Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare

Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare | Autor: Dariela

Link direct la acest mesaj

Printr-o decizie a Curtii Constitutionale (369/20.03.2008) s-a stabilit obligativitatea introducerii in procesul de incuviintare a adoptiei copilului, ca parte a parintilor naturali.
Aceasta inseamna ca acestia vor trebui citati la instanta si vor avea acces la dosarul de incuviintare in care sunt toate documentele familiei adoptatoare.
Cat este de corect fata de aceste familii care adopta?
Astept opiniile voastre.

Dariela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amalia28spin spune:

mie una nu mi se pare foarte corect. sa fie citata,dar sa nu i se dezvaluie identitatea familiei adoptatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

imposibil !!!!!! nu pot sa cred asa ceva !!!!!!!!
e sigur ? e data in vigoare legea ?
mi se pare INADMISIBIL !!!!! absolut inadmisibil !!!!!
ce treaba ar mai avea familia biologica odata ce sentinta de deschidere a procedurii de adoptie e definitiva si irevocabila ??? copilul intra sub tutela cons. judetean... si legatura cu familia biologica e sevrata ... (conform legii 273).....

chiar nu'mi vine sa cred ca e adevarat...

http://www.ccr.ro/decisions/pdf/ro/2008/D369_08.pdf asta e legea... am inceput sa o citesc, dar nu ma pot concentra suficient...

mami de brotac roacker

Mergi la inceput

este adevarat pentru ca si noua asistenta sociala care a venit in vizita ieri ne-a spus lucrul acesta.
cred ca este din ce in ce mai greu sa ne gasim si sa ne luam acasa micutii!
off, ce legi nedrepte!!

Mergi la inceput

incredibil... incerc sa'mi sun asistenta si nu raspune...
mama naibii de idioti !!! nu'mi vine sa cred...
daca pana acum eram sigura ca'l vreau pe al doilea... acu' cred ca o sa ma mai gandesc de cateva ori...
si uite asa o sa se finalizeze adoptii dupa care o sa se emigreze in masa...

mami de brotac roacker

Mergi la inceput

intradevar asa o sa fie, o sa emigreze in masa.
mie nu mi se pare a fi drept nici fata de copilasi, nici fata de familia adoptatoare

Mergi la inceput
Mergi la inceput

mai... in naivitatea mea chiar am crezut pana in ultimul moment ca nu e adevarat...
doamne... nici nu pot sa'mi imaginez ce inseamna asta... nici nu vreau sa ma gandesc...
nu mai pot spune nimic...

edit: vad ca nu se mai poate deschide linkul pe care l'am pus inspre lege... mai caut pe net...

mami de brotac roacker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudette_ian spune:

Trebuie urmarit si vazut daca apare in monitorul oficial! Nu se poate asa ceva! Nu ma mai pot concentra, am sa revin maine cu alte comentarii. Toata ziua de azi am citit si vorbit cu mamici despre adoptie, acum, la sfarsitul unei zile frumoase vine vestea asta bleastemata......

Nu, nu putem permite sa ni se faca asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carry spune:

Incredibil !!!!
Oare in legislatia internationala e posibil asa ceva ? Stiti ceva despre asta ? Nu contravine legislatiei europene ?
Fetelor, eu sper totusi sa nu ramana asa,haideti sa facem si noi ceva, nu stiu, o petitie, ceva ...
Sunt in "focurile" procesului de adoptie si asta e chiar o lovitura !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Din pacate totul este cat se poate de adevarat si asa cum se spune si in articol se deschide usa larg santajului parintilor biologici.
Ceea ce au uitat domnii de la Curtea Constitutionala este faptul ca oricum parintii naturali au o sumedenie de drepturi si nicio obligatie - ii lasa in spital si in cel mai bun caz ii viziteaza cand si cand la asistentul maternal la care au fost plasati, in general nu se intereseaza daca copilul lor a fost bolnav, daca a mancat, etc dar au dreptul sa spuna daca acel copil poate fi adoptat sau nu si nu am niciun dubiu ca daca vor intrevedea o posibilitate de castig material multi vor incerca sa se foloseasca de ea.
Si chiar daca nu se vor prezenta la proces si nu vor primi sentinta de incuviintare, ca parti in proces au dreptul de a solicita peste ceva timp informatii de la tribunal sau poate si de la directie.
Pur si simplu nu mi se pare corect fata de aceste familii care nu doresc decat sa ofere dragoste si afectiune unui copil nedorit in familia biologica.

Dariela

Mergi la inceput