Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare
Raspunsuri - Pagina 4
carry spune:
In 45 zile de la 27.03.2008( data publicarii in Monitor)intra in vigoare decizia curtii, cu tot ce implica ea: citarea naturalilor,comunicarea hotararii instantei cu adresele parintilor adoptatori, etc.
No comment.
catty spune:
Fetelor, haideti sa scriem fiecare in parte memorii la ORA. Adresa este secretariat@adoptiiromania.ro. Eu am de gand sa fac asta si vreau sa vad cum ajung saptamana viitoare sa vorbesc cu un senator de Arges. Poate ne ajuta cineva si pe noi. Trebuie sa fim si noi protejati si sa avem drepturi, nu numai obligatii. O solutie ar fi urmatoarea, desi asta este cam egoista, sa se stabileasca ca decizia cu pricina ultraactiveaza, adica sa nu se aplice celor care sunt in curs cu actele pentru definitivarea adoptiei si care au prins Legea inainte de a fi declarat art respectiv neconsitutional. Este adevarat ca avantajeaza numai pe unii, dar poate ca asa se mai castiga timp si se va face ceva.
dariastoica spune:
Da fetelor, Mmmaria are dreptate haideti sa facem ceva.Nu se poate sa se gandeasca cu atata inconstienta asupra acestei probleme.Parerea mea este sa mergem personal la ORA pentru ca petitiile noastre nu vor ajunge in veci la ei,DPC-ul nu are nici un interes sa se puna rau cu mai marii lor,sunt prea caldute posturile lor.Hideti sa decidem asupra postului TV si sa trimitem email-uri,eventual s-o contactam si pe Mihaela Radulescu pentru ca intotdeauna s-a implicat.Va rog sa incercam sa ne linistim si sa actionam pentru ca asa nu se mai poate,chiar traim intr-o tara in care pe nimeni nu intereseaza de nimeni?Pe mine va rog sa contati la orice ora din zi si din noapte.
catty spune:
CARRY, este din pacate gresita informatia ta. Am sunat si am vb direct cu jurista de la DPC si aceasta mi-a spus ca au primit azi o recomandare de la ORA in care se specifica faptul ca pt dosarele de adoptii aflate pe rolul instantei trebuie sa se ceara termene mai lungi pana la gasirea unei solutii. Deciziile CC sunt obligatorii si general valabile de la data publicarii lor in Monitorul oficial.
catty spune:
CARRY m-au sunat de la DPC acum. Vor sa le spun de unde stiu ca decizia se aplica la 45 de zile de la publicare. Te rog mult sa imi spui care DPC ti-a zis asta sau de unde ai informatia. Este important si este o gura de oxigen pt cei care sunt pe terminate cu cele 90 de zile. Uite iti las nr meu de tel. Da un beep si te sun eu 0740226090. Te rog din suflet sa imi spui. Noi plecam in jumatate de ora la tara si venim duminica si acolo nu am internet. Multumesc mult
carry spune:
Catty , si informatia initiala pe care am primit-o eu era asa cum spui tu, acum insa mi s-a citit si mie, punctual, din faxul primit de la ORA in care se transmitea celor de la DPC cele scrise mai sus.
Sunt si eu dispusa sa fac orice ptr a amana sau chiar anula aceasta decizie prin orice mijloace ce tin de puterea noastra.
Alexa Ioana spune:
ok gagici... se pare ca am gresit... mama ma'sii... speram sa nu fi gresit...
mobilizare generala. acu' ma apuc de vorbit cu familii din cluj sa ne intalnim sa vedem ce putem face !!!
WITCHIE !!! daca ne citesti... ne poti ajuta cu o idee de mediatizare a problemei ??? (ps: la multi ani )
diciu spune:
Am scris si eu un mesaj aseara...s-a pierdut...
E cumplit ce se intampla in tara asta!
Ati reusit sa aflati ce se intampla in cazul copiilor cu parinti necunoscuti sau cu parinti care nu-s de gasit pt ca au dat date false? Fetita mea apare pe extrasul de nastere cu linie linie la parinti, dar in procesele verbale de la plasamentul de urgenta apare numele mamei, insa ea nu a fost gasita.
Poze Sabina Teodora
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
carry spune:
Diciu...ceea ce-ti pot spune eu e cazul in care parintii au adrese dar nu sunt de gasit : se trimit cateva citatii la adresa declarata(2 sau3 ) dupa care anunt in presa locala apoi " la usa tribunalului".La cum se dau termenele ptr adoptii nici nu vreau sa ma gandesc cate luni inseamna asta ...!
In cazul in care parintii nu sunt cunoscuti, nu stiu, ma gandesc ca ar trebui sa fie mult mai simplu. Multa bafta !
Alexa...sa facem ceva, dar ma gandesc ca ar trebui sa actionam in intervalul asta de 45 zile !( sau cat a mai ramas din el )
Tzuni spune:
Ooooooooooooooooooooooooooof, termin adoptia si emigram in Togo. Cred ca acolo au legi mai bune, zau asa! Pana acum nu aveam motive sa ma gandesc sa plec din tara, dar uite ca situatia asta mi-a dat de gandit! Fir-ar ei sa fie! (am voie sa injur pe DC? sorry.... dar nu ma pot abtine)
Tzuni mic si drag si scump si pisicos cu MARIA