Caut un alergolog care sa ma ajute

Caut un alergolog care sa ma ajute | Autor: witeflower

Link direct la acest mesaj

sa aflu la ce este alergic baiatul meu de 4 ani.

Pana acum nu a mai facut alergie la nimic - sau nu in forme grave. A mai avut rinite, eruptii cutanate care puteau fi interpretate ca reactii alergice. Dar au trecut cu calciu - o data a luat Claritine si gata.
Acum s-a lasat cu internare - eruptie+varsaturi+amigdalita acuta+crampe abdominale puternice timp de mai multe zile, chiar si cu tratamentul de la spital eruptia si crampele dispareau si reapareau.
De o luna incerc sa aflu la ce a facut o astfel de reactie - mi s-a spus ca e o alergie alimentara, dar...la ce? Ca pana acum a mancat orice fara probleme. M-am gandit la unele medicamente, dar nu a luat ceva nou. A avut si simptome respiratorii inainte de puseu care pot trece drept reactii alergice. De ieri i-a reaparut partial eruptia si secretia nazala, cu stranuturi si ochi iritati, fara probleme digestive...

Rog sfaturi si recomandari pt cab. de alergologie.
Multumesc.

"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lore03 spune:

In Timisoara sunt doi medici alergologi buni ....DR.IACOB la spitalul de copii si DR.BUNU la spitalul Victor Babes.(sunt femei)
Dar eu care am trecut printr-o asemenea situatie ,a avut mai multe alergii la insecte ,apoi o alergie alimentara urata cu internare pot sa iti spun ca nu am ajuns la nici un raspuns .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Teste alergice noi am facut de curand la spitalul de copii din iasi. Nu am facut si la alimente pentru ca nu i-au mai incaput pe manuta dar la noi oricum mai importante sunt cele respiratorii nu alimentare. Dar se pot face si la alimente. Eu fac alergie la ciuperci si vreau sa spun ca e foarte rau, doua zile nu ma ridic din pat. E bine sa afli la ce face mai ales ca el e asa de micut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

buna!

si fetita mea este alergica la ceva, si la fel, nu am descoperit inca la ce. ea este mai micuta 1.7 ani.
noi maine o sa mergem sa facem un test, mai nou se pare, se cheama panel 4 alergeni. este un test ce se face din sange, deci nu prin aplicarea alergenului pe piele, si testeaza 20 de alergeni. nu stiu in ce orase se mai face. stiu ca in bucuresti sunt cateva laboratoare care il efectueaza. noi il vom face la medlife.

la fiica-mea alergia se manifesta prin eruptie pe corp, de regula bubite ca ciupiturile de tantari, in numar de cam 20, aparute in special pe gat, piept si la incheieturile manutelor, picioruselor, degetelelor....pe ea n-o mananca sau deranjeaza bubitele, alte simptome nu are. a avut 5 episoade din noiembrie si pana acum.

*******************************************************
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Am citit pe diagonala.
Pentru alergii alimentare este nevoie si de un gastroen. pediatru. (sambata am aflat asta).
Norei (fetitei mele) i-am recoltat in Romania si trimis in Germania analizele. Daca vreti vi le dau sa le vedeti. Nici nu-mi vine sa cred ca am lasat-o atata timp cu atatea alergii alimentare. Insa, aici, nici un aparat nu mi-a aratat nimic.
Acum, spun , din experienta este bine sa le depistati cat mai devreme pentru a nu ajunge in situatia noastra.

Norica si Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu sufar de alergii, in primul rand de piele- am o dermatita alergica care se manifesta prin bubite cu lichid la nivelul palmelor, atunci cand ating animite chestii;in al doilea rand, am si o alergie respiratorie, care se manifesta prin stranurturi repetate, nas infundat, tuse foarte sacaitoare.

'chestiile' la care sunt alergica le-am aflat facand o serie de teste la un medic din bucuresti (filip il chema, avea cabinet undeva pe langa p-ta victoriei). am aflat in urma testelor ca sunt alergica la atatea chestii, incat nu mi-a folosit mai deloc, ca nu pot trai sub un glob de sticla...

ceea ce m-a ajutat a fost insa tratamentul primit, un vaccin + regim alimentar strict; tratamentul a durat vreo 6-7 luni.
dupa acest tratament au trecut ani buni fara sa mai am probleme, nu-mi mai aparea dermatita pe maini, in conditiile in care inainte aveam poate si 1/ luna, daca nu mai des.

acum ce sa spun, la mine nu era ceva atat de grav, dar era sigur neplacut si incomod... cu tratament local + claritine sau alt antialergic imi trece in 7- 10 zile, insa pt o femeie e dificil sa nu-si poata folosi mainile 1 saptamana/ luna.

baiatul cel mic are si el alergii, pe la 2 anisori a avut un episod serios care a necesitat spitalizare, avea eruptii pe tot corpul, i se umflasera foarte rau buzele. medicii ne-au explicat atunci ca eruptia asta apare nu doar la exteriro, ci si in interiorul organismului- asadar principala amenintare era umflarea gatului care ar fi putut sa duca la sufocare. pana la urma am scapat cu bine, dupa vreo saptamana de spitalizare. de atunci nu a mai avut nici o criza la fel de semnificativa.
nu am reusit sa depistam ce anume a cauzat 'criza' respectiva, el era atunci si racit, lua antibiotice, cred ca organismul lui era foarte slabit. nu a mancat nimic ce nu mai mancase inainte, nici nu luase medicamnete 'noi'.

in rest, ii apare un fel de urticarie - bube rosii, umflate, pe picioruse/ maini/ gat. uneori il mananca, alteori nu. il tratez cu clorocalcin sau claritine, cel mai mult claritine pt ca e mai bun la gust.

inca nu i-am facut teste de alergie, pt ca medicul ne-a explicat ca multi copii au astfel de alergii la varste mici, care se amelioreaza cu timpul.
important este ca trebuie mare atentie la ce mananca, sa evitam mezelurile, scuri din comert (mai ales cele acidulate, contin coloranti si tot felul de alti 'alergeni'), condimentele puternice, samd.
daca poti face legatura intre 'criza' si un anumit aliment, e bine sa-l eviti.
cand stii ca ai copilul cu astfel de probleme, sa ai intotdeauna in casa un antialergic, pt situatii de urgenta...

Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Orice idei si recomandari sunt binevenite in continuare.
Intre timp am reusit sa fac o programare la un alergolog care vine de la Cluj la Sibiu, dar abia pe 12 mai...Mi se pare mult pana atunci.
Aceia dintre voi care ati facut teste pe piele - va rog sa-mi spuneti ce inseamna asta: intepaturi sau doar contact cutanat? E ceva dureros? In plus, am inteles ca se poate face doar dupa o pauza de tratament de vreo 3 zile. (Ori noi nu am facut pauza pana acum, fiindca a eruptia pe piele mai apare cand si cand - desi intr-o forma mult mai atenuata si doar pe zone mai mici).
Pe de alta parte, noi fiind din jud. Sibiu, m-as bucura sa aflu de cab de alergologie din jud apropiate, ca sa putem merge si sa ne intoarcem in aceeasi zi).
Anamaria, cazul nostru seamana mult cu al baietelului tau - si eu presupun ca e vorba de ceva din mezeluri, dar nu stim precis. Oricum, problema e ca orice a provocat aceasta criza, acum pare sa fie alergic la o multime de alimente pe care pana acum le manca fara probleme. Nici macar nu indraznesc sa incerc cu ou, peste, banane, ciocolata sau alte alimente pe care le consuma inainte cu o luna. Cum se poate sa ai o reactie alergica la ceva si sa devii alergic la multe altele din cauza asta? Sau e ceva temporar?
Si daca fac un test, ce va iesi? Alimentul care a cauzat alergia sau toate alimentele la care e sensibil acum? Si ce fel de test ar fi mai potrivit pentru alergiile alimentare - analiza de sange sau testul pe piele?
Imi sunt de mare ajutor experientele si sugestiile voastre. Va multumesc inca o data si sper sa comunicam in continuare.


"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

nu mai tin minte exact, dar cred ca ai dreptate, am facut si eu pauza de la claritine inainte sa-mi faca testele alea... daca ai facut programare, ma gandesc ca pana in mai ai suficient timp pt pauza resp; eu as suna la cabinet sa intreb, si apoi incerci sa faci pauza, sperand ca regimul alimentar strict pe care zici ca-l tine acum va va scuti de 'neplaceri' ...
daca spui ca acum nu mai sunt atat de pronuntate bubitele, poti incerca sa renunti la antialergicul pe care i-l administrezi oral, si sa ii dai ceva local, o crema pt alergii cutanate (mi se pare ca eu ii dadeam FENISTIL gel) - cel mai bine intrebi medicul...

testele cutanate sunt niste intapaturi; se injecteaza sub piele cu o seringutza foarte mica foarte putin ser (de ordinul 1-2 picaturi, muuuult mai putin decat la o injectie obisnuita). nu este dureros, dar pt un copilas este sigur neplacut - mai ales ca sunt destul de multe teste, in functie de ce suspecteaza medicul. mie mi-a facut vreo 7-8 intepaturi.
reactia e imediata, se inroseste locul si in functie de marimea zonei inflamate se stabileste cam cat de 'nociva' e substanta respectiva.

mie nu mi-a spus fix un aliment la care as fi alergica, dar mi-a spus o multime pe care e bine sa le evit... nu le evit intotdeauna, evident!
iti va spune insa daca un aliment provoaca o 'criza' severa, de ex daca e alegic la alune, capsuni...

in rest, ti-am mai spus, si fara acele teste eu cam stiam ce imi provoaca alergiile. nimic nou sub soare... dar in functie de testele alea medicul alege tratamentul/ vaccinurile in cazul meu.

multa sanatate!

Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

simona, ce fel de analize i s-au recoltat fetitei tale, de le-ati trimis in germania? Si la ce se presupune ca e alergica ea?

anamaria,multumesc pt sugestia cu fenistil gel - pana acul l-am dat doar cu pudra mentolata pe corp si cu Elocom pe fata - unguentul acesta nu mi s-a parut ca ne ajuta prea mult (desi dr. de la spital a avut o parere f. buna despre el...)

Pe mine cel mai mult ma deruteaza ca pana la aceasta varsta a mancat si oua si capsuni si peste si ciocolata_toate cu masura si toate la timpul lor, bineinteles), fara a face alergie. Chiar si mezeluri, desi nu le consider sanatoase, dar i-am dat cand si cand, sau a primit la gradinta, ca merge deja al doilea an. A gustat chiar si din prajituri cu nuca, a mancat rar si cate un kiwi.
Medicamente a luat de tot felul - ca de mic facea des rosu in gat - nu a avut probleme nici cu astea. (Acum, de o jum de an nu a mai prea facut rosu in gat, ci doar cateva viroze mai usoare, deci nu a fost necesar sa-i dau medicamente noi...).

Sa mai vedem ce-o fi.
Multa sanatate si voua.
Cami - mami de Andrei

"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Astept adresa ta ca sa-ti pot trimite rezultatele. O sa te convingi singurica...si ai acolo si explicatiile.
I-au recoltat sange si am trimis si caca. In caca i-au iesit niste bacterii rele multe si bacterii prietenoase putine. Din sange i-au iesit alergiile/intolerantele alimentare. Am incercat sa copiez o parte din analize! Alimentele nu reusesc! cred ca am scris prea mult...
"Screening compact IgG 4 Indice
IgG4 92 Indicele IgG4 descrie nivelul de sensibiliz#259;ri sau de reac#355;ii imunitare. Niveluri ridicate ale indicelui de peste 75 sunt asociate cu o permeabilitate de baz#259; ridicat#259; a mucosului intestinal.

Reac#355;iile de intoleran#355;#259; alimentar#259; se pot datora unor cauze variate. Suplimentar fa#355;#259; de alergiile alimentare clasice datorate anticorpilor IgE, de pseudoalergii sau de reac#355;iile de intoleran#355;#259; la carbohidra#355;i (lactoz#259;, fructoz#259;), o importan#355;#259; tot mai mare revine reac#355;iilor de intoleran#355;#259; datorate IgG4. Cu siguran#355;#259; c#259; în aceste situa#355;ii nu este vorba despre alergii în sensul clasic, de#351;i IgG4 poate fi generat prin eliminarea de histamin#259; din mastocite sau de granulocite bazofile, determinând reac#355;ii similare unei alergii. Mult mai frecvent, reac#355;iile de intoleran#355;#259; ca urmare a anticorpilor IgG4 se manifest#259; îns#259; sub forma unor simptome f#259;r#259; caracter specific, care apar de regul#259; dup#259; mai multe ore sau zile de la consumarea alimentului care declan#351;eaz#259; situa#355;ia respectiv#259;. Problemele gastro-intestinale neclare (meteorism, constipa#355;ii, diaree etc.) sunt men#355;iona-te la fel de frecvent ca simptomele la nivelul pielii (eczeme, neurodermit#259;, prurit etc.). Frecvent, pacien#355;ii vorbesc #351;i despre st#259;ri de epuizare, sensibilitate la infec#355;ii sau hiperactivitate (copii). În studiile mai recente, au fost prezentate #351;i leg#259;turile existente cu supraponderabilitatea.

Principiul modific#259;rii alimentare în cazul unor rezultate relevante din punct de vedere al IgG4
Concentra#355;iile ridicate de anticorpi IgG4 în sânge sunt asociate în majoritatea cazurilor de o permeabilitate ridicat#259; a mucoasei intestinale (permeabilitate intestinal#259; ridicat#259;). Alergenii pot trece în cantit#259;#355;i ridicate prin mucoasa intestinal#259;. Apar anticorpi împotriva anumitor alimente (sensibilizare) #351;i frecvent, reac#355;ii de intoleran#355;#259; cu manifestare clinic#259;.
Intoleran#355;ele datorate IgG4 se men#355;in foarte rar pe parcursul întregii vie#355;i. Acestea dispar în timp. Condi#355;ia necesar#259; în acest scop este reprezentat#259; de o eliminare consecvent#259; a alimentelor care nu sunt tolerate #351;i de o stabilizare a situa#355;iei la nivelul mucoasei. În cazul alimentelor cu concentra#355;ii reduse de anticorpi nu se impune o eliminare. În aceste situa#355;ii, este suficient#259; o rota#355;ie, o form#259; de alimenta#355;ie la care respectivele alimente s#259; fie consumate numai la interval de 3 sau 4 zile. Cu ajutorul rota#355;iei se previne o cre#351;tere suplimentar#259; a concentra#355;iei de anticorpi #351;i se evit#259; ca sensibilizarea existent#259; s#259; se transforme într-o reac#355;ie de intoleran#355;#259; cu urm#259;ri clinice.

Informa#355;iile expertului
În cazul în care se constat#259; o intoleran#355;#259; la casein#259;, este necesar#259; evitarea tuturor categoriilor de lapte #351;i produse lactate. Deoarece caseina nu este propriu unei anumite specii, este inclus #351;i laptele de capr#259;, de oaie sau de iap#259;. Spre deosebire de o reac#355;ie de intoleran#355;#259; fa#355;#259; de lactalbumin#259;, în cazul reac#355;iei la casein#259; nu sunt tolerate nici produsele lactate fierte.

Procedur#259; terapeutic#259;
A. Modificarea regimului alimentar
• Toate alimentele testate pozitiv începând cu clasa EAST 4 sunt eliminate din alimenta#355;ie. Alimentele din clasa 4 sunt eliminate pentru o perioad#259; de 2 luni. Alimentele din clasele EAST 5 sau 6 trebuie evitate consecvent pentru un interval de minim 3 luni.
• În cazul alimentelor cu concentra#355;ii ale anticorpilor din clasele 1, 2 #351;i 3 se recomand#259; o rota#355;ie în care alimentele respective vor fi consumate numai la interval de 3 sau 4 zile.

Pentru a oferi asisten#355;#259; la modificarea regimului alimentar, la concluziile noastre ad#259;ug#259;m de obicei o culegere de re#355;ete în care sunt men#355;ionate numai alimentele admise pentru pacient. Având în vedere c#259;, în cazul de fa#355;#259;, reac#355;ioneaz#259; doar un num#259;r redus de alimentare care pot fi evitate u#351;or, prezentarea unei culegeri de re#355;ete nu prezint#259; utilitate deosebit#259;. Din acest motiv, renun#355;#259;m la un astfel de demers (reducerea costurilor pentru pacient).


B. M#259;suri de stabilizare a mucoasei
Conform studiilor recente s-a constatat c#259;, în special prin administrarea de Fosfatidilcolina (lecitin#259;), exist#259; posibilitatea ca, prin intermediul unei stabiliz#259;ri #351;i consolid#259;ri a mucoasei, s#259; se realizeze o barier#259; eficient#259; la nivelul mucoasei (de exemplu Colon Guard®, con#355;ine, spre deosebire de alte produse, lecitin#259; din rapi#355;#259;, fiind din acest motiv compatibil#259; pentru consum #351;i în cazul persoanelor alergice, dozare: 2-2-2 capsule pe zi).

#350;i aminoacizii au un efect pozitiv asupra mucoasei gastrice. În special glutamina produce efect ca substan#355;#259; nutritiv#259; pentru celulele epiteliale gastrice, previne un ´sindrom Leaky Gut´. Arginina îmbun#259;t#259;#355;e#351;te procesul de vindecare a r#259;nilor, aspect care prezint#259; importan#355;#259; în special în cazul celulelor epiteliale atacate. Glutationul (format din glutamin#259;/acid glutaminic, cistein#259; #351;i glicin#259;) reprezint#259; în cele din urm#259; cea mai importan#355;#259; component#259; a sistemului citoprotectiv al mucoasei. Aminoacizii men#355;iona#355;i sunt con#355;inu#355;i, în combina#355;ie cu vitamine #351;i oligoelemente, în produsul aminoplus® immun. Având în vedere c#259; în special glutamina combate un ´sindrom Leaky Gut´, este posibil#259; #351;i administrarea izolat#259; a acestui produs (de exemplu Aminoplus® glutamin#259;, Colon Guard®, Adamin G®).


C. Abord#259;ri terapeutice ortomoleculare
#350;i abord#259;rile ortomoleculare produc efect pozitiv asupra reac#355;iilor de intoleran#355;#259; alimentar#259;. Cele mai importante substan#355;e nutritive, doza zilnic#259; recomandat#259; #351;i mecanismele de ac#355;ionare aplicate sunt sintetizate în cele ce urmeaz#259; (a se vedea mai jos). La utilizarea de multipreparate, se recomand#259; SanoVITAL® (dozare: 2 plicule#355;e #351;i 2-4 capsule/zi). Cantit#259;#355;i mai mari de acizi gra#351;i omega 3 pot fi valorificate de exemplu sub form#259; de ulei de somon #969;–3 500 mg*/** (doz#259;: 3 x 1-2 capsule)."

"Grupa 1 Alimente la care nu se reac#355;ioneaz#259; în urma testului.
Grupa 2 Alimente care prezint#259; concentra#355;ii reduse de anticorpi IgE. În m#259;sura în care nu declan#351;eaz#259; reac#355;ii alergie, vor fi consumate la intervale de 3 sau 4 zile pentru a evita cre#351;terea gradului de sensibilizare.
Grupa 3 Alimente care vor fi evitate pentru o durat#259; de 2 luni.
Grupa 4 Alimente care vor fi evitate pentru o durat#259; de cel pu#355;in 3 luni."
......
"Screening alimentar IgE

20-45 % dintre pacien#355;ii cu simptome cronice în zona gastro-intestinal#259; afirm#259; c#259; sufer#259; de intoleran#355;e alimentare. Ponderea alergiilor alimentare reale (generate de IgE), cuprins#259; între 1,5% (adul#355;i) #351;i 8% (copii mici) este mai degrab#259; redus#259;. În timp ce, în cazul copiilor mici, sunt identificate preponderent alergii produse de proteinele din laptele de vac#259;, ou#259;, grâu #351;i arahide, adolescen#355;ii #351;i adul#355;ii reac#355;ioneaz#259; în principal la fructe, nuci sau legume. Alergiile alimentare se manifest#259; în special la nivelul pielii (eczeme alergice, urticarie), 25 % dintre pacien#355;i se confrunt#259; cu proleme la nivelul c#259;ilor respiratorii (rinit#259;, astm), #351;i numai 10 pân#259; la 20 % dintre pacien#355;i au probleme în tractul digestiv (crampe abdominale, meteorism, constipa#355;ie, diaree).

În cazul doamnei Joana Dinca am identificat concentra#355;ii reduse de anticorpi IgE specifici alergenilor (sub 1,5 kU/l) fa#355;#259; de: mere, piersici, struguri

Reac#355;iile intense corespunz#259;toare claselor EAST 3 - 6 determin#259; de regul#259; formularea unor concluzii cu privire la existen#355;a unor aspecte care prezint#259; relevan#355;#259; clinic#259;. Aceast#259; situa#355;ie se aplic#259; frecvent #351;i în cazul concentra#355;iilor de anticorpi la nivelul superior al clasei 2 (începând cu 1,5 kU/l). În cazul concentra#355;iilor de anticorpi mai reduse de 1,5 kU/l, a#351;a cum se întâmpl#259; în cazul de fa#355;#259;, nu este clar pentru început dac#259; este vorba despre simptome cu relevan#355;#259; clinic#259; sau numai despre o sensibilizare.

Procedur#259; terapeutic#259;
A. Modificarea regimului alimentar
• Se va renun#355;a pentru început la alimentele cu rezultate pozitive ale testelor sau la componentele din grupele alergene u#351;or pozitive (sub 1,5 kU/l). În situa#355;ia în care, în urma elimin#259;rii, se constat#259; atenuarea simptomelor, este posibil#259; reluarea alimentelor respective în planul de alimenta#355;ie, în condi#355;ii controlate în mod stric (sub supraveghere medical#259;). În situa#355;ia în care, ca urmare a provoc#259;rii, apar din nou simptome alergice, este necesar#259; renun#355;area la consumarea alimentelor respective pe parcursul întregii vie#355;i. Dac#259; alimentele sunt tolerate, pot fi consumate în cadrul unei rota#355;ii la interval de 3 – 4 zile.

Aten#355;ie:
În special în cazul anticorpilor IgE cu specific alergen, #351;i în situa#355;ia simptomelor prezente (OAS: sindrom alergic oral) se constat#259; frecvent un diagnostic negativ referitor la anticorpi. Aceast#259; situa#355;ie vizeaz#259; în special alergiile la fructe, nuci, cereale sau legume. Cauzele acestei situa#355;ii sunt variate, frecvent se reg#259;sesc anticorpi cu efect blocant, în concentra#355;ii foarte mari, din alte clase sau se constat#259; o stabilitate redus#259; la alergeni, astfel încât, în urma parcurgerii tractului intestinal, apare o modificare a caracteristicilor antigene.

Chiar dac#259;, în urma unui screening alimentar IgE, s-a constatat în urma testelor c#259; alimentele sunt conforme, poate ap#259;rea o intoleran#355;#259; fa#355;#259; de acestea. Reac#355;iile de intoleran#355;#259; pot avea #351;i alte cauze (pseudoalergii, intoleran#355;e la carbohidra#355;i etc.)."

.....
"Microecologie intestinal#259;
Examinarea bacteriologic#259; a scaunului Identificarea de bacterii aerobe
Test Rezultat Unitate Nivel normal -
Escherichia coli 7x1 0#61657;7 KBE/g scaun 10#61657;6-10#61657;7
Escherichia coli Biovare <10#61657;4 KBE/g scaun < 10#61657;4
Proteus species 2x1 0#61657;6 KBE/g scaun <10A4
Proteus vulgaris
Klebsiella species <10#61657;4 KBE/g scaun < 10#61657;4
Pseudomonas species <10#61657;4 KBE/g scaun < 10#61657;4
Enterobacter species <10#61657;4 KBE/g scaun < 10#61657;4
Serratia species <10#61657;4 KBE/g scaun < 10#61657;4
Hafnia species <10#61657;4 KBE/g scaun < 10#61657;4
Enterococcus species 2x1 0#61657;6 KBE/g scaun 10#61657;6 -10#61657;7
Identificarea de bacterii anaerobe
Test Rezultat Unitate Nivel normal
Specii de bifidobacterii 2x1 0#61657;9 KBE/g scaun 10#61657;9- 10#61657;11
Specii bacteroide 2x1 0#61657;9 KBE/g scaun 10#61657;9- 10#61657;11
Lactobacillus species <10M KBE/g scaun 10#61657;5- 10A7
Clostridium species <10#61657;5 KBE/g scaun <10#61657;5
Fermen#355;i/fungi
Test Rezultat Unitate Nivel normal
Specii de candida <10A3 KBE/g scaun <10#61657;3
Candida albicans <10A3 KBE/g scaun <10#61657;3
Fungi negativ negativ
Geotrichum candidum <10A3 KBE/g scaun <10#61657;3
Caracteristicile scaunului

Test Rezultat Unitate Nivel normal
Culoare maro deschis
Consisten#355;#259; p#259;stos
Valoarea pH-ului 6,5 6,0 - 6,5

Imunitatea mucoasei
Test Rezultat Unitate Nivel normal
Imunoglobulin#259; de secre#355;ie A <277,00 µg /ml 510-2040
(slgA) "
.....
"Screening compact lgG4
Test Rezultat
[kU/l] Clas#259; rast Test Rezultat
[kU/l] Clas#259; rast

1 2 3 4 5 6
1 2 3 4 5 6
Cereale cu con#355;inut de gluten Fructe
F#259;in#259; de grâu 34,21 4 Portocale <0,35
F#259;in#259; de secar#259; 26,83 4 Mere 17,04 3
Ov#259;z 20,36 4 Avocado 5,24 3
Alac 34,66 4 Banane 61,01 5
Orz <0,35 Pere <0,35
Kamut 11,13 3 C#259;p#351;uni <0,35
Cereale f#259;r#259; con#355;inut de gluten Cire#351;e <0,35
Porumb 7,75 Kiwi <0,35
Hri#351;c#259; <0,35 Piersici <0,35
Amarant <0,35 Struguri <0,35
Castane comestibile / Castane <0,35 L#259;mâi <0,35
Sorg <0,35 Legume, salate
Quinoa 49,67 4 Conopid#259; 5,84 3
Orez <0,35 Broccoli 0,55 1
Orez s#259;lbatic 1,29 2 Salat#259; de andive <0,35
Pas#259;re, ou#259; Castrave#355;i <0,35
Ou#259; de g#259;in#259; 39,53 4 Morcovi <0,35
G#259;in#259; <0,35 Cartofi <0,35
Curcan <0,35 L#259;ptuci <0,35
Carne Ardei gras <0,35
Miel <0,35 Sparanghel <0,35
Porc <0,35 Spanac <0,35
Miel <0,35 #354;elin#259; <0,35
Vit#259; <0,35 Ro#351;ii <0,35
Pe#351;te Dovlecei <0,35
P#259;str#259;vi <0,35 Ceap#259; <0,35
Hering <0,35 P#259;st#259;i
Cod <0,35 Soia <0,35
Somon <0,35 Linte <0,35
Cambul#259; <0,35 Arahide 6,71 3
Somon de mare <0,35 Fasole verde <0,35
Ton <0,35 Maz#259;re verde <0,35
Crab <0,35
Produse lactate
Lactoglobulin#259; (vac#259;) 67,81 5
Casein#259; 63,08 5
Lactalbumin#259; (vac#259;) 0,87 2
Lapte de capr#259; <0,35 3
Lapte de oaie 5,06
Lapte de iap#259; <0,35

Nuci, semin#355;e
Plante medicinale, condimente
Acaju 58,30 5 Mu#351;e#355;el <0,35
Alune >1 00,00 6 Usturoi <0,35
Migdale >1 00,00 6
Coriandru <0,35
Nuci de Brazilia 75,61 6
Chimen <0,35
Nuci pecan <0,35 P#259;trunjel <0,35
Miez de pin <0,35 Ment#259; <0,35
Susan <0,35 Piper negru <0,35
Semin#355;e de floarea soarelui 2,72 2 Semin#355;e de mu#351;tar 5,23
Nuci <0,35 Vanilie <0,35
B#259;uturi Ciuperci alimentare
Cafea <0,35 Ciuperci de b#259;legar <0,35
Cacao <0,35
Altele
Ceai negru <0,35 Polen <0,35
Drojdie <0,35
Drojdie de bere <0,35 "

0,35=nu are alergie
ce este mai mare de 0,35este alergie
Am inteles ca sunt alimente la care face alergie/intol. insa reactioneaza mult mai tarziu (la 6-7 zile) pentru ca atat dureaza pana strabat mucoasa intestinala. Odata strabatura aceasta si intrate in circuitul sangv. acesta se apara facand anticorpi. De aici apar alergiile... Sper sa va ajute! Zilele acestea am aflat multe...

Norica si Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Poate este vreo mamica din Iasi care mi-ar putea recomanda un alergolog bun.

Mergi la inceput