Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Incercam sa facem tot ce putem.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Cam asa suna memoriul pe care noi l-am semnat si il inaintam ORA.

MEMORIU

Privind Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 273 / 2004 privind regimul juridic al adoptiei.

Stimate doamne,
Stimati domni,

Suntem un grup de familii adoptatoare din judetul Cluj, care se afla in diferite faze ale procesului de adoptie, conform Legii nr. 273 /2004.

Am luat act cu ingrijorare de modificarile pe care ORA intentioneaza sa le aduca legii, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 369 / 2008 din 20.03.2008

Consideram ca modificarile pe care ordonanta intentioneaza sa le aduca legii pericliteaza grav spiritul acesteia, din perspectiva principiului interesului superior al copilului.

Astfel, prin citarea parintilor firesti la judecarea cererilor de incuviintare a adoptiei, acestia au acces la dosarul de instanta si implicit la datele personale ale familiei adoptatoare. Se incalca, prin aceasta, principiul confidentialitatii datelor familiei adoptatoare, stipulat in normele europene referitoare la adoptie, fapt care poate duce la santajarea ulterioara a familiei adoptatoare, copilul putand fi expus unor traume emotionale foarte grave.

Se incalca, deasemenea, drepturile constitutionale ale familei constituite prin adoptie, stipulate in Dreptul familiei.

Dupa stiinta noastra, principiul adoptiei inchise, prin care parintii firesti nu cunosc datele personale ale familiei adoptatoare, este pus in practica in numeroase state ale Uniunii Europene.

Prin demersul nostru, dorim ca importanta acestui principiu sa fie recunoscuta si ca textul legii sa stipuleze clar modalitatile prin care procedura judecatoreasca de incuvintare a adoptiei va asigura protectia datelor personale ale familiei adoptatoare.

Orice adaugiri sau completari sunt binevenite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pentru un profan suna ok, nu ii gasesc cusur. O sa il semnati doar voi, cele din CLuj?

Mergi la inceput

Nu noi l-am semnat si l-am trimis.L-am postat ca sa vedeti daca sunteti de acord cu el si daca sunteti din alt judet schimbati judetul.
Normal ca daca il semneaza cat mai multa lume e excelent.
Am facut si un subiect la generale in care am schimbat eu judetul

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=119997

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

AAAA, am inteles acum. Super. Trebuie sa ne mobilizam si noi, Bucurestiul, sa o semnam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Va urmaresc din umbra si sunt alaturi de voi. Azi a aparut un www.evz.ro/articole/detalii-articol/800419/Parintii-adoptivi-la-mana-celor-naturali/" target="_blank">articol in Ev.zilei.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Borislava spune:

Buna fetelor,

Am aflat ca familiile din Sf. Gheorghe si Brasov s-au unit si vor sa vina in Bucuresti saptamana viitoare .
Haideti sa ne mobilizam si noi impreuna cu celelalte judetele pentru ca mitingul sa aiba loc in aceeasi zi.

Credeti ca se poate?

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Suna f bine memoriul...Offf, eu nu cunosc familii adoptatoare din judetul meu. Mai e cineva in aceeasi situatie? Poate facem un memoriu comun, indiferent de judet, semnat de cat mai multe persoane.

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Semnez si eu...desi sunt pesimista. Cica in UE asa e legislatia si noi trebuie sa ne aliniem...

Tzuni mic si drag si scump si pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dreamer30 spune:

Buna, urmaresc de ceva discutiile voastre de pe forum. Si eu intentionez sa adopt un copil, insa acum sunt derutata de aceasta decizie. Vreau sa ma alatur voua in lupta pt schimbarea. Vreau sa semnez petitia.. Cum pot face asta? eu sunt din timisoara.

Mergi la inceput