Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare
Raspunsuri - Pagina 2
Dariela spune:
Hotararea a aparut deja in monitorul oficial din data de 27.03.2008.
Mai grav este ca afecteaza toate familiile pentru care nu exista o sentinta de incuviintare a adoptiei.
Practic aceste familii au inceput procedura stiind ca nu vor avea nicio legatura cu familia bilogica (dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de deschidere a procedurii adoptiei, parintii naturali nu mai avea dreptul sa ceara informatii despre copil) si acum descopera ca toate datele lor vor fi comunicate acestor familii biologice.
Dariela
carry spune:
"Īn aceste condi#355;ii, ORA, ca autoritate central#259; de reglementare, trebuie s#259; vin#259;, īn 45 de zile, cu un proiect de act normativ de modificare a legii, proiect care va fi trimis spre aprobare Guvernului. Dup#259; aprobarea Executivului, legea va merge īn Parlament. "
"Īncerc#259;m s#259; identific#259;m ni#351;te solu#355;ii īn termen de 45 de zile #351;i vom īncerca s#259; facem aceste schimb#259;ri f#259;r#259; s#259; afect#259;m spiritul legii, care s#259; antreneze schimb#259;ri fundamentale la celelalte articole de lege", a spus secretarul general al ORA.
Stiti cumva- s-a modificat deja legea ?A ajuns in parlament ?
Poate mai sunt totusi sperante, poate se va gasi o solutie de "compromis"care sa nu incalce prevederile constitutiei dar nici sa schimbe fundamental legea adoptiei ( care avea deja lipsurile ei)
carry spune:
Imi cer scuze , am dat copy-paste, nu stiu daca se intelege ceva !
"Īn aceste conditii ORA, ca autoritate centrala de reglementare, trebuie sa vina, īn 45 de zile, cu un proiect de act normativ de modificare a legii, proiect care va fi trimis spre aprobare Guvernului. Dupa aprobarea Executivului, legea va merge īn Parlament."
"Īncercam sa identificam niste solutii īn termen de 45 de zile si vom īncerca sa facem aceste schimbari fara sa afectam spiritul legii, care sa antreneze schimbari fundamentale la celelalte articole de lege", a spus secretarul general al ORA.
cons spune:
Chiar nu se mai poate face nimic? Nu avem pintre noi nici un avocat care sa stie mai multe? Sau ce ar trebui facut?
carry spune:
Nu lucrez in domeniu, dar nu cred ca o decizie a Curtii mai poate fi contestata
Cred ca singura speranta mai ramane la ORA sa nu schimbe spiritul legii 273.
Si noi care criticam neajunsurile acestei legi 273...iata ca se poate si mai rau !
carry spune:
Fetelor, ce nu pot eu intelege: din moment ce parintii si-au dat acordul in prima faza la deschiderea adoptiei, in ce fel mai pot interveni ei in etapa incredintarii sau a incuviintarii adoptiei ?
In ce scop mai sunt citati ca parte in proces ?
In afara faptului ingrozitor ca pot cunoaste toate datele familiei adoptatoare , familia naturala poate refuza o familie adoptatoare in favoarea alteia sau cum ?( a se citi " familia care cotizeaza mai gras")
Care e scopul acestei decizii aberante ?
Tzuni spune:
Buna, fetelor!
Pe mine m-au sunat de la DPC sa-mi spuna sa ma grabesc cu dosarul sa inceapa procedura de adoptie, pana nu intra in vigoare modificarile astea idioate. Mi s-a facut frica. TARE TARE....
Luni sper sa am toate actele.
Fetelor, care stiti cum legalizez la tribunal sentinta de incredintare in vederea adoptiei? E vorba de tribunalul Bucuresti.
Tzuni
Tzuni mic si drag si scump si pisicos cu MARIA
catty spune:
Fetelor simt cum explodez de nervi. NU SE POATE ASA CEVA!!!! Cum e posibil sa isi bata joc de vietile noastre si ale copiilor in halul asta? Nu e de ajuns ca suntem si asa stresati cu atatea acte si nebunie pana ne gasim ingerasii? Nu pot sa cred. Sunt furioasa pe cretina de asistenta sociala care se ocupa de noi. Ieri am sunat-o sa o intreb cand sa venim sa semnam actele pt a termina cu adoptia pt ca pe 19 aprilie se termina cele 90 de zile si ma cheama luni pe 21. Dar de faptul ca au aparut aceste modificari nu imi spune nimic. Proasta pamantului ce este!!!
Mie mi-e din ce in ce mai frica sa nu imi pierd fetita. Mama ei nu a fost prezenta atunci cand s-a deschis procedura adoptiei si nici nu a semnat ca este de acord sa fie data spre adoptie. A fost citata de instanta de cateva ori si nu s-a prezentat, si cum mai are inca 4 copii, dintre care 2 se afla in grija bunicilor si 2 in cea a fostului concubin, instanta a considerat ca nu poate avea grija de inca un copil si a decis sa o decada din drepturi si sa deschida procedura adoptiei interne pt ea. Ce ma fac acum in situatia asta? Daca vine si spune ca nu este de acord? Sau daca nu se prezinta deloc si ne apuca pastele cailor in incercarea de a definitiva actele? Noi ce facem? Ce se va intampla cu copilasul meu? Ce se va intampla cu noi?
De ce permit sa se intample asa ceva? Nu omoram pe nimeni, nu cerem decat sa fim parinti si sa putem oferi dragoste si un adevarat camin unui sufletel nevinovat.
Maine ma duc la DPC si vreau sa aflu de ce nu am fost anuntati si ce este de facut. O sa cer sa vad dosarul fetitei mele, pt ca acum nu mai poate fi vorba de confidentialitatea datelor atata vreme cat parintii biologici au dreptul sa afle totul despre noi. Vreau sa stiu de cine trebuie sa ma feresc de acum inainte. Mi-e groaza ca toata viata va trebui sa ma uit peste umar si sa ma sperii la cel mai mic zgomot pt ca niste cretini dau sentinte cu picioarele.
Va spun maine ce am rezolvat si am aflat.
TZUNI, te duci la primarie si platesti o taxa de timbru de 2 lei (asta daca in holul tribunalului nu se poate plati). Iti mai trebuie un timbru judiciar de 3 bani si sentinta. Cu astea mergi la arhiva sectiei civile sa iti puna o stampila pe spate.
Tzuni spune:
Multumesc, Catty!
Ce nebunie...Traim intr-o tara de idioti....
Tzuni mic si drag si scump si pisicos cu MARIA
catty spune:
Buna dimineata dragelor,
Haideti ca m-au facut oamenii cu minte de la Bucuresti sa fac noapte alba. Am reusit sa ma bag in pat la 2 de dimineata si m-am trezit la 6, dar am tresarit la fiecare miscare a piticei si la fiecare zgomot. Deja mi-e frica sa si dorm de atata teama. Astept sa se trezeasa pt a pleca la DPC. Va tin la curent cu noutatile