Copiluti de mai-iunie 2005 (73)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Buna dimineata,

Ploua, ploua si iarasi ploua.......blecs ce vremeeeee

Monule din ce spui tu acolo pare tare interesanta cartea.O sa o caut si eu sa vedem ce iese.Apropo de activitati interesante...lui Dragos ai place(si are rabdare) sa insiram macaroane (melcisori)pe ata pe care apoi le picteaza...si bineteles buni le poarta mandra

Cucra am vorbit cu educatoarea cea tanara si se pare ca a avut efect discutia amicala.L-a pedepsit pe Dragos 15 min la colt pentru ca nu a vrut sa spuna ca face pishu.Binenteles ca s-a simtit umilit, ridiculizat si batjocorit iar rezultatul a fost " mami nu mai veau a gradi, veau cu tine a lucru". Acum, se simte ca a bagat la cap discutia pentru ca nu numai ca si-a asumat si recunoscut vina dar mi-a si spus ca Dragos deja are un blocaj in privinta asta datorita stresului.Lucreaza impreuna la remedierea problemei.Ieri m-am intalnit cu ea si era tare mandra ca Dragos i-a spus ca face pishu si drept recompensa a primit o coala mare de carton pe care lipesc de fiecare data cand cere pishu cate o masinuta. Sper sa aibe si rezultate

Am pus mana pe o carte foarte buna.Dr.Haim Ginnot "Intre parinte si copil".Pentru cine are timp sa o citeasca o recomand cu caldura.Te ajuta foarte mult sa comunici, sa-ti intelegi si sa-ti ajuti copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Se gaseste in librarii cartea? Sau o ai in format electronic?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Gabitza eu am cumparat cartea de la Humanitas. O sa incerc sa o scanez si eventual o trimit pe contul comun

Mergi la inceput

Fetele, in ce masura copilasii vostri se imbraca/dezbraca singuri?
Ma tot gandesc la gradinita, ca Andrei nu prea face manevrele astea de unul singur. De dat jos chiloteii ii mai nimereste, dar cu imbracatul nici macar nu incearca.

www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Mercedes m-am gindit sa o duc in locurile alea, ca sta ca lipitoarea legata de mine, sa se mai obisnuiasca un pic si fara "mami". Ca de lovit se pot lovi si la gradinita. Aici o fetita, a fost impinsa de alt copil, a cazut si si-a rupt un dinte , depinde mult si de educatoarea cit e de atenta cu copiii, dar si cu 20 de copiii intr-o grupa, e imposibil sa nu se mai intimple cite ceva.

Cuscra m-am gindit eu la Dragos, ii era frica mititelului sa ceara la pipi, mai ales ca indivedele il certau, de frica facea pisu in chilotei. Bine ca s-a rezolvat.

Gabitza, Isabella se imbraca si se dezbraca singurica, doar la papuceii si la sosete mai greseste, nu tot timpul. Iar daca are vreo bluzita mai strimta, atunci ma roaga sa o ajut sau sa-i inchid fermoarul la geaca. In rest se descurca, il mai ajuta si pe tat'su la descaltat, asta ca sa-i dea caramele

Gata, am scris suficient pe ziua de astazi.
Dimineata am bintuit prin magazine sa cumparam cadou la o fetita, bineinteles a ales Isabella, pantalonasi roz si bluzita alba cu caluti, iar pentru ea, bineinteles ca a cumparat din nou, o pereche de pantaloni tot roz dar alt model, o rochitica galbena si o fustita mini roz bombon. In sfirsit am reusit sa-mi cumpar si eu, un sutien . Dispar sa prepar cadoul fetite, ca peste vreo ora duc domnisoara la petrecere.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (ingerasul cu galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella reprezinta *Clipa mea de viata*

Daniela, mami de Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Tdi, eu am lasat-o pe Carina prima data la un loc de joaca gratuit de-abia acum doua saptamani, la Ikea. S-a jucat frumos, chiar ma bucur.
Dar, cum zicea si Mercedes, eu nu am prea multa incredere in personalul care supravegheaza - si am stat catarata pe geam tot timpul, sa vad ce face progenitura.
Mai mult, la Ikea fiind geamuri duble, eu nu auzeam nimic din ce se petrecea in incinta locului de joaca, dar daca bagam capul pe la ghiseul de primire, pe langa harmalaie, se auzeau clar plansetele unuia sau mai multor copii - pe unul din ei chiar l-am identificat ulterior : statea in mijlocul 'piscinei' cu bile si jelea de mama focului, dar nici unuia dintre adultii care supravegheau nu ii pasa. Nu m-a placut, sincer.

Pe de alta parte, sambata am fost la ziua unei fetite de 3 ani, sarbatorita in incinta unei gradinite. Au fost vreo 10 copii, plus parintii de rigoare... In momentul cand a venit clown-ul si i-a chemat pe copii sa se aseze in semicerc si sa vada nu-stiu-ce, fata mea a tulit-o in casuta (de copii, din camera), spunand ca "E prea multa lume" in jurul clown-ului. Adica n-a vrut sa se imbulzeasca. Acum eu n-as zice ca a mea e chiar salbatica, dar probabil gasise ceva mai interesant de facut

Fran, mergem la Niro oricand vreti, eu ma ofer voluntar ca ghid Ultimele dati chiar am mers la ore rezonabile, adica pe la 8-9 am fost in Niro (de obicei ajungeam pe la 6.30 - 7.00)

Iar se vad Bucegii

Gabitza, a mea stie sa isi puna sosete, chiloti (nu tot timpul corect ), pantofii, mai nou chiar si pantalonii, dar bluzele sau puloverele inca nu.
Pupicei, si scuze ca n-am raspuns tuturor. Am retinut printre picaturi ca Agata va avea o vacanta 100 % romaneasca. Felicitari. Eu cred ca o sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Humanitas??? Stai, nu o scana inca...

Mercedes, pai vara fara Agata, tati, cursuri... inseamna: nu gatit, decit pentru bebe si Tudora, iar eu voi minca ce ramine de la ei, poate mai slabesc si eu, sa ma gaseasca sotul trasa prin inel cind se va intoarce, nu doua pachete complete cu mincare, nu haine de spalat si calcat pentru cei doi, nu lectii, nu teme, nu examene, nu mers cu trei copii prin nameti... ce mai, bo-ie-ri-e... ce mai conteaza ca voi ramine doua luni si o saptamina, singura, cu doi copii mici. Nasii copiilor pleaca si ei, nu atit de mult, iar singurii prieteni pe care ii aveam aproape de noi se muta, pentru ca si-au luat casa. Mi-e frica doar de neprevazut, accidente, pe care nu le poti evita... ca nu stiu ce fac eu cu doi atit de mici si singura. Dar in rest, va fi vacanta si pentru mine, pentru am de gind sa o las pe Tudora mai mult pe la gradinita, ca sa invete si ea limba bine, ca a stat putin si mai mult pe acasa si e timpul sa faca progrese in engleza, cind va veni acasa vom sta prin parcuri, la soare, la locuri cu apa, fara Agata ea e tare cumintica, ca nu are cu cine sa se ia la prostii, bebe e inca mic, nu trebuie sa alerg dupa el si e cumintel...

Nici Tudora nu se imbraca singura. Eu o imbrac, ea isi pune doar ciorapeii, acolo ma opresti si spune: aici poc io! Dar mai stie sa-si puna si pantalonii si cizmele, cite un tricou sau o bluza, dar nu vrea. Imi spune clar: poc, da' nu veau! De ce? 'cause (adica because) I want my maaamiiii... do that! Astazi a dus-o tati la gradinita si cind a intrat s-a impiedicat si a cazut, ca avea un urs mare in brate, pe care il tot tiriie dupa ea de vreo saptamina (mai tineti minte tenesii rosii!?!). Si i-a cerut lui tati sa sune acasa, sa vorbeasca cu... Agata. Tati s-a conformat, i-am dat-o pe Agata la telefon si i-a spus tot. Si Agata o intreba: si te doare? Daaa! Vrei un hug? Da. Big hug. I l-a dat prin telefon si s-a rezolvat problema. E prima data cind face asa, adica are nevoie de alticineva (si inca de Agata, cu care se cearta cum se intilnesc) ca sa o consoleze, si nu pe vesnica mami. De fapt, si e prima data cind cere sa sune acasa... Crestem! Incet, dar bine.

Si o alta faza amuzanta, am ris de ne-am prapadit. Acum doua seri faceam lectiile cu Agata, bebe era pe pat, Tudora pe jos cu tati jucau un joc - bineinteles ca in aceeasi camera, ca noi numai asa ne simtim bine... daca nu am avea si restul camerelor, ne-am plinge ca ce ingramaditi traim. Si eu o ascultam pe Agata numarind in franceza, romana si engleza pina la 100. Bebe se uita topit la ea, ca de obicei. Numara in romaneste, el se uita fix, numara in engleza la fel, cind incepea in franceza... Lisandru ridea in hohote la ea. Numara iar in romaneste, Lisandru se potoleste, numara in engleza... nimic. Cind incepea in franceza... iar se punea pe ris, dar in hohote, nu asa, oricum. Nu inteleg ce era in mintisoara lui.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

...nici al meu nu are un talent deosebit la imbracat.Isis da pantalnii si chilotii jos la wc dar cand sa ii puna inapoi se impotmoleste in majoritatea cazurilor si cere ajutor.

Ieri pt prima data fii-miu mi-a dat lectii de engleza.Ne-am dus la Metro , se duce fii-miu la jucarii si ia un set de popice cu minge si urla in gura mare:skittles!skittles!.Ma uit la el si il intreb: mamy ce vrei?La care el : skittles, skittles!
Spre rusinea mea m-am uitat la eticheta sa vad daca ce are fii-miu in mana aia o vrea.Si da....pe eticheta scris Skittles!!!Am ras bine si i-am spus: pai zi asa mama, ca vrei popicele!!!

tdi: si eu de cand asteptam sa il las pe fii-miu la Ikea la locul de joaca ca il primeste de la 3 ani in sus.Acum stau pe ganduri!!

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Si i-ai luat popicele? Eu si acum am unele pitite pe care le-a primit cadou, ca numai de bile si popice n-aveam loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Filip mai mult decat sa-si dea jos pantalonii si chilotii cand face la olita si pe urma sa-i traga in sus la loc cum s-o nimeri nu mai reuseste sa faca nimic la capitolul imbracat singur. Mint: se descalta singur cand ajungem acasa, isi desface aricii si pe urma isi scoate pantofii tragand cu celalalt picior la calcai. Nu stiu daca ati inteles, adik cum ma descalt si eu ca de la mine a vazut, doar ca eu nu-mi mai desfac sireturile de lene
Nelia, o sa fie bine cu vacanta, si o sa te descurci si tu singura. Iti doresc o vacanta in formatie completa cat mai curand!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput