FIV de toamna V

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Parvutoiu Anca spune:

Salutare, fetelor!!!

monbb1, eu zic sa nu te dai cu vreo crema cu hormoni de capul tau fara sa intrebi inainte, ca Doamne-fereste - poate iti dai echilibrul hormonal peste cap. Stiu ca nu e de joaca cu hormonii, echilibrul lor este o treaba ff delicata, nu usor de ajustat medical - uite, eu cred ca problema mea de la hormoni mi se trage - acel endometru cam mic..

Raluca, cum mai stai cu asteptarea ( asta apropo si de asteptarea mea...)??? hihi, imaginatia mea fertila, ca bine ziceai, m-a facut sa gasesc deja ceva ptr injectii, hihi, am gasit un spray -anesteziant local -Lidocaina sau cam asa ceva. Diseara ma vad cu o buna prietena de-a mea, doctorita, am s-o intreb care-i treaba cu spray-ul asta.
Sunt neobosita, asa-i, hihihi???

Ce mai face Pia??? S-a mutat cu bine???

Va pup pe toate, o zi cat mai buna in continuare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Salut gagici,

Vad ca odata cu apropierea lu' septembrie, crescsperantele si tonusul nostru...
Anca, lidocaina-i buna...te linisteste de numa...dar vezi sa nu aiba efecte adverse...

Testu' ala cu penetrarea ovulelor...imi pare interesant...poti sa ne dai mai multe detalii? Chiar se face? Cum? Ce? De ce? Ce rezulta? Asteptam...

Si eu am facut progesteronul tot in ziua 21...mi-a luat sange de 3 ori, din 20 in 20 de minute...

Oare Gabi este VERDE la mare? La cum arata astia la stiri....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

in nu am facut in a 21 zi nici o analiza,mai ales cum zici din 20 in 20 de minute.Asta e pt. FIV,sau numai pt.analize hormonale obisnuite?

Mergi la inceput

Analize hormonale "obisnuite"....cand am inceput sa caut cauza acum 3 ani...de atunci le-am mai facut o data...
sA VADA DACA HORMONAL SE DESFASOARA TOTUL NORMAL....

Mergi la inceput

Restul ies la prima recolatre...doar pt. progesteron si prolactina a trebuit sa astept si mi-a mai luat o data si inca o data...
Nu a vrut sa-mi lase acul in vena si sa foloseasca aceeasi gaura...mi-a luat din mana cealalta..dar cred ca a fost doar "fita" de-a asistentei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Dragele mele, uite aici niste website-uri despre testul de care vorbeam - Sperm Penetratrion Assay (SPA).
http://www.virginiamason.org/dbfertility/sec425.htm
http://depts.washington.edu/uroweb/spermpenetrationassays.htm
Pe scurt, acest test esta facut ca sa evalueze potentialul spermatozoizilor de a penetra ovulul. S-a constatat ca ovulele de hamster sint f. similare cu cele umane. Fiind evident ca ovulele umane nu se pot obtine usor, atunci se folosesc ovulele de hamster.
Se separa spermatozoizii de restul lichidului (semen) si se pun intr-o cultura impreuna cu ovulele de hamster. Se lasa cam o zi, sau citeva ore, parca, si apoi se evalueaza cit % din ovule au fost fertilizate. Procedura e cam acceasi cu accea care se face pt. IVF (dar nu ICSI). Aici deobicei se cere sa se faca SPA-ul inainte de a incepe IVF, ca sa stii daca ai nevoie sau nu de ICSI.

Testul the morfologie Kruger este doar o spermograma mai avansata. Numaratoarea, motilitatea, volumul, etc. sint masurate ca in orice spermograma, dar morfologia (adica formele propriu-zise ale spermatozoizilor) sint studiate mai in amanunt. Si anume, se iau 200 spermatozoizi doar si se verifica fiecare la miocroscop, uitindu-te la capul, corpul si coada fiecaruia. Limitele normale trebuie sa fie de peste 7-10% forme normale.

Multumesc, Raluca, de sfatul in legatura cu caldura la barbati... Dupa ce ne-a spus dr. ca asta s-ar putea sa fie problema, am citit tot internetul despre acest subiect, zile intregi... Iti inchipui ce sperietura am tras cind ni s-a spus (si am si citit) ca la unii barbati mai sensibili, poate sa fie ireversibil si sterilizati pe viata (rar, dar posibil). Adevarul e ca numaratoare i-a crescut de la 0 (da, zero) la 57 mil/ml in 3 luni dupa ce a oprit baile. Eram in al noualea cer!! Dar totusi morfologia e tot proasta. Poate sa fie din cauza bailor si sa fie o conditie ireversibila, sau poate sa fie din alte cauze, chiar si genetice (desi cum am mai spus, el a reusit acum 10 ani sa lase gravida pe o fosta prietena).

In orice caz, sintem chititi pe IVF, si am sperantele f. sus acum!!!!
D-abia astept!

Va pup pe toate cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Corina,
interesant ce spui tu. Noua nu ni s-a recomandat niciodata testul SPA. Poate e f. scump si se recomanda doar cuplurilor la care morfologia spermatozoizilor nu e f. buna. Te superi daca te intreb cat costa SPA la clinica unde mergi tu?
La noi toata analizele ieseau perfect pe hartie si practic nu se intampla nimic. In orice caz de cate ori ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca nu ne hotaram sa facem ICSI, mi se face rau. Dar repet - la noi un pic au banuit ca nu se produce ori fecundarea ori implantarea, deci nu vreau sa speriu restul fetelor. Daca sunt alte probleme la femeie, atunci FIV probabil combate problemele alea fara ICSI. Oricum nu strica sa intrebati medicul.

Corina, intreb cat costa SPA ca de ex. la clinica la care am fost noi ICSI costa $3.500 si daca SPA este cam pe-aproape la cost, atunci probabil merita din start facut ICSI, fara testul ala. Poate de-aia nu ne-a recomandat SPA niciodata???

Capul sus, fetelor si curaj si cu injectiile astea nenorocite! Si eu iau in continuare prog. zilnic - mi-s cam ciuruite bucile, dar merita!!!

Va pup pe toate si va citesc zilnic si ma gandesc la voi.

cloe

Mergi la inceput

Cloe, SPA costa intre $300 si 400, nu mai stiu exact. Ma mir ca in U.S. nu vi s-a spus de el. Cauta pe web (google.com) si o sa gasesti o gramada de info despre SPA.
Aici ICSI costa $200-1300 max. Nu imi vine sa cred ca in NY costa $3500. In cazul asta, pot sa te intreb si eu la rindul meu cit te-a costat cu totul, tot tratamentul? Si unde l-ai facut? Au vreun website?

Mergi la inceput

Im cer scuze de typo - am vrut sa spun ICSI costa intre 1200 si 1300 (no 200-1300). :o)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Da Corina, aici preturile la absolut orice sunt umflate fata de alte locuri din State. Deci e ieftin SPA. Ma mir si eu ca nu ne-a spus. Si noi am intrebat de multe ori: cum putem afla daca se produce fecundarea? raspunsul lor: nu putem afla asta decat la FIV. Pana la urma dupa SPA s-ar fi ajuns la acelasi raspuns, ca avem nevoie de FIV cu ICSI, dar am fi avut un raspuns mai repede si nu ne mai chinuiam cu 5 IUIs... In fine, faptul e consumat, bine ca am fost inspirati.

Tine-te bine acum: pe noi ne-a costat tot FIV-ul $15.000 !!!( aici sunt incluse injectiile = $550 si $1000 pt. cryopreservarea embrionilor ramasi pt. primul an). Dar vreau sa-ti spun ca injectiile au fost ieftine fiindca mi-a dat o asistenta gonal f in valoare de $1.800 fiindca cineva le donase la clinica, altfel ne mai costa nca 1800 in plus. Si inainte de FIV inca multi, multi bani pt. analize si IUIs... Dar nu-mi pare rau dupa nimic!

Sper ca la voi e mult mai ieftin. Poti sa-mi spui cat ar fi un FIV cu totul? Banuiesc ca mai putin de 10.000, asa-i? Clinica la care am fost noi se numeste Montefiore - http://montefiore.org/ivf/

Te pup

Cloe

Mergi la inceput