18 ani-iubesc o femeie matura!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Kari, stai cuminte, ca nu pierd eu sarcina din cauza unei discutii in contradictoriu, si in ciuda furtunilor hormonale din corpul unei gravide sa stii ca nu mi-am pierdut nici luciditatea, nici simtul umorului

Dar chiar sunt curioasa sa stiu tu ce ai sfatuit-o pe cumnata ta? Sau cum ai incurajat-o?

Felicia 30+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

plec la avocata, dar iti raspund diseara.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by levantzoi

Pai, deja sunt victime amandoi.

Dupa considerentele de mai sus, cei doi nu se afla intr-o situatie de dragoste/sex, ci intr-un surogat de familie de origine.

In absenta unei actiuni clare de auto-modelare a mamei, singura sansa de disparitie a acestui surogat ar fi intemeierea sa exclusiv pe sex din partea femeii- dar cu cat trece timpul, cu atat si aceasta sansa (oricum mica) scade.

Stiu ca "dragostea invinge totul", dar daca demonstratia mea de mai sus e valabila, nu e vorba de dragoste aici. Sau, daca vreti, dragostea devine doar o scuza.

Uite, ideile astea mie mi s-au parut foarte pertinente. E foarte posibil sa fie asa.

Motivele inconstiente pentru care ne alegem un anumit partener sunt de cele mai multe ori mai puternice decat cele constiente.

Felicia 30+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu cred ca d-na dr. l-a sedus pe tanar cu buna stiinta. De ce a facut-o e alta problema. Tanarul s-a lasat sedus ca i-a placut, acum traieste din plin aceasta experienta si ce credeti ca ar putea sa le spuna parintilor? Mami, tati, ma duc la d-na dr. pt.sex? Evident ca e mai interesant sa spuna ca are "o relatie, ca e indragostit" . Asa mami si tati sunt ingrijorati si se poarta cu manusi cu el, iar el e oarecum victima si scutit de raspunderi...Problema e la d-na dr., ei ar trebui sa-i ticaie ceasul biologic si ea s-a refugiat intr-o retraire a adolescentei... Oare de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

quote:
Originally posted by olympia

Eu cred ca d-na dr. l-a sedus pe tanar cu buna stiinta. De ce a facut-o e alta problema. Tanarul s-a lasat sedus ca i-a placut, acum traieste din plin aceasta experienta si ce credeti ca ar putea sa le spuna parintilor? Mami, tati, ma duc la d-na dr. pt.sex? Evident ca e mai interesant sa spuna ca are "o relatie, ca e indrostit" . Asa mami si tati sunt ingrijorati si se poarta cu manusi cu el, iar el e oarecum victima si scutit de raspunderi...Problema e la d-na dr., ei ar trebui sa-i ticaie ceasul biologic si ea s-a refugiat intr-o retraire a adolescentei... Oare de ce?

Olympia --- faina abordare!!!
Eu inca idealizez varsta de 18 ani dar cred ca avand in vedere ca avem o altfel de generatie putem crede si ca avem o altfel de abordare!
Dar face sens! Dar sa si manipuleze parintii?// Nu cred avand in vedere profilul descris de Kari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ce aiureli Sa nu va suparati Ok dar ma faceti sa zambesc..... asa pe 16mm.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

parerea mea este ca cele mai multe alegeri le facem motivati de subconstient, prea putin constientizam pe moment ce trebuie ales!

eram datoare lui miss parker cu un raspuns.

"cel mai important si necesar lucru pe care trebuie sa-l faci AZI (era in prima zi cand aflase de relatia fiului) este sa nu faci nimk! sa lasi sa treaca, o noapte, inca o zi si apoi inca o noapte, abia apoi sa te gandesti ce vei face...sa fii constienta ca nu s-a intamplat o tragedie, ca inca nu stii nimik si deci nu poti judeca in pripa! iti poti baga singura in cap, lucruri care nu sunt nicidecum asa cum le vezi! nu incerca sa afli de la el numik, lasa-l sa vina el la tine sa-ti spuna, mai ales ca acuma stie, ca voi stiti! si sa nu te astepti sa auzi lucruri care sa-ti satisfaca orgoliul de mama, dar nici lucruri care sa te doboare. raspunsul va fi undeva pe la mijloc!! e copilul tau, indiferent de ceea ce-ti va spune, trebuie sa-l sustii, sa fi alaturi de el, sa te simta aproape, disponibila la discutii, sa ai incredere in el! atunci l-ai castigat, de fapt nu l-ai pierdut , dar asa se spune...."
cam asta i-am spus eu cumnatei mele, cu care sunt prietena buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

In absenta unei actiuni clare de auto-modelare a mamei, singura sansa de disparitie a acestui surogat ar fi intemeierea sa exclusiv pe sex din partea femeii- dar cu cat trece timpul, cu atat si aceasta sansa (oricum mica) scade.
quote:

Un tanr de 18 ani nu se mai schimba urmare a actiunilor de automodelare a mamei. Mama, daca vrea sa se automodeleze, o poate face cel mult pentru nepoti de-acum.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

tin sa precizez, dupa intalnirea de ieri cu fratele meu si familia lui si dupa un timp excelent petrecut impreuna, ca :
-nimeni din familia baiatului nu este exasperata, nu si-au smuls parul din cap, nu au avut crize sau alt gen de comportament irascibil, unii fata de altii.
-nu i s-au pus intrebari incomode, nici interdictii, baiatului, [normal, ca orice parinte care se confrunta cu o astfel de situatie , mai neobisnuita sa spun, incep sa-si puna intrebari (in primele minute, ore, zile), dar cand "sochul" trece, lucrurile incep sa se limpezeasca si atunci incep sa vina si raspunsurile, din interior!!]
-baiatul a intrat in aceasta relatie, (datorita unor conjuncturi) pentruca si-a dorit si s-a indragostit de aceea femeie! tot el este cel care spune, ca, nu crede ca aceasta relatie va duce la casatorie, nici nu s-a pus vreodata problema asta!!! caci are alte prioritati acuma si spera, ca atunci cand relatia se va stinge, sa iasa mai matur si mai copt din ea!
quote:

Mi-a atras atentia - si nu-mi iese din minte si pace - punctul al doilea. Nu pot pricepe cum un tanar indragostit le poate spune parintilor ca relatia cu iubita lui nu duce nicaieri si ca spera sa iasa mai matur si mai copt atunci cand iubirea se va stinge.
Vad doua variante:
- fie baiatul le spune parintilor ceea ce vor sa auda (si ramane intrebarea de ce crede baiatul ca asta este ceea ce vor sa auda parintii lui cand nici o clipa nu s-a pus problema in familie ca el ar face ceva nepotrivit).
- fie baiatul este un indragostit depresiv si dubios pentru ca numai asa poate crede un tanar din start ca iubirea se va stinge si se gandeste la ce foloase poate sa traga dupa aceea...(vezi "o sa ies mai matur si mai copt din asta")... Si iar se pune intrebarea ce face ca un adolescent sa iubeasca atat de urat?

Eu, ca mama, as vrea sa stiu ca, la 18 ani baiatul meu poate sa iubeasca pur, frumos, cu tot sufletul. Indiferent pe cine. Ar fi o confirmare a faptului ca am reusit sa-l invat ce inseamna dragostea adevarata. Ca sotul meu si cu mine am reusit sa fim noi insine un model de dragoste si daruire.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

N-am avut rabdare sa citesc decat prima pagina. Marius si cu Elise, multumesc ca ati spus inaintea mea lucrurile pe care as fi vrut sa le spun si eu.
Off-topic (poate): faptul ca anumite situatii noua ni se par de neconceput nu inseamna ca ar fi ceva in neregula cu acele situatii. Sunt fapte de viata, din care unii ies cu mai multa experienta (eventual si cu amintiri frumoase), mai pregatiti pentru viata si atat.

Mergi la inceput