viitorii bobocei din clasa intai?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Simali, asa e. Astia ii pun sa invete cuvintele pe dinafara practic, pt ca scrierea nu este fonetica ca in romana. Adica la noi "se scrie cum se aude", la ei nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Exact cum am zis, sunt liste cu cuvinte care trebuie sa le citeasca, adica cand ei vad acel cuvant trebuie automat sa poata sa il citeasca fara sa il silabiseasca.
Si saptamanal la tema vor primi cuvinte ceva mai grele, care trebuie sa stie sa le scrie, ca vor fi testati din ele. Cuvintele de la tema nu au nimic de a face cu lista de cele 300 de cuvinte.
Programa scolara zica ca un copil de cls I cand termina cls I trebuie sa fie in stare sa citeasca cele 300 cuvinte din lista. Daca poate citi si altele pe langa si intelege textul mai bine e si mai bine
.

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:

La Julian la scoala au 300 de cuvinte care trebuie stiute sa le citeasca pana la sf de an scolar si pe langa alea 300 pt cls I mai vor primi saptamanal alte 10 cuvinte care va trebui sa le invete sa le scrie si vor avea test in fiecare marti.
Citat:

Inteleg ca le da o coloana de 300 de cuvinte pe care trebuie sa le invete sa le scrie-citeasca-explica asa, ca atare?

In scoala romaneasca exista aceasta tinta de un numar X de cuvinte, diferita in functie de clasa (I-a, II-a pana la a VIII-a). Copiii invata pana la sfarsitul anului sa scrie-citeasca-explice un numar de cateva sute de cuvinte (nu stiu exact cate) dar asta se face in contextul diferitelor lectii din Abecedar si nu se pune acent pe cuvinte ca atare sau pe numarul lor.

alice

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Si noi am primit in kinder o lista din asta cu cuvinte care trebuiau invatate .Era vorba de aceste sight words cum le numesc ei adica acele cuvinte pe care le intilnesti in mod frecvent atunci cind citesti o carte .Se pare ca aceste liste sunt cumva stabilite pe virste adica la kinder aveau asa o listuta de vreo 15 ,mai incolo sunt mai multe.Pe lista noastra erau cuvinte ca the ,a ,an,on .Noi avem un joc de bingo de la scholastic cu cuvintele astea si l-a ajutat sa le invete mai usor.
Eu am observat la Dan ca de multe ori stia sa le citeasca in context dar nu le recunostea daca le vedea individual deci metoda lor cu invatatul listelor nu prea ar fi eficienta la noi.
Si aici e ca si in Romania si oriunde in lume ,adica au metodele lor clasice de invatat care zic ei s-au dovedit eficace in timp ,au si studii in spatele lor insa ce zic eu e ca nu merge la toti la fel .Aici avem si noi rolul nostru ca parinti sa vedem ce cer ei ,cum ii invata si ce nu se potriveste copiilor nostrii sa adaptam.

Mergi la inceput

Lista ce am primit noi in Kinder e aici. La noi a functionat treaba cu invatatul la cuvinte pe lista si dupaia la citit le recunostea si nu avea probleme cu ele.
Tema de Kinder era obligatorie, o gasiti aici, si e numerotata de la 1 la 6, trebuia terminata intr-o saptamana.
Tema de cls I, care a inceput sa o primeasca pe la jumatatea anului scolar, o gasiti aici, nu era obligatorie, putea sa o tina mai mult de o saptaamna daca nu avea timp sa o termine.

PS: uneori tema de kinder era de 10 pagini, uneori de 6, depinde de dificultatea paginilor. Nu va cramponati de numarul paginilor, dificultatea lor nu era cine stie ce

Edit: daca vreti si lista cu cele 300 de cuvinte pt first grade, o sa le scanez, dar anuntati, ok?

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Am vazut tema, e f. sistematizata si serioasa asa. Bogdan al meu nu a primit niciodata asa ceva. Pana acum nu a invatat niciodata liste de cuvinte. Pur si simplu a citit si a scris el chestii in joaca. Deci nu stiu eu dc. listele alea sunt asa importante pt. orice copil. Oricum, eu una il voi pune constiincios sa scrie "at" "from" si "what", chiar dc. e prea usor pt. el la ora actuala. La mate noi suntem acoperiti cu Kumonul asta. Sunt multumita de ei.

Mergi la inceput

daca vrei sa il ajuti mult la scriere, poti sa il pui sa scrie zilnic 2- 3 fraze scurte. Tu i le dictezi si el sa scrie dupa sunet cuvintele, unde vezi ca nu aude cum se spell corect il ajuti. La inceput o sa fie mai greu, dar o sa prinda smecheria. Cuvintele ce nu se pot scrie dupa sunete, trebuie invatate cumva mecanic.
Cand incepe si scrie mai binisor, ii sugerezi lui sa scrie 2 -3 fraze de la el, si tu i le corectezi dedesupt, sa vada unde si cum trebuia scris.

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Eu am observat ca fi-miu deja scrie "de la el" si anume zi de zi pe Yahoo Messenger converseaza uite asa la fel ca mine, in engleza, cu taica-su, care e plecat in Germania pt o perioada mai lunga. Face si greseli. O sa il pun sa scrie de mana, cum zici tu, mi se pare o idee buna.

Mergi la inceput

ruxij tie iti place scoala la care e Bogdan? Vad ca de invatatoare nu iti place... de ce il duci la acea scoala atunci?

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Nu mi-a placut de invatatoarea dinainte. Pe asta nici nu am cunoscut-o. Nu ma omor dupa scoala, dar e cea mai buna si copiii au rezultate f. bune la testele standardizate cu proportii de peste 90%, nu exista alta scoala mai buna. Dar mie imi place sa bomban:)) Oricum la noi nu se face categoric ceea ce se face la voi.

Mergi la inceput

inteles acuma ce si cum cu scoala.
daca vrei mai multe detali anunta.
La noi din cauza la asa multi mexicani in scoli se incearca ceva diferit, sa nu fie nevoit copilul mai avansat sa stea la coada celor ce nu pot zice nici hi or bye

Ar trebui sa il incurajez pe Bogdan sa iti aduca acasa cuvintele ce sunt trecute pe tabla, sa vezi si tu ce si cum si sa il testez la ele, sa nu cumva sa aiba test si el s anu treaca pt ca nu a exersat, si julian imiz ice de multe ori, ee ala e usor si pe dincolo, dar cand iau din fata lui cuvintele si ii dau dictare mai face si greseli.

la scrierea in eng, repetitia e mama invatatori.

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Nu mi-a placut de invatatoarea dinainte. Pe asta nici nu am cunoscut-o. Nu ma omor dupa scoala, dar e cea mai buna si copiii au rezultate f. bune la testele standardizate cu proportii de peste 90%, nu exista alta scoala mai buna. Dar mie imi place sa bomban:)) Oricum la noi nu se face categoric ceea ce se face la voi.

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput