FIV de toamna V
Raspunsuri - Pagina 12
oanamagda spune:
draga denisa,
uite si povestea mea: la 24 de ani am facut laparo, dupa 3 luni am facut fiv, hiperstimulare puternica, mi-au transferat 3 embrioni f frumosi, toti dr de acolo ne dadeau sanse de 99% ca va fi sarcina avind in vedere faptul ca amindoi eram f tineri, embrioni fff frumosi, endometru f bun, etc si nu a fost sa fie; aoi in anii urmatori au urmat multe tratamente cu injectii pt stimulare pt obtinerea sarcinii pe cale naturala(cred ca am facut vreo 10 serii de tratam), dupa care au urmat 2 inseminari, si in sfirsit un fiv in septembrie 2002; la ultimul fiv totul a mers f bine, embrioni iarasi ff frumosi, transferati in a 6-a zi, endometru bun; of course ca iar a fost hiperstimulare, am stst in perfuzii 4 zile, cu gheata pe burta 2 zile pt ca mi-au ranit ovarele si m-a durut ingrozitor punctia( si sa stii ca sunt o tipa f curajoasa si nu mi-e teama de durere); am baut 5 l de apa pe zi, aveam burta ca o gravida de luna a 4-a; ce mai, a fost cum a fost; mi-au transferat 3 embrioni care aveau peste 100 de celule fiecare, erau in stadiul de blastocist(dr zicea ca numai o data a mai ajuns in stadiul asta cu o pacienta si numai cu un sg blastocist); toti ma puneau sa-mi cumpar pampers multi ca voi avea tripleti sau gemeni; toate tratam le-am facut la timisoara la clinica bega; m-am intors acasa(eu sunt din suceava), am luat progesteron-6 utrogestan pe zi plus 2 fiole de progesteron, dimineata si seara; si iar au aparut probleme: am facut un fel de alergie la progesteron: pe fund mi-au aparut pete mari si rosii, umflate care ma mincau ingrozitor; of course am sunat dr dar ea a zis ca nu stie ce sa zica si nu si-a batut capul cu chestia asta; am stat cu gheata la fund in fiecare zi cite 3-4 ore ca sa am unde sa mai fac injectiile, a fost groaznic pt ca efectiv nu aveam loc unde sa fac 2 injectii pe zi!!!
au trecut 2 sapt cu chiu cu vai, am fost in iasi pt analize si surpriza: a parut hormonul de sarcina dar cu o valoare ff mica: limitele erau intre 10-50 de nu stiu ce unitati, iar la mine a iesit 12,63 si progesteronul cu valoare prea mica; cind am sunat dr mi-a spus ca e sarcina, dar ca ceva nu e in regula; si-a amintit ca trebuia sa-mi dea gravibinon!!! eu faceam prog de 2 ori pe zi, dar prog slab si de proasta calitate pt ca asa imi daduse ea, si la tel ma intreaba daca am facut gravibinon, cind i-am spus ca nu, s-a mirat f tare si mi-a spus sa fac o fiola imediat; am facut din nou analize dupa o zi, hormonul de sarcina avea valoarea 12,90 si prog crescuse cit trebuia sa fie pt o sarcina; am sunat-o , mi-a spus sec: sarcina oprita in evolutie, si cu asta basta;
asta e povestea mea; acum ma pregatesc sa merg la dr niculescu pt ca am citit pe acest site numai lucruri f bune despre el; vreau sa fac progr la el in sept si sa mai incerc un fiv in primavara 2004;
eu am multa speranta si rabdare, dar vezi, toate astea le-am invatat pe pielea mea; daca mi-ar fi spus cineva acum 5 ani ca voi avea de asteptat atit si voi trece prin atitea, i-as fi spus ca e nebun; am 29 de ani si inca 10 ani voi incerca sa am un bebe pt ca asta e ceea ce-mi doresc cel mai mult;
va pup pe toate si va tin pumnii pt fiv-ul de toamna;
oana
denisa73 spune:
Doamne,Oanamagda,ce poveste trista ai si tu?Eu tot asa am incercat vreo 8 ani,fara rezultat.Nu ne-ai spus de fapt ce diagnostic te-a adus la FIV?Ai avut probleme tu sau sotul?Sti si eu am pierdut doua sarcini,iar a treia extrauterina am facut si mi-e teama,sa nu patesc iar la fel.Mie aici nu mi-a prescris decat Utrogest(asa ii zice aici si contine progesteron 100mg)o fi de ajuns progesteronul asta pentru a mentine o eventuala sarcina,sau sa iau Gravibinon musai?Vitamina E ajuta si ea?Ma gandesc sa iau,mai ales avand in vedere ca am mai pierdut 2 sarcini.
Cloe este obligatorie analiza pt.prezenta hCG la sange,acolo la clinica unde ai facut tu,sau ai facut-o de buna voie?Aici la noi intelesesem ca dupa ET,imi fac singura un test de sarcina si daca iese pozitiv atunci ma duc la un cabinet ginecologic obisnuit.
Corina G spune:
Draga OanaMagda, doamne ce mi se rupe sufletul cind aud povestea ta... tare mult trebuie sa fi suferit. Dar imi place ca esti asa pozitiva si optimista. Asta e mare lucru!! Conteaza f. mult starea de suflet. Sa dea dumnezeu sa ti se implineasca visul cit mai curind.
Denisa, cred ca pot eu sa iti raspund la intrebarea adresata lui Cloe. Aici, in U.S., clinica care iti face IVF-ul iti face si testul (testele) de HCG in singe (parca la 12-14 zile dupa ET si inca odata dupa inca citeva zile), plus o ecografie, sau chiar doua. D-abia dupa ce e clar ca esti insarcinata termini "tratamentele" cu ei si te duci la dr. tau generalist (sau obstetrician) care te va vedea in timpul sarcini, nasterii, etc.
Aici nu se da prea multa importanta la testele care le faci acasa, ca urina nu arata atit de precis ca singele daca esti insarcinata sau nu, mai ales in primele 2-3 saptamini de sarcina.
Va pup pe toate, un weekend frumos,
cored spune:
Dragele mele, asa cum am promis va voi povesti cum a decurs intalnirea cu Dr Banceanu cu care m-am intalni la Sp. Polizu. Prima impresie - un tip cu experienta si destul de optimist. Mi-a citit analizele mele si ale sotului si a spus ca situatia nu e de disperat. Trebuie tratata in primul rand problema ovarului polichistic la mine, (el spune aceva de o decorticare - asta m-a cam speriat)iar apoi putem incepe inseminarile. In opinia lui 25 mil spermatozoizi cu 30% mobilitate se preteaza la inseminare. M-a contrariat putin aici deoarece la Medsana iti recomanda direct FIV pentru rezultatele astea. Oricum programul de inseminare intr-o luna la clinica americana unde are el consultatii consta in stimulare, si 3 zile de inseminari pentru a fi siguri ca prind momentul ovulatiei. Costul total fara tratament este de 300usd. Noi suntem programati pentru lotul din toamna la Medsana la Dr. Protopopescu cu ICSI si vrem sa mergem pe alternativa asta. de maine incep deja tratamentul pentru ovar polichistic si din ce mi-a spus endocrinologul se poate trata detul de repede pentru ca nu e foarte grav. se va stie sigur dupa punctie.
oanamagda, ai o poveste foarte trista dar in acelasi timp o atitudine pozitiva de admirat. sunt convinsa ca vei reusi.
duminica placuta la toate
cj
Cloe spune:
OanaMagda, imi pare nespus de rau ca ai trecut prin atatea... sper din suflet ca fiv-ul din Sept. va reusi!!! O sa va urmaresc pe toate si ma rog pt. voi.
Denisa, asa e cum ti-a raspuns Corina. Aici iti face obligatoriu analiza de sange (ii spune "beta" aici) si clinica mea ma lasa la ginecolog obisnuit numai dupa ce se aude inimioara.
Chiar daca nu am trecut prin atatea ca multe dintre voi, am trecut si eu prin destule si va inteleg durerea. Sa fiti tari, ca pana la urma va fi bine!!! Va pup pe toate.
Cloe
denisa73 spune:
MUltumesc mult fetelor!Atunci cred ca s-ar putea sa fie si aici oblobatorie aceasta analiza si sincera sa fiu chiar mi-ar place,sa mi-o faca,deoarece sti sigur daca esti sau nu insarcinata.Oricum o sa aflu marti cand trebuie sa ma duc,daca se face obligatoriu sau nu.Ce m-a nelamurit pe mine a fost ca am auzit cazuri care le-au iesit testele de sarcina din urina pozitive si ele nu erau insarcinate?Oare ce poate determina acest lucru?
Corina G spune:
Denisa, testele de urina nu sint asa de precise, cum am mai spus intr-un mesaj anterior. Testele de urina masoara un anumit hormon (LH - nu stiu cum se numeste in rom.) [CORECTIE: masoara HCG defapt]. Cele de singe masoara tot HCG-ul [CORECTIE: dar il detecteaza si in concentratii f. mici]. Cind faci un test de urina, dupa FIV, deci dupa o gramada de medicamente/injectii cu hormoni (sau stimulare de hormoni) e de asteptat ca testul de urina sa dea un rezultat gresit. Cel de singe e f. precis, mai ales ca deobicei il faci chiar de 2 ori, fiindca se stie ca la o femeie gravida, HCG-ul se dubleaza in numar in fiecare zi [CORECTIE: se dubleaza la doua zile].
Numai bine la toate,
karula spune:
Oana, citind povestea ta mi-am adus aminte ca ai mai postat la un moment dat si spuneai arunci ca esti nemultumita de cum ti-au urmarit cei de la Timisoara evolutia de dupa ET. Ce sa mai zici...
Eu ma apropii de finalul celei de-a doua luni de tratament si as mai avea de facut o tura. Problema e ca ar trebui sa incep ultima folie de anticonceptionale in jurul datei de 23 august, ceea ce inseamna ca n-o termin pana la inceputul lui sept., ci cam pe 12. Dar deja ar fi trebuit la acea data sa incep trat pentru ET... Cu Ancar nu pot vorbi decat la inceputul lunii sept, si de aici deruta mea: sa mai iau si folia numarul trei sau nu? Nu va bateti capul cu calculele mele, am scris mai mult ca sa le rog pe fetele care merg la Ancar sa-mi dea si mie imediat de stire daca afla ca ar fi disponibil (macar telefonic) mai devreme.
In rest... astept de la voi amanunte despre cum decurge treaba.
Cloe spune:
Corina, scuza-ma, dar trebuie sa te corectez. Testele de urina de sarcina masoara tot hormonul HCG - adica hormonul de sarcina, ca si alea de sange, dar detecteaza doar concentratii mici, pe cand analiza de sange de sarcina detecteaza in mod f. exact orice cantitate de HCG. Hormonul LH de care ai scris tu este hormonul care creste la ovulatie, ala este detectat de testele de urina care detecteaza ovulatia, nu de testele de sarcina.
De ce ies uneori testele de urina pozitive si de fapt nu este sacrina? Pt. ca injectia de declansare a ovulatiei (de ex. Pregnyl), care se da aprox. cu 36 de ore inainte de punctie, contine exact hormonul HCG si daca se face testul de sarcina prea repede, acest hormon nu ajunge sa fie eliminat din organism si de aceea iese un pozitiv fals. Am inteles ca 10.000 unitati de Pregnyl (de ex.) se elimina din organism in aprox. 10-14 zile de la injectie.
Va pup pe toate.
Cloe
PS: Am uitat sa adaug ca la femeile insarcinate HCG-ul de dubleaza tot la 2 zile, nu zilnic. Si de fapt am auzit ca si daca creste cu 60% in 2 zile, e bine.
oanamagda spune:
da, karula, ai dreptate, am mai trimis ceva mesaje in care am vorbit despre taxele pt fiv si iui de la tm;
am o rugaminte: sa-mi dai detalii despre ultimul tau tratament la dr ancar(am inteles ca ai facut punctia si urmeaza sa faci et in sep; si eu ma gindesc sa fac tratam si puncti in aprilie 2004 si sa las o perioada de 3 luni pauza, dupa care sa incerc et; eu m-am hotarit sa merg la dr nicluescu, dar te rog sa-mi spui ce te-a facut sa mergi la ancar; daca ar fi difernte mari de tehnolog, aparatura, etc as lua in considerare si varianta asta; poti sa-mi dai un sfat si sa ma ajuti sa ma decid? te rog sa-mi povestesti cum a fost tratam, citi embrioni au congelat, etc si ce tratam vei lua pt et;
astept vesti,
oanamagda
multumesc mult fetelor pt gindurile bune; sunt fericita ca m-am decis sa "apar" si eu printre voi; e f bine cind stii ca vorbesti cu cineva care intelege prin ce treci si ce dorinta arzatoare ai; sper din toata inima ca Cel de sus sa ne indeplineasca dorinta pt ca in fond ne dorim ce poate fi mai frumos pe lumea asta: un ingeras..