Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare
Raspunsuri - Pagina 6
cons spune:
Eu sunt din provincie, chiar daca am finalizat demult procedura de adoptie, vreau sa va ajut si eu cumva. Ce pot sa fac?
Dariela spune:
Se pare ca nici cei de la ORA nu sunt prea dumiriti!
Recomandarea lor este de a prelungi pe cat posibil termenele pana se gaseste o cale de rezolvare a problemei. Bine nu se stie inca sigur daca se va gasi o rezolvare convenabila pentru parintii adoptatori!. Pana una alta recomanda instiintarea parintilor naturali ca vor trebui sa se prezinta la un nou termen dat de instanta.
O posibilitate ar fi audierea separata a parintilor la instanta, cu eventuala interzicere a accesului la dosare sau si mai simplu ar fi fost audierea asistentului social responsabil de caz si a juristului institutiei care ar trebui sa stie daca au aparut modificari legate de situatia juridica a copilului.
Sa speram ca macar acum cei de la ORA vor incerca sa faca ceva si nu se vor multumi cu o simpla traducere a legii dintr-o tara oarecare.
Dariela
claudia72 spune:
buna seara ,
Sunt foarte bulversata de spuneti aici, eu zic sa incepem a scrie la Antena 1- Mihaelei Radulescu are o audienta de nemaipomenit.
Eu zic sa scriem si acolo.
CLAUDIA
aissa spune:
Daca voi credeti ca va putem ajuta cu ceva, cu semnat memorii sau altceva, spuneti la concret. Mi-a dat Rozi azi link catre acest subiect, am citit si sunt alaturi de voi (ce sa zic, imi intra mie morcovi, darmite voua). Sper din suflet sa gasim o poarta sa daramam decizia asta.... Nu stiu in momentul asta o metoda clara prin care am putea face ceva dar este inadmisibil. De atatia ani se marseaza numai pe drepturile unor netrebnici care se folosesc de acele drepturi doar daca le convine lor...iar noi, cei care vrem copiii astia cu disperare avem numai piedici. E ingrozitor!
Fetelor care aveti pe rol inca actiunile, va tin pumnii din suflet sa reusiti sa finalizati pe vechile metode. Chiar ca...am blamat atat 273 asta (mama cat m-am chinuit sa reusesc sa prind legea veche), nu credeam ca se poate si mai rau.
andrada77 spune:
Mie chiar imi place in tara noastra...in fiecare zi descopar o alta monstruozitate.
Abia astept sa-mi iau copilul si sa plec din tara.Nici nu astept doi ani post adoptie.Sa ne caute.
claudia72 spune:
Cred ca ar trebui sa vb cu cine care se pricepe, cineva care ne poate ajuta cu aceasta pbl, cred ca ar trebui sa in cepem cu televiziunile ca sa inceapa o campanie impotriva acestor metode. Sunt multi din televiuziuni care au adoptat si care au mai multe facilitati.
Claudia
carry spune:
Witchie..La multi ani ! si multumim ptr ajutorul pe care incerci sa ni-l dai !
Fetelor, sa ne mobilizam, zic si eu, dar organizat, ptr ca altfel cerintele noastre nu vor avea ecou. Trebuie, cred, sa ne orientam spre un singur post tv, spre o singura publicatie . Nu stiu, cele din provincie , cum putem sa ne mobilizam altfel, insa eu vreau sa fac ceva in acest sens , astept o chemare si here i am !
Dariela..asa mi s-a spus si mie de la DPC ca, probabil, se va incerca o audiere separata a parintilor(naturali si adoptatori)dar mi-e frica, din nou,ca se vor face interpretari diferite de la judet la judet