viitorii bobocei din clasa intai?
Raspunsuri - Pagina 12
Anina_n spune:
Cristina si devoska, bine ati venit printre noi !
Nicole, nu stiu in alte orase cum e, dar la noi, nu se face nici o pregatire, pana nu incepe scoala. Adica....nu am auzit sa fie chemati parintii la scoala sa pregateasca clasa, alaturi de invatatoare sau sa cheme invatatoarea parintii pt. a le da informatii despre cl. I.
Iar despre ore, din cate stiu, sunt 4 ore zilnic, doar vinerea fiind 3 ore. E un program lejer pt. cei mici, zic io.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
Gabbriela spune:
bine ati venit pt fetele cele noi.
Nina la noi la scoala se cheama parinti doar pt orientare cu o zi inainte sa inceapa scoala. Doar cei pt Kinder, sa le arate unde e sala de clasa, unde e bancuta lor.
Eu am fost sa o ajut pe fosta invatatoare a lui Julian la decorat clasa ca asa am vrut eu, nu ca e obligatoriu.
Mai avem o zi de vacanta si gata... wooow nu imi vine sa cred.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Gabbriela spune:
gasesti la link-ulasta tot ce iti trebuie pt eng... navigare placuta.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
devoska spune:
Multumesc pentru primire! Multam mult si pentru ajutor! Scuze pentru raspunsul intarziat dar mie abia acum mi-a aparut pagina 12 cu mesajele. Nu stiu de ce...
devoska spune:
"Maimutica" mea nu a facut mai nimic la gradinita. Desenat, pictat, plastelina, teme din niste caiete pentru prescolari si cam atat. Am vrut sa o dau la scoala de la 7 ani, ca sa fiu sincera. Am zis ca mai am timp un an sa o invat sa scrie, sa citesca si sa socoteasca. Dar stiti cum e treaba aia cu socoteala de acasa si cea din targ... Asa incat peste vara am trecut la invatat, in monstruosul stil mostenit de cand eram copil: stat la birou cu spatele drept, bentita sa nu intre parul in ochi, 50 min lectia, 10 min pauza, 4-6 ore pe zi. Va aduce aminte de ceva??? Copilul ajunsese zombi, eu o vrajitoare rea si nervoasa. In doua saptamani a invatat alfabetul si sa socoteasca pana la 10. Acum scrie si citeste binisor spre bine, aduna/scade pana la 20 si face adunari pana la 100. Sotul meu a zis ca nu sunt normala, sa las copilul in pace ca la scoala ce mai face? Azi e a patra zi de scoala si am constatat ca toti copiii stiu sa scrie si sa citeasca...
Gabbriela spune:
devoska, sa fiu sincera cum ai procedat cu lecti de 50 min cu pauze de 10 min timp de 6 ore pe zi mi se pare enorm de mult pt un copil de 5 - 7 ani.
ei nu trebuie sa invete ca sunt siliti, obligati, sau pus la birou, invatatul trebuie sa vina ca ceva natural, sa fie o placere pt ei.
Sper ca nu te super ca am zis asta... spor la lecti si un an scolar superb
PS: poti raspunde intr-un singur mesaj la mai multe fete :), nu trebuie ficare fata sa aiba postul ei pe DC. si mai poti si sa editez mesajul tau sa adaugi sau sa stergi ce doresti. Sc un PM daca ai nevoie de ajutor... iti zic asta ca vor veni cateva tzatze certarete care vor fi foarte artzagoase in chesti care nu prea sutn valoroase, si vreau sa fi pregatita pt el
Sanatate si numai bine
devoska spune:
Nu ma supar, crezi ca eu nu sunt constienta de asta? Stiu ca a fost mult pentru un copil de varsta ei. Dar cum ar fi fost sa inceapa clasa I intr-o scoala in care nu cunoaste limba si in plus nu are habar de scris, citit si socotit? A fost mult, ma bucur ca a facut fata cu brio si ca nu ma uraste, dar acum e fericita ca tine pasul cu colegii ei. O vad ca e ambitioasa si ma bucur. In fiecare zi vine cu cuvinte noi, ridica mana sa raspunda la ce stie. Chiar sunt fericita. Am crezut ca e timida... in grupa din romania asa parea. Aici zici ca e un pestisor in apa. Profesoarele au zis ca se lucreaza foarte usor cu ea, ca e foarte sociabila, foarte atenta si darnica cu colegii ei. Acum ca o mai fi ceva "periaj"... ma rog. Cert e ca nu mai stau cu sufetul la gura disperata ca nu se descurca (lucru care nu l-am aratat, de frica sa nu o demoralizez), ca nu stie sa ceara mancare la pranz, ca nu o sa ceara sa se duca la toaleta... toate nebuniile astea. Se descurca si sunt fericita! Imi place sistemul si o sa facem tot posibilul sa duca scoala la bun sfarsit intr-un astfel de sistem de invatamant.
Multumesc de sfaturi, am sa tin cont pe viitor. Mi-am cam dat seama ca e mult un raspuns la fiecare... vroiam sa-i raspund si lui Anina_n, dar m-am oprit. Am cautat sa modific un mesaj si sa adaug in el, dar nu am gasit butoanele. Aseara nu erau, dar pana aseara nu am avut nici ultima pagina. In ce priveste tatele... asa sunt satula ca nici nu o sa ma deranjez sa le raspund.
Am ramas surprinsa sa gasesc persoane asa dragute aici. Prima oara am scris... nici eu nu stiu de ce. Poate ca nu am cu cine vorbi aici, nu am cu cine ma sfatui... Am scris ca sa ma descarc si nu credeam co o sa raspunda cineva. Multam tuturor!