Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare
Raspunsuri - Pagina 13
miha74 spune:
Cred ca ORA va decide. Uitati ce am mai gasit:
Oficiul Roman pentru Adoptii trebuie sa elaboreze, pana pe 10 mai, un proiect de act normativ de modificare a legii, proiect care va fi trimis spre aprobarea Guvernului si apoi in Parlament, informeaza NewsIn.
http://tt.lilypie.com/ybP9p2.png
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by miha74
Cred ca ORA va decide. Uitati ce am mai gasit:
Oficiul Roman pentru Adoptii trebuie sa elaboreze, pana pe 10 mai, un proiect de act normativ de modificare a legii, proiect care va fi trimis spre aprobarea Guvernului si apoi in Parlament, informeaza NewsIn.
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
...inseamna ca va dura ceva timp.... Oricum, mie mi-au spus ca se prelungeste din oficiu incredintarea.
In nebunia si stresul meu ma gandeam cum ar fi sa mergem toti parintii cu copiii de mana la DPC-uri si sa le spunem ca-i dam inapoi, ca nu-i mai vrem in conditiile noii legi. Ca ei ne strang cu usa, stiind cat de mult ne atasam de un copilash pe care il iei acasa cu gandul sa-i oferi o viata frumoasa. Sa-i strangem si noi cu usa, sa faca ceva! E un gand nebunesc doar... n-as da-o pe Meri inapoi pentru nimic in lume! Of....
Asistenta sociala care se ocupa de cazul meu se teme de refuzul parintilor in ultima faza a adoptiei (te poti astepta la orice). Pt ca adoptia nu se va putea incheia, dar copiii tot nu aung la parintii biologici, ci inapoi, in sistemul social: prin case de copiii sau la maternale daca mai au noroc...
Tzuni mic si drag si scump si pisicos
miha74 spune:
asa e Tzuni...se intorc la casele de copii, sau daca se intorc la biologi( dupa ce cei de la DPC fac poteca la ei, si accepta mai mult sa scape de DPC) ai vazut ce se intampla, ii bat, ii infometeaza sau poate si mai rau....
Pentru un CAZ...de un tata ratacit sa suferim noi atatia!
Haideti sa mergem la ORA!
DC-ul nu ne pooate ajuta?
dariastoica spune:
Da fetelor,haideti la ORA!!!Sa protestam impotriva nedreptatilor care se fac acestor copii si noua!DPC-ul meu nici nu raspunde la telefon,eu pe ei nici nu ma pot baza.Pana reusim noi sa scriem o contestatie si s-o semnam cat mai multe,trece timp pretios pentru noi.Haideti s-o facem,nu mai avem nimic de pierdut,ii putem salva noi daca statul nu vrea s-o faca si lasa persoane de peste 80 ani(am vazut imagini cu cei din CC)sa decida viitorul nostru si al copiilor nostri care ne asteapta cine stie unde sa-i aducem acasa.
simona dragusin spune:
MIHA da,la dansa ma refeream.Sunt in urma cu stirile si habar n-am avut ca nu mai e sefa la ORA .
Dar sunt convinsa ca ne-ar ajuta oricum.Din cite stiu d-na Bertzi a lucrat din greu la legea asta.
Imi mentin parearea ca ar trebui sa mergem toate la ORA.
Cand va fi gata petitia pe care o pregatesc fetele din Cluj ,noi cele din Bucuresti sa mergem sa o inminam,sa anuntam televiziunile...sa ne facem auzite!!!
Si nu disperati fetelor ,stringeti-va copiii in brate si aveti incredere in Dumnezeu ca totul va fi bine .
Ei sunt copii NOSTRI !! Si trebuie sa-i aparam cu orice pret!
miha74 spune:
Asi- - daca se apeleaza la un avocat de la DC?
Ok. Cand petitia va avea o forma mergem la ORA. Ne anuntam la ORA?
patri spune:
Sunt si eu cu ochii pe subiect, ma bucur ca am ajuns sa cunosc o parte din prietenele dragi mie de aici, da motivul nu a fost tocmai bun...tot timpul mi-am dorit o schimbare a legii...nu mi-am inchipuit ca se poate mai rau, si uite ca se poate!!!! Da nu ne lasam noi la ei!!!!!!!! Habar n-au ce voteaza, trebuie trezita opinia publica, sunt convinsa ca noi, cele implicate ne batem capul si marea majoritate habar n-au de aberatiile din tara asta. Cred ca multi oameni , chiar neimplicati, ne-ar sustine!!! E de bun simt!!!
catty spune:
Eu maine am intalnire cu cineva la tribunal sa vad daca ma poate ajuta sa ne judecam pana pe 10 mai. Juristei de la DPC i s-a spus ca se accepta pana atunci legea veche, dar sub rezerva ca in timp hotararea ar putea si atacata in incercarea de a i se declara nulitatea. Sper ca daca pana acum mama Alexandrei nu a dat nici un semn de viata, sa stea in banca ei si sa ne lase in pace pt ca altfel o sa ii para rau. Orice ar fi o sa mergem mai departe, cu sau fara prevederile aberante ale CC.
TZUNI, chiar daca parintii biologici refuza in ultima faza sa isi dea acordul pt adoptie, instanta are dreptul sa treaca peste acest refuz si sa admita adoptia, daca este in interesul copilului. Cred ca asa se va proceda de acum inainte daca ramane in vigoare decizia CC si ORA nu reuseste sa schimbe cu nimic situatia.
Dariela spune:
Criadi - Numaratoarea celor 90 de zile ar fi trebuit sa inceapa din momentul in care copilul a fost mutat la domiciliul vostru, in baza certificatului de grefa si nu dupa ce sentinta de incredintare a devenit irevocabila. Acesta este punctul de vedere al celor de la ORA si foarte multe dpc -uri asa procedeaza.
Daca DPC 6 nu cunoaste acest amanunt putea solicita informatii suplimentare de la ORA si in niciun caz sa tina dosarele pe loc.
Catty - Multa bafta la tribunal. Eu iti tin pumnii! Merita sa lupti pentru fetita ta!
Si ai dreptate, indiferent de pozitia parintilor la finalul procedurii (desi ei vor fi mai degraba intrebati daca au intervenit modificari fata de situatia juridica a copiulului decat daca isi mentin acordul pentru adoptie) nicio instanta nu va lua copilul din familia adoptatoare sa-l trimita in familia naturala sau in alta parte (centre, maternali, etc).
Dariela