Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (15)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

hello gagici, sper ca toata lumea este bine.

eu am muncit toata ziua si acum am facut o mica pauza. mai am o saptamana si merg la dr, abia astept sa-l vad si eu pe bebe al meu. Nu am avut timp sa citesc din urma, dar poate diseara o sa am timp sa citesc.

va pup pe toate si va doresc o saptamana cat mai usoara.

maryb 11+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Idaira , pup si eu dar vitamine fara analize proaste tot nu ieu ! Iar analizele deocamdata au iesit bine. Deci n-am carente inseamna ca iau din alimente tot ce am nevoie.
Sunt la servici si nu am YahooMes ci doar WindowsMes. Daca te poti loga pe WM , da-mi un PM.

Toriceli 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

miercuri am programare la eco!
uff sunt asa de stresata si de nerabdatoare...sper ca a aparut si "mormolocul" meu, ca sta acolo cuminte in saculet, si o sa-l vad pe ecran, poate-i vad si inimoara...

oare fiecare ecografie o sa fie un stres? sau dupa ce misca bebe nu mai e asa de stresant?

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin

Mergi la inceput

VonHelen , stresul unei ecografii , greutatea lui cred ca sunt chestiuni care depind de la persoana la persoana. Sunt gravidute mai detasate pt. care e mai putin stresant un examen eco. sau gravidute mai stresate pentru care o eco e un veritabil prag psihologic.
Pt. mine faptul ca i-am auzit bataile cordului a fost un moment in care a plecat o grija , un moment de bucurie dar care a facut loc altor griji. E bine pozitionat , uterul e ok , colul e ok , placenta e bine - fara dezlipiri sau alte minuni , bebe creste in ritm normal ???? Stiu eu , experientele difera.
So , multa bafta si curaj ! Sa te intorci cu vesti bune.

Toriceli 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by toriceli

Idaira , pup si eu dar vitamine fara analize proaste tot nu ieu ! Iar analizele deocamdata au iesit bine. Deci n-am carente inseamna ca iau din alimente tot ce am nevoie.
Sunt la servici si nu am YahooMes ci doar WindowsMes. Daca te poti loga pe WM , da-mi un PM.

Toriceli 12+

bb creste si va creste si mai mult...,tot necesarul lui de vitamine il ia de la tine...musai sa mananci f sanatos si echilibrat in continuare...,daca asa faci,atunci "fara vitamine"
eu de ex.,nu mananc echilibrat...,sant zile cand nu mananc lactate sau carne...,fructele in general nu-mi lipsesc dar nu pot spune ca mananc cum ar trebui...asa ca suplimentele sant binevenite...
la prima sarcina am luat tot timpul vitamine...,m-am simtit f energica...,ma duceam de buna voie la job...,job pe care puteam sa-l evit pt un somn prelungit sau pt leneveala...,dar nu!,m-am simtit ok si-am muncit de bunavoie pana la inceputul lunii a 9-a...,toata sarcina nu am avut decat un singur somn de dupa amiaza...
dupa ce am nascut am avut o singura data probleme cu o masea de minte cariata...,in rest totul a ramas la locul lui...
cunosc mamici care nu au luat vitamine pe perioada sarcinii si au avut mari probleme cu cariile...sau cu caderea parului...
pe perioada sarcinii si dupa ,nu am avut probleme cu caderea parului...,totul a fost ca si acum in limite normale...
fobia ta,probabil ca provine din copilarie,imi pare rau...

Mamica stralucitoare
11+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by VonHelen

oare fiecare ecografie o sa fie un stres? sau dupa ce misca bebe nu mai e asa de stresant?

la fiecare control,aveam un gol in stomac...,chiar si dupa ce a miscat bb...,chiar si acum la a doua sarcina...,am avut emotii maaari,tremuram si apoi am inceput sa plang de fericire
toate etapele sarcinii sant minunate,cu tot cu greturi,cu arsuri,cu dureri de spate...

Mamica stralucitoare
11+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Deocamdata ma limitez la sfatul medicului - vitamine din trimestrul III si chiar atunci justificat. Si evident analize la termenele stabilite. Imi supraveghez alimentatia dar nu pot spune ca fac pt. asta un efort draconic. E o chestiune care la mine tine de organizare sau obisnuinta.
Spre deosebire de tine cunosc mamici care si-au supravegheat atent alimentatia si nu au avut nevoie de vitamine nici prenatal nici postanatal , si , la care spre exemplu sarcina a debutat cu probleme chiar de 8 saptamani dar la capitoul vitamine erau ok. Acum au copii superbi si sanatosi.
Cunosc si mamici care nu si-au supravegheat alimentatia dar au avut grija sa aiba o alimentatie variata fara sa depuna mari eforturi sau sa faca un control excesiv al alimentelor iar acum au bebei sanatos si ca mamici energie in exces.
Cunosc si mamici cu problemele descrise de tine dar au plecat pe sarcina cu diverse carente la capitotlul vitamine , carente care s-au accentuat si au degenarat. Au si chelit temporar - in chiar mijlocul crestetului.
Nu cred ca a lua vitamine cind analizele arata ca ai un nivel normal de vitamine si eventual minerale , nu dauneaza. Pina la urma e o chestiune de optiune personala a lua sau a nu lua un supliment de vitamine.
Iar la capitolul fobii , ce sa iti spun , cred ca fiecare avem pasareii nostrii......din copilarie , din adolescenta , stiu eu....nu e domeniul meu. Cita vreme fobiile sunt in limite rezonabile , e ok.

ps. Trei sferturi din cunostiitele , prietenele si rudele mele au nascut inaintea mea !

Toriceli 12+

Mergi la inceput

deci da....am reusit si eu sa citesc mai in diagonala asa ce s-a scris........si acum sa raspund la cateva intrebari...

otiliav, si eu iau omega 3 tot pentru ca am probleme cu colesterolul si iau cate 2/zi. Dr mi-a zis ca pot sa iau si in sarcina, insa la urmatoarea vizita o voi intreba pana cand pot sa iau.

biaz, stiu ca ai intrebat la ce dr. merg eu si Diana21 si nu mai stiu daca ti-am raspuns sau nu, dar este vorba de dr Popa Mirela de la Medlife. Noi suntem multumite de ea.

brie, nu mai fi suparici ca nici de mine nu a intrebat decat dandusa azi....si cand te gandesti ca eu am deschis odiseea, dar nu ma supar ca stiu cum este, suntem multe si mai uitam unele de altele. Ai zis ca pe 21 aprilie mergi la medlife pentru ecografie. La ce ora mergi tu ca si eu tot pe 21 aprilie am programarea la ora 13:00. Poate ne vedem pe acolo

maryb 11+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

hai ca a trebuit sa rup mesajul in doua ca nu pot trimite mesaje lungi de la servici

anes, sa stii ca si eu inca mai am stari de rau si ma mai dor sanii noaptea. Sper sa ma lase de tot in curand. La fel am si eu repulsie fata de carne, imi este greata cand o vad, dar o mananc ca asta se intampla sa-mi fac sau sa-mi mai iau la mine. Pe mine am vazut ca ma apuca starea de rau cand ma asez si eu la masa sa mananc....naspa ca abia imi mai intra mancarea....dar asta este, bebe sa fie sanatos.

leeloo, ma bucur ca vestile de la eco sunt bune. Tine-o tot asa.

maryb 11+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput

bai nene, hai ca m-ati speriat cu grupele de sange....ca si eu am 01 pozitiv, iar sotul meu are A2 pozitiv. Dr mea nu m-a intrebat ce grupa are sotul meu, dar o voi intreba eu sa vad ce-mi zice.

maryb 11+

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

pozele mele

Mergi la inceput