viitorii bobocei din clasa intai?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Buna fetelor!
Si Gianina mea merge azi(ca deja e trecut de ora 12 noaptea) in prima zi de scoala.Vad putine mamici de 2002 pe aici si asta e semn ca in Romania copilasii merg dupa 7 ani la scoala.Eu am mai multe emotii ca fata mea ,pentru ca are 6 ani si 4 luni, dar e foarte maruntica si slabuta, iar majoritatea copiilor care intra acum in cl 1 sunt aproape de 8 ani ,iar diferenta de inaltime e foarte mare .
Cu toate astea poate ma credeti tampita, dar deja ma gandesc sa ma interesez daca in Romania, este posibiliatea de a intra mai repede in cl-a a 2a.Motivul este viteza cu care Gianina asimileaza informatiile,ea nu mai are treaba cu scrisul si cititul,si asta fara nici o interventie din partea mea.In primavara am gasit pe net testele Cangurul( matematica) pt cl-1 si cl-2-a si am rugat-o sa le rezolve.Cel de cl- 1 a fost fara greseala, iar cel pt cl a doua, avea cel mult 2 greseli.Pe de alta parte ,daca o vede cineva si n-o cunoaste, se intreaba ce-i cu micuta asta de-i asa timida.
Astept cu inima mica sa vad totusi reactiile ei in prima saptamana vizavi de socializare,avand in vedere ca pana acum a fost la gradinita germana ,unde li s-a creat un univers sigur si frumos,iar din pacate scoala la care merge ,este rece, veche si nemodernizata.
Va pup si va tin si eu pumnii pt boboceii vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

aici am pus testul de la mate... 40 de exerciti in 5 min...

spor la invatat...

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Mult succes si bobboceilor din RO, care azi au pasit pt prima data pe portile scolii!

Christel, subiectul cu siguranta am sa-l urmaresc. De scris, scriu la clasa a 3-a, la Scoli, gradinitze. Insa, oricind ai nevoie de o info, scrie-mi (ca poate nu-s pe "faza" aici sa-tzi raspund). Nu vreau sa intervin aici prea mult, caci e un subiect despre bobocei si n-as vrea sa "deranjez". (daca ai timp si chef, citeste subiectele noastre de la clasa 1 si a 2-a unde dadeam multe info despre scoala din DE).

Alina, voi ati inceput de azi?! Bafta multa si lu´Marie, in noua viata de scolaritza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Mai intru si eu pe la voi desi suntem inca prescolari. 1 an ne mai desparte de scoala. Robert va incepe la 6 ani si 9 luni, as fi preferat sa inceapa cu cateva luni mai devreme ( oricum nu inainte de 6 ani, dar pe la 6 ani si jumatate) insa ce sa facem daca e nascut in decembrie!
Andreia, in Bayern prima zi de scoala este maine, marti, daca nu ma insel.

Bafta multa boboceilor la inceput de drum!! Mi-i si inchipui pe toti cu ghiozdanelele in spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici de bobocei !
Azi a fost prima zi de scoala pt. Cristina. O zi plina de emotie si nerabdare. A plouat in continuu... dar pana la urma, spre norocul nostru, caci astfel, festivitatea de deschidere a noului an scolar n-a durat atat de mult. Dupa 30 de minute, boboceii au intrat in scoala, pe sub bolta de flori inaltata de elevii claselor a IV-a.
In clasa, pe banci ii asteptau cuminti 3 manuale(Abecedarul Matematica si Cunoasterea mediului) si o mica atentie de la d-na. invatatoare, un diamant de hartie(a carui semnificatie nu am aflat-o, inca). Copiii au stat la scoala pana la ora 11.
Din ce mi-a zis Cristina, au facut cunostinta si i-a plimbat prin scoala, iar la ora 11, nu vroiau sa plece inca acasa. Vecinei noastre de blo(eleva in cl. a II-a) i-a zis ca nu a fost greu, a fost ca la gradinita. Asadar, prima impreise este una foarte buna !
Azi, avem sedinta cu parintii, deja. Sa vedem ce program vor avea copiii !
Succes la scoala tuturor boboceilor !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Prima zi de scoala la Vlad. Au fost 8 grede si burniteaza. Cuvantare (directorul) si doi preoti care au tinut un fel de slujba - noroc ca este curtea scolii acoperita... Apoi tunel de flori facut de copiii din clasa a V-a pentru "bobocei" si pentru noi, parintii. Am intrat in clasa (si parintii) si era cam inghesuit. Apoi copiii s-au asezat in banci unde au gasit carti (Abecedar, Matematica, Cunoaserea Mediului si Religie), orarul pentru maine (romana, romana, matematica, educatie plastica), emblema scolii (o chestie de agatat de gat) si o floare.

Scoala este chiar deosebita - o constructie ultramoderna, totul este nou si de ultima generatie, etc. Sper sa si tina...

Am facut poze, apoi doamna i-a luat pe copii sa le arate scoala (sala de sport, clasa fostilor ei elevi acum intr-a V-a, etc.). Parintii vraiste dupa copii; fi'miu era deja anxios. Zicea ce e inghesuiala prea mare (la fiecare copil 2 parinti, unii venisera si cu bunicii...). I-am spus ca nu putem face o scoala numai pentru el si sa se obisnuiasca cu ce are "c-asa e'n tenis". N-a prea priceput el mare lucru, mai les ca doamna nu spunea clar "acum facem cutare" - cred ca era si ea cam emotionata ci toate actiunile "se zvoneau". Asa ca dupa ce le-a dat cornul si laptele (alea din programul national) "s-a zvonit" ca se pleaca. Fi'miu nu se prea prinde la chestiile astea si urla la mine din fundu' clasei "pot sa le mananc?". Si eu fac cu degetul "Nu" si el iar anxios, gandind probabil "daca ni le-a dat nu ni le-a dat sa le mancam?" si iar urla la mine din fundu' clasei "Nu pot sa le mananc?" si eu iar cu degetul "Nu".

In timpul acesta toti copiii strangeau sa plece dar lui, cornul si laptele din programul guvernamental ii intunecasera mintile. Eram aproape singuri in clasa cand, in sfarsit i-a picat si lui fisa "plecam". Cu greu s-a dezlipit de cele doua pretioase surse de proteine si calciu si a acceptat sa le puna in ghiozdan. Cum a ajuns la bunica'sa a scos pretioasa mancare si a a devorat-o ca un lup infometat. Stiti, noi ii dam rar de mancare iar bietul copil, este in ultimul hal de inanitie...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Simali, loool, tare faza cu cornul si laptele. Deci chiar le da cornul asta. Si chiar asa, de ce nu poate copilul sa le manance?? Mult succes in viata de scolari. Gata, au luat-o de coada!! S-a terminat cu distractia nonstop. Oricum, in Romania e bine ca stau doar pana la 11. Ai nostri de la 8.30 pana la 3.15.....ce naiba or face acolo atata vreme?:))

CristinaC, ma bucur ca ne vei urmari. Sa vezi ce repede trece timpul si va fi si Robert bobocel! Poate e mai bine sa fie mai aproape de 7 ani.

Anina, ma bucur ca i-a placut Cristinicii prima zi de scoala. Ce emotii pe copilasi, dar mai ales pe parinti, cred:))

Gabriela, bravo lui Julian. Am vazut si eu testul. Mi se pare ca Julian scrie f. frumos. Al meu le cam mazgaleste:)) Si ce fac ei, cu nivele. Interesant cu America asta, cate bordeie, atatea obiceie:)

Sper sa le placa tuturor copilasilor la scoala, sa isi faca prieteni si da invete cu placere!

Mai asteptam vesti de la bobocei, pe masura ce mai vin.

Mergi la inceput

ma bucur ca totul a fost super in prima zi de scoala... m-am distrat cu cornuletul si lapticul... credeam ca nu le da , ca e doar o vorba.

ruxij, sa sti ca si la noi in scoala sunt diferiti cu testarile... cls cambo I cu II in care e j au testari toti si cei de I si cei de II asa: cls II au 56 de exerciti in 5 min... o alta cls II din scoala au 10 exerciti in un minut.

ii intereseaza rapiditatea cu care rezolva exercitiile si rezultatul sa fie bun... pt ca ei considera ca vor veni inmultiri si nu mai pot sta sa adune pe degete, si asa ii aintreneaza in avans la adunari si scaderi sa le fie mai usor pe viitor.

Julian sc frumos numai cand vrea el, daca ai vazut in unele respunsuri a pus 2 rezultat si dupaia pe 2 la transformat in 3 fara sa stearga fara sa corecteze, arata ca un 3 ciudat.

La cls lui se pune accent pt sc frumos, ma rog, respectat liniile... unele invatatoare nu le pasa...
Sa ne mai zici ce mai face Bogdan la scoala nou.. si sa imid ai si mie listele de cuvinte care le are pt spell

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Simali, mortal Vlad al tau! Faz acu cornul si laptele a fost totala! Vezi daca n-ai grija de saracu´copil[:-D]

Bafta tuturor boboceilor! V aurmarim din "umbra":-)

Mergi la inceput

a trecut si testul de astazi cu 100%... mai are jos... defat va avea in fiecare luni si joi pana la sf de an scolar.

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput