Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (56)
Raspunsuri - Pagina 4
MissJJ spune:
Revenim si noi prin zona.
Am fost pana la urma la plimbare a fost mai putin vant azi deci soarele a incalzit mai tare si a fost mult mai placut asa ca dupa ce am platit niste facturi si am trecut si pe la leagane si a dus niste dvd-uri am plecat spre zona aia unde am fost ieri si vazusem traseul ala pe malul canalului si am facut cateva poze cu niste mac-mac si niste floricele dintr-un parc si apoi nu am mai explorat ca venea ora de somn a fetei si s-a pus si pe plouat exact cand eram aproape de casa, macar nu ne-a prins pe drum, pun acusi si poze de azi.
Didi oricum e fain patutzul, mie imi place tare mult ca o sa il folosesti mai mult timp si are si loc de depozitat diverse, noi suntem disperati cu storage-ul ca mereu ducem lipsa de saptiu ca sa ne putem pune toate minunatiile care le avem. Chiar vb azi cu Flo ca tre sa deschidem podul sa vedem in ce stare e ca pana acuma nu am avut curaj si daca e ok si poate fi flosit sa triem din cutiile de pe hol tot ce vrem sa dam/aruncam si restul le punem frumos in cutii si bagam in pod ca pana la botez sa renovam si holul, trebuie numai un pic de basecoat si niste vopsea alba si e ca nou ca e micutz si avem nevoie de spatiu si sa nu mai arate de parca intri intr-un depozit.
Legat de reglarea pe inaltime nu cred sa ai asa mari pb ca e destul de inalt patutzul si e usor sa ajungi la bebe, noi am avut si bucata din aia de pus mai sus la asta de voiaj dar aia am folosit numai vreo cateva luni ca dupa ce statea si sprijinita de perne nu am mai putut ca sa nu zboare si numai acuma a devenit mai greu ca e grea ea si o scot greu de acolo dar in rest nu am avut pb si nu cred ca o sa ai pb cu el. Parerea mea. Oricum zic ca se merita si ca pret si ca ce ofera.
Boti ba vrem sa luam am tot cautat dar pana acuma am gasit numai model cu doua leagane si topogan si alte chestii dar f scumpe de genul din alea de la 300 si ceva de lire ca au toate minunatiile pe ele si noi vrem unul mai simplu numai cu doua leagane ca oricum nu avem gradina imensa, e micutza ca sa bagam din alea mari. Topogan are oricum separat si vreau sa iau din aia gonflabila sa punem bile sa aterizeze in ele cu topoganul si din aia de nisip ca aia ii f ieftina, numai ca sa gasim un model mai ieftin oleaca care sa merite.
Ca iti dai seama o sa imi fie si mie mai usor decat sa merg pana la parc unde oricum tre sa asteptam si dupa alti bebeii, asa are in curte poate sta cat vrea ea.
Abia astept pozele cu floricele si dungulitzele.
Anaco am vazut pozele f frumoasa burtica si broscutza.
Kimmy La Multi Ani fratelui ma bucur sa aud ca v-ati simtit bine si pe mine m-a disperat faza cu mesajele ca am patit-o din plin sapt asta.
Multumim de complimente.
Vicky deci legat de carutz daca producatorul zice ca e ok de la nastere deci se lasa pana jos, bine nu va fi perfect orizontal sa il masori cu, cumpana. Se da jos de tot dar ramane f putin inclinat. Da tu nu l-ai dat pana jos sa vezi care e cea mai de jos pozitie? Eu nici nu le ascult pe alea din magazin ca au un stil de ati baga pe gat si mai ales de genul va vai vede ca esti la primul copil si zice lasa ca asta nu stie o fraierim sa ne scoatem pe ziua de azi target-ul, ca asa fac si aici da eu le-o tai rapid. Tu ia carutzul la puricat trage de el cat poti da-l pana jos, oricum sa stii ca la orice carutz nou va merge mai greu sistemul ala de lasat spatarul jos si nu o sa iti iasa din prima dar asta nu inseamna neaparat ca va merge greu mereu asa a fost si a nostru eu am exersat cu el vreo cateva sapt pana sa vina fata si abia dupa vreo ceva timp de folosit si-a dat drumul si acuma merge super rapid. Mai ales la inceput nu ai sa nimeresti pozitiile, in genere daca zice ca spatarul are 5 pozitii inseamna ca merge pana jos, cele cu 4-5 pozitii is alea care merg pana jos.
Vanzatoare a zis sigur ca nu merge chiar de tot tocmai sa iei si landou si scoica si etc ca tre si ele sa faca vanzare.
Ms de sfatul cu loola. Daca mai aflati ceva de modelele astea ziceti si la mine eu nu ma supar ca de aia va si chinui poate poate aflu mai multe.
Bufi felicitari pt caruciorul roz.
Dana cu placere. Distractie placuta la iarba verde.
Gabriela pai de acu asa sa faci poze cu burtica da sa fii zambareatza ca tre sa fii happy, dupa ce nasti ai sa zici vai nu zambeam in nici o poza si o sa iti para rau, vb din experienta.
Alea de silicon ca si Anka zic ca is aiurea nu am luat dar din cine mai stiu ca a luat nu le-a folosit tare mult, si aici sa stii ca este o chestie se inventeaza tot felul de minunatii pt mame si bebeii si aia de la marketing ti le descriu tie viitoare mamica ca pe ultima inventie a secolului care o sa iti salveze viata exact cand ai nevoie si vai ce bune is si de fapt dai bani si nici nu le scoti din ambalaj, asa sunt aici si betigasele de urechi cu opritoare care vai cica is speciale si etc, dar orice medic o sa iti zica ca betigasele nu sunt recomandate nici pt adulti dapai pt bebeii, la bebii urechile se curata cu, coltul de la prosop nu bagi nimic in ureche.
Alina f frumos arata gradina imi place mobila au aparut si la noi acuma in cataloage mobila din asta e din aia de ratan nu? Noi nu am luat ca vremea e super capricioasa aici si nu rezista tare mult din cauza asta noua ne trebuie ceva super rezistenta la vreme. Si noi mai avem de amenejata in gradina speram cand vine mama sa ma ajute sa mai fac una alta si apoi cand vin ai mei la botez si o sa stea mai mult oleaca putem profita si ne mai ajuta la una la alta ca e destula munca in gradina ca de anul trecut de cand ne-am mutat am reusit numai sa o facem de la jungla la ceva pe unde poti merge dar nu am platat sau facut nimic deosebit.
Anka si aici la targurile astea zice ca vai sa vii sa vezi produsele sa ti se explice etc si is bata cand ii iei la intrebari. Nici noi nu mergem ca se calca toti in picioare si is si departe la noi intr-un capat de Londra.
Hmm da ai fost harnicutza nu gluma. Si eu am zis ca vreau sa fac varza sapt asta care vine mai am niste costitza din aia afumata si cu niste carnacior. Plus ca a trecut tare mult de cand nu am mai facut varza ca varza tre sa merg in Londra la un turc sa o iau ca e sg care e buna asta din supermarket daca gasesc alba e mica si f fibroasa e cam batrana. Si in rest este varza dar dina ia verde creatza de zici ca e salata nu varza si aia nu imi prea place cum iese.
Cristina felicitari pt cele 23 de sapt. Auzi daca tot esti prin zona eu nu am gasit drojdie din aia cubuletz proaspata cum ar veni ci numai din aia uscata care zice ca e buna pt paine si pt aluaturi si pt masina si pt manual, da nu stiu cata sa pun in reteta de gogosi zice de drojdie proaspata. Stiti cat trebuie pus uscata??? Ca pe cutie la asta zice ca se poate folosi si in locul aleia proapspete da nu zice cat la cat.
----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
cristina_p spune:
quote:
Originally posted by mada_mxm
Cristina felicitari pt cele 23 de sapt. Auzi daca tot esti prin zona eu nu am gasit drojdie din aia cubuletz proaspata cum ar veni ci numai din aia uscata care zice ca e buna pt paine si pt aluaturi si pt masina si pt manual, da nu stiu cata sa pun in reteta de gogosi zice de drojdie proaspata. Stiti cat trebuie pus uscata??? Ca pe cutie la asta zice ca se poate folosi si in locul aleia proapspete da nu zice cat la cat.
Eu folosesc numai drojdie uscata, ca aici in Franta n-am vazut proaspata. Depinde de cantitate, normal un pliculet merge pana pe la 500 gr faina. Azi la gogosi am pus dupa ochi, cam o lingurita sau una si jumatate si mi-au iesit 15 gogosi maaari. La paine, pt o paine de 750 grame pun 2 lingurite de drojdie (cand masor folosesc intotdeauna lingurita gradata de la masina de paine).
Spor la bucatarit!
www.flickr.com/photos/cristina_pop/" target="_blank">Cristina 23+
Don't cry because it's over; smile because it happened!
MissJJ spune:
Cristina ms mult de raspuns. Nici aici nu am gasit din aia proaspata.
Fetelor da ce e cu linistea asta pe aici? E asa cald in ro de ati plecat toate la plimbarica?
Eu tocmai am pus sa fac ceva bun pt mine ca m-a pocnit pofta de orez si am facut niste ardei umpluti cu orez cu chorizo si ceapa rosie la cuptor si apoi la final ras ceva cascaval si lasat sa faca crusta si cu niste salatzica fresh langa. Yum, yum.
Acusi dupa ce pap merg sa pun si pozele de azi pe picasa.
Sper ca mai da vreun semn vreo careva si azi, daca nu ca urez o saptamana usoara si frumoasa tuturor, multi pupici de la noi si o seara placuta in continuare.
Bebe 2
boticelina spune:
Cristina cum sa ma supar...? Chiar ma chinuiam cand am citit mesajul Ankai sa-mi dau seama de unde vine LC, stiam ca-i vb de lingurita, dar vroiam sa dau un raspuns competent
Mada Dupa cum a zis si Cristina corespondenta drojdie proaspata/drojdie uscata e cam 4/1, adica 25 gr de drojdie proaspata la 5-7 gr de din aia uscata. De obicei pe pliculet scrie si cata trebuie sa pui functie de cantitatea de faina cu care lucrezi.
Anka nu mai tin minte cum zicea Sun ca face painica neagra, dar eu pe forumul maestrelor (culinar) am aflat ca poti inlocui maxim 30% din cant de faina alba cu alt tip de faina (integrala, de secara, tarate, etc.) pentru ca fainurile astea nu au indeajuns gluten si nu creste painea daca pui mai multa. Doar daca pui gluten separat (se gaseste, eu am luat si am, dar nu am facut inca pt ca n-am gasit faina de secara). E drept ca nici nu m-am omorat cu cautatul, o fac pe aia cu tarate si cel mai des fac paine cu un amestec de faina 000 si 450 plus seminte de floarea soarelui
Ziceai ca ai pictat camera Elizei, cum iese, nu ne pui si noua niste pozici?
Eu sunt in extaz, am inceput colorarea floricelelor si nu cred ca mai am mult si ma mut sa dorm pe jos in camera gargaritzei, asa de frumos iese
Bai, si pe mine ma seaca cumplit domnitele care-s puse cica sa te lumineze si ele habar n-au cu ce se maninca ce vand. Nu mai devreme de ieri am patit asa cu masina de cusut, ma dusesem hotarata sa-mi iau Toyota aia, dar nu mai ramasese decat una si evident fusese descompletata la raft (doar traim in Ro, nu?) si doamna de pe raion incerca sa-mi vanda Brotherul ca-i mai buna si stie mai multe decat Toyota, desi io stiam clar ce poate fiecare si nu era deloc asa. Am fugit ca sa nu ma stropsesc la ea
Monica 26+ si gargaritza Nancy
bunurile gargaritzei
"If you are unware of your choices, then you have none"
anaxena spune:
buna seara fetili!!
eu mai am un pic si termin camera lui bb..adiq mai am de luat salteaua de pat,draperia si sa fac un suport pt schimbat bb..asha ca presupun ca sapt viitoare este gata
SUN parca trebuia sa ne intalnim azi!!!
maine ma duc la echo sa vad ce-mi face bbeloaia...
mey fetelor cam de cate ori se mishca bb vostru intr-un intreval de 2h??ca eu imi fac griji...a mea doarme 30 min-1h si apoi 30min-1h face scandal!si am o burtica cam mare..deja stau pe ganduri ca eu si sotzul suntem medii de inaltzime ,eu am avut 3200g nascuta la 42sapt si tati a avut 3000g,acum e clar ca nu fac un copil de 4000g!!!or fi 2!!
in rest ma tarasc sa merg si am o super mega gingivita cu infectie cu tot de care nu scap si disperrr
sapt asta o sa repet analizele si sper ca o sa-mi fac si bagajul de spital dupa care sper ca ma linishtesc
si s-ar putea sa am contractii,dar nu sunt foarte sigura...tre sa mai urmaresc situatzia
Ana-Maria30+ am schimbat prefixul!!
am oMARIA!!!AMR 10sapt-numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/video/x4a86k_grigoras-ana-maria_fun" target="_blank">filmuletze bebe new!!
anaxena spune:
mi-am tras o noua semnatura...poate mai lucrez la ea pe parcurs
ma duc sa citesc la mai-iunie..sa vad ce si cum s-a intamplat
am oMARIA!!!AMR 10 saptamani
numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/video/x4a86k_grigoras-ana-maria_fun" target="_blank">filmuletze bebe new!!
anaxena spune:
am si eu o problema cu sapt astea
dc eu am 30 sapt + x zile,nu e normal sa am AMR 9 sapt???
proiectul bebe pink
MissJJ spune:
Gata pot sa zic ca dupa o jumate de ardel umplut si niste salata deja ma rostogolesc, da tare bun a mai fost.
Bufi am pus caruciorul la listutza.
Boti ms mult. Am sa ma chinui sa fac sa vad daca iese ceva. Sper sa nu o dau in bara.
Anaxena bravo ma bucur ca aproape ati terminat si felicitari pt schimbarea prefixului.
Legat de miscarile lui bebe sincer nici nu am stat sa ma gandesc cam cat de des si cum misca dar oricum mi se pare ca misca mai mult decat misca fata sarcina trecuta. Acuma poate m-a lasat pe mine memoria, fata dadea asa tare dar mai rarutz parca bebe asta misca mai des.
Merg sa pun pozele pe picasa si apoi ma retrag pe canapelutza la un dvd ca vad ca pe aici e liniste si pace, cam slaba miscarea azi asa ca ma retrag sa ma odihnesc si eu oleaca ca is super plina si rotunda.
Bebe 2
anaxena spune:
am citit la odiseea de mai-iunie si au 2 fete care au nascut la 36 sapt!! toate fetele s-au panicat ,chiar si eu care mai am ceva timp pana nasc...sper ca al meu col sta cuminte la 32mm si e inchis!!!
proiectul bebe pink
ankalaura spune:
hello
Gata si eu cu treaba pe ziua de azi, ma pregatesc de o saptamana lucratoare plina de satifactii carieristice! Bleah!
BOTI - n-am mai terminat florile soro, daca tot plecati am fost.. Si Eliza imi zice, zilnic...
Weekendul viitor mergem la soacra-mea... Trebuia acuma, dar am amanat. apoi plecam la maica-mea. Fa ceva daca poti! Cand sa fac? Seara la 8?> Seara la 8 pic franta...
Dar poate reusesc sa recuperez dupa Pasti, cand mi-am luat 3 zile libere, si dupa 1 iunie, cand o sa stau acasa.
Asta imi aminteste de 2003, cand eram gravida cu Eliza, abia ne mutaseram si varuiam noi, ca bani de mesteri nu erau. Si munceam frumusel, si seara, de la 8 incolo, dadeam cu trafaletul amandoi, eu din ce in ce mai umflata si sotul meu din ce in ce mai ascutit (nu ca ar fi altfel firea lui... )
Cris - multam de explicatii. O intrebasem pe Boti pentru ca ma gandeam ca o fi vreun COD secret al ei cu LC si LS alea...
Abia astept masinaria - asta e "de imprumut", mi-o aduce o colega ce a luat-o de mobila si nu a folosit-o niciodata. O sa imi fac timp sa ma uit putin in magazine, sa imi iau una. Habar n-am ce ar trebui sa caut, la caracteristici ma refer...
Hai ca va pup. Ma duc la un dus scurt si la nanica.
Anca mami de Eliza si 28+ cu Ligia Stefania