Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare
Raspunsuri - Pagina 19
catty spune:
Fetelor si mai este ceva de care instanta va trebui sa tina cont atunci cand citeaza sau nu familia biologica: daca exista raportul de consiliere elaborat de cei de la DPC si in acel raport parintii spun si semneaza ca sunt de acord cu adoptia, atunci nu vor mai fi citati la instanta. Tocmai de aceea la depunerea dosarului pt incredintarea pe o perioada de 90 de zile si la incuviintarea adoptiei se cere sa fie atasat acum si acel raport. Mie asa mi-a spus azi asistenta sociala care se ocupa de noi.
simona dragusin spune:
Deci au modificat de ieri pana azi E inadmisibil!
11. La articolul 63 dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu urmatorul cuprins:
“ (31) Judecarea cererilor de încuviintare a adoptiei se face cu citarea directiei în a carei raza teritoriala se afla domiciliul copilului, a directiei în a carei raza teritoriala domiciliaza adoptatorul sau familia adoptatoare, a persoanei sau familiei adoptatoare, precum si a parintilor firesti ai copilului
Cred ca trebuie sa luam masuri URGENTEEE!
simona dragusin spune:
Acesta e un mesaj al unei fete de pe un alt forum (scuze dar nu o gasesc sa-i cer permisiunea...dar e prea important )
"Azi am vb cu jurista si am si fost la tribunal.
Va spun deci, fiind prezenta la cazuri de adoptii (inclusiv al meu) ca se amina pina va fi citata naturala. Jurista mi-a spus ca automat are acces la tot dosarul.
Judecatoarea a spus clar IN TOATE CAZURILE DE ADOPTIE ca naturala va trebui sa isi dea acordul atat la deschiderea de procedura, cat si la incuviintare.
Asa ca fetelor.... mi s-a aminat cauza pentru ca trebuie sa o citeze pe naturala la tribunal si sa isi dea acordul, sau NU pentru adoptie.
Incredintarile si plasamentele merg normal. Pentru restul, se va cita si naturala."
Deci vestile sunt pe cit de clare....pe atit de proaste
CAND MERGEM LA ORA?????
ruxandra_sb spune:
Va urmaresc cu sufletul la gura. Este INADMISIBIL.
Dati de stire si dam si noi o mana de ajutor la petitii, proteste & co.
Bafta. Si multa putere.
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
miha74 spune:
Chiar ca s-a ingrosat!
Fetele de la Cluj, ati reusit sa avansati cu formularea petitiei?
http://tt.lilypie.com/ybP9p2.png
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
asi spune:
Ieri a fost intalnirea cu vaocatii si incercam sa incropim ceva pe marginea proiectului de ordonanta.
Eu zic sa fim optmiste ca nu e nimic definitiv si inca mai putem schimba ceva.In plus normele metodologice nu sunt elaborate inca si si acolo se poate preciza una alta.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Alexa Ioana spune:
acu' 5 minute am auzit la radio ca un politician din cluj (senator, dar nu stiu exact cine, n'am prins....dar ma interesez) a facut un proiect de lege prin care cere sa se decada din drepturi familiile biologice care nu se intereseaza de copii mai mult de 6 luni, deoarece copiilor le'ar fi mult mai bine in familii adoptatoare... si exista multi copii "abandonati", multe familii care vor sa adopte, dar prea putini copii adoptabili !!!!!!!!!
incerc sa aflu mai multe detalii...
stiu ca nu are legatura directa cu hotarirea CC, dar zic totusi ca ar fi un pas important daca s'ar reusi asa ceva !!!!!
oricum, e bine ca incepe sa se mediatizeze problema adoptiilor si a copiilor abandonati ! cu cat mai multa lume afla despre problemele cu care ne confruntam, cu atat mai bine!!!
Doamne ajuta !!!
catty spune:
ALEXA, cred ca domnul cu pricina vrea sa faca ceva apropiat cu ceea ce era inainte. Atunci chiar daca parintii nu isi dadeau acordul pt adoptie si copilul era in centru sau la maternal, daca nu ii vizitau timp de 3 luni erau decazuti automat din drepturi. Este adevarat ca s-au facut multe magarii pe tema asta pt ca parintii cand se duceau sa vada copiii trebuiau sa semneze intr-un registru. Erau multi carora nu li se dadea sa semneze si nici nu stiau ca trebuie sa semneze undeva, desi ii vizitau pe micuti. Oricum ideea este f bine venita.
Alexa Ioana spune:
am gasit si un link:
http://www.citynews.ro/Sprijin-in-adoptiile-de-copii+7444
mai sap
catty spune:
In situatia asta, nu pot fetele de la Cluj sa incerce sa ia legstura cu acesti deputati? Poate ca vor cu adevarat sa ajute si pot pune o vorba buna la ORA.