti o gasca de pupici si de la mine?
Hai ca am fugit!
O zi linistita va doresc!
Pa,paaaa
6+
http://www.3dpregnancy.com/calendar/6-weeks-pregnant.html
toriceli spune:
spiridusule o super veste ! Sa nu ne mai dai emotii ! Lasa petele pt. dalmatieni si scurgerile pt. ApaNova - am auzit ca sunt renumiti !
Toriceli 12+
maryb spune:
i_fotache, primesc primesc, cum sa nu ??? multumesc de multimea de pupici si iti doresc o seara minunata.
maryb 11+
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
maryb spune:
mav, nu am aparatul acasa, abia pe miercuri joi il recuperez, dar voi pune poze cu cele 2 bluzite si cu burtica cat mai curand.
maryb 11+
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
ginye55 spune:
Fetelor am si eu o intrebare. Dupa cum stiti, am placenta jos inserata, dar e prea devreme sa mi se puna diagnosticul de placenta praevia. Doctora mi-a zi ca abia dupa luna a patra pot sa-mi fac probleme daca placenta nu se duce la locul ei. Mi-a zis sa nu fac efort, sa ma menajez cat mai mult.Acum vine intrebarea: cum ramane cu. Ce-i drept nu mi-a zis ca nu am voie, dar si eu am uitat sa o intreb daca se poate sau nu. Voi ce ziceti? Poate ati mai auzit de cazuri din acestea.
ginye 10+
Ingerasul nostru
Asa a inceput totul
O minune
Primele poze
Bebe sapt9
laurasv spune:
in ultima perioada am pofta de inghetata in fiecare zi? ati auzit ceva "contra inidicatii" la 9 sapt? :))