Comori de nov-dec 04 (176)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Miria, si eu iti doresc inainte de toate La Multi Ani, cu multa sanatate si bucurii si impliniri.
Imi pare rau de cele intamplate, nu prea-mi gasesc cuvintele, dar trebuie sa fii mai optimista. O sarcina oprita din evolutie nu trebuie sa-ti fure visul de-a avea al doilea bb. Sigur, ca probabil o sa dureze ceva timp pana o sa-ti revii, dar e o intamplare, nu insemna ca se va repeta. Zic si eu ca si Roxana... cand o vei lua de la capat, s-o iei fara atatea temeri. Cand gandesti pozitiv, atragi binele, asa se zice.
Te de ziua ta si-ti doresc sa zambesti cat mai repede!

Eu, desi pare ciudat, m-am linistit afland ca Iris are mononucleoza infectioasa. Mononucleoza merge 100% cu adenopatii laterocervicale.
M-am linisitit pentru ca in sfarsit am gasit cauza ganglionilor cervicali mariti. Si pentru ca virusul asta Epstein-Barr este f.usor de contactat si nu prea periculos. Mai ales copii il pot lua usor. Se transmite prin saliva.
Rezultatele la citomegalovirus si toxoplasma sunt ok. Doar pe astea nu le aveam inca.
Insa oricum voi merge la Cluj peste cateva saptamani sa-i mai repet odata analizele si sa mai aud o parere.

Oti, sa stii ca si eu ma gandesc ca asta o fi la IRIS, nu face stari febrile, insa ganglionii ei reactioneaza f. repede. Ei sunt santinelele sistemului ei imunitar. Si e mai limfatica ea din nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Buna dimineata!

Miria, de prisos sa-ti mai spun si eu ca-mi pare nespus de rau. Uite asa mi-am adus aminte deodata ca e ziua ta si chiar ma gandeam ca ai sa apari vesela si vorbareata. E f adevarat ce-a spus Oti, traim ptr prezent si nu ptr trecut. Multa putere si numai bine.

Dana, m-ai speriat, da bine ca esti tu linistita. Si acum ce-i de facut, ce tratament urmati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Miria..cuvintele sunt de prisos..nu-ti pierde speranta.Stiu destule cazuri cu sarcini oprite din evolutie si apoi cu BBlusi perfecti!
Altceva..ce sa mai zic?Trista veste....
mai vb

BURTICA
POZE NOI 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

onitza multumim frumos de poze sunteti frumosi rau de tot. si voi si florile...
dana ce e mononucleoza asta? la ce medic vreti sa mergeti in cluj. daca vrei la dr. miu te pot ajuta cu nr. de telefon

si ieri m-am calmat si eu ...am platit in sfarsit avansul pt.concediu. vom merge din 8 august la mamaia la hotelul modern de 4* cu all inclusive. din poze arata bine. sper sa fie ok ca oricum nu ma am ce face acum...acum pot suporta mai usor si serviciul si vara care se pare ca va fi f.calduroasa . sper numai sa avem vreme buna ca anul trecut am prins vreo 3 zile cu ploi

adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Adriana, am nr. dr. Miu deja (dar multumesc oricum), insa inca nu am vorbit despre o programare. Ar mai fi varianta cu dr. Farcau Dorin de la Pediatrie 3, pe care il stim... inca nu-s hotarata unde sa merg.
Deci mononucleoza infectioasa (sau 'boala sarutului') este o infectie virala destul de comuna, insa denumirea virusului suna pompos. Se pare ca unii copii se infecteaza insa semnele bolii se pot confunda cu o viroza simpla si de multe ori trece neobservata. Se transmite prin saliva sau mucus. Deci pur si simplu putea sa ia virusul de pe jucaria altui copil, sau mancand cu aceleasi tacamuri/pahar. Poti sa verifici asta la gradi??
Eu zic ca nu...cum ti-e norocul.
Oricum, dupa infectie, virusul Epstein-Barr persista in nazofaringe si in limfocite toata viata. Dar mononucleoza trece de la sine dupa aproximativ 4 saptamani de la declansare. In prealabil exista o perioada de incubatie de 4-6 sapt.

Aime, tratamentul e simptomatic, consum crescut de lichide, alimentatie usoara, vitamine, 5 zile cu antiinflamator-Nurofen si mi-a zis sa-i dau 7 zile cate 1 Aciclovir pe zi. Oricum, singurica isi face anticorpii. Insa nu e indicata prea multa activitate fizica, si asta e o problema pt. Iris care nu poate sta intr-un loc.
Antibiotic nu are rost..ca e virala treaba nu bateriana.

Aici scrie mai multe:
http://www.romedic.ro/boli/Mononucleoza_infectioasa_0797.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dutzi spune:

Buna tuturor copilasilor si mamicilor lor, ne-a fost tare dor de voi...
Scuze pentru absenta, pentru ca n-am mai dat nici un semn, pentru ca n-am mai intrat sa va intrebam de una, alta, dar v-am citit adeseori.
Si dupa ce-am citit despre voi, despre progrese, ghidusii, gradinite, activitati diverse, mi-am reamintit ca timpu asta nu sta in loc deloc, ca deja ne pregatim sa dam navala la "in floarea copilariei".
Le felicit pe toate mamicile care au avut dorinta si curajul si rabdarea de-a le darui copilasilor nostri perechea, sa va traiasca.
Le doresc si mamicilor in devenire multa sanatate si sarcini cat mai usoare, iar celor care spera sa nu-si piarda speranta, ca nimic nu e imposibil.
Ne-am regasit si pe noi in randurile voastre, cu bune si mai putin bune,cu realizari multe, dar si cu incapatanari, neascultari, da incercam sa le trecem pe toate si sa corectam acolo unde nu-i bine.
Iustin merge si el la gradi, inca din ianuarie, s-a obisnuit nesperat de repede, acu e chiar indragostit...mai ales de Oana, educatoarea lui.
Dana, ca tocmai am citit de Iris, Iustin a avut mononucleoza la 2 ani si daca n-am fi avut norocul sa venim in ro in vacanta, in germania ar fi trecut cu siguranta neobservat. Au fost, intr-adevar, cateva luni in care a persistat o oboseala caracteristica bolii, am avut grija mai ales la mancare, in rest nimic deosebit.
Anul asta i-au iesit bine analizele, insa, in urma ecografiei, doctorita nu a fot prea incantata de aspectul ficatelului lui. Asa ca ne-a recomandat sa continuam, ca si la 2 ani, cu Liv 52, 3 luni consecutiv si sa avem mare grija la ce mancam. O sa mai merg si eu la control cu Iustin, luna asta, si-o sa-ti transmit si tie. Multa sanatate.
Va pupam pe toti si va dorim sa fiti sanatosi si sa cresteti frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Delia, ma bucur ca i-ai raspuns Danei, vroiam si eu sa-i spun ca de la tine am auzit prima data de mononucloza dar nu stiam in detaliu ce se face.
Adriana, vacanta placuta la mare!

La noi este nesperat de frumos afara, primavara in toata regula si cald dar nu am chef sa ies. As dormi non-stop mai ales ca este we.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Of, acum am citit si eu despre ce ti s-a intamplat, Miria. Mai intai de toate iti doresc multa sanatate, refacere dupa pierdere, incredere si curaj, ca o sa treaca si durerea. Stiu nu sunt cuvinte sa te aline acum, tu stii mai bine cat poti duce, dar gandeste-te ca poate nu a fost sa fie de data asta si decat sa fie rau mai tarziu dupa ce apucai sa te obisnuiesti cu ideea sau chiar sa-ti faci planuri de viitor...
La multi ani de ziua ta si nu renunta la ideea unui fratior pt Damiana. si curaj.

Delia, chiar ma intrebam pe unde mai esti...nu te-am mai vazut nici pe mess. Ma bucur ca ne dai vesti. Mai pune si tu pozici cu Iustinelul ca nu te credem pe cuvant.

Dana, sanatate lui Iris.

Eu nu l-am dus inca pe David la dr sa vedem ce e cu blandele alea...sunt ciudate, apar cand se scarpina (in general cand doarme) si dispar ca si cum nu ar fi avut nimic...tind sa cred (de fapt sper) sa fie o alergie mai degraba la detergentul cu care spal rufele. Saptamana viitoare daca contiuna asa, il duc la medic.

Mami de David (18.11.2004) & Patrick (18.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Vin si eu cu pozelealea ca deja e o sapt. de cand am venit din vacanta (de fapt barbate-miu si-a gasit timp sa le puna - comentariile si selectia de poze ii apartin).

Dutzi, ce-ti mai face Iustinelul?

Dana, esti ca o carte de medicina. Te admir ca atunci cand vine vorba de o problemuta legata de iris pui imediat mana sa cauti info. Eu m-am mai blazat in ultimul timp. Poate prea mult.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Andra, superba destinatia, Mexic nu-i asa? Pare nu foarte aglomerat, nisipul fin, apa bestiala si bazinul la fel. Doamne ce coltisor de rai. Cred si eu ca a meritat efortul financiar mai ales ca e vorba de hotel de 5 stele.
Ce poze haioase de final aveti, dar parca tot tati e mai castigat .
Inteleg ca ati mers cu priteneii in vacanta, super aranjamentul.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

BB2

Mergi la inceput