Rau de masina
Raspunsuri - Pagina 2
viviana spune:
Raul de masin a inceput in jur de 2-3 ani. Am inteles ca asa este normal. Nu apare de la inceput.
Este un rau de miscare si eu am preferat sa nu i-l tratez cu nimic.
Pe cat am putut am tinut cont de urmatoarele sfaturi:
- sa manance inainte de a pleca la drum, dar nu lapte si branzeturi
- la serpentine sa tina capul lipit de speteaza si ochii inchisi.
A fost greu mai ales in excursii cu scoala si mai ales cand era micuta.
Acuma are are punga ei o foloseste, o aruncam si gata.
dar, de 6 luni de zile nu a mai vomat in masina.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ni-na spune:
Al meu adoarme instantaneu in masina si cand se trezeste vomita,indiferent ca este mancat sau nu.Sa nu-l las sa adoarma nu reusesc,asa ca am pahare de unica folosinta cu gura larga(cum sunt cele de bere).Imi povesteau prietenii din alte tari ca exista niste guma de mestecat speciala.Exista sau e folclor si multa autosugestie?
ingridnen spune:
eu am avut in ocpilarie rau de orice.... tramvai, masina, troleibuz Acum mi se mai face rau doar la drum lung, serpentine si in avion. Am niste pastile pe care le iau inainte de calatorie si este OK.
Si Cristi m-a mostenit, din pacate. A vomat de cateva ori cand am mers cu masina si acum nici nu mai vrea sa se urce
Pentru drum lung (concediu) folosim cu succes sirop VOMEX, mi l-a adus cineva din Germania. Costa vreo 8 Euro sticluta.
Il folosim numai pt. drumuri mai lungi pentru ca da stare de somnolenta vreo 4-5 ore.... asa ca pt. drumuri in Bucuresti ne mai chinuim cu guma de mestecat si geam deschis (chiar si in plina iarna)
Ingrid si Cristi 5 ani si 1 luna
roxie24rop spune:
Rau de masina?? Wow.... m-am luptat cu asa ceva pana in adolescenta. Nu-mi trecea cu nimic, nici cu pastile, nici cu lamai..nimic!Nu conta daca mancasem sau nu..daca stiam ca urma sa plecam cu masina pe undeva, incepeau durerile de stomac cu o zi inainte, pe fond nervos. Am inceput sa-l tin sub control tarziu, pe la vreo 20 de ani, si asta numai daca se faceau pauze din cand in cand de cel putin 10 minute. Banuiesc ca pur si simplu s-a mai reglat organismul. Judecand dupa propria experienta, raul de masina va trece o data cu inaintarea in varsta..acum nu mai am probleme, decat daca se conduce agresiv pe drumuri cu serpentine.
Succes cu micuta!
anya spune:
Si unul din baietii mei m-a mostenit cu raul de masina. Cand era bb, in scoica, n-avea nimic. Dupa ce a trecut in scaunelul de masina a inceput cu transpitatia, varsaturile... Dupa ce-si "facea numarul" si umplea scaunul de masina, evident trebuia sa-l iau in brate si nu mai avea nimic. Pe la varsta de 3 ani am incercat varianta de a-l lasa liber, in spate. Ei bine sarea si se juca fara probleme pe serpentinele de pe Dealul Negru.
Acum are 5 ani si in Bucuresti sta liber, in spate. Cnd iesim din oras are un inaltator si cateva pungi la indemana. Cel mai bine e saplecam noaptea, ca sa doarma in masina si atunci scot inaltatorul, il culc pe bancheta si ii pun centura masinii. Asa am reusit saajungem in Germania fara varsaturi.
Baiatul cel mic, pe la varsta de 1 an mi-a facut cateva episoade de rau de masina, dar vad ca i-au trecut. Sta cumintel in scaunul de masina (acum are 2,5 ani) si daca e prea lung drumul imi zice doar ca-l doare "tunduletul".
Culmea e ca la avion sau tren n-au avut nici unul nimic.
Din cate stiu in Romania copiii nu au voie in fata decat dupa 12 ani si oricum, locul e ocupat de mami. Ca daca stau in spate sunt mai rea ca ei. Nici in Bucuresti nu rezist.
Adrriana2 spune:
Eu si fetita aveam rau de masina si evitam pe cat posibil deplasarile pentru ca nu vroiam sa-i dau medicamente cind era mica. Chiar inainte de sarbatorile de iarna o farmacista mi a recomandat cu incredere bratarile SEA-BAND impotriva raului de transport un produs englezesc nou pe piata noastra bazat pe presopunctura.L-am incercat....rezultatul impresionant.Nu am mai avut probleme, iar fetita nu a mai vomitat.Chiar ii plac pt ca sunt colorate. Le-a incercat prima data la 3ani si jumatate.Sper sa fie o solutie buna si pentru fetita ta si sa te poti bucura de calatorii.
Monica-Elena spune:
Si noi suferim de aceeasi problema. Vedeti ca la farmaciile Dona exista niste acadele pentru rau d emasina din produse naturiste. Si tinctura de ghimbir data inainte de a pleca la drum face minuni.
Teodora D. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adrriana2 Eu si fetita aveam rau de masina si evitam pe cat posibil deplasarile pentru ca nu vroiam sa-i dau medicamente cind era mica. Chiar inainte de sarbatorile de iarna o farmacista mi a recomandat cu incredere bratarile SEA-BAND impotriva raului de transport un produs englezesc nou pe piata noastra bazat pe presopunctura.L-am incercat....rezultatul impresionant.Nu am mai avut probleme, iar fetita nu a mai vomitat.Chiar ii plac pt ca sunt colorate. Le-a incercat prima data la 3ani si jumatate.Sper sa fie o solutie buna si pentru fetita ta si sa te poti bucura de calatorii. |
Adriana, spune-mi, te rog, la ce farmacie ai gasit bratarile astea?
mina spune:
Si Matei a avut rau de masina incepand cam cu 6 luni, desi a fost plimbat din plin. Am observat ca se accentua daca manca ceva in masina, orice, il vomita cu fidelitate in max 20 minute.
L-a lecuit cu tratament homeopatic, in prima faza a fost un tratament de 3 saptamani, dupa aceea am trecut la administrarea dupa caz cu 30 min inainte de a pleca la drum (el facea doar la drumurile mai lungi), iar acum aproape ca nu mai avem probleme. Dar tot nu mancam in masina
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Laura25 spune:
Si baiatul meu are problema asta la drumuri lungi. La noi se rezolva daca ii dau 4-5 picaturi de metaclopramid inainte de a pleca la drum.
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=14" target="_blank">Clipe de viatza - gemei pupaciosi
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me