FIV de toamna V
Raspunsuri - Pagina 11
Corina G spune:
Fetelor, am vrut doar sa va "anunt" ca acum avem ora la dr. pe 21 aug, in loc de 25 aug, ca sa incepem pregatirile, semnam, platim avansul, etc.
Am tot oscilat intre 2 clinici de aici, si pina la urma am ales-o pe cea care a avut ratele de succes cele mai ridicate in ultimii 2 ani, in cazul meu, sub 34 ani, de 61% !!!! Se pare ca va fi un pic mai scumpa decit cealalta clinica (cam cu vreo $1000 in plus) dar speram din tot sufletul sa merite cu virf si indesat.
Deci mi-am scurtat asteptarea asta groaznica cu 4 zile... ura!!!!
denisa73 spune:
Asa da rate de succes,zic si eu.Ai alta speranta la 61de procente al sanselor de reusit, decat la 30,iar dupa krio la 15-17 procente.Ce bine ar fi sa se faca peste tot la fel,nu credeti fetelor.Deci sa inteleg ca tu vei fi prima mamica?Apoi Raluca si in toamna toate.
Corina G spune:
Astia se lauda sa fie intre primele 10 clinici din U.S. ca rate de succes. Sotul meu a fost chiar azi la ei, si dr. spunea ca au unii dintre cei mai buni doctori de laborator din U.S. si ca d-abia ce au cumparat ultimul ragnet de aparatura. Bineineteles ca fiecare isi lauda business-ul lui, dar totusi ratele de succes (aici in U.S. sint obligati prin lege sa posteze ratele corecte, si nu umflate) spun multe...
La cryo, ratele anul asta sint de 41% si anul trecut au fost de 30%. Tot nu e rau!!
P.S. Sa iti fie gura aurita si sa dea Dumnezeu sa fim mamici (cu toatele) cit mai curind.
Monica-Elena spune:
Salutare gagici!
Va urez un week-end super.
Ce face Gabitza la mare? Oare o fi "verde".
Pia te-ai mutat?
va pe toate
Monica
denisa73 spune:
Buna dimineta fetelor!
Ileana numai doi imi transfera,ar fi fost bine trei,poate asa imi cresteau si mie sperantele.
Credeti ca acum daca mi-a marit doza se mai pot face alti foliculi,care sa ajunga la maturitate sau decat astia 5 se maurizeaza?Oare cat timp le ia sa se maturizeze?Pana in ce zi a ciclului se face punctia?Dar ET?Mai conteaza zilele de ciclu daca totul este artificial?
Azi m-am trezit cu intrebari,ce sa fac,stresul e de vina.
oanamagda spune:
salut fetelor,
multumesc mult pt urarile calde de bun venit; eu va citesc mesajele de mult timp, asa ca suntem vechi cunostinte..
draga denisa,
stiu ca esti fff stresata din cauza tratamentului si ca toata lumea iti recomanda sa incerci sa nu te mai stresezi; exact prin momente dintr-astea am trecut si eu de multe ori, esecuri au fost multe dar din toate am invatat un lucru f important: SA AM RABDARE; sa stii ca e mare lucru sa inveti pe pielea ta/din experientele tale ce trebuie sa faci, cum trebuie sa reactionezi, etc
vreau sa te incurajez povestindu-ti o istorioara: la unul din nenumaratele tratamente m-am stresat ingrozitor, ajunsesem si la ginduri morbide...eram in a 18-a zi de tratament si numai foliculi fff mici pe ambele ovare..(eu la celellalte tratamente aveam foliculi f buni cu carul); iti dai seama ca mi se parea ca vine sfirsitul lumii pt mine; pe sotul meu nu-l vazusem de 3 saptamiini, stateam internata intr-o mizerie mare, cu gravide in acelasi salon..l-am sunat pe sotul meu sa vina sa ma ia acasa pt ca dr a zis ca renuntam la tratam in luna aceea; el a venit vineri seara, simbata si duminica ne-am plimbat, relaxare total; stiind ca am renuntat la trtam. nu m-am gindit deloc la asta; luni, am fost la spital pt un ultim eco: stupoare: 4 foliculi mari si grasi asteptau frumos injectia de pregnyl si inseminarea; ca sa vezi ce poate face stresul acumulat pe parcursul zilelor cind faci injectii, dozari hormonale,etc;
peste jumatate de anm-am intors la aceeasi clinica pt fiv; nu m-am gindit la tratam, ci m-am plimbat, am facut cumparaturi, am citit, m-am intilnit cu prieteni; intr-o seara era sa uit sa fac injectia, asa de deconectata eram...si cu doar 2 fiole pe zi timp de 10 zile am avut 8 foliculi maturi care s-au fertilizat bine ...toti 8..
stiu ca e greu sa treci peste tot ceea ce implica acest fiv, dar de dragul tau incearca sa faci ceva pt tine; eu sunt 100% sigura ca vei avea foliculi buni, mai ales ca am citit ca ti-au marit doza, dar conditia esentiala este sa incerci sa reduci stresul cit de mult poti;
spune-ti in fiecare dimineata ca vei reusi si vei observa schimbarea
iti tin pumnii pt reusita; hai, fii tare!
oana
cored spune:
Dragele mele, eu de-abia acum am aflat de cat de fericita este Cloe. Pentru noi e un exemplu de reusita si speranta. Mai ales pentru mine, deoarece ICSI este singura sansa. M-am inscris si eu pe siteul acela fertilitate.ro si m-au sunat ci de la cabinetul de fertilizare. a fost extrem de dragut doctorul cu care am discutat si acest Dr Banceanu, ginecolog destul de renumit (am doi medici in familie!)s-a oferit sa ma primeasca la o consultatie gratuita la el la spital pentru ca la cabinet nu are program decat pana la 4 si nu pot ajunge. maine ma duc sa vorbesc cu el face-to-face pentru ca sunt foarte curioasa pe ce se bazeaza cand spune ca inseminarea poate da rezultate si cu 3 mil de spermatozoizi. intr-un fel mi-a dat ceva sperante dar nu ma entuziasmez prea tare inainte de a discuta cu el. oricum va tin la curent. mai mult, noi avem programare la medsana pentru fiv la inceputul lui septembrie. sincera sa fiu nu prea stiu ce se va intampla, care va fi procedura, care sunt pasii, cat va dura toata experienta asta. poate voi cele care ati trecut prin asta ma linistiti si pe mine. va pup pe toate
cj
Cloe spune:
Denisa,
eu am avut mai multi foliculi, dar iti spun f. sincer ca nu conteaza asa mult numarul, ci calitatea. Au fost cazuri la clinica mea, care la punctie au avut 3-4 foliculi, din care s-a fecundat unul si au ramas insarcinate. Eu am avut multi, dar multi dintre ei erau f. mici la sfarsit. Deci te rog nu te stresa. Stiu ca e usor de zis... Mai ales ca acum ti-au marit doza, sigur o sa reactionezi bine si o sa mai faci altii, si daca nu, sa creasca aia care ii ai deja mari si sanatosi si ajunge.
Karula,
o sa incerc sa fac poza dupa poza, cu camera de calculator, sa vad daca iese poate pot sa pun aia pe pagina mea. Dar se vede numai o bulinuta :) - sa nu va asteptati la altceva deocamdata...
Oanamagda, inca o data, imi pare rau ca ai trecut prin atatea...
Cored, iti doresc mult succes!!! Se poate, sa stii!!!
Va pup pe toate si va doresc weekend placut.
cloe
denisa73 spune:
Va multumesc fetelor,pentru incurajari!
Oanamagda pana la urma ai facut ET?Sau urmeaza?Povesteste-ne din experienta ta.Unde faci FIV?
Cored sa ne povestesti tot ce vorbesti la doctor,iti urez succes si poate o vrea Dumnezeu sa nu ajungi la fiv si sa reusesti cu inseminare.
karula spune:
Cored, nu mai tin minte tu esti la Ancar sau la Protopopescu?
Oana, poti sa ne spui unde ai facut fivurile?