Gradinite GERMANE (lista si opinii)
Raspunsuri - Pagina 16
martie spune:
quote:
citat din mesajul lui ligeea
gustarea de dimineata e ,,un biscuit cu iaurt, sau mar-felie cu covrig cald , mi se pare bataie de joc sa dai unui copil o felie de mar cu o bucatica de covrig -rodeau bietii de ei la ele , au ramas farfurioarele goale Si pe vremea mea ne dadea ,,Ceasca cacao cu lapte si o felie de paine cu margarina
ligeea
Exact asta e cateringul: un covrig, o napolitana, un biscuite, 3 sticksuri - hai ca a trecut si ziua asta. O gradinita care are un standard minim (dp meu de v) are bucatar angajat, clar. Si bucatar, nu mama, soacra, cumnata care mai ling lingura in timp ce amesteca in oala.
Chiar mai zicea cineva inaintea ta, Ligeea, ca, fiind in vizita la Hansel si Gretel, a vazut ca mancau copii napolitane la nu stiu ce masa.
Eu sub nici o forma nu accept asa ceva, am mai zis, in timp copilul poate avea grave probleme de sanatate.
Normal, nu le poti avea pe toate, dar chestia asta cu alimentatia la copii atat de mici e esentiala, de baza. Eu mancam catering la serviciu si incepusem sa am niste probleme care mi-au disparut atunci cand am revenit la mancare normala, gatita in casa.
martie spune:
quote:
citat din mesajul lui AmethystRain
La cate gradinite am vazut in Bucuresti, am ajuns sa o caut pe cea cu cele mai putine defecte, nu cu cele mai multe calitati.
Chiar ca... asa ajungi, dar pe mine ma revolta ce servicii jalnice ofera, la niste tarife atat de mari. Asa, mai bine dai copilul la gradinita de stat, macar cele de stat (toate cele pe care le-am vazut eu) au spatii cu o destinatie clara, nu sunt tot felul de cocioabe, vile, vilute inchiriate, care numai pt. activitatea de gradinita nu se preteaza. Am vazut la scari periculoase, camere intunecoase etc. etc, am scris de altfel..
Cerere mare, oferta - "care este".
Eu, pe langa faptul ca vreau germana, vreau bucatarie cu bucatar si o curte cu iarba, o floare, un tobogan. La astea nu renunt sub nici o forma. Si uite ca nu gasesti.
Ligeea, la Hermann oberth o sa-ti placa 100%, dar e foarte scumpa si nu-mi place deloc ideea ca trebuie sa platesc 100% si pe perioadele vacantelor de ex. Macar mancarea sa o scada, nu? Sau din 15 mil. sa platesti 14 mil. - adica asa, psihologic. Nu nene, 100% 12 luni din 12. Ma enerveaza chestia asta. Na, ca am zis-o si pe-asta, ma tot abtineam, dar tot mi-a scapat
sanse spune:
quote:
Macar mancarea sa o scada, nu? Sau din 15 mil. sa platesti 14 mil. - adica asa, psihologic. Nu nene, 100% 12 luni din 12. Ma enerveaza chestia asta. Na, ca am zis-o si pe-asta, ma tot abtineam, dar tot mi-a scapat
Martie m-ai facut curioasa...Parintii care opteaza de la inceputul anului pentru program scurt ce tarif platesc pe timpul vacantei?
Banuiesc ca nu 15 mil. ca cei de la p. lung,nu?Ca doar nu-i mai scumpa vacanta....
Eu inteleg sa ceara tariful standard dar nu sa includa in pret masa ,somnul si oprionalele,nu?
Un mic sfat de la mine
Nu uitati EDUCATOAREA.Cereti sa vi se prezinte educatoarea cu care copilul va incepe gradinita.Stati de vorba cu ea si daca se poate sa fie si copilul de fata.
Puteti strica totul din cauza unei doamne mai putin potrivita
Succes!!
MIRELA
mami de doua zuze ANA MARIA
si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
martie spune:
Sanse, fiecare plateste programul pe care si l-a ales, insa integral. Numai ca aia zic, platesti cu totul si masa si tot-tot (cred ca si transportul
). Nu se scade ni-mic.
De ex. eu vara asta am fost plecata din tara aproape o luna, daca as fi fost inscrisa la aceasta gradinita, plateam luna integral, in functie de programul ales (lung, scurt etc.).
Daca sunt ei in vacanta (deci si copiilor li se da vacanta) la fel.
Ma gandeam eu asa: Eu am cu ei un contract de prestari servicii (cred ca e o varietate a contractului de prestari servicii), ei fiind Prestatorul, iar eu Beneficiarul. Zic, nu am vazut niciodata un contract care se incheie intre parinti si gradinita.
Buun, pe perioada unei luni (de ex. de vacanta), ei nu presteaza nimic, dar eu platesc integral. La chestia asta ii zice "imbogatire fara justa cauza, de ex. e atacabila si in instanta. Adica legea nu iti permite sa faci asa ceva.
Nu stiu, zic, as fi curioasa sa vad un contract din-asta.
loryi1974 spune:
Martie,noi avem un astfel de contract in care se specifica suma totala platita pe an si ce anume cuprinde tipul de program ales.
Si chitanta lunara.
Taxa se plateste integral,mai putin luna august cand este vacanta generala,iar mancarea se plateste separat.Nu intra in taxa si se plateste in functie de numarul de zile in care mananca acolo,un lucru normal dupa parerea mea.
Transportul nu este inclus in contract,se plateste separat.Si nici optionalele,ca nu mai sunt optionale.Poate un parinte nu vrea sa inscie copilul la nicio optionala,se poate intampla asta.O optionala costa la noi cam 25 lei/luna,rezonabil pentru ce fac in orele respective.
kid2003 spune:
Inaioana, si noi ne-am hotarat la Hansel und Gretel dupa ce a fost si sotul meu sa o vada si a vorbit cu directorul. Amandurora ne-a facut o impresie buna, e un om sufletist. In august inchide gradinita pentru ca zugraveste, schimba mobila, rascheteaza parchetul si igienizeaza gradinita. Vom merge de la 1 septembrie.
Martie, da, ma cam deranjeaza cateringul. Asta e singurul punct in minus la aceasta gradinita. Eu i-am spus directorului ca nu sunt de acord sa le dea napolitane la desert si a zis ca va tine cont. La masa de dimineata mi-e un pic totuna, pentru ca Alex a mea o sa manance acasa inainte sa plecam. Intr-adevar la Junior aveau o bucatareasa priceputa si mancare f buna...o sa ne lipseasca. In afara napolitanelor, meniul parea ok si ei au spus ca au o firma de catering care e specializata pe gradinite si livreaza la mai multe. Nu au avut probleme pana acum si sper nici sa nu aiba. Intr-un fel prefer o firma specializata, responsabila (imi dau seama ce responsabilitate e sa hranesti 100-200 de copii zilnic si sa fie totul ok, sa nu te omoare parintii), decat o bucatareasa mediocra si conditii nu tocmai ok de gatit in incinta gradinitei.
Punctul forte pentru care am ales gradinita aceasta a fost educatia pe primul plan. Am facut un research intensiv (am vorbit si cu parinti de acolo care isi luau copilasul) si toti mi-au zis ca nivelul e foarte bun si ca se face treaba. Al doilea punct deloc de neglijat este locatia, curte si casa spatioasa, cand va fi si renovata va fi superb. Si pentru noi chiar e convenabil, ca stam la 3 minute de mers pe jos.
Inaioana, deci Alex cred ca va fi cu Serghei in grupa, la grupa piticilor. Noi o sa implinim 3 ani in octombrie.
PS optionalele sunt incluse in taxa, deci pian, modelaj, pictura. Inotul se plateste separat.
bb2
Lali spune:
Fetelor, ma simt datoare dupa ce am citit tot subiectul vostru sa scriu si eu:
Am baietelul inscris la Hermann Oberth din octombrie anul trecut si am fost multumita de aceasta gradinita. Dar, nu am mai fost inscrisi la vreo alta gradinita ca sa pot face vreo comparatie, iar anul trecut scolar mi-a lasat un gust amar pentru ca piticul meu a fost 1 saptamana la gradi, una acasa cu raceli, laringite, bronsite. Nu pot acuza gradinita pentru asta, sper ca anul asta sa fie mai bine. Sper sa pot schimba impresii cu voi pe tema acestei gradinite, ca tare bine mi-ar face o parere. Anul trecut inainte sa il inscriu am mai cerut pareri pe DC dar nu am primit raspuns.
Martie, aceleasi impresii bune pe care le spui tu m-au facut si pe mine sa il duc pe baietelul meu acolo si s-au confirmat in mare majoritate. Mai spun doar ca personalul este cald cu copilasii, al meu, desi e in vacanta acum ma intreaba de educatoare si de prietenii de la gradi.
AmethystRain spune:
Kid 2003, la Hansel optionalele nu sunt incluse in taxa. Sunt sigura, l-am intrebat pe director de 2 ori! Pianul il fac de la 4 ani, sa aiba degetelele formate si mai multa rabdare; la grupa mica , recomandarea e sa faca dans, in doilea semestru.Nu incep optionalele din primul semestru, pentru ca gradinita e o mare schimbare in viata copilului si vor sa ii ia usurel. Mie mi s-a parut o explicatie rezonabila, sincera, a unui om care nu vrea sa faca bani cu orice pret.
In rest, aceleasi impresii bune ca si ale tale. Sper sa aiba grija de copii, atata vreme cat va ramane un spatiu "descoperit" (fara poarta) in gardul imprejmuitor, de acces la piscina. Domnul director m-a asigurat ca vor fi bine supravegheati, mai ales ca acea "intrare" e vis-a-vis de balansoare...parerea mea e sa accentuam asta si la educatoare, ingrijitoare. Eu una, asa voi face.
martie spune:
Loryi1974, da, vezi... exact ce spuneam, la tine e mai de bun simt.
Lali, inca o parere buna despre Hermann Oberth, cred ca e a treia, oau, record absolut. Sa stii ca nu e vina gradinitei, orice copil la intrarea in colectivitate trece prin perioada asta, o saptamana la gradinta, doua acasa. Mai putin copiii care au acasa frati mai mari acasa si sunt oarecum mai imunizati. De chestia asta nu scapa absolut nimeni.
Si mie mi-a placut extrem de mult, cu 2 minusuri:
1. amplasarea curtii chiar langa o artera circulata intens, deci 
2. taxa cam mare 12 luni din 12 - la fel, indiferent de asente, vacante etc.
Hermann Oberth
Kid2000, daca e la 3 minute de tine, atunci nici nu mai am ce sa comentez
, desi eu cred ca nici asa nu as accepta cateringul. Am idei putine, dar fixe rau. Oricum, e o gradinita super ok din ce spuneti voi. Si mie mi-a placut mult ce am vazut pe site-ul lor.
loryi1974 spune:
Daca ai sentimentul ca este cea mai buna alegere din ce ai vazut ,du copilul acolo.
Si un alt amanunt:banii de optionale nu sunt ai gradinitei,merg catre profesorii/antrenorii care fac cu copiii orele.