FIV 174

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kineta spune:

MANUMANU,felicitari,si iti doresc numai bine pe parcursul celor 9 luni de sarcina. MARIA,KORA,CLAUDIA,IOANATUGS,CATALINA,LUCA,VA ,pe toate ,si va doresc bafta in continuare. SI pt restul fetelor,la fel un ,si un weekend frumos.

Karla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Catalina, celelalte simptome nu le am nici eu (gretzuri, sani durerosi), dar cred ca e pur si simplu prea devreme, o sa avem timp sa ne vaitam cand o sa ni se intample. La mine cu progesteronul situatia e un pic in ceatza - eu nu stiu sa mi se fi masurat inainte de punctie/ET! Am luat doua gelule pe zi, dimineata si seara, pe cale vaginala, incepand cu a doua zi dupa ET, iar dupa aflarea rezultatului mi s-a zis scurt sa continuu la fel inca (cel putin) o luna, desi, repet, eu nu stiu sa mi se fi masurat concentratia proprie. Faza e ca eu iau doar doua gelule, iar pe aici tot citesc ca fetele iau si cate opt, ma gandesc ca poate or fi concentratiile medicamentelor diferite, eu iau "Estima Gé 200 mg - Progestérone naturelle micronisée" (pe langa asta - acid folic, asta e tot tatamentul de sustinere). Tu?

Manu, ce faci, sarbatoresti? :) :)

Kineta, tu cand faci testul? (nu mai cauta simptome!:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Manu, FELICITARI! Ce mult ma bucur pentru tine!
LucaLuca, parca te vad dormind cu nasul in bolul de cereale
catalina2307, am o colega de sev, insarcinata in luna a 3-a si n-a avut pana acum niciun simptom..

poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

quote:
Originally posted by LucaLuca

Catalina, celelalte simptome nu le am nici eu (gretzuri, sani durerosi), dar cred ca e pur si simplu prea devreme, o sa avem timp sa ne vaitam cand o sa ni se intample. La mine cu progesteronul situatia e un pic in ceatza - eu nu stiu sa mi se fi masurat inainte de punctie/ET! Am luat doua gelule pe zi, dimineata si seara, pe cale vaginala, incepand cu a doua zi dupa ET, iar dupa aflarea rezultatului mi s-a zis scurt sa continuu la fel inca (cel putin) o luna, desi, repet, eu nu stiu sa mi se fi masurat concentratia proprie. Faza e ca eu iau doar doua gelule, iar pe aici tot citesc ca fetele iau si cate opt, ma gandesc ca poate or fi concentratiile medicamentelor diferite, eu iau "Estima Gé 200 mg - Progestérone naturelle micronisée" (pe langa asta - acid folic, asta e tot tatamentul de sustinere). Tu?

Manu, ce faci, sarbatoresti? :) :)

Kineta, tu cand faci testul? (nu mai cauta simptome!:)

Din ziua punctiei eu am inceput sa iau utrogestan .Crescator.(4-6-8) De la ET iau 8 utrogestan /zi(2-3-3), salospir (asta e un fel de aspirina )si prezolone ,(impiedica coagularea sangelui si protejeaza embrionul sa nu se opreasca din evolutie) .Salospir si prezolone pt inca doua saptamani (cand decide medicul ) iar utrogestane nu stiu.Normal ,nelipsitul acid folic si elevit. Am observat ca medicii de afara nu prea insista cu acidul folic. Astea le-am luat eu si ginecologul de aici care ma va monitoriza si-a dat aprobarea.Mai am un nospa dimineata si un scobutil seara in caz de dureri.(cum nu mai am dureri nu le mai iau) Cam atat.
Cel mai bun lucru este sa te duci la un cabinet faci fumos o concentratie de progesteron, asa de capul tau, si cand te intalnesti cu medicul ii dai si rezultatul.

Pup

Mergi la inceput

si inca ceva....progesteron -utrogestan care este cam acelasi lucru cu ce ai tu( banuiesc )are concentratie de 100mg. Deci practic iau 800mg/zi.

Mergi la inceput

Asta inseamna ca eu iau doar jumatate, 400 mg/zi. Asta este, nu ma apuc sa suplimentez dupa capul meu, pana acum am mers pe mana medicilor si a fost bine. Mai e si faza ca a priori eu nu am probleme, toate analizele au iesit bine, deci in principiu *matricea* mea ar trebui sa genereze tot ce e nevoie, odata embrionul instalat.

Cat despre acid folic, medicii mei au insistat, mi-au dat si documentatie pe subiect, eu i-am facut publicitate in randul prietenelor care intentioneaza sa ramana insarcinate, sa se apuce sa ia chiar si cu un an inainte, caci vitamina B9 este greu asimilabila pe cale naturala, din alimente. Si este esentiala in dezvoltarea sistemului nervos al bebelusului si in evitarea opririi din evolutie sau a nasterilor premature.

Va pun un articol recent, in care se propune si in Franta introducerea unei norme privind imbogatirea pe cale artificiala a fainii de grau cu acid folic, ceea ce in US se intampla de peste zece ani.

quote:
L'acide folique diminue de 70% le risque de naissance prématurée

Selon la première grande étude menée sur le lien entre acide folique et prématurité, une supplémentation commencée au moins un an avant la conception permettrait de diminuer de 70% le risque de grande prématurité et de 50% celui d'accoucher avant terme.

Avoir des bons apports en acide folique durant la grossesse, c'est indispensable. Et pas seulement pour diminuer les risques d'anomalie du développement du système nerveux du foetus. Une étude menée aux Etats-Unis vient de mettre en évidence que les suppléments d'acides foliques peuvent réduire de manière substantielle le risque d'accouchement prématuré.

Ces résultats, présentés lors du 28ème Congrès annuel pour la médecine materno-foetale (Dallas, Etats-Unis), sont tirés d'une étude menée sur 38033 Américaines enceintes par des chercheurs de l'université du Texas, la plus vaste menée sur ce sujet à ce jour (1). Les scientifiques avaient pris soin d'exclure de leur étude les femmes enceintes de jumeaux ou celles qui souffraient d'hypertension artérielle qui ont plus de risque d'accoucher avant terme.

Ils révèlent qu' « une supplémentation en acide folique prise au moins un an avant la conception est associée à une diminution de 70% du risque de grande prématurité (âge gestationnel de 20 à 28 semaines) et de 50% du risque d'accouchement prématuré (28 à 32 semaines) » commente Radek Bukowski, le responsable de l'étude.

Ces résultats sont d'importance car on sait aujourd'hui que les enfants nés prématurément ont plus de risque de retard mental, de maladie pulmonaire chronique et de cécité.

Aux Etats-unis et au Canada, les céréales, notamment la farine de blé, sont enrichies en acide folique depuis 1998. Les différentes études menées sur le sujet montrent que cette mesure a permis de diminuer le nombre d'enfants souffrant de malformation du tube neural, notamment de spina bifida, une malformation de la mœlle épinière, d'un pourcentage allant de 15 à 50%. Elle pourrait également diminuer le risque de bec de lièvre de 33 % (2) et de pré-éclampsie (3).

Par ailleurs, plusieurs études récentes ont montré, chez l'adulte, que l'acide folique diminuait le risque d'infarctus, de maladie cardio-vasculaire et de démence (4).

A quand l’enrichissement en acide folique des farines françaises ?

Mergi la inceput

Ar fi culmea sa incepi sa iti administrezi tu progesteron dupa ureche. Luca esti tare dragalasa ca ne pui la curent cu ce se intampla in presa franceza de specialitate dar cam cate fete de aici crezi tu ca vb. lb. franceza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

buna ziua la toate fetele minunte
pentru ca nu am mai intrat de foarte mult timp pe forum....(mea culpa cu piticii pe creier care au facut transee) mi-a luat ceva timp sa recuperez cat de cat la cap informatii
sunteti minunate toate prin tot ceea ce faceti si nu va dezimintiti
din tot sufletul felicitati tuturor care au reusit, le tin pumnii celor care sunt in curs de a a-si vedea visul implinit si...ma alatur celor care in continuare pentru implinirea visului de a avea un
va pup cu drag si o zi minunata

Behind every love is a great story

Luli

Mergi la inceput

Hello, Luli. :)

Catalina, stai ca fac o sinteza: e vorba de un studiu recent, american, pe un nr. foarte mare de subiectzi (38.000 de gravide) - acidul folic nu ajuta doar in buna dezvoltare a sistemului neuronal al bebelusului, evitand maladii grave gen spina bifida sau botul de iepure, ci - administrat din timp, cu UN AN inainte de sarcina - reduce cu 70% riscul de nastere prematura.

De asemenea, are o foarte buna influentza asupra adultului, reducand riscul de infarct, boli cardio-vasculare sau dementza.

In US si Canada, de un deceniu incoace faina de grau este imbogatita cu acid folic, iar rezultatele se vad in statistici - iar in articol se propune implementarea acestei solutii si in Franta.

O zi faina, eu ies la plimbare! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy28 spune:

Buna fetelor si multumesc din suflet ca m-ati adaugat si pe mine pe listuta . Sper ca la sfarsitul lunii mai sa am deja ceva in burtica .

O intrebare . Ce sa fac ca sotul meu sa aibe o sperma buna in ziua cea mare . Sa ii dau ceva anume sa manance , de pe acum ca pregatire ? El oricum face tratament cu Vitamax ,Enlarge ... si i-au mai crescut numarul in ultimele 2 luni. Avem 5 mil , din care 18% sunt buni , mobili etc .Ce parere aveti ?

pup dulce
un weekend minunat .

Mergi la inceput