viitorii bobocei din clasa intai?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

A adus lista cu cuvinte acasa, am gasit-o pana la urma. Le-a dat sa scrie in clasa si a adus ieri ce au scris (parca vreo 30 de cuvinte si a zis ca in aceeasi zi le-a scris) si a primit si lista acasa. Uite astea sunt cuvintele de pe lista, la care ii vor testa vineri:

I can we like see the go to have a play you he is she and said are do this what for here little was my look where with me.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Gabbriela. Am vazut ce a facut aiatul tau la gradi si sunt fara discutii mult inaintea "pregatitorului" din Ro. In primul rand voi ati facut scrierea de propozitii intregi ceea ce la noi la gardi nici nu s-a pus problema. Apoi vad ca au trecut cu adunarea si scaderea peste 10, ba mai mult, aduna si cate 3 cifre...

Eu am facut cu Vlad acasa doar intelegerea cifrelor pana la 100 dupa metoda Montessori (cu sirurile de zeci si unitati pe care le combina pentru a obtine cifra de pe cartonas; ideea aici este sa constientizeze copilul ca, de pilda, 53 este alcatuit din 5 siruri de zece si 3 unitati). Nu am facut adunari, nici scaderi. La gradi au facut doar adunari si sacderi pana la 10 si eu l-am lasat asa ca am zis ca si asa fortez nota. Acum parca-mi pare rau ca n-am riscat ca vad ca se poate...

Acum in Romania e un curent asa, ca-i fortam prea tare pe copii. Si la gradi toata lumea se agita intr-o singura directie - sa nu forteze... S-a dat in partea cealalta.

Imi place ca la voi se scrie de mana dar cu litere mari. La noi se va cere caiatul acela de caligrafie pentru clasa I-a unde vor trebui, din prima, sa scrie CU STILOUL litere, apoi cuvinte. Se vor da note pentru caligrafie ceea ce mie-mi displace total. Adica sti si tu ca nu toti oamenii pot scrie frumos. Si sa dai note pe scris frumos cand copilul poate nu are coordonarea necesara...

alice

Mergi la inceput

Da, asa e, si mie mi se pare o mare prostie caligrafia aia si scrisul cu stiloul la clasa I. Dar parca pe vremea noastra faceam caligrafie abia in clasa a doua, sau ma insel eu??
La noi nu s-au facut adunari si scaderi asa ca la Gabriela. Doar se numara "pennies" (monezi de 10 centi), numere pana la 100, masoara diverse chestii sa capete sensul distantelor. La Kumon Bogdan a facut exact ce povestesti tu Simali cu siruri de bile sau de rate, catei, samd, ca sa inteleaga ca 53 e format din 50 si 3 si 50 e format din 5 siruri de 10. La programul Kumon unde merge bogdan dupa scoala se repeta chestiile astea si nu se trece mai departe decat cand copilul face exercitiile PERFECT si in timpul alocat (un minut pe foaie). Bogdan la Kumon e la adunarea cu 3. Fac asa ca un fel de tabla adunarii. Adunari cu 1, apoi cu 2, cu 3 samd. Dar se fac si cu numere mari. Adica adunarea cu 1 poate fi si 120 plus 1. Se creste progresiv si se trece la adunarea cu 2 cand o face perfect pe aia cu 1 si tot asa. Odata Bogdan s-a jucat in timpul temei si a facut 20 de pagini in mai mult de 20 de minute si desi a facut perfect, i-au dat aceeasi tema pt. data viitoare. Problema cu fi-miu e ca el sta prost cu rapiditatea in orice, e lent, de aia taica-miu l-a si poreclit "domnul 7 ore" lol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Si la noi s-a facut ce a zis simali, am si teme de casa care arata asa . Dar la noi daca a trecut testul il trece la nivelul urmator.
Julian e un copil care se plictiseste foarte repede, care prinde info foarte repede si care nu are rabdare sa faca un lucru de multe ori. Daca nu il ti ocupat destul ajungi sa faca nimic in clasa, adica sa se joace o ora intreaga cu creionu pe hartie si sa iti zica la sfarsit, eu stiu asta si nu am chef sa fac, e prea usor.
La noi la scoala si in cls a VI se scrie cu creion. Iar scrisul de mana se introduce in cls III sau a VI, si nu e obligatori sa scrie de mana dupa ce s-a incheiat acea ora.
Mi se pare o mare cacarie sa ii forteze pe copii sa scrie de mana si sa le si dea note pe caligrafie, la urma urmei nici 1 % din copiii astia nu vor scrie cand sunt mari asa, toti isi vor schimba scrisul prin a VI-a sau a VII-a.

Ruxij, cuvintele primite sunt sight words, cand ii dai dictare din ele punel sa le spuna sunetele, unele din ele se pot scrie pe sunete. Explicai de regula cu 2 de e unu langa altul, de regula de 2 de o unu langa altul. Explicai ca unele cuvinte se formeaza prin adaugare: she = is s+he. this=th+is ...

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Fac asa ca un fel de tabla adunarii. Adunari cu 1, apoi cu 2, cu 3 samd. Dar se fac si cu numere mari. Adica adunarea cu 1 poate fi si 120 plus 1. Se creste progresiv si se trece la adunarea cu 2 cand o face perfect pe aia cu 1 si tot asa.

Asa fac si ei - cel putin din ce am vazut eu pana acum in manual.
Eu nu mai tin minte cum era cu caligrafia pe vremea noastra dar acum nu se mai face decat in clasa I-a. Eu nu am de gand sa-l fortez sa scrie caligrafic. N-au decat sa-i dea ce note vor. Vlad este deja instruit pe tema "conteaza ce sti cu adevarat nu ce note iei" asa ca sper sa nu fie probleme.

Noi incepem scoala pe 15 Septembrie. N-am cumparat absolut nimic pentru scoala - doar am comandat uniforma - pentru ca sunt cam derutata.

Apropos de rechizite; au aparut niste stilouri cu un fel de "guguloi" in partea de jos, langa penita; spun producatorii ca ajuta copilul care nu stie sa tina stiloul si ca ar fi anatomic, ca nu oboseste mana, etc. Voi ati folosit asa ceva? Merita sa incerc sa iau unul sau?

Voi cum faceti cu uitatul chestiilor prin banci, dulapuri, cuier, etc.? Ca eu prevad ca la noi asta o sa fie cea mai mare inceracre in clasa I-a; fi'miu e varza la chestiile astea. Daca-i iau nu stiu ce penar echipat cu fel de fel si-l uita plodul din prima zi in banca?

Asta ca sa vedeti de ce ma framant eu...

alice

Mergi la inceput

De stilou ar trebui sa iti raspunda mamicile din Romania, la noi doar creioane, asa ca habar n-am.

In legatura cu uitatul, da, si Bogdan uita f.f des lucruri la scoala, dar nu e nici o problema, aici nu se pierde nimic, le gaseste a doua zi tot in clasa, care se incuie. Si dc. le pierde in alta parte decat in clasa le gaseste la "lost and found". In Romania nu stiu ce sa zic. Oricum, eu zic sa ii scrii numele pe toate lucrurile, noi asa facem aici. Si pe haine. Ma rog, eu pe haine nu ii mai scriu, am vazut ca se gasesc oricum, dar pe orice altceva ne obliga sa le scriem numele. Poate sa vb cu invatatoarea sau cu un copil din clasa care nu e uituc, sa fie sigur ca baiatul tau nu isi lasa nimic in clasa. Daca invatatoarea le-ar aminti la sfarsit "nu uitati nimic! v-ati luat hainele, rechizitele, ghiozdanele", sa se uite la ei cand pleaca si sa se uite prin clasa sa nu fie lasat ceva, nu cred ca ar fi probleme. Dar dc. invatatoarea nu colaboreaza, mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Voi cum faceti cu uitatul chestiilor prin banci, dulapuri, cuier, etc.? Ca eu prevad ca la noi asta o sa fie cea mai mare inceracre in clasa I-a; fi'miu e varza la chestiile astea. Daca-i iau nu stiu ce penar echipat cu fel de fel si-l uita plodul din prima zi in banca?

Asta ca sa vedeti de ce ma framant eu...

Nu esti singura care se framinta cu d-astea..
Cum zicea si Ruxi si eu scriu numele pe tot ca asa ne-au cerut si apoi le gasim .
Cu amintitul nu prea mi-as pune baza in invatatoare fiindca la noi nu tine sa-i aminteasca sa-si ia toate lucrurile ,e prea general ,ar fi mai util sa-i aminteasca cineva care sunt lucrurile alea pe care nu trebuie sa le uite .Eu m-am gindit sa-i fac tot niste pictograme cu obiectele pe care trebuie sa le inventarieze cind pleaca de la scoala si sa le lipesc pe caietul ala in care isi scriu temele .Aici au un caietel in care isi noteaza toate temele pentru a doua zi ,materia ,pagina la care e tema ,cind trebuie sa le aduca .
In legatura cu scrisul , am cumparat anul trecut tot felul de produse pt acomodare ,ca se plingea mereu ca e obosit cind isi scrie temele si cum am avut si eu probleme cu caligrafia ca si copil ,l-am inteles.Aici exista aceste cataloage cu "sensory products ".Ceva de genul asta
http://www.theraproducts.com/index.php?main_page=index&cPath=4245
Eu am gasit utile aceste grips
http://www.theraproducts.com/index.php?main_page=index&cPath=4245_4297
si asta
http://www.theraproducts.com/index.php?main_page=product_therapro_info&cPath=4146_4192&products_id=28013

Mergi la inceput

si eu zic ca si fetele sa ii scri numele pe lucruri.
Acuma cu invatatoarea sa sti ca difera de la caz la caz, daca euna super curata, organizata va avea grija ca copii sa isi curete bancile, cuierele si sa ia totul acasa cu ei zilnic.
Si daca e uituca ea de felul ei atunci nu se va intampla minunea.
Daca in prima luna de scoala inainte sa ii alineze sa le dea drumu acasa le aduce aminte, sa isi verifice cuierul si bancuta , copilul o sa se obijnuiasca asa si e mai usor.
Ruxij, e Bogdan pregatit pt vineri, pt testul de scriere? El ce zice? E prima lui dictare? Are emotii?

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Gabriela, nu am avut timp sa ne ocupam, bogdan e mai ocupat decat un prim ministru Ma bazez pe faptul ca fi-miu e f.f. avansat la citire si la scriere si cuvintele acelea nu ii vor crea absolut nici o problema

Mergi la inceput

bafta la test ruxij si sa ne zici ce si cum a facut. O sa primesti testul in aceeas zi, cel putin noi le primeam .
cu ce e asa de ocupat bogdan?

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput