viitorii bobocei din clasa intai?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

In mod normal pentru a merge in clasa I-a copilul trebuie (conform programei de la pregatitoare):
- sa stie sa grupeze obiecte
- sa adune si sa scada pana la 10
- sa stie sa scrie numerele pana la 10
- sa stie literele de tipar - si sa le scrie
- sa desparta in silabe cuvinte simple
- sa poata spune o poveste
- sa cunoasca formele geometrice de baza (cerc, patrat, triunghi, dreptunghi)
- sa stie sa scrie (nu obligatoriu frumos) elemente de litere - liniute (inclinate drepta, stanga, orizontale, sus, jos), puncte, ousoare, etc.).
- sa deosebeasda animalele domestice de cele salbatice, foloasele care vin de la diferite animale si pasari,etc.
Cam asta, in mare...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Armina, pai daca citeste la tivi, ce iti faci probleme? Crezi ca la noi toti citesc romane? Daca ii va face placere pe viitor sa citeasca, bine, daca nu nu. Eu am fost o cititoare avida ca si copil, in schimb sora mea deloc, dar ea a avut note mai mari decat mine intotdeauna si a ajuns f. bine in viata. Deci desigur e bine sa ii placa sa citeasca, dar nu e cine stie ce mare chestie. Pana la urma toti invata sa citeasca si in rest preferintele difera, unora le place cititul, altora altceva. Dar in clasa asta am observat eu ca totusi probabil toti stiu sa citeasca, din moment ce la da carticele ultrasimple acasa ca tema, cu indicatia sa le citeasca parintilor. Altfel le-ar fi dat litere cred. A mai primit Bogdan ca tema inca doua carticele simple de tot si desi el facea mutre ca mvai ce simplitati, eu l-am pus sa mi le citeasca "regulamentar", ca dc. intreaba invatatoarea despre ce e vorba acolo, trebuie sa raspunda ca a fost constiincios. Eu n-am sa ma duc la scoala sa ii cer sa ii dea mai greu/in plus nimic, il las sa mearga asa, ca nu prea sunt incantate invatoarele sa primeasca indicatii si pare ca "te dai mare", asa ca o las balta cel putin cu cititul si de citit citim de placere cand avem noi chef, nu ne bazam pe scoala. In rest, am vazut ca iarasi au colorat si lipit niste poze cu obiecte care erau "inauntru" (in) sau "afara" (out) si cam asta au facut. Am primit hartie cum ca toti copilasii vor fi testati la citire si scriere in primele doua saptamani de scoala pt a se stabili nivelul. Inca nu au fost testati. A fost si sedinta cu parintii, dar eu, fiind in India, am lipsit (acu sunt acasa iar). Maine vine o mamica la mine sa imi dea informatiile si sa imi povesteasca ce s-a spus la sedinta si cred ca mai scriu aici sa mai povestesc.

O faza interesanta e ca un copil din fosta clasa a ramas la kindergarten, nu l-au trecut in clasa I. Mi se pare aiurea ca l-au lasat tot in clasa in care a fost, la aceeasi invatatoare si Bogdan e la multiage si au activitati comune cu kindergaten si toti copiii comenteaza ca X e tot la Kindergarten. M-as fi asteptat ca americanii sa aiba mai multa grija cu chestiile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

wow cu copilul de kinder e ciudat .. credeam ca si eu au programul "cu nici un copil lasat in urma" si eu credeam ca si tine ca sunt ceva mai grijuli cum vor face acel copil sa se simnta in preajma la alti. Cine stie ce metode au ei.

despre citit, vezi ca vor incepe rapoarte pt carti. La inceput vor fi doar sa citeasca si sa povesteasca in clasa, dupaia sa deseneze povestea, dupaia sa scrie in fraze scurde despre ce e povestea si pana ajunge sa faca micute rapoarte despre carte.
Testele de citire se vor ta trimestrial si la sfarsit de an vei primi o foaie pe care o sa vezi cum a progresat in timpul anului scolar.
Ce alta tema de casa mai are pe langa citit?

Inca o chestie care ma nedumerit la scoala ta, de ce sunt profi asa de suciti si incapatinati. Aici adora sa mearga mamicile sa vb cu ei, sa le zica ce si cum copii lor sa ii poata ajuta mai mult. Vin ele cu ideea sa ii dea mai usor sau mai greu tema de casa, sa il tina tot timpul motivat si curios.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Ruxij sa-ti zic de ce mi-e frica..Dan e cam asa ..Daca se pricepe la ceva si poate fi la fel de bun sau ,preferabil ,mult mai bun decit ceilalti ,limita ambitiei e cerul.Daca simte el ca nu face fata ca si altii ,ca de ex in cazul sporturilor,atunci "strugurii sunt acri".
Ca altfel nici ca-mi pasa ca citeste sau nu ,eu la virsta lui nici nu stiam ce-s alea litere ,pina prin cls a 5 a nici nu prea m-a interesat scoala dupa aia am devenit interesata si de scoala si de citit.Pe mine ma ingrijoreaza mai mult competitia excesiva de la virste atit de mici care cum am zis nu e benefica pentru toti copiii.Dar vom vedea ..
Cu legea aia nu e chiar asa ca ii trece pe toti .Si eu cind am auzit prima data de NCLB am zis ca e si la astia ca pe vreamea lui Ceasca care daduse un decret ca nu aveau voie profesorii sa lase repetenti .
Si la Dan in cls a ramas un copil la kinder ,nu le zice repetenti ci le zice ca "ii mai tine un an"M-a sunat maica-sa in vacanta sa ma intrebe ce note a avut fiul meu si ma miram de ce ii pasa ei .In report cardul pe care il primeam trimestrial aveau calificative pe materii si pe obiective adica de ex la mate aveau cam vreo 10 obiective ,la reading erau mult mai multe .Probabil ca daca nu au macar calificativul minim la obiectivele alea ,nu neaparat toate,nu trec.Ei considera kinderul ,probabil ,ca un an scolar.
M-a luat cu frica dupa ce-am vorbit cu mamica aia ,ca nici eu nu m-am gindit la posibilitatea de a ramine repetent la gradi ,doar ceva mai incolo(sa speram ca nu) .Am zis in sinea mea ,ufff bine c-am scapat...

Mergi la inceput

Da, Gabriela, si mie mi s-a parut foarte ciudat. Macar dc. il trimiteau la alta clasa, nu la asta in care are mereu activitati comune cu fostii colegi de clasa. Ma rog... Vad ca tu stii f. multe despre cum va fi. Voi ati inceput scoala?

Armina, pai se presupune ca aici nu ar tb sa fie competitivitate "pe fatza". Dar despre scoala noastra se spune ca asta ar fi problema, competitivitatea e f. mare si dc. copilul nu face fatza intr-un fel sau altul, ar putea sa nu aiba o experienta placuta la aceasta scoala. Majoritatea parintilor de la scoala asta lucreaza sau sunt afiliati intr-un fel sau altul la universitatea locala si copiii sunt "pompati" tare de acasa.

Mergi la inceput

Julian nu a inceput inca cls I, mai are pana pe 4 septembrie.
Stiu astea de anul trecut, pt ca Julian era in cls mixta kinder cu first , erau 10 si 10 copii. Pe la jumatea anului scolar julian a inceput sa primeasca pe langa tema de kinder si tema de cls I pt ca trebuia tinut cumva ocupat in clasa. A primit si teste ca cei din cls I si am rezultatele de la sfarsit de an scolar, stiu la ce sa ma astept pt an scolar 2008 -2009.
Si deja mi s-a spus ca va fi testat si in functie de rezultate va primi tema, avansata sau nu.
Am intrebat de teme la voi pt ca la noi sunt tare complexe, daca vrei iti trimit sa vezi ce teme avea julian la sf de an scolar "asta in caz ca le mai am" daca nu iti descriu doar.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Pai chiar descrie-mi.

La noi alte teme deocamdata nu prea. La sedinta s-a spus cum va fi si nu vor primi teme diferite pe nivel. La sedinta au zis ca lunea o sa primeasca lunea o lista de cuvinte pe care tb sa le invete sa le scrie si vinerea dau test. Si ca vor primi carti acasa. Dar vad ca asta al meu veni fara lista de cuvinte azi, ori a uitat-o, ori nu le-a dat. Mi-a zis ca le-a scris o lista de cuvinte pe tabla si el le-a scris in caiet acolo la scoala (nu aduc caietul acasa) si cuvintele erau "too easy" si mi le-a si spus, dar le-am uitat:). Apoi ca au invatat despre furnici si au facut un joc de matematica cu numere (mi-a povestit ca "roll the dice" si numarau pennies ceva de genul) si castigai dc. nu stiu ce (ca n-am inteles eu prea bine ce povestea el )

Alte probleme au aparut. In fiecare zi se ia de fi-miu un baiat care culmea e in kindergarten. Spre deosebire de anii trecuti, acum da si al meu inapoi, desi nu cred ca e prea priceput. Cica ala cum il vede vine la el "ahaaa, iar te-am gasiiit" si il trage de maini, da in el. Fi-miu zice ca cica asa se joaca ala cu prietenii lui, ce joaca o mai fi si asta. Si in autobuz acelas baiat i-a zis lu' fi-miu ca e fata, pt ca avea o medalie de jucarie la gat si ala "nananana ca ala e colieer si esti fataaa", la care fi-miu i-a zbierat ca "si tu esti un ratat!!" (loser). Nah, nu stiu ce sa fac. Cu parintii aluia n-are rost sa vorbesc, nu rezolv nimic. Cu scoala nu are rost ca nu vor sa fie deranjati si iar mi-l iau la ochi tot pe al meu. Deocamdata l-am dus in curte si i-am aratat niste tehnici de bataie, cum sa dea la gioale, cum sa loveasca cu genunchiul in stomac si cum sa puna piedica.

Mergi la inceput

Legat de invatatoare, eu dupa aia de anul trecut suflu si in iaurt. Aia cand i-am cerut sa ii dea ceva diferit lui Bogdan dc. se plictiseste mi-a dat peste nas, cica academicul nu conteaza, kindergarten e pt. social skills. Iar in hartiile de la sedinta cu parintii scrie ca "clasa I este pt ca copiii sa invete sa gandeasca". Din asta eu inteleg cumva cum sa nu ii batem la cap sa avanseze copilul prea repede, ca ei tb sa invete sa gandeasca, nu sa acumuleze cunostinte. Si vad ca tipa face jocuri, chestii, deci nici nu imi mai bat capul. Ce fac ei acolo,fac, in rest fac si eu in paralel. De citit citim noi acasa si la matematica facem Kumon, dc. a auzit cineva. In rest, geografie, chestii d'astea, mi se pare ca fac bine ce fac la scoala. Sport si muzica la lectiile particulare/echipa de inot. Iar tehnici de autoaparare in curte

Mergi la inceput

Trebuie sa poata Bogdan sa se apere, si cel mai bine trebuie sa invete sa riposteze, fara ca el sa se enerveze si sa faca urat.
Legat de invatatoare si jocuri, intradevar acuma in cls I ii va forma cum sa gandeasca, dar pe langa asta trebuie sa le dea si ceva info ca nu poate sa bata apa pe loc cu aceleasi info.
La Julian la scoala au 300 de cuvinte care trebuie stiute sa le citeasca pana la sf de an scolar si pe langa alea 300 pt cls I mai vor primi saptamanal alte 10 cuvinte care va trebui sa le invete sa le scrie si vor avea test in fiecare marti. La noi temele se dau miercurea, si se returneaza urmatoarea miercuri.
Daca copilul va termian cele 300 de cuvinte de citit i se vor da urmatoarele cuvinte pt cls II, pt ca asa ii vor ajuta sa citeasca mai bine si mai cursiv, le va imbogati vocabularul.
Matematica vor incepe la noi la scoala cu testari, adica din a 2 saptamana de scoala vor avea 2 teste de mate pe saptamana unul marti si unul joi. 40 de adunari si scaderi in 5 minute. Vor incepe usor... adica rezultatul sa nu depaseasca 4, daca copilul trece testul va merge la 5 , si asa mai departe pana ajunge sa nu depaseasca o adunarea rezultatul 20 si o scaderea de la 20 in jos. Cand a trecut si de 20 atunci vor incepe cu imultiri .
Iara copilul este testat individual, adica daca Julian e la adunari cu 7 si scaderi cu 7 nu e nevoit sa stea si sa testeze in continuare pe 6, daca colegii lui nu au trecut de 6.
Anul tyrecut am avut un copil care deja era la inmultiri cu 5 si uni din colegi lui inca testau la 7 la adunari, alti pe la 17 - 18 adunari... aici fiecare e lasat sa mearga la nivelul lui. Daca are ceva lipsuri pe undeva i se sugereaza sa se axeze pe acel gol sa il aduca la un nivel mai ridicat.
Temele iti dau maine cateva scanate.

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:

La Julian la scoala au 300 de cuvinte care trebuie stiute sa le citeasca pana la sf de an scolar si pe langa alea 300 pt cls I mai vor primi saptamanal alte 10 cuvinte care va trebui sa le invete sa le scrie si vor avea test in fiecare marti.
Citat:

Inteleg ca le da o coloana de 300 de cuvinte pe care trebuie sa le invete sa le scrie-citeasca-explica asa, ca atare?

In scoala romaneasca exista aceasta tinta de un numar X de cuvinte, diferita in functie de clasa (I-a, II-a pana la a VIII-a). Copiii invata pana la sfarsitul anului sa scrie-citeasca-explice un numar de cateva sute de cuvinte (nu stiu exact cate) dar asta se face in contextul diferitelor lectii din Abecedar si nu se pune acent pe cuvinte ca atare sau pe numarul lor.

alice

Mergi la inceput