Fumatul in randul adolescentilor

Fumatul in randul adolescentilor | Autor: childsmoking

Link direct la acest mesaj

Stiati ca anual, 400 000 de minori se apuca de fumat (numarul celor care doar incearca este simtitor mai mare)?
"28,4% dintre minorii sub 14 ani au declarat c#259; fumeaza, 64% dintre elevii de 16 ani au fumat pana la aceast#259; varsta.Alti 32% au fumat prima tigara inainte de 14 ani si 75% cred ca doar persoanele care fumeaza 1-2 pachete de tigari pe zi se vor imbolnavi"
Vorba cuiva.. "atat de multa „tinerime” fumeaza si atat de putina intelege DE CE o face..poate ar fi trebuit sa incep cu celebra inscriptie de pe usa magazinelor, devenita subiect de bancuri printre noi, adolescentii: „Nu vindem tigari minorilor!”..vanzatorii nostri de tigari sunt niste oameni ai naibii de morali! Tocmai din acest motiv, la fiecare colt de... bloc, grupuri de tineri trag fum dupa fum, dupa fum... Nimeni nu vinde tigari minorilor in tara asta. Nici macar in gand!"
Ce credeti despre aceasta problema care ne priveste pe toti?Am impresia ca majoritatea adolescentilor sunt scapati de sub control de catre parinti,sau unii chiar le permin,vorba aia "Asa parinte,asa copil".Oare ce e de facut?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mstef spune:

Da, oare ce e de facut? Si eu m-am intrebat, si n-am gasit nici un raspuns.Fata mea de 16 ani fumeaza de la 14 ani.Degeaba le interzicem, vor fuma pe ascuns,nu putem fi langa ei 24 din 24 de ore.Fiind o familie de nefumatori,sper ca intr-o zi sa se trezeasca singura ca e o prostie ce face.Deja am impresia ca fumeaza mai putin decat fuma in clasa a IX-a.Pacat insa de plamanii ei tineri si de sanatatea care nu are de castigat mai ales la o varsta atat de frageda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Anturajul e de vina bata-l vina.Eu de ce nu pot sa ma las nici acum, am inceput in tineretze pe la 17 ani si desi stiu ca nu e bun nu pot sa renunt, singurul lucru bun pe care l-am facut ca mi-am "intixicat" copii si nici nu vor sa auda de tigara inca !Sa speram ca nu o fi cazul mai tarziu ca tare as suferi sa se apuce si ei.O grada de bani aruncati pe geam si mai aduce si boala!E ca si cum platesc sa ma imbonavesc! Ce tampenie !Aici se dau amende puternice adultilor care vad tigari minorilor asa ca nu se dau la magazin , dar ca peste tot isi fac id false au frati mai mari , mai fura de la tata , mama sau eu stiu cine si tot fumeaza daca vor e tare greu sa-i controlezi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraaaa spune:

Si eu regret ca m-am apucat de fumat. Majoritatea se apuca datorita anturajului, eu m-am apucat ca o refulare fata de viata pe care o duceam. Lipsit de logica, nu-i asa? Dar la 17 ani gandeam altfel. Cei care suntem fumatori, poate ca ne va folosi experienta proprie, ca aproape toti regretam ca ne-am apucat. Un lucru e cert pentru mine, interdictia nu ajuta, mai ales odata ce s-a instalat dependenta. Trebuiesc avertizati inainte sa apuce sa fumeze prima tigara, pentru ca deseori chiar una singura e de ajuns - nu-i place, considera ca asa ceva nu ii poate da dependenta pentru ca are un gust atat de neplacut, deci nu constientizeaza pericolul. Tocmai de asta o aprinde si pe a doua, a treia and so on

Mergi la inceput