**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (61)
Raspunsuri - Pagina 17
tamaraspt spune:
Liviana am pus aici reteta de ciorba de loboda cu lapte. Mie imi plac foarte mult verziturile.
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
Florentina Roman spune:
Elteka, am vazut pe Elias cel galbenel, e super haios.
Si pe Maya am vazut-o mergand. Chiar, de cand merge, mami? Ca pare sigura pe ea!
Carstea, eu tin apa in termos, cat am avut caldura puneam biberoanele cu apa pe calorifer, dar acum...sa ma vezi cum bajbai pe intuneric sa torn apa... Cip e smecher, daca vede ca ma indrept spre fereastra, unde tin de obicei laptele praf si termosul, e ok, daca ies in schimb din camera...e razboi!
Ramona, hai ca m-am speriat, dar ma gandesc ca sangerarile mele nu-s abundente, doar cate un firicel pe hartia igienica...luna viitoare ma duc iar la control si cer si o analiza.
Liviana, am pus si eu reteta de ciorba de loboda.
La Atena a avut sotul treaba si am profitat si eu, au fost doar 4 zile si doar una am fost impreuna, si atunci am avut amenintare cu bomba la hotel. Copiii au ramas cu soacra si cu bona, au avut fiecare cate un copil in grija.
M-am gandit si eu sa tin laptele gata facut in termos, dar mi-a fost teama sa nu se strice. Deci...se poate?!
Tamara, tinem pumnii sa fie bine.Mi-a cazut si mie Tudor pe la un an din patut chiar in noaptea de revelion, dar n-a avut nimic grav, i-a ramas doar o cicatrice mica intre ochi, acolo s-a lovit de marginea patului nostru.
mary_lou spune:
Salutare la toata lumea si multumim din suflet pentru urarile de ziua noastra.
Ella,
ce sa facem,am scapat de una si ne-am pricopsit cu alta;daca Paty nu reusea sa doarma decat 3-4 ore/noapte noi l-am tot pus cu noi in pat,ghinion insa,acum nu mai doarme sub nici o forma la el in patut.Noi ne bucuram insa ca doarme,nu mai conteaza unde,se culca la 9-9.30 si se mai trezeste dimineata la 8.30
Nici nu ne vine sa credem cat de bine doarme,nu a dormit niciodata atat de bine,tati zice ca "nu-i place copilului sa doarma pe un patut 70/140 cand are unul de 2/2
Nu va puteti imagina cum doarme acum langa mine-n pat,cu piciorusele ridicate pe capul meu,imi vine sa-l mananc,nu stiu cum o sa-l mai facem sa doarma la el in pat dar noi incercam.
In rest suntem bine,tot 6 dintisori avem,facem 2 pasi singurei dupa care ne lasam jos dar e foarte insistent,in curand poate isi da drumul.
In septembrie vrem sa mergem si noi in Turcia(tot cu Paty)poate ne nimerim in aceeasi perioada,tu vii cu Bob?(l-am admirat zilele trecute si tot un frumos si un scumpel e)
Saptamana viitoare plecam 10 zile in Grecia,mergem cu masinile cu niste prieteni,sper sa se comporte bine Paty in masina ca de obicei ii place sa se uite pe geam;se mai plictiseste,mai oprim,ne mai jucam,mai plange,urla....ne-om descurca noi ca in iulie luam avionul si pe buni la "pachet"sa stea cu Paty in hotel la amiaza
Mai nou,de cateva zile imi refuza laptele,dupa iaurtelul de la ora 5 nu mai vrea lapte pana spre dimineata cand prin somn daca bea 100ml,o sa ajungem zilele astea la pediatra sa vedem ce zice.
Madi,
chiar am si eu aceeasi problema ca a ta,de vreo luna ma doare rau locul unde am avut montata epidurala,mersul la sala chiar mi-a accentuat durerea.Chiar aveam perioade cand ma durea rau,am fost la dr si mi-a interzis sala si ma ung in fiecare zi cu bengay asociat cu un usor masaj;acum mi-a mai trecut dar tot ma supara
Timur,
ai avut noroc,eu in martie am sunat si ne-au programat pe 11 iunie la oftapro.
Pepsi,
sanatate multa,sa te faci bine,uite un pupic de la noi
Aseara m-am intalnit in Carrefour cu Vali,era cu Andrei ,un frumos, si ce bine arata cu codita aia
Pacat ca nu am putut sta de vorba dar era tarziu si eram cu doamna care are grija de Paty.Tu l-ai admirat pe Paty in magazin si te-ai gandit ca-l stii de undeva dar nu stiai de unde?
Va pupam si uram si noi LA MULTI ANI
tuturor capsuneilor care au implinit 1 anisor de viata,sa cresteti mari si sanatosi!!!!
Irinusha spune:
Io ar trebui sa fac curat sa am si eu maine liber si n-am nici un chef ... asa ca bantui pe aici.
Sarut-mana fetelor de complimente! Am vazut si eu poze (Laura si Liviana), pot spune ca avem copii de copii :) ... sa va traiasca si voua!
Didisor, esti bestiala! :) Cum te-ai tuns? Si mi se pare cunoscuta faza cu "Lui David ii e somn!" :)
Liviana, nu pot spune ca se joaca amandoi, e Melie prea mica. De obicei o ia in brate si o strange, sau se pune pe ea ... cica-i place. Si nici n-am cum spune nu, ca rade bandita ... pana cand se satura si tipa la el. Sper ca mai tarziu sa se joace impreuna.
De Matei e vorba ca face la olita? Nu-i mai pui pampers noaptea? Eu l-am scos lui Cris cand l-am gasit multa vreme uscat dimineata ... si tot am mai avut accidente.
Tamara, imi pare rau. Trebuie sa-ti faci griji doar daca a lesinat dupa, sau vomita ... altfel a tras doar o sperietura. Se poate intampla ...
Pepsica e bolnavioara? Multa sanatate din partea noastra!
Eu laptele il pregatesc de seara si doar il incalzesc la microunde. As putea trece iar la tinut apa la cald (in incalzitor) si facut pe loc ca nu mai folosim laptele special de reflux, dar m-am obisnuit asa .... deja sunt un robot :) Si-l mai pot trimite si pe tati ... cu toate ca trebuie sa-i explic de fiecare data ce vreau de la el, na, el doarme si cand incalzeste laptele ;)
Pupici la toata lumea ... ma apuc de treaba ... beh!
Mamica de Cristian (alias Sensible Boy) & Amélie (alias Demolition Girl)
mica0307 spune:
timur Maya a inceput destul de tarziu sa mearga de-a buselea, pe la 9 luni. De atunci numai asa se deplaseaza singurica + tinuta de noi de manute. Cam de 2 saptamani merge tinuta de 1 singura manuta sau cu hamul si de marti asa misuna prin casa. Ma gaseste peste tot .
graviduta este play gym de la chicco.
Multumim tuturor pentru felicitari .
pepsi am trimis mail
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Madi spune:
quote:
Originally posted by ELTEKA
Madi
Ce fel de cana Nuby ai? Eu am cumparat vreo 4 si nu bea din ele, numai dintr-una fara supapa, dar scuipa apa afara...Nu stiu cum sa-l invat sa bea lichide. Numai direct din sticla mare vrea, dar se face fleasca
Mamica lui ELIAS , 31.05.2007
POZE cu Elias, sau (ex)DOLOFANEL - Fat Frumos care nu mai e nici Gras nici Chel
Elias la 10 luni
Elteka, uite d-asta: http://www.nuby.ro/593/CANI%20ANTICURGERE/851.jpg
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
bettyR spune:
Bravo Elias ca te stii juca asa frumos si o bucuri pe mama ta! Am vazut si pozele de la 10 luni, nu a gustat nisipul? Ca andreea vrea frunze, flori, orice e verde,ii place sa le rupa, dar le si gusta.
Noi suntem cam suparati, azi am fost la cluj la ortoped dar a spus ca nu are fata nimic la picioare, si ca toracele evazat e problema si ne-a trmis la pediatru. Diagnosticul e rahistism si anemie, i-a luat sange si i-a facut raza la manuta. Ella, uite ca am ajuns eu inaintea ta la analize de sange, sa stii ca nu a fost chiar f rau, i-a luat de la vena de sub degetul mic si inelar, a pus-o pe spate pe pat, pe mine m-a scos afara ca mai aveam un pic si plangeam si a tinut-o tati. Am intrat si eu dupa 1-2 minute, dar era chiar la sfarsit. dar saraca nu s-a zbatut f tare, dar de plans da. Abia luni avem rezultatele. Tipa dr a fost cam dura, a zis sa nu mai cedez si sa ii dau lapte si sa o las sa flamanzeasca pana mananca mancare, si a mai zis o chestie care mi se pare exagerata, dar asa o fi ca nu-s medic, cica numai 400ml lapte sa bea pe zi, ca altfel ii fortez rinichii si laptele nu-i mai asigrua necesarul de nutrienti la varsta asta. Elteka, ai vostrii dr ce zic ca elias mananca putina mancare si mai mult lapte?
Bravo Soniuta! Ma bucur ca sunteti bine!
Ma duc sa ma culc ca a fost o zi grea pt toti! Va pup si sanatate multa!
Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Ioana13 spune:
Buna seara
O dulce Maya cu mersul ei de domnisoara!
BettyR la ce padiatru ai fost? Al meu bea mult mai mult lapte decit 400 ml/zi, dar maninca bine si mincare. Asta nu am mai auzit... ca laptele dauneaza
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
ELTEKA spune:
Ella
Io nu mai stiu cu numerele astea...Cand am fost in Romania i-am luat lui Elias (5 luni jumate!) cizme nr 20, ca in 19 nu incapea. Mai are o pereche de ghete de iarna nr. 20, ii vin fix.
De la H&M i-am luat 19, chiar azi i le-am probat, vad ca sunt buni desi par mai mic decat cand ii cumparasem...si o pereche de sosete cu talpa 20-21 in care inoata.
Ultima data i-am luat unii de la Mothercare, cica papuci de mers de-a busilea, au o talpa de guma. Am uitat ca ii am pe H&M acasa si io oricum am fix cu papucii
Lilly_love
Ai dreptate, nu trebuie papuci pana nu merg in picioare dar eu il duc afara mereu si aici e inca f frig sa calce descult pe jos(6 grade). In magazine il cam las pe jos pana imi face eu treaba Plus ca am mai citit undeva ca daca nu se obisnuieste cu ei, ii va tot scoate din picioare...Acu' io care am copil fata de care am cedat cu baveta, asa ca acum mancarea si bluza curata...plus ca e estonian, ori astia umbla mai tot timpul desculti De cate ori a venit cineva in vizita le-am zis sa nu se descalte...in 4 ani n-am convinsa inca pe nimeni
Madi
Te mai intreb o nebunie: Cate gauri are? Iese usor lichidul? Supapa e demontabila? Tuguiul e rigid sau flexibil? Ca din Avent trag eu si nu prea iese... Multumesc
Tamara
Imi pare rau de cazatura. Chiar asa nasol e de trebuie dus la radiografie?? Elias e mereu insemnat, acum are 2 vanatai vechi in frunte, iar ieri a avut o zi "proasta": de dimineata am picat eu cu el in brate, ca m-am impiedicat in plapuma , pe urma si-a tras cu usa de la dulap direct in nas, apoi era adormit si a vrut sa iasa de sub masa, dar prin dreptul piciorului, pe urma s-a bagat sub scaunul meu si a vrut sa se ridice in picioare... asta ca sa nu mai zic de cate ori ia telecomanda si-si trage cu ea in cap, probabil ca sa vada cum suna
Elias la 10 luni
ELTEKA spune:
Betty
Acum am vazut postul tau.
1. Nisip mananca! Cu pumnul!!! Si nici macar nu se stramba. Cum imi iau ochii de pe el cu gata, degeaba i-am spus nu. Acu' aici sunt inchise locurile de joaca foarte bine, dar ma gandesc..dac-o fi trecut vreo pisico pe acolo??
Io tre' sa iau mai repede cartile alea de parenting, ca in casa e un singur loc unde n-are voie (la serverul de internet) si se duce acolo de cel putin 6 ori pe zi si deschide usa. Si iar ii zic ca nu e voie. Si atunci fie se pune pe plans (desi eu numai am vorbit cu el de la distanta), fie urla la mine.
2. Cu mancatul, tocmai i-am zis doctoritei [am fost ieri la verificat sa nu fi facut alte minuni de la rubeola (otita, ceva in gat sau la plamani - dar nu, ba ii mai si trecusera bubele, cred ca doctorita n-a fost prea convinsa de ce-a avut)]. Cica "normal ca daca stie ca este lapte oricum, n-o sa vrea mancare". Pai si ce sa fac? Cica sa insist. Cum? Nu stiu...
Acu' in zilele bune, mananca aprox 100gr la o masa, in total 25o-300 gr. In cartea lor de aici zice:
9 luni: 2-300 gr de mancare + 700 lapte
10 luni: 300 gr de mancare + 700 lapte
11 luni: 350 mancare+ 650 lapte
12 luni: 350-400 mancare+600 lapte
Saptamana viitoare am programare sa vad cat a luat intr-o luna, ca daca nu ii place, cica ma trimite la pediatru. Dar precis el n-a scazut, n-a scazut sau stationat niciodata, numai ca ia doar vreo 200 de gr pe luna iar la 9 luni avea 8,800... Ea zice ca e ok. I-am zis sa-i dea vitamine. A zis ca nu. M-am dus io la farmacie, dar n-au vrut sa-mi dea, cica nu se dau sub un an. Vazusem si Sanasol, cineva vorbea de el pe aici, dar mi-a scos farmacista un catastif si mi-a aratat ca la toate indicatiile de la companiile distribuitoare scrie minim 12 luni. Deh, mai astept un pic...
Nu stiu ce sa-ti zic, aici nu i-am convinsa sa-i faca analize. Eu nu pot sa spun ca nu mananca deloc, doar ca 1. trebuie sa-i dau ce-i place 2. dureaza si fac circ pana ma plictisesc 3. mananca relativ putin.
Eu incerc sa-i dau o zi galbenus (nu-i place, deci mananca vreun sfert-jumate), doua zile peste (la borcan, ala e preferatul lui, o zi jumate, cealalta restul) si restul carne (nu-i place). Incerc sa-i dau o data pe zi cereale (fie din cutie, fie borcan Milk Pap). Dimineata ii dau fruct (din borcan sau banana) cu branza de casa+iaurt. Din toate astea mananca in total 150-300 de grame pe zi. Cand nu vrea, ii dau san, am zis sa-l las pana la 12 luni si apoi trec la repercusiuni cu flamanzit.
Vazut poze de Irinusha! Frumosi copii!
Elias la 10 luni